Hoeveel commissie geef je aan affiliates?

hoeveel geef je affiliates

Hoeveel commissie geef je aan affiliates als je een eigen product hebt – en hier affiliate marketing voor toe wilt gaan passen?

Als je een eigen product hebt en affiliates wilt gaan inschakelen om je product te gaan promoten, is het noodzakelijk om de hoogte van de commissie (het bedrag wat de affiliates verdienen bij een verkoop) in te stellen.

Hoe hoog moet de commissie zijn?

Ik geef altijd als advies om een zo’n hoog mogelijke commissie te geven. En dat is ook niet gek, want in mijn business staat affiliate marketing centraal.

Affiliates zorgen er dag en nacht voor dat ik gratis bezoekers – en ook gratis verkopen krijg. Deze affiliates zorgen namelijk voor gratis klanten. Klanten die ik anders niet had gehad.

Hierom zet ik de commissie zo hoog mogelijk, om het voor affiliates zo aantrekkelijk mogelijk te maken om mijn product(en) te gaan promoten.

Het kost je niks

Besef goed dat als je een verkoop via een affiliate hebt, je die verkoop anders niet had gehad. De affiliate heeft voor de klant gezorgd, en jij hebt daar niks extra’s voor hoeven doen.

De affiliate doet dus in dit geval de marketing.

Daarnaast werkt de affiliate op een basis van no cure, no pay. Haal de affiliate geen klanten binnen, dan betaal je ook niks. Alleen als er een verkoop via de affiliate heeft plaatsgevonden, wordt er (automatisch) commissie betaald.

Beloon je affiliates

Het hebben van super affiliates kan voor een groot verschil in je business zorgen.

Dankzij affiliates is Internet Succes Gids.nl in een korte tijd naar een grote speler gegroeid; affiliates stuurden namelijk super veel relevante bezoekers door, waardoor ik snel kon groeien.

Om mijn affiliates extra te stimuleren om mij te promoten organiseer ik regelmatig affiliate wedstrijden, waarbij de beste affiliates (die dus de meeste verkopen doen) cadeau’s krijgen; denk hierbij aan een iPhone of aan een iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *