BlackHat SEO, wat is het en moet ik het op mijn website toepassen?

Als je een beetje bekend bent in de wereld van SEO (zoekmachine optimalisatie) heb je waarschijnlijk wel eens van de term BlackHat SEO gehoord.

Vaak claimen de mensen die deze manier van zoekmachine optimalisatie toepassen dat ze binnen enkele dagen al honderden of zelfs duizenden bezoekers uit de gratis zoekresultaten van Google gehaald hebben.

Dat klinkt natuurlijk ook te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. In dit artikel zal ik je precies vertellen wat BlackHat SEO is, en waarom je dit nooit moet toepassen op jouw website.

Wat is BlackHat SEO?

Simpel gezegd is BlackHat SEO een ‘illigale’ manier om bovenaan in Google te komen. BlackHat SEO gaat dan ook tegen de regels van Google in en Google zal je er dan ook voor bestraffen als je deze technieken toepast. In de internet marketing wereld zijn er veel mensen die telkens nieuwe technieken uitproberen om zo hoog te kunnen scoren.

Dit is dan vaak een techniek die tegen de regels van Google is. Een aantal bekende BlackHat technieken zijn:

  • Keyword stuffing (opzettelijk gebruik maken van bepaalde zoekwoorden op een pagina)
  • Het ‘verstoppen’ van zoekwoorden op een pagina
  • Article spinning (een software programma automatisch artikelen laten maken)
  • Link spam (veel backlinks plaatsen op irrelevante websites)

Er zijn nog meer voorbeeld van BlackHat SEO technieken, maar dit zijn eigenlijk wel de voornaamste en meest gebruikte. Ook worden er vaak nieuwe technieken ‘uitgevonden’ of wordt er een draai aan een bestaande techniek gegeven.

Moet ik BlackHat SEO toepassen op mijn website?

Hier kan ik heel kort en duidelijk in zijn: nee. Het is absoluut niet verstandig om BlackHat SEO toe te passen op jouw website. De mensen die claimen dat ze het succesvol toepassen op hun website liegen, of het is maar voor (hele) korte duur.

Google en de andere zoekmachines werken er dag en nacht aan om deze technieken tegen kunnen gaan en als Google er achter komt dat jouw website gebruik maakt van BlackHat SEO dan heb je grote kans dat jouw website verbannen wordt uit de zoekresultaten.

Laat je niet verleiden en trap er niet in als mensen zeggen dat ze met een geheime techniek hun website binnen dag hoger in Google kunnen krijgen.

Op lange termijn zorgt BlackHat SEO ervoor dat je website juist helemaal uit de zoekresultaten zal verschijnen, en dan zit je helemaal met de gebakken peren!

Vroeg of laat ontdekt Google dat een website gebruik maakt van deze technieken en zal de betreffende website hard bestraffen. Het is dan bijna onmogelijk om je website nog omhoog te krijgen in de zoekresultaten. Niet doen dus!

In plaats van je te richten op allerlei BlackHat SEO technieken kun je veel beter werken om jouw website zo interessant en relevant mogelijk te houden. Google vindt het namelijk enorm belangrijk dat de bezoeker ook echt geholpen word, en dat de bezoeker de informatie vind die hij zocht.

Door regelmatig unieke, nieuwe, uitgebreide content te plaatsen zul je ongetwijfeld meer bezoekers naar je website krijgen. Lees 5 tips voor het schrijven van een goed artikel.

Heb jij weleens BlackHat SEO toegepast op jouw website? Wat is dan jouw ervaring er mee? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

4 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar

Laat een reactie achter