BlackHat SEO, wat is het en moet ik het op mijn website toepassen?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Als je een beetje bekend bent in de wereld van SEO (zoekmachine optimalisatie) heb je waarschijnlijk wel eens van de term BlackHat SEO gehoord.

Vaak claimen de mensen die deze manier van zoekmachine optimalisatie toepassen dat ze binnen enkele dagen al honderden of zelfs duizenden bezoekers uit de gratis zoekresultaten van Google gehaald hebben.

Dat klinkt natuurlijk ook te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. In dit artikel zal ik je precies vertellen wat BlackHat SEO is, en waarom je dit nooit moet toepassen op jouw website.

Wat is BlackHat SEO?

Simpel gezegd is BlackHat SEO een ‘illigale’ manier om bovenaan in Google te komen. BlackHat SEO gaat dan ook tegen de regels van Google in en Google zal je er dan ook voor bestraffen als je deze technieken toepast. In de internet marketing wereld zijn er veel mensen die telkens nieuwe technieken uitproberen om zo hoog te kunnen scoren.

Dit is dan vaak een techniek die tegen de regels van Google is. Een aantal bekende BlackHat technieken zijn:

 • Keyword stuffing (opzettelijk gebruik maken van bepaalde zoekwoorden op een pagina)
 • Het ‘verstoppen’ van zoekwoorden op een pagina
 • Article spinning (een software programma automatisch artikelen laten maken)
 • Link spam (veel backlinks plaatsen op irrelevante websites)

Er zijn nog meer voorbeeld van BlackHat SEO technieken, maar dit zijn eigenlijk wel de voornaamste en meest gebruikte. Ook worden er vaak nieuwe technieken ‘uitgevonden’ of wordt er een draai aan een bestaande techniek gegeven.

Moet ik BlackHat SEO toepassen op mijn website?

Hier kan ik heel kort en duidelijk in zijn: nee. Het is absoluut niet verstandig om BlackHat SEO toe te passen op jouw website. De mensen die claimen dat ze het succesvol toepassen op hun website liegen, of het is maar voor (hele) korte duur.

Google en de andere zoekmachines werken er dag en nacht aan om deze technieken tegen kunnen gaan en als Google er achter komt dat jouw website gebruik maakt van BlackHat SEO dan heb je grote kans dat jouw website verbannen wordt uit de zoekresultaten.

Laat je niet verleiden en trap er niet in als mensen zeggen dat ze met een geheime techniek hun website binnen dag hoger in Google kunnen krijgen.

Op lange termijn zorgt BlackHat SEO ervoor dat je website juist helemaal uit de zoekresultaten zal verschijnen, en dan zit je helemaal met de gebakken peren!

Vroeg of laat ontdekt Google dat een website gebruik maakt van deze technieken en zal de betreffende website hard bestraffen. Het is dan bijna onmogelijk om je website nog omhoog te krijgen in de zoekresultaten. Niet doen dus!

In plaats van je te richten op allerlei BlackHat SEO technieken kun je veel beter werken om jouw website zo interessant en relevant mogelijk te houden. Google vindt het namelijk enorm belangrijk dat de bezoeker ook echt geholpen word, en dat de bezoeker de informatie vind die hij zocht.

Door regelmatig unieke, nieuwe, uitgebreide content te plaatsen zul je ongetwijfeld meer bezoekers naar je website krijgen. Lees 5 tips voor het schrijven van een goed artikel.

Heb jij weleens BlackHat SEO toegepast op jouw website? Wat is dan jouw ervaring er mee? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

4 reacties op “BlackHat SEO, wat is het en moet ik het op mijn website toepassen?

 1. Je zit er compleet naast!!!

  Black Hat SEO is zeker interessant, ook op de langere termijn!

  Laat ik je eerst vertellen dat het onmogelijk is voor Google (ook in de toekomst) om gesponnen artikelen te herkenen die gesponnen zijn met “Deep Spinning”.

  Ten tweede, de andere argumenten die jij hier opnoemt zoals “Keyword Stuffing” wordt al jaren niet meer gebruikt (5 jaar)…

  Er zijn ondertussen al veel nieuwe technieken op de markt zoals cloacking en Cookie dropping. Black Hat is de bom, je moet alleen weten wat je doet, meer niet!!

  1. Bedankt voor je reactie, Eric.

   Blijkbaar verschillen we heel erg in mening hierover.

   Als je een website hebt waar je jaren mee ‘wilt doen’, dan is het aan te raden om geen BlackHat SEO te gebruiken.

   Google zal hoe dan ook achter de BlackHat SEO technieken komen die je hebt gebruikt op je website, en zal je daar voor bestraffen. Het hoeft niet vandaag te zijn, niet morgen, niet overmorgen maar de dag zal zeker komen ;).

   Google is echt wel slim genoeg om webspam of andere technieken te herkennen.

   Ik ben me op de hoogte van de bovenstaande technieken, maar ook hier geld: deze technieken zullen net als ‘keyword stuffing’ ooit door Google ontmaskerd worden.

   Als voorbeeld pak ik het Russische SAPE netwerk. Deze was volgens ‘kenners’ ook onaantastbaar, maar heeft Google met de afgelopen updates toch flink aangepakt.

 2. goed gezegt jacko

  wat Eric Dieperink hier verteld is maar voor korte duur
  en als je denkt dat google niet slim is dan heb je het mis
  Eric Dieperink laat hier alleen maar een reactie achter om
  zijn eigen internet onderneming te redden. op internet kom
  ik geregeld mensen tegen die niet in Eric Dieperink niet geloven
  wat hij zegt. waardeloos dat hij produchten verkoopt die maar
  voor korte duur helpt dan moet je alweer een nieuwe website
  maken ik hoop dat google die internet goeroes eens goed aanpakt
  met hun waardeloze website,s . wat jacko hier verkoopt heb je nu wat aan
  en voor langer termijn heb je er ook nog wat aan.

 3. Ha ha Ik zie wel veel op het internet.
  Maar dit is de eerste keer 2 succesvolle online goeroes Eric en Jacko online
  ondernemers die verschil van mening hebben.
  Moet niet gekker worden

  Maar je kunt beter geen risico s nemen met backlinks nemen
  Zonde van je website maak je zo kapot met backlinks.

  Want de Panda en Pinguine komen vast wel weer
  misschien in 2015.

  Beter wekelijks bloggen..Alle balletjes op Groen (YOAST)
  valt niet altijd mee.

  Gr TM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]