Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link die aan de adverteerder doorgeeft via welke affiliate een verkoop heeft plaatsgevonden.

Zo krijgt de affiliate marketeer de commissie waar hij of zij recht op heeft.

Een affiliate link is altijd uniek en kun je ‘ophalen’ bij de verschillende affiliate marketing netwerken.

Een affiliate link ziet er heel ‘onvriendelijk‘ uit en is vaak erg lang. Een voorbeeld:

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=24386&url=http%3A//www.bol.com/nl/p/awaken-the-giant-within/1001004001108416&f=TXL&name=awaken%20the%20giant%20within

Zo is in dit geval ‘24386‘ mijn unieke code in de link, welke aan Bol.com (het affiliate marketing netwerk) doorgeeft dat de (eventuele) verkoop via mijn link heeft plaatsgevonden.

Je hebt altijd wel een affiliate link nodig om succesvol affiliate marketing te kunnen toepassen.

Kortom: de affiliate link geeft aan het affiliate netwerk door via welke affiliate de verkoop heeft plaatsgevonden, zodat alles goed meetbaar is en de affiliate het geld krijgt wat hij qua commissie heeft verdiend.

Affiliate netwerk

Je affiliate link krijg je vanuit het affiliate netwerk. Zij maken de techniek achter affiliate marketing mogelijk, en zorgen er voor dat alles goed meetbaar is, en dat de affiliate de commissie krijgt.

Zoals je in het voorbeeld hierboven ziet is een affiliate link heel erg lang en ‘onvriendelijk’. Je kunt een link ook mooier maken door hem te ‘cloaken‘.

Hierdoor zie je niet een lange link, maar een nette, schone link, wat er dus niet zo raar uit ziet.

2 reacties op “Wat is een affiliate link?

  1. Ik heb ook een affiliate marketing cursus gekocht. Ik had in het begin veel moeite met het genereren van een passief inkomen. Het verliep allemaal heel stroef maar dankzij de cusrsus van internetsuccesgids heb ik mezelf beter ontwikkeld in de wereld van affiliate marketing. Als je dit ook wilt leeren en ook benieuwd bent bekijk dan even de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *