Hoe je met Afbeeldingen kunt scoren in Google

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
meta informatie meegeven aan afbeeldingen voor Google

Beeld wordt telkens meer en meer belangrijk in Google.

Zo zijn afbeeldingen en video een goede manier om iets duidelijk te maken aan je lezers en is het natuurlijk ook leuk om jouw pagina wat vrolijker te maken met afbeeldingen.

Afbeeldingen zijn natuurlijk erg leuk op jouw website, maar naast ‘versiersel’ kunnen afbeeldingen ook nog eens zorgen voor een hogere positie in Google.

Zo haal ik bijvoorbeeld veel bezoekers op mijn websites binnen via Google Afbeeldingen, maar ook de rankings in de ’tekst resultaten’ gaan omhoog door afbeeldingen te optimaliseren voor Google.

Maar hoe kun je nou met afbeeldingen hoog in Google scoren? Allereerst zal ik een stukje achtergrond informatie vertellen.

Google kan en ziet veel, maar de techniek is (helaas) nog niet zo ver dat een computer kan zien of een afbeelding relevant is aan het onderwerp van een tekst op een website. Gelukkig is het wel mogelijk om tekst informatie mee te geven aan afbeeldingen, om zo aan Google te vertellen wat er op de afbeelding te zien is.

Je kunt de volgende informatie meegeven aan afbeeldingen:

  • Bestandsnaam
  • Titel
  • Onderschrift
  • Alt-tekst
  • Beschrijving

Geef je aan een afbeelding al deze informatie mee, dan weet Google waar de afbeelding over gaat, en zal Google jouw website hoger beoordelen.

Je kunt makkelijk en snel informatie aan afbeeldingen meegeven door WordPress te gebruiken.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er uit ziet in WordPress.

Zoals je ziet wordt hier dus allerlei tekst informatie aan de afbeelding meegegeven. Deze informatie ziet Google en is ook erg belangrijk.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Bestandsnaam

meta informatie meegeven aan afbeeldingen voor Google

Als je een afbeelding op de harde schijf van je computer hebt staan, geef die dan een goede bestandsnaam mee. Je ziet vaak genoeg dat een afbeelding bijvoorbeeld ‘DCN1008.jpg’ heet, maar daar heeft Google niks aan en daar ga je niet mee scoren. Geef een relevante bestandsnaam.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Titel

De titel is eigenlijk gelijk aan de bestandsnaam in WordPress. De titel is wat er op deze afbeelding te zien is en dat zo kort en relevant mogelijk.

Onderschrift

Een onderschrift is de tekst die je onder een plaatje ziet staan. Dit ziet dus ook de bezoeker van jouw website. Dit is handig voor als je iets uit wilt leggen aan de bezoeker. Een soort informatiebalk voor de bezoeker met informatie over de afbeelding.

Alt-tekst

Alt-tekst is de tekst die je ziet als je met je muis over een afbeelding gaat. Het is verstandig om een hier een kleine zin met informatie neer te zetten. Het helpt Google om zo te kijken of de afbeelding wel relevant is.

Lees hier meer informatie over de alt-tekst.

Beschrijving

Een beschrijving is eigenlijk een langere versie van de Alt-tekst. Leg hier uitgebreid over waar de afbeelding over gaat.

Gebruik je zoekwoord niet te veel

Als jouw blog artikel of website over een bepaald zoekwoord gaat, is het verstandig om dit zoekwoord niet te vaak te gebruiken in de informatie die je aan de afbeeldingen mee geeft. Google zal dit namelijk bestraffen.

Gebruik gewoon één keer het zoekwoord in een afbeelding, of misschien geen één keer. Het is belangrijk om de informatie relevant te houden, zodat het te begrijpen is.

Meer lezen? Lees dan: Afbeeldingen optimaliseren voor Google doe je zo!

Wat vind jij van de bovenstaande tips en informatie? Gebruik jij deze informatie al? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Hoe je met Afbeeldingen kunt scoren in Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *