Wat zijn breadcrumbs en hoe krijg je die op je WordPress site?

Een koekje met daarnaast kruimels

Erg handig voor de bezoeker van je website én voor Google zijn de zogenaamde ‘breadcrumbs’.

Met breadcrumbs kun je namelijk eenvoudig zien waar je je op de website bevind, en kun je eenvoudig navigeren naar andere (relevante) pagina’s van je website.

De grootste sites gebruiken breadcrumbs en de kans is groot dat je deze ook wel eens bent opgevallen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een webshop.

breadcrumbs voorbeeld

De tekst waar de cirkel om is, is een breadcrumb.

Gebruiksvriendelijk voor de bezoeker

Je kunt dus eigenlijk precies zien waar je vandaan bent gekomen, en waar je op de website bent. Dit is enorm handig voor de bezoeker. De bezoeker kan eenvoudig terug naar een andere pagina op jouw website, en heeft een idee waar hij zich nou eigenlijk bevind. Bezoekers vinden dat vaak erg handig en stellen dit zeer op prijs.

Zo kan de bezoeker altijd een stapje terug, en is de kans dat hij verdwaald en dus je website maar weg klikt, een stuk kleiner!

Breadcrumbs zorgen voor een betere positie in Google

Maar niet alleen voor bezoekers zijn breadcrumbs erg handig, ook Google stelt dit zeer op prijs. Hoe meer gebruiksvriendelijk jouw website is, hoe hoger Google jouw website zal beoordelen.

Ook zorgen breadcrumbs voor interne links, wat ook weer erg goed is voor jouw positie in Google.

Een interne link is een verwijzing van een pagina op jouw website, naar een pagina op jouw website. Je linkt dus van een pagina naar een andere pagina. Door interne links goed te gebruiken kan de bezoeker eenvoudig en snel naar de pagina navigeren waar hij of zij naar op zoek is. Doordat je op elke pagina een interne link meegeeft aan een pagina, geef je enorm veel waarde aan die pagina!

Een ander bijkomend voordeel van breadcrumbs is dat deze ook in Google verschijnen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er uit komt te zien.

breadcrumbs in google

Hier zie je hoe breadcrumbs zichtbaar zijn in Google. Je kunt dus eenvoudig navigeren naar andere pagina’s.

Dit is voor de bezoeker ook enorm handig. Zo weet hij precies waar het boek onder hoort, en kan hij ook meteen via Google naar ‘Boeken’ navigeren. Erg handig!

Hoe kun je Breadcrumbs op jouw website gebruiken?

Breadcrumbs kun je eenvoudig maken dankzij WordPress. Er zijn namelijk speciale plugins te downloaden en te installeren die het mogelijk maken om deze direct op je website actief te zetten. Het beste kun je de Breadcrumbs Plugin van Yoast gebruiken. Daarmee kun je Breadcrumbs vandaag nog implementeren op jouw website!

Weet je niet precies hoe je dat moet doen? Dan is het verstandig om dit uit te besteden aan iemand die wel weet hoe dit moet. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren!

Ik ben erg benieuwd naar wat jij van breadcrumbs vind. Gebruik jij ze al? Of wil je ze graag gaan gebruiken en heb je er nog een aantal vragen over? Je kunt je vragen altijd in de reacties hieronder stellen!

3 reacties

  1. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter