Wat zijn breadcrumbs en hoe krijg je die op je WordPress site?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Een koekje met daarnaast kruimels

Erg handig voor de bezoeker van je website én voor Google zijn de zogenaamde ‘breadcrumbs’.

Met breadcrumbs kun je namelijk eenvoudig zien waar je je op de website bevind, en kun je eenvoudig navigeren naar andere (relevante) pagina’s van je website.

De grootste sites gebruiken breadcrumbs en de kans is groot dat je deze ook wel eens bent opgevallen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een webshop.

breadcrumbs voorbeeld
De tekst waar de cirkel om is, is een breadcrumb.

Gebruiksvriendelijk voor de bezoeker

Je kunt dus eigenlijk precies zien waar je vandaan bent gekomen, en waar je op de website bent. Dit is enorm handig voor de bezoeker. De bezoeker kan eenvoudig terug naar een andere pagina op jouw website, en heeft een idee waar hij zich nou eigenlijk bevind. Bezoekers vinden dat vaak erg handig en stellen dit zeer op prijs.

Zo kan de bezoeker altijd een stapje terug, en is de kans dat hij verdwaald en dus je website maar weg klikt, een stuk kleiner!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Breadcrumbs zorgen voor een betere positie in Google

Maar niet alleen voor bezoekers zijn breadcrumbs erg handig, ook Google stelt dit zeer op prijs. Hoe meer gebruiksvriendelijk jouw website is, hoe hoger Google jouw website zal beoordelen.

Ook zorgen breadcrumbs voor interne links, wat ook weer erg goed is voor jouw positie in Google.

Een interne link is een verwijzing van een pagina op jouw website, naar een pagina op jouw website. Je linkt dus van een pagina naar een andere pagina. Door interne links goed te gebruiken kan de bezoeker eenvoudig en snel naar de pagina navigeren waar hij of zij naar op zoek is. Doordat je op elke pagina een interne link meegeeft aan een pagina, geef je enorm veel waarde aan die pagina!

Een ander bijkomend voordeel van breadcrumbs is dat deze ook in Google verschijnen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit er uit komt te zien.

breadcrumbs in google
Hier zie je hoe breadcrumbs zichtbaar zijn in Google. Je kunt dus eenvoudig navigeren naar andere pagina’s.

Dit is voor de bezoeker ook enorm handig. Zo weet hij precies waar het boek onder hoort, en kan hij ook meteen via Google naar ‘Boeken’ navigeren. Erg handig!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kun je Breadcrumbs op jouw website gebruiken?

Breadcrumbs kun je eenvoudig maken dankzij WordPress. Er zijn namelijk speciale plugins te downloaden en te installeren die het mogelijk maken om deze direct op je website actief te zetten. Het beste kun je de Breadcrumbs Plugin van Yoast gebruiken. Daarmee kun je Breadcrumbs vandaag nog implementeren op jouw website!

Weet je niet precies hoe je dat moet doen? Dan is het verstandig om dit uit te besteden aan iemand die wel weet hoe dit moet. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren!

Ik ben erg benieuwd naar wat jij van breadcrumbs vind. Gebruik jij ze al? Of wil je ze graag gaan gebruiken en heb je er nog een aantal vragen over? Je kunt je vragen altijd in de reacties hieronder stellen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Wat zijn breadcrumbs en hoe krijg je die op je WordPress site?

  1. Beste Jacko,
    ik heb op mijn website de plugin geïnstalleerd en de code in de header geplaatst zoals beschreven.
    ik krijg het alleen niet voor elkaar op de breadcrumbs onder mijn header te plaatsten. Op het moment staat deze erboven, wat niet erg mooi is. Heb jij een tip hiervoor?
    mvg raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *