Tweedehands spullen verkopen: Waarom is dit verdienmodel populairder geworden?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Veel mensen hebben wel een stapel oude spullen in de schuur of de garage staan. Uiteindelijk doe je er niks mee en vangt die stapel alleen maar stof. Erg zonde, want je kunt iemand anders hier blij mee maken. En dat is niet het enige, want van tweedehands spullen verkopen kun je zelfs een verdienmodel maken. Nu vraag je je misschien af hoe dat precies werkt. Daarnaast zijn er vast vraagtekens over waar je moet beginnen. Dat en meer lees je allemaal in dit blogbericht.

Welke tweedehands spullen kun je allemaal verkopen?

Heb jij ook opgemerkt, dat het kopen en verkopen van tweedehands spullen populairder is geworden? Dat is niet zo gek. Je maakt een ander blij met een mooi item en je ruimt tegelijkertijd je schuur, garage of zolder eens op. Daarbij kun je van het verkopen van tweedehands spullen ook een verdienmodel maken. Tenslotte kun je er iets extra’s mee verdienen.

Weet je wat tweedehands spullen zijn? Dit zijn items die je al een keer hebt gebruikt en doorverkoopt. Misschien gebruik je de items niet meer, heb je ze dubbel of wil je het geven aan iemand die het goed kan gebruiken. Je kunt verschillende items verkopen, bijvoorbeeld: 

  • Kledingstukken
  • Schoenen
  • Meubels
  • Elektronica; zoals oude smartphones, tablets of laptops
  • Lp’s, cd’s en dvd’s
  • Boeken

Jij zorgt ervoor dat je opgebruikte spullen een tweede leven krijgen. Hoe mooi is dat idee? Met andere woorden: ze worden hergebruikt. Dit heeft niet alleen voordelen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van tweedehands spullen verkopen?

Wil je je oude, ongebruikte spullen een keer uitzoeken? Je kunt er dus voor kiezen om deze items door te verkopen. Is dit een verdienmodel waarbij je schathemeltje rijk gaat worden? Dit moet je er niet direct van verwachten. Natuurlijk is het niet direct zinloos, want het verkopen van tweedehands spullen kan wel degelijk enkele voordelen hebben. Laten we deze eens doornemen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Je verkleint je ecologische voetafdruk

We gooien naar schatting honderden kilo’s per jaar weg. Kleding, speelgoed en zelfs elektrische apparaten. De afvalhoop wordt alleen maar groter en de grondstoffen om te produceren juist minder. Wat jij hieraan kunt doen?

Door je gebruikte spullen te verkopen als tweedehands items geef je ze door, worden ze nog een keer gebruikt en voorkom je dat ze het afval terechtkomen. Daarnaast zorg je er ook voor dat er geen grondstoffen nodig zijn om een nieuw item te produceren.

Je krijgt de kans om op te ruimen

Wat doe je als je merkt dat je steeds meer spullen verzameld? De kasten raken overvol en je raak het overzicht kwijt. Als je besluit om tweedehands spullen te gaan verkopen, dan is dit een mooie kans om eens op te ruimen. Zo kom je ook weer items tegen die je misschien was vergeten.

Het is ook goed voor je portemonnee

Wist je dat het verkopen van tweedehands spullen ook kan dienen als een extra verdienmodel? Verkopen levert jou geld op, al gaat het vaak om tientjeswerk. Maar door deze inkomsten krijg je toch een zakcentje naast je baan of studie. Misschien kun je dit gebruiken om te sparen voor die ene reis of gebruik je het als boodschappengeld. Dat is natuurlijk helemaal aan jou.

Verkopen op verschillende manieren

Nu denk je misschien: “Ik kom tijd tekort om mijn items te verkopen”. Het vergt toch wat tijd. Je moet de items uitzoeken, controleren en daarna verkopen. Het is goed om te weten dat hier meerdere mogelijkheden voor zijn. Je kunt dit verdienmodel helemaal aan jouw wensen aanpassen, dus laat de moed niet gelijk in je schoenen zakken.

Tweedehands spullen inleveren en verkopen

Op welke manieren kun je tweedehands spullen verkopen?

De vraag naar tweedehands spullen wordt steeds groter. Ze zijn lager in prijs, uniek en je kunt ze op veel plekken vinden. Maar je kunt ook besluiten om ze te verkopen. En doordat het internet groot en in ontwikkeling is, kan dit op verschillende manieren.

Tweedehands spullen verkopen via social media

Wist je dat je social media handig kunt gebruiken voor het verkopen van tweedehands spullen? De berichten kun je namelijk makkelijk en kosteloos plaatsen, op een platform dat jij uitkiest. Je kunt op deze manier ook veel mensen bereiken. Je eigen volgers en zelfs mensen daarbuiten. 

Nu zijn er verschillende platforms waar je advertenties kunt plaatsen, bijvoorbeeld op Facebook. Dit kan op je eigen pagina, maar ook op pagina’s van bijvoorbeeld je woonplaats of speciaal voor de verkoop van tweedehands items. Het is wel belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt en een realistische prijs vraagt. Vervolgens kun je via de chat verder overleggen of vragen beantwoorden.

Online apps

Als je advertenties plaatsen lastig vindt, dan zijn er ook verschillende apps waar je de spullen kunt verkopen. Het handige van deze apps is dat het allemaal voor zich spreekt. Denk aan de betaalmogelijkheden en de communicatie met kopers. Vinted en Marktplaats zijn bekende voorbeelden van online platforms waar je je items kunt aanbieden.

De app vertelt jou precies wat je moet doen. Zo kun je de juiste categorie voor het item kiezen en staat er ook beschreven waar de productfoto’s aan moeten voldoen. Ook de verzendlabels worden via de app voor je geregeld. Als je een online app gebruikt om je items te verkopen, dan zijn er wel een aantal dingen belangrijk:

  • Controleer je items voordat je ze te koop aanbiedt. Op deze manier kun je negatieve reviews voorkomen
  • Blijf altijd vriendelijk naar je kopers toe
  • Maak unieke en goede foto’s die de aandacht van kopers trekken; steek er moeite en tijd in

Bij apps heb je een aantal mogelijkheden voor de verkoop en verzending. Je kunt je verkochte items op de post doen en op deze manier naar je kopers verzenden. Maar je kunt er ook voor kiezen om de items op te laten halen door je koper. Deze keuze kun je maken om basis van je eigen wensen en op de tijd die je hebt. Een pakketje op de post doen is tenslotte zo gepiept.

Je eigen webshop

Heb je er altijd al van gedroomd om items via je eigen webshop te verkopen? Misschien is het verkopen van tweedehands spullen een mooi begin voor jou. De items zijn van jezelf en liggen al in huis. Maar je kunt ook de items van vrienden of familie verkopen, mochten ze dit willen. Inkopen of duur investeren is dus niet direct noodzakelijk.

Het kan wel handig zijn om je alvast te richten om een niche. Zo houd je het overzicht en weten bezoekers wat ze bij jou kunnen vinden. Doordat tweedehands spullen steeds populairder worden, kun je daar met je eigen webshop mooi op inspelen. Steeds meer mensen gaan hiernaar op zoek.

Eigenlijk begin je een online kringloop, maar dan vanuit huis en vanachter je computer. Nu is een goede website wel onmisbaar. Deze kun je helemaal zelf maken of laten maken. Gelukkig is het makkelijker geworden om als beginner een website op poten te zetten, maar je kunt wel valkuilen tegenkomen.

Zo moet je content plaatsen en ervoor zorgen dat de website goed werkt. Denk aan de laadsnelheid en het overzicht. Een website laten maken kan een grote investering zijn, maar zo weet je wel zeker dat je een professioneel platform krijgt. Je moet je website daarnaast up-to-date houden, zodat deze relevant blijft voor de zoekmachine van Google.

Je spullen aanbieden op markten

Lijkt het je juist leuk om erop uit te trekken en heb je die tijd ook? Je kunt je spullen ook aanbieden op speciale markten, zoals rommelmarkten. Je kunt stad en land afreizen, zodat je direct met de koper in contact komt. En op je eigen kraam kun je al je spullen netjes uitstallen. Op social media kun je alvast aankondigen waar je staat, zodat mensen jou weten te vinden. Door je spullen fysiek te verkopen, krijg je niet te maken met verzendlabels of verzendtijden. Dat kan beter bij jou passen.

Zijn er ook andere verdienmodellen die je kunt inzetten?

Je tweedehands spullen inleveren voor de verkoop kan een leuke manier zijn om te recyclen en tegelijkertijd iets extra’s te verdienen. Maar het zou goed kunnen dat dit verdienmodel niet bij je past. Je vindt het misschien lastig, te veel tijd innemen of je ziet het simpelweg niet zitten om items te verkopen.

Zijn er ook andere verdienmodellen die je kunt inzetten? Dat kan! Zeker online vind je veel mogelijkheden. Je kunt denken aan bloggen, investeren in crypto of affiliate marketing. Affiliatie marketing kan goede oplossing zijn als je dagelijks weinig tijd hebt en je wil niet investeren. De producten die je promoot zijn namelijk van de adverteerder, die alles rondom de verzending, klachten en terugsturen regelt. Misschien is dit wel iets voor jou!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *