Wat is affiliate marketing? Complete uitleg + tips!

Gemiddelde leestijd: 29 minuten

Ben je op zoek naar mogelijkheden om online geld te verdienen? Dan heb je de keus uit meerdere online verdienmodellen. Meer en meer digitale ondernemers kiezen ervoor om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Waarom? Omdat dit online verdienmodel onwijs veel kansen én weinig risico’s met zich mee brengt. Een win-win situatie dus.

In dit artikel vind je alle informatie omtrent dit unieke online verdienmodel. Je leest wat affiliate marketing precies is, wat de voordelen zijn, hoe je met affiliate marketing kunt beginnen en met welke aandachtspunten je zoal rekening moet houden.

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing?

De term affiliate marketing heeft betrekking op een online verdienmodel, is een vorm van online marketing en is dus behoorlijk populair. Aan de hand van enkele definities vind je hieronder meer informatie over datgene wat affiliate marketing nou precies is.

Affiliate marketing betekenis/definitie

Affiliate marketing is het maken van reclame voor producten die bepaalde bedrijven verkopen. Het is een vorm van online marketing waarbij adverteerders de partners belonen voor de verkopen of leads die gegenereerd worden. Daarbij is het volgende patroon van toepassing:

 • Bezoeker komt op de website van de affiliate partner
 • Affiliate partner maakt op zijn eigen website de bezoeker warm voor een bepaald product
 • De bezoeker wil het product verkopen, klikt op een link/afbeelding/button en wordt doorverwezen naar de website van de adverteerder
 • Op de website van de adverteerder koopt de bezoeker het product

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link die je via een affiliate netwerk aan kunt maken. Deze link is uniek en bevat een unieke code waarmee duidelijk wordt dat de affiliate link van jouw website is. Als een bezoeker op jouw website op een affiliate link klikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van de adverteerder.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk vormt de tussenschakel tussen de affiliate marketeer en de adverteerder. Een adverteerder meldt zich bij het affiliate netwerk aan en biedt een campagne aan. Een affiliate marketeer meldt zich ook bij het affiliate netwerk aan en kan zich vervolgens aanbieden voor de betreffende campagne. 

Vervolgens krijgt de bezoeker – automatisch – vanuit de adverteerder al het beeldmateriaal tot zijn beschikking. Ook is het mogelijk om via het affiliate netwerk de juiste affiliate links aan te maken (zie hierboven).

Wat is een affiliate programma?

Een affiliate programma is het programma van eigen grote webshops. Onder meer Wehkamp, Bol.com en Coolblue hebben hun eigen affiliate programma opgestart. Dankzij dit programma is het mogelijk om de producten van deze webshops te promoten; deze webshops hebben er voor gekozen om dit allemaal in eigen beheer te houden en niet uit te besteden aan een affiliate netwerk.

Hoeveel kan je verdienen?

Dit is volledig afhankelijk van jouw eigen inzet, jouw creativiteit en de campagnes waar je voor gekozen hebt. onder aan de streep moet je zoveel mogelijk bezoekers zien te trekken en daarmee zoveel mogelijk orders zien te scoren. Als je dan een campagne met een hoge commissie uitgekozen hebt, kunnen de inkomsten behoorlijk hoog oplopen. Dat is óók het geval als je meerdere affiliate websites hebt.

Voordelen affiliate marketing

Nu je precies weet wat affiliate marketing is, is het tijd om te kijken naar de voordelen van deze vorm van online marketing. De belangrijkste voordelen zijn in onderstaand rijtje samengevat:

 • Je hoeft weinig inspanningen te verrichten
 • Je betaalt alleen voor resultaat
 • Je haalt snel nieuwe klanten binnen
 • Je kunt de naamsbekendheid/merkbekendheid op een snelle manier vergroten
 • Je verkrijgt extra bezoekers in jouw webshop
 • Je genereert meer verkopen
 • Je hoeft niet zelf op zoek naar affiliate websites te gaan als je gebruik van een affiliate netwerk maakt

Nadelen affiliate marketing

Naast de bovengenoemde voordelen moet je ook rekening met de onderstaande nadelen houden:

 • Je bent altijd alleen aan het werk
 • Het duurt vaak langer voordat je geld weet te verdienen
 • Je hebt veel bezoekers nodig voordat je geld gaat verdienen
 • Je inkomsten zijn onzeker
 • De meeste mensen om je heen begrijpen niet wat je aan het doen bent en waarom je je hier bezig mee houdt

Wat kost affiliate marketing?

Om de kosten van affiliate marketing te kunnen beschrijven, is het goed om onderscheid te maken tussen de adverteerder en de affiliate marketeer.

Als adverteerder heb je met de nodige kosten te maken. Je moet immers de affiliate marketeer betalen als er een order gescoord is. Ook moet je het affiliate netwerk betalen, aangezien dit netwerk veel werk voor jou uit handen neemt. De kosten hiervoor verschillen van netwerk tot netwerk; daarbij speelt het ook nog een rol welke commissie je voor een bepaalde campagne hanteert.

Als affiliate marketeer hoef je eigenlijk alleen kosten te maken voor het opstarten van jouw website. Indien je dit zelf kan, heb je eigenlijk geen startkapitaal nodig. Als je nadien jouw affiliate uit wilt breiden en wilt verbeteren, heb je wellicht betaalde tools of betaalde software nodig. De kosten voor een affiliate marketeer vallen onder aan de streep echter reuze mee.

Soorten affiliate marketing

Wil je als affiliate marketeer aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je uit verschillende soorten affiliate marketing kunt kiezen. De belangrijkste soorten vind je hieronder, inclusief een korte toelichting, een voorbeeld, de voordelen en de nadelen.

Beste manier affiliate marketing

De beste manier om met affiliate marketing aan de slag te gaan, is middels een eigen website. Je kunt daarmee de grootste invloed uitoefenen, je kunt daarmee de meeste bezoekers aantrekken en je kunt daarmee dus ook het meeste geld gaan verdienen.

Hieronder een aantal andere manieren om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Affiliate marketing via e-mailmarketing

Het ontvangen van een e-mail is voor veel consumenten de normaalste gang van zaken. Mede daarom is het mogelijk om via e-mail marketing met affiliate marketing aan de slag te gaan, aangezien je daarmee op een laagdrempelige producten en diensten van adverteerders aan kunt bieden.

Zo kan je bijvoorbeeld een mail naar al jouw abonnees sturen met de leukste aanbiedingen van komende week van producten van Bol.com. in de mail verwerk je affiliate links, waardoor jouw abonnees met één druk op de knop naar de website van Bol.com doorgestuurd worden.

Het voordeel is dat dit een laagdrempelige manier is, maar het nadeel is dat je veel abonnees nodig hebt. Je hebt namelijk met meerdere wetgevingen te maken; je mag niet zomaar een mail naar iemand toesturen. 

Als je hiermee wilt starten, moet je dus allereerst de e-mailadressen van veel mensen gaan vergaren. Je moet hen tegelijkertijd akkoord laten geven dat zij mailtjes willen ontvangen. Volg hiervoor altijd de geldende wetgeving op.

Affiliate marketing via WordPress/website

Dit is volgens ons dus de beste manier. Je kunt zelf een WordPress website maken, waarna je op allerlei verschillende manieren producten kunt gaan promoten. Je kunt dit bijvoorbeeld in de vorm van een blog doen, maar je kunt ook een vergelijker opstarten. Ook is het mogelijk om een complete reviewwebsite met WordPress op te zetten.

De uitdaging is dat je te maken hebt met de nodige concurrentie. Ondertussen ben je wel in staat om veel bezoekers naar je website toe te trekken met behulp van Google Adwords en Social media marketing. Mocht je hiermee willen beginnen, heb je géén startkapitaal nodig. Registreer een domeinnaam, maak je eigen website, begin met het plaatsen van content en meld je aan bij een affiliate netwerk. 

Affiliate marketing zonder website

Je kunt affiliate marketing ook starten zónder een website te hebben. In dat geval maak je bijvoorbeeld een advertentie via facebook aan, waarin je jouw affiliate link plaatst.

Voordat je dit kunt doen, moet je dus wel toegang hebben tot een affiliate netwerk en een bijbehorende campagne. Dat is eigenlijk de grootste uitdaging van deze methode.

Affiliate marketing via social media

Ook kan je een groot Facebook/Instagram account opstarten en vervolgens affiliate links in jouw berichten plaatsen. Je weet hiermee al snel een groot publiek aan te spreken, waardoor je al snel behoorlijk veel geld kunt gaan verdienen.

Je moet echter wel eerst veel volgers via deze social media kanalen verkrijgen. Dat is in de basis dan ook de grootste uitdaging van affiliate marketing via social media. Daarnaast ben je ook afhankelijk van de regels van het social media kanaal. Instagram en Facebook zijn de meest voor de hand liggende kanalen, maar ook Pinterest biedt meerdere mogelijkheden!

Affiliate marketing via Instagram

Start jouw eigen Instagram account, krijg veel volgers en plaats jouw affiliate link in jouw bio. Via die link kunnen jouw volgers vervolgens bepaalde producten aan gaan schaffen.

De uitdaging hierbij is dat je géén linkjes in een foto of als caption neer kunt zetten. Deze vorm van affiliate marketing kan dus alleen via jouw Instagram bio uitgevoerd worden. Ook is het hierbij weer van belang dat je voldoende volgers weet te verkrijgen.

Affiliate marketing via Facebook

Via Facebook is het wél mogelijk om affiliate links in de berichten te plaatsen. Zodra je veel volgers op jouw Facebook account hebt, kan je dus relatief veel geld gaan verdienen. Om hiermee te starten, moet je dus eerst een account aanmaken en vee volgers weten te verkrijgen.

Vervolgens moet je voor waardevolle, unieke en creatieve content zorgen. Daarmee ben je in staat om jouw volgers te overtuigen om op de affiliate link te klikken. Indien je interactie onder jouw posts weet te creëren, zien bovendien nog véél meer mensen jouw post, inclusief affiliate link!

Affiliate marketing via forums

Tot slot is het óók nog mogelijk om affiliate marketing via forums in te zetten. In dat geval plaats je op forums bepaalde berichten, waarin je jouw affiliate link weet te verwerken. De belangrijkste uitdaging hierbij is dat je te maken hebt met de forumregels.

Het voordeel van een forum is echter dat je direct de juiste doelgroep aan kunt spreken. Maak dus een account op een forum aan, zorg dat je actief bent en plaats her en der jouw affiliate links. Je kunt dan al snel de juiste bezoekers naar jouw website trekken!

Affiliate marketing netwerken Nederland

Wil je graag met affiliate marketing aan de slag? Dan dien je als affiliate marketeer dus gebruik te maken van een affiliate netwerk. In Nederland heb je de keus uit meerdere affiliate netwerken, waar je hieronder meer informatie over vindt.

Welk affiliate netwerk moet ik kiezen?

De keuze voor het affiliate netwerk is afhankelijk van het onderwerp van jouw website, van de campagnes die zich bij bepaalde netwerken aangesloten hebben en bij de match hiertussen. Persoonlijk bevallen Paypro.nl en Tradetracker erg goed. De affiliate netwerken hebben prima voorwaarden, gunstige commissies en bovenal héél veel campagnes.

Hier vind je een compleet overzicht van Nederlandse affiliate marketing netwerken.

Paypro.nl

Via Paypro.nl kan je met name digitale content, zoals e-books en online cursussen, promoten. Het voordeel van dit affiliate netwerk is de focus op specifiek deze producten. Mocht je dergelijke producten aan willen melden, is Paypro.nl direct het juiste affiliate netwerk. Nadeel is daarbij wel dat het aanbod relatief beperkt is.

Awin.com

Awin is één van de grootste affiliate netwerken; grote winkels als Ikea en ICI Paris hebben zich ook bij Awin aangemeld. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je de keus uit onwijs veel campagnes hebt. Ook zijn de commissies dik in orde, maar moet je wel rekening houden met een kleine registratie fee en dat je niet voor alle campagnes in aanmerking komt. De selectiecriteria zijn nogal streng bij Awin.com.

Daisycon

Eén van de grootste (internationale) affiliate netwerken is Daisycon. Dit netwerk biedt onwijs veel producten, de commissies liggen behoorlijk hoog en je krijgt de beschikking over allerlei links en banners van de adverteerders. Ook is het prettig dat de cookies – behorende bij de affiliate link – vaak tot 30 dagen opgeslagen worden. Het enige nadeel is dat je bij Daisycon niet zomaar goedgekeurd wordt; ook de uitbetaling kan soms enige tijd op zich laten wachten.

CJ.com

Het affiliate netwerk CJ.com omschrijft zichzelf als het grootste affiliate netwerk wereldwijd. Je hebt daardoor de keus uit onwijs veel campagnes en producten, maar dit gehele netwerk is volledig Engelstalig. Ook als je support nodig hebt, dien je dus in het Engels te communiceren. Indien dat geen probleem voor je is, biedt CJ.com bijzonder veel mogelijkheden. 

Tradedoubler

Het affiliate netwerk Tradedoubler heeft géén specifieke specialisatie, waardoor het aanbod bijzonder uitgebreid is. Ruim 2000 adverteerders maken gebruik van dit affiliate netwerk, waardoor je als affiliate marketeer de keus uit bijzonder vrij veel campagnes hebt. Ook dit affiliate netwerk heeft als nadeel dat er géén Nederlandse support aangeboden wordt.

Tradetracker

Eén van de bekendste affiliate netwerken in ons land is zonder twijfel Tradetracker. Dit affiliate netwerk gaat de concurrentie aan met onder meer Awin, Daisycon en Tradedoubler; ook Tradetracker biedt vrij veel campagnes aan. Mocht je met jouw affiliate website willen knallen, biedt Tradetracker daar alle mogelijkheden voor. Je moet er echter wel rekening mee houden dat jouw aanvraag afgekeurd wordt of dat het lang duurt voordat jouw aanvraag voor een campagne überhaupt in behandeling wordt genomen.

Nederlandse affiliate marketing programma’s

Verschillende Nederlandse webshops hebben in de afgelopen jaren ook de potentie van affiliate marketing ingezien. Voor hen is het immers een ideale manier om (nog) meer orders te gaan scoren; zij hoeven bijvoorbeeld pas commissie te betalen als er daadwerkelijk sprake van een order is. 

In Nederland zijn tegenwoordig meerdere affiliate marketing programma’s van grote webshops. hieronder vind je in het kort meer informatie over de meest bekende affiliate programma’s. Als je via het internet op zoek gaat, vind je nog meer affiliate programma’s van (grote) webshops. Wij beperken ons echter tot de meest bekende affiliate marketing programma’s van Nederland:

Bol.com partnerprogramma

De welbekende webshop Bol.com heeft enige jaren geleden besloten om zelf een partnerprogramma op te starten. Dit programma is behoorlijk succesvol en populair te noemen. Belangrijk voordeel is dat je de keus uit een onwijs uitgebreid assortiment hebt; Bol.com biedt immers een uitgebreid assortiment aan. Nadeel is de relatief lage commissie.

Wehkamp partnerprogramma

Ook de webshop Wehkamp heeft besloten om een eigen partnerprogramma op te starten. Indien je een relatief grote speler bent, ish et zelfs mogelijk om via Wehkamp extra geld te gaan verdienen. Je kunt in dat geval namelijk groeiafspraken met Wehkamp maken. Mocht je aan die afspraken voldoen, krijg je een extra bonus vanuit Wehkamp. Ook dit affiliate marketing programma biedt in ieder geval voldoende mogelijkheden!

Coolblue partnerprogramma

De webshop Coolblue mocht uiteraard ook niet achterblijven met een eigen partnerprogramma. Het affiliate programma van deze grote webshops is behoorlijk populair te noemen, onder meer vanwege de prima voorwaarden. Ook is het prettig dat je een uitgebreid aanbod van producten via Coolblue kunt promoten.

Amazonassociates

Sinds 2020 is ook Amazon in ons land actief, waardoor je ook met hun eigen affiliate programma aan de slag kunt gaan. Dit ziet er op het eerste oog veelbelovend uit, maar je moet wel rekening houden met relatief lage commissies. Bovendien verschillen de commissies van product tot product; dit maakt het er niet transparanter op.

Affiliate marketing voorbeelden en ervaringen

In dit artikel heb je vooralsnog veel informatie kunnen vinden over affiliate marketing. Heb je wellicht nu het idee dat het iets te mooi klinkt om waarheid te zijn? Heb je het idee dat er een addertje onder het gras zit? Nou, er kan één ding verzekerd worden; affiliate marketing kent absoluut géén addertje(s) onder het gras. Dat blijkt ook wel uit verschillende ervaringen die je op het internet kunt vinden.

Zo vind je op onder meer de website van AD meer informatie over affiliate marketing. Ik ben zelf ook enige tijd geleden geïnterviewd door het Algemeen Dagblad. Mijn interview kan je hier lezen en geeft jou een duidelijk beeld van de ervaringen die ik met affiliate marketing heb.

resultaat affiliate marketing
Eén van de affiliate marketing successen die op het Internet Succes Gids.nl forum gedeeld worden. Mark zit binnen 24 maanden aan de 10.000 euro per maand.

Ook op de website Internetsuccesgids.nl vind je allerlei ervaringen en voorbeelden van succesvolle affiliate marketeers. Zo valt te lezen dat je op een relatief makkelijke manier 100 euro per dag aan commissie kunt verdienen. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze affiliate marketing casestudy.  

Tot slot is het ook aan te raden om via social media op zoek te gaan naar succesvolle affiliate marketeers. Onder meer op Instagram vind je meerdere succesvolle affiliate marketeers. Via dat social media kanaal delen zij graag hun ervaringen met jou, waardoor jij een duidelijk beeld van de mogelijkheden van affiliate marketing krijgt.

Hoe kies je een product om te promoten?

Ben je geïnspireerd om óók met affiliate marketing aan de slag te gaan? Dan moet je allereerst geschikte producten gaan vinden die je kunt gaan promoten. Hoe vind je deze producten nou? Daar is eigenlijk één duidelijke tip voor; volg je passie.

Als jij voor bepaalde producten een passie hebt, spreek je daar een stuk makkelijker over. Je bent daardoor zelf in staat om waardevolle content te genereren en je weet ook exact verschillende producten met elkaar te vergelijken. Jouw affiliate website is qua niveau dan direct naar wens, zodat je verder en verder kunt groeien. Bovendien ben je dan hoogstwaarschijnlijk ook een stuk gemotiveerder. De producten die je promoot, vind je immers zelf ook super leuk.

Voorbeelden affiliate marketing niches

Een andere tip is om altijd te kiezen voor een niche. In de schoenenwereld ga je de grote spelers niet verslaan, maar je kunt hen wel verslaan als je voor een zeer specifieke niche kiest. Dat is overigens niet alleen het geval in de schoenenwereld, maar ook in de wereld van elektronica en huishoudelijke apparaten.

Zo kan je een affiliate website voor huishoudelijke apparaten starten, maar dan delf je al snel het onderspit. Je gaat het namelijk niet winnen van de bedrijven met een groot marketingbudget. Waar je wel voor kunt kiezen, is om bijvoorbeeld een affiliate website over stofzuigers zonder zak te starten. Dit is een zeer specifiek product waar relatief veel mensen op zoeken, terwijl je dus met weinig concurrentie te maken hebt!

Voorbeelden affiliate marketing producten

Het advies is dus om altijd voor een bepaalde niche te kiezen. Als je voor een bepaalde niche kiest, hoef je niet altijd tastbare producten te promoten. Je kunt namelijk ook online producten gaan promoten. Sterker nog; behoorlijk veel mensen promoten juist online producten. Je kunt hierbij denken aan online cursussen, aan trainingen, aan masterclasses en aan e-books.

Behoorlijk veel mensen zijn tegenwoordig met persoonlijke ontwikkeling bezig. Men kan zich op persoonlijk vlak ontwikkelen door bijvoorbeeld een cursus te volgen. Het zoekvolume naar cursussen en online trainingen ligt hierdoor behoorlijk hoog, waardoor je relatief veel bezoekers aan kunt trekken. 

Beginnen met affiliate marketing: Stappenplan

Zo, heb je voor jezelf de knoop doorgehakt? Wil je ook gaan starten met affiliate marketing en een passief inkomen opbouwen? Verstandige keus! Het is hierbij wel van belang dat je direct vanaf het eerste moment de juiste stappen weet te zetten. Volg daarom onderstaand stappenplan op en zorg daarmee voor een vliegende start van jouw carrière als affiliate marketeer:

Stap 1: Lees je goed in

Stap 2: Stel een affiliate doel op; wat wil je precies bereiken?

Stap 3: Kies een gepaste vorm van affiliate marketing

Stap 4: Aanmelden bij een affiliate netwerk

Stap 5: Marktonderzoek en strategie

Stap 6: Marketing affiliate plan

Affiliate marketing tips

Met bovenstaand stappenplan moet je zeker in staat zijn om succesvol te gaan worden. Daarbij moet je echter ook rekening houden met de nodige concurrentie. Zoals je bij de nadelen (eerder in dit artikel) hebt kunnen lezen, verdien je bovendien niet direct vanaf de eerste dag geld. Je moet dus veel geduld hebben, onwijs veel inzet tonen en over het nodige doorzettingsvermogen beschikken.  

Volg vervolgens ook onderstaande tips op en maak van jouw affiliate project een succes:

Tip 1: Zorg voor meer bezoekers

Tip 2: Promoot het juiste product

Tip 3: Maak een duidelijke CTA (Call to Action)
Tip 4: Bouw een mailinglijst op

Tip 5: Maak content over converterende zoektermen

Tip 6: Maak je content breder

Tip 7: Blijf aan je website werken

Tip 8: Lees dit artikel van de InternetSuccesGids voor meer tips

Volg bovenstaande tips op, werk dagelijks superhard en stel voor jezelf realistische doelen. Zodra je één doel behaald hebt, ben je direct gemotiveerd om óók de volgende doelen te gaan behalen. Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je scherp blijft én dat je gemotiveerd blijft.

Handige en noodzakelijke affiliate marketing tools en software

Zodra jouw affiliate website bezoekers begint te trekken, gaat eigenlijk alles beginnen. Pas als je bezoekers hebt, kan je immers geld gaan verdienen. Ondertussen kan je jouw website ook nog blijven verbeteren met behulp van affiliate marketing tools en software. Sterker nog; dat kan niet alleen, maar is ook absoluut aan te raden. Onder meer de volgende tools zijn aan te raden:

 • Everflow.io: met dit platform ga je bewust aan de slag met performancemarketing.
 • LinkTrust: dit is software waarmee je leads kunt volgen én leads kunt genereren. Ook heb je zicht op realtime rapportages en analyses, waardoor je jouw website(s) kan blijven optimaliseren/verbeteren.
 • AffTrack: Met Afftrack kan je alle kliks volgen en zo een eigen netwerk creëren.
 • Egg Content: hiermee kan je affiliate links continue live in jouw website in laten laden. Je bent hierdoor een stuk minder tijd kwijt aan het plaatsen en bijhouden van affiliate links. 

Affiliate marketing cursus: de Affiliate Marketing Revolutie

Wil je een vliegende start maken met jouw carrière als affiliate marketeer? Dan is het aan te raden om de Affiliate Marketing Revolutie te volgen. In deze cursus wordt alle bovengenoemde informatie tot in detail uitgelegd. Je weet hiermee de juiste kennis op te doen, waarna je direct kunt starten met jouw eigen affiliate websites. Met de juiste kennis op zak is de kans een stuk groter dat je succesvol gaat worden!

Affiliate Marketing Revolutie reviews

Ben je benieuwd wat andere mensen van de Affiliate Marketing Revolutie vinden? Op het internet vind je hier behoorlijk veel reviews over, waaronder op Trustpilot. Ook als je op Google ‘Affiliate marketing revolutie reviews’ intypt kom je onwaarschijnlijk veel (positieve) reviews tegen. 

Meest gestelde vragen over affiliate marketing

Hoe word ik een affiliate marketeer?

Dit kan je maar op één manier doen; goed inlezen en gewoon van start gaan. Zorg dat je over de nodige kennis beschikt en maak vervolgens de sprong in het diepe!

Hoeveel geld kan je verdienen als affiliate marketeer?

Er zijn mensen die honderden tot duizenden euro’s per dag als affiliate marketeer verdienen. Dit verschilt ontzettend per persoon.

Wat zijn de beste (betaalde) affiliate netwerken?

Eigenlijk zijn alle ‘grote’ affiliate netwerken aan te raden; Paypro, Awin, Daisycon en Tradetracker. Ook de affiliate programma’s van Bol.com en Coolblue zijn super!

Hoe kan ik starten met affiliate marketing zonder website of geld?

Voor enkele euro’s maak je al jouw eigen WordPress website. Lees je goed in, investeer die paar euro’s in jouw domeinnaam en hosting en ga van start.

Is affiliate marketing makkelijk?

Nee, het is niet makkelijk om succesvol te worden. Mede daarom is het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie aan te raden.

Wat zijn goede producten/niches voor affiliate marketing?

Dit zijn alle producten en niches waar A) weinig concurrentie voor is en B) een behoorlijk zoekvolume via Google heeft. 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

13 reacties op “Wat is affiliate marketing? Complete uitleg + tips!

 1. Hoi Klaas,

  Vraagje, ik ben geregistreerd bij het affiliate netwerk van Bol.com. Nu krijg ik de persoonlijke link wel voor elkaar, maar ik weet niet hoe ik deze kan integreren op mijn website.

  Kan jij me daarbij helpen?

 2. Hee Jacko.

  Ik wil mijn eigen website gaan maken, en daar mijn affiliate links van paypro op plaatsen.
  Denkt u dat ik zo geld kan verdienen?
  En hoe zou ik veel bezoekers kunnen krijgen?

  Groetjes,
  Joey Zegers.

 3. Hallo Jacko,
  Is het mogelijk als startende ondernemer een fulltime inkomen als affiliate op te bouwen?
  Er is mij gezegd dat ik eerst offline moet beginnen maar wil dat niet graag.
  Ik heb nog geen lijst en begin echt als starter.
  Alvast grote dank voor je reactie.
  Groet, Karin

  1. Hoi Karin,

   Je begint altijd bij het begin, dus je begint altijd bij 0.
   Natuurlijk is het mogelijk om dit op te gaan bouwen, je moet tenslotte alles opbouwen.

   Als je echter genoeg tijd en energie in het bouwen van je affiliate business steekt, kun je daar zeker een full time inkomen mee opbouwen. Er zijn genoeg mensen (waaronder ik) die dat gedaan hebben.

   Waar een wil is, is een weg.

   Succes!

 4. Jackop misschien kun je deze blogpost updaten met partijen die affiliate systemen samenvoegen, zoals viglink & skimlinks en nu door ons opgezette: LinkPizza.com (bloggers.linkpizza.com). Het maakt het leven van blogger veel makkelijker omdat hij geen linkjes meer hoeft op te halen uit de affiliate netwerken. Ook combineren ze alle netwerken in een systeem.

 5. Bedankt voor deze informatie. Mijn vraag is, als je begint als een prive persoon als affiliate en dus alleen eind van het jaar je bijverdienste opgeeft aan de belastingdienst, dat kan heb ik begrepen? (naast je part-time dienstbetrekking) Ik lees allerlei verschillende verhalen hierover , dat je verplicht met een website je in moet schrijven bij KvK. Of is het verplicht als affiliate om je direct als zzpér in te schrijven bij de Kvk? Je kan toch eerst kijken wat het oplevert en daarna -eventueel- bij veel verdiensten als zzp met Kvk nummer inschrijven? En bij hoeveel inkomsten vanuit affiliate moet je je inschrijven als bedrijf of zzpér? Als jij dit weet lees ik het heel graag! Bij voorbaat dank en hartelijke groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]