Affiliate marketing tips? Pas deze toe en verdubbel je inkomsten!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Affiliate marketing tips

Ben je bezig met affiliate marketing, maar verdien je nog geen (of heel weinig) geld op het internet? Dan kun je wel wat affiliate marketing tips gebruiken.

Vergis je niet; affiliate marketing is een moeilijk vak. En zeker wanneer je er nog nooit geld mee hebt verdiend is het misschien lastig om te geloven dat er mensen hiermee geld verdienen.

Zelf ben ik al heel wat jaren actief in de wereld van affiliate marketing en verdien ik er ook aardig wat geld mee.

Inhoudsopgave

In dit artikel heb ik mijn beste tips neergezet zodat jij hierdoor ook flink wat (meer) geld kunt gaan verdienen met deze prachtige manier van online geld verdienen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

#1: Promoot een product waar je zelf veel van af weet

Ik zie het steeds vaker om me heen: mensen promoten een product waar ze zelf absoluut niks van af weten en ook geen interesse in hebben. Als je dit doet, zul je ook heel weinig geld gaan verdienen met dit product.

Daarom raad ik je ook echt aan om een product te promoten waar je zelf veel interesse in hebt, en waar je zelf ook veel van af weet. Je kunt je zo veel beter inleven in de positie van de koper en waar hij/zij allemaal naar op zoek is voordat hij/zij het product wilt gaan kopen.

Wat zijn de redenen om een product te kopen? Wat zijn je eigen ervaringen? Dit kun je allemaal veel beter (en gepassioneerder) bespreken wanneer je zelf ook interesse in het product hebt.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

#2: Zorg voor een goede positie in Google

Heb je een website waarop je affiliate marketing toepast? Vergeet dan niet dat een hoge positie in Google jou heel wat euro’s kan opleveren. Door hoog in Google te staan komen er dagelijks heel wat bezoekers naar jouw website waar je in principe niks meer voor hoeft te doen.

Je website staat dan namelijk al hoog in Google, en die bezoekers blijven elke dag komen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je website scoort op relevante zoekwoorden. Als jij bijvoorbeeld een affiliate website hebt over waar je het goedkoopst een iPhone kunt kopen, dan zou het mooi zijn als je scoort op ‘iPhone kopen’.

Gratis en betaalde resultaten in Google
Hierboven zie je wat nou eigenlijk de gratis en betaalde resultaten in Google zijn. In het groene vak zie je de gratis resultaten, en in de rode vakken zie je de betaalde (Google AdWords) resultaten.

Je kunt aan de hand van de Google Keyword Tool bekijken welke zoekwoorden er relevant zijn aan het onderwerp van je website, en waar veel op gezocht word.

Wil je leren hoe je hoger in Google kunt komen? Lees dan het uitgebreide artikel met daarin alle tips en tricks voor een hoge positie in Google.

#3: Bespreek persoonlijke ervaringen

Mensen vinden het over het algemeen erg belangrijk dat iemand anders een goede ervaring met het product heeft gehad. Door persoonlijke (positieve) verhalen te bespreken zijn mensen sneller geneigd om het product te kopen.

Verzamel testimonials van andere mensen waarin ze positief zijn over het product. Je kunt hier zelf mensen voor benaderen of op zoek gaan via bijvoorbeeld social media.

Ook het maken van een (video) review van het product zorgt voor een goede toegevoegde waarde waardoor mensen sneller geneigd zullen zijn om het product te kopen.

Het heeft voor mij een lange tijd geduurd voordat ik door had hoe belangrijk het was om persoonlijke ervaringen toe te voegen en te bespreken. Ik raad je daarom echt aan om er vandaag mee te beginnen.

#4: Wees relevant

Gaat jouw website over Product A? Ga dan niet teveel uitwijken naar Product B. Hou je website relevant en bespreek zoveel mogelijk aspecten van dit product.

Zorg er voor dat jouw website (of andere media) puur en alleen over dit onderwerp gaat. Hierdoor blijf je zo relevant mogelijk en vinden de mensen waar ze naar op zoek zijn.

Wanneer een bezoeker op jouw website komt bepaald deze binnen drie seconden of hij/zij op je website blijft.

Dit kan dus het verschil maken tussen een affiliate click of niet. Deel daarom je website zo in dat het direct duidelijk is waar je website over gaat en dat de bezoeker op je website blijft.

#5: Werk alleen samen met bewezen campagnes

Ik zie veel beginners deze fout maken: ze promoten bijna alle campagnes die er te promoten zijn en verdienen daardoor bijna geen geld met affiliate marketing.

Een voorbeeld: Stel, je promoot de iPhone. De telecombranche is sowieso interessant om in te zitten, aangezien de commissie per sale erg hoog is (gemiddeld zo’n 30,- euro per sale).

Je promoot veel aanbieders die de iPhone verkopen, maar je hebt nooit een sale.

Hoe komt dit? Simpel: Je promoot de verkeerde aanbieders.

Onderzoek daarom eerst goed welke aanbieders goed converteren. Dit kun je doen met het affiliate systeem wat je gebruikt. Daarin krijgen de adverteerders vaak een bepaalde score toegewezen waaruit je kunt opmaken hoe goed een adverteerder converteert. Maak hier dan ook goed gebruik van!

#6: Blijf volhouden

Veel mensen geven het op als ze in 2-3 maanden nog niks hebben verdiend met affiliate marketing. En dat is zo enorm jammer. Als ze misschien nog een dagje door waren gegaan hadden ze die eerste euro verdiend.

Ik zeg altijd: de eerste euro verdienen is moeilijker dan de duizendste euro verdienen.

En zo is het ook. Als je eenmaal die eerste euro hebt verdiend dan zul je zien dat het vanaf nu veel makkelijker zult gaan.

Je weet waarmee je de eerste euro hebt verdiend, en kunt de kennis die je hebt opgedaan gebruiken om zodoende die tweede euro te verdienen en dit telkens te blijven verdubbelen en meer geld te verdienen.

Geef nooit op. Blijf doorgaan. Blijf je website verbeteren en hou de statistieken goed in de gaten. Dan komt het allemaal goed!

Lees ook:

#7: Wees niet te ‘pusherig’

Vergeet nooit dat je aan mensen verkoopt, en niet aan machines.

Wees daarom niet te ‘pusherig’ en dus niet te opdringerig als je producten probeert te promoten. Dat zal je bezoekers alleen maar overweldigen en afschrikken om verder te lezen.

Wees de ‘vriend’ van je website bezoekers.

In de onderstaande video geef ik je een goed voorbeeld van hoe je dit aan kunt pakken.

Jouw affiliate marketing tips

Wat vind jij van de bovenstaande affiliate marketing tips? Of heb je zelf nog tips?

Ik hoor het graag van je in de tips hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Affiliate marketing tips? Pas deze toe en verdubbel je inkomsten!

 1. Beste Jacko,

  Ik wil graag beginnen met Affiliatie Marketing maar heb een paar vragen:
  1. ik moet een website maken
  2.hoe benader ik de aanbidders van producten die ik wilt promoten
  3.zijn er nog financieel middelen voor nodig

  alvast hartelijk dank,

  groepjes,

  Ap

  1. Hoi Ap,

   Tof dat je met affiliate marketing wilt gaan beginnen!

   Het is inderdaad mogelijk om een website te maken en daar met affiliate marketing geld mee te verdienen. Deze kun je bijvoorbeeld laten ranken in Google om zo traffic naar je website te krijgen. Je kunt dit ook op andere manieren doen zoals adverteren op Facebook.

   Om te beginnen met affiliate marketing zijn geen grote financiële middelen nodig hoor.

   Heb je al naar de Affiliate Marketing Revolutie gekeken? https://www.internetsuccesgids.nl/affiliate-marketing-revolutie

   Succes!

 2. Beste Jacko,
  Ik heb een Paypro account aangemaakt voor affiliate. Alleen hoe maak je een website aan en zet je die online. En hoe koppel je je bankrekening met die website en link?

  Alvast bedankt,

  Groetjes,

  Maura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *