Rijk worden met SEO? Dit is hoe je jouw eerste stappen zet

Op het internet valt bakken met geld te verdienen. Dat hoef ik jou als bezoeker van deze site niet te vertellen. Door online te gaan ondernemen kun je als digitale nomade de wereld rond en overal ter wereld inkomen genereren om te leven zoals jij dat wil. Of je nu gaat dropshippen of via affiliate marketing geld verdient. Vaak is een goede website cruciaal. Wanneer je voor het snelle geld gaat is Google Ads vaak je way to go. Maar voor de ondernemers die de long game spelen is SEO vaak het betere alternatief. Door je website te optimaliseren voor een zoekmachine als Google kun je namelijk lange tijd bovenaan de zoekresultaten blijven staan waardoor je bijna verzekerd bent van een stabiel inkomen. In dit artikel leg ik je uit hoe je daarmee begint.

Waarom kiezen voor SEO?

Om klanten te lokken kun je voor verschillende strategieën gaan. Google Ads, Social media advertising, misschien werk je zelfs met influencers? Wat deze vormen echter allemaal gemeen hebben is dat het allemaal geld kost. Je betaalt een zoekmachine, een platform of een influencer geld om je boodschap te verspreiden en ze stoppen daarmee wanneer je stopt met betalen. SEO daarentegen is gratis en ook nog eens beter op de lange termijn. Wanneer je dus voor de lange termijn wil gaan ondernemen en nog niet veel budget hebt is SEO vaak een goede uitkomst. Het enige wat je nodig hebt is een website, gelukkig is dat anno 2023 snel gefixt.

Onderzoek je niche

Wanneer je een website bouwt voor jouw onderneming, heb je vaak al wel een goed idee van wat je wil gaan verkopen of aanprijzen. Aan jou de taak om de markt te gaan verkennen. Via welke zoektermen wil je gevonden worden? Verplaats je eens in de bezoeker. Zouden ze op je merknaam zoeken? Op het type product? Of misschien biedt je wel een oplossing voor iets en wil je juist gevonden worden op het probleem dat je oplost. De sleutel tot SEO succes ligt vaak bij het maken van de juiste keuzes bij het kiezen van waar je op gaat focussen. Doe goed marktonderzoek en wees realistisch over waar een consument allemaal naar zoekt. Via tools als Ubersuggest kun je tot een beperkt aantal zoekresultaten een idee krijgen van hoeveel mensen ergens op zoeken.

Kies de juiste zoekwoorden

Nu je weet waar je globaal op gevonden wil worden is het tijd om echt knopen door te hakken. Op welke zoekwoorden wil je bovenaan komen te staan? Wanneer je een beetje inzicht hebt in hoe vaak gezocht wordt op welk zoekwoord kun je gaan kijken waar veel geconcurreerd wordt. Onthoud; hoe meer concurrentie, hoe moeilijker het is om bovenaan te komen. Op moeilijke zoekwoorden zitten vaak grote bedrijven die klant zijn bij een online marketing bureau. Wees dus realistisch over je kansen en wellicht is het slimmer om met een kleiner zoekwoord te beginnen. Waarschijnlijk kom je op het zoekwoord ‘koffiemok’ niet bovenaan, maar op ‘zelfroerende mok’ maak je waarschijnlijk best wel kans. Bijkomend voordeel is dat de mensen die op zo’n specifieke term zoeken verder zijn in hun oriëntatie en dus sneller overgaan tot aankoop.

Het betere jat- en schrijfwerk

Nu je weet op welke zoekwoorden je wil gaan scoren wordt het tijd om content te gaan creëren voor je website. Maak een paar foto’s van je product of kopieer ze net niet helemaal (pas op met auteursrecht) en schrijf een paar mooie SEO-teksten. Kijk goed rond waar de concurrentie allemaal over schrijft. Waarom zou je immers zelf gaan nadenken over onderwerpen als de lijst met onderwerpen gewoon op de site van je concurrentie staat? Herschrijf dit totdat je meer content hebt en houd ongeveer dezelfde zoekwoorddichtheid aan. Er is geen perfecte website die altijd bovenaan komt in Google. De truc is om simpelweg iets te maken dat net iets beter is dan de rest.

Word een autoriteit in Google

Je eerste stap is om natuurlijk herkend te worden door Google. Vergeet dus nooit je website aan te melden in Google Search Console. Daarna wil je autoriteit opbouwen. Wanneer je net begint kent Google je nog niet en weet het dus ook niet of je betrouwbaar bent. Daarom is het terughoudend met jou hoog in de zoekresultaten plaatsen. Dit kun je veranderen door links van andere websites in te kopen. Pas wel op dat je niet lukraak wat doet en lees je eerst in. Wanneer je wat budget hebt voor SEO, kun je ook je linkbuilding uitbesteden aan SAM Online Marketing.

Uiteindelijk is SEO heel erg een lange termijn strategie. Verwacht dus niet direct resultaten. Om te slagen met SEO heb je vooral goed inzicht in je markt nodig en daarna is het een kwestie van veel doorzettingsvermogen. Wanneer je maar lang genoeg volhoudt, kom je vaak vanzelf bovenaan. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]