Affiliate links cloaken? Zo kun je dat makkelijk en snel doen!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Affiliate links cloaken? Lees hier hoe!

Als je wat onderzoek naar affiliate marketing doet, zul je ongetwijfeld de term ‘affiliate links cloaken’ wel eens tegengekomen zijn.

Misschien schrikt deze je term je wel wat af, en wil je eerst eens weten wat dit nou allemaal is, en hoe je dat precies kunt doen.

In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen wat affiliate links cloaken eigenlijk betekend, of het verstandig is om het te doen, en hoe je dit kunt doen.

Wat houdt ‘affiliate links cloaken’ in?

In principe houdt het cloaken van je affiliate links in dat je de affiliate links verbergt. Wanneer je een affiliate link hebt, dan is deze meestal heel erg lang en slordig/onduidelijk opgesteld.

Door je affiliate link te cloaken, krijg je een nette link, en ziet de bezoeker niet dat het om een affiliate link gaat.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Een affiliate link kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=24386&url=http%3A//www.bol.com/nl/p/awaken-the-giant-within/1001004001108416&f=TXL&name=awaken%20the%20giant%20within

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Door je affiliate link te cloaken ziet je affiliate link er bijvoorbeeld het volgende uit:

https://www.jouwwebsite.nl/anthony-robbins

Zoals je ziet is de ‘verborgen’ link een stuk mooier en duidelijker.

Wel of niet cloaken?

Sommige mensen zeggen dat het niet verstandig is om je affiliate links te cloaken, sterker nog, niemand minder dan Matt Cuts heeft hier een video over gemaakt. Ik raad je aan deze video hieronder even te bekijken.

Zoals je ziet wilt Google niet ‘misleid’ worden, en verwacht dus niet dat het naar een andere website doorverwijst gaat worden. Google vind gebruikersgemak namelijk enorm belangrijk.

Wat echter ook niet goed is, is dat je website vol zou staan met affiliate links. Zo zou je website één grote ‘doorverwijs website’ zijn, en dat wil je natuurlijk ook niet.

Toch maar cloaken dus ;). Gelukkig is er een manier om aan Google door te geven dat de zoekmachine je ‘verborgen’ affiliate link niet te volgen. Dat kun je doen door een ‘nofollow’ mee te geven. Hoe je dat kunt doen, zal ik hieronder vertellen.

Hoe je affiliate links cloaken?

Als je een WordPress website hebt, kun je heel erg eenvoudig je affiliate links cloaken. Je kunt dit doen door de plugin Pretty Link Lite op je WordPress website te installeren.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan even dit artikel: WordPress plugins installeren.

Je kunt daar de ‘Target URL’ (dat is de affliate link) en vervolgens de ‘mooie’ link opgeven (de link die de bezoekers zien).

Ook kun je eenvoudig een ‘No-follow link‘ opgeven, door simpelweg ‘Nofollow this link’ aan te vinken bij SEO options. Zo volgt Google je link niet!

Klik vervolgens op Save en je plaats de affiliate cloak link op je website. Wanneer je er op klikt, zul je zien dat je gewoon naar je affiliate link wordt doorverwezen. Zo makkelijk kan het zijn!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? Laat het even weten in de comments hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

6 reacties op “Affiliate links cloaken? Zo kun je dat makkelijk en snel doen!

 1. Hi Jacko,

  Weer een interessant artikel 🙂
  Aangezien ik veel met de plugin maxbuttons werk en daar mijn affiliatelink in zet, vraag ik me af of het dan ook nodig is om dan mijn link te cloaken met deze plugin.

  1. Hoi Gees,

   Thanks :).

   De plugin MaxButtons zorgt er voor dat je mooie knoppen kunt maken op je website. Als je de affiliate links ‘cloaked’ met een no-follow, zal het geen kwaad kunnen om ze te cloaken.

   Succes!

 2. Hi Jacko,

  Is het mogelijk om met Pretty Links meerdere links tegelijk (geautomatiseerd) te cloaken?
  Momenteel heb ik een vergelijkingstool op mijn WordPress website met redelijk wat URL’s per pagina. Dit zou dus redelijk wat handmatig werk zijn, of is er hier een nog een andere handige oplossing voor?

 3. Interessant artikel! Dit is iets waar ik vaak mee heb geworsteld in het verleden…

  Er is 1 ding dat ik structureel vergeet binnen mijn website; en dat is waar je precies rel=”nofollow” neer moet zetten. Maakt het uit waar je dat plaatst?

  In normale links snap ik het, maar regelmatig plaats ik affiliate links in afbeeldingen, zodat mensen op de tekst onder de afbeelding kunnen klikken, maar die heeft een totaal andere code…

  Jij enig idee of het uitmaakt waar je dit moet verwerken? Of kun je het zomaar ergens in de link plakken?

  Trouwens in jouw artikel is het slim om aan te passen dat je tegenwoordig ook rel=”sponsored” kunt gebruiken voor affiliate links!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *