Wat is Zoekmachine Optimalisatie (SEO)?

wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is het optimaliseren van je website voor Google.

Door je website te optimaliseren van Google zal je website beter vindbaar zijn in de gratis (organische) zoekresultaten. Dit resulteert weer in meer (gratis) bezoekers.

Zoekmachine Optimalisatie komt van het Engelse woord SEO, wat staat voor Search Engine Optimalisation.

Veel mensen denken dat het zoekmachine optimalisatie heel erg technisch hoeft te zijn, terwijl dit helemaal niet het geval is.

Zoekmachine optimalisatie draait steeds meer om het bieden van relevante en goede informatie. Wanneer bezoekers daadwerkelijk wat aan de informatie op jouw website hebben, zul je zien dat Google dit ook gaat waarderen.

Let wel op dat zoekmachine optimalisatie een lange termijn strategie is. Je gaat niet van de ene op de andere dag hoog scoren in Google, er gaat een tijdje overheen voordat Google vertrouwen in je website heeft, en deze je website gaat belonen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) tips die je direct kunt toepassen

Hieronder zal ik een aantal zoekmachine optimalisatie tips geven die je direct kunt toepassen op jouw website.

Laat je niet verleiden om BlackHat SEO te gaan gebruiken; dit is voor op de korte termijn leuk, maar op de lange termijn bereik je daar niks mee.

Hou je website interessant, en zorg er voor dat je regelmatig (het liefst wekelijks) je website voorziet van nieuwe artikelen die je optimaliseert voor Google.

In dit artikel leg ik uit hoe je artikelen optimaliseert voor Google.

Een goede website, die is voorzien van de bovenstaande punten, zal zeer waarschijnlijk hoog scoren in Google en is zoekmachine geoptimaliseerd.

Lees ook:

29 SEO tips die je direct kunt toepassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *