WordPress SEO plugins? Deze plugins zijn goud!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Een afbeelding voor WordPress SEO plugins

Welke WordPress SEO plugins zijn er om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekmachines?

WordPress is een geweldig CMS (Content Management System) wat je doormiddel van verschillende plugins helemaal kunt optimaliseren voor Google.

In dit artikel bespreek ik 4 WordPress SEO plugins die je absoluut moet hebben!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Vooraf

Als eerste wil ik even alvast even de tip geven dat je de permalinks van je WordPress website zoekmachine vriendelijk kunt maken. In plaats van https://www.jouwwebsite.nl/p=234 kun je dit veranderen in https://www.jouwwebsite.nl/wordpress-seo-plugins. 

Weet je niet hoe je dat moet doen? Lees dan hoe je eenvoudig de WordPress permalinks kunt veranderen.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan de uitgebreide handleiding.

Laten we beginnen met deze must-have WorPress SEO plugins!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Yoast SEO Plugin

De meest belangrijke en handigste WordPress SEO plugin is de Yoast SEO Plugin. Dit is eigenlijk de meest complete plugin om jouw WordPress berichten en pagina’s zoekmachine vriendelijke te maken en te optimaliseren. Enkele mogelijkheden zijn:

  • De title en meta omschrijving van pagina’s aanpassen
  • Berichten optimaliseren voor social media
  • Uitgebreide pagina-analyse waarin je kunt zien hoe je een pagina nog kunt verbeteren
  • Automatisch een sitemap aanmaken en bijwerken
  • Breadcrumbs boven je artikelen
  • En nog veel meer
zoekresultaten in Google
Met de Yoast SEO Plugin kun je de informatie die in Google verschijnt helemaal naar je eigen wens aanpassen.

Ik raad je zeker aan om de Yoast SEO Plugin te gebruiken. Hierdoor kun je heel eenvoudig berichten en pagina’s optimaliseren voor Google. Zeer gebruiksvriendelijk!

Related Posts

Veel mensen onderschatten de waarde van gerelateerde artikelen. Dankzij gerelateerde artikelen kun je er voor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven, en meer artikelen lezen. Hoe langer een bezoeker op jouw website blijft, hoe beter dat is. Ook Google ziet de gemiddelde bezoekersduur van jouw website (als je Google Analytics op jouw website hebt geplaatst).

Daarnaast zorgen gerelateerde artikelen weer voor interne links wat weer goed is voor de linkstructuur van jouw website.

Een handige manier om gerelateerde artikelen op jouw website te plaatsen is met de Related Posts. Als je deze plugin hebt gedownload en geactiveerd zullen er meteen gerelateerde artikelen aan de onderkant van een bericht verschijnen.

De details kun je natuurlijk nog op de instellingen pagina van de plugin veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoeveel gerelateerde artikelen er moeten verschijnen.

In de onderstaande video leg ik precies uit hoe je deze plugin kunt installeren op jouw website.

W3 Total Cache

Google vindt de snelheid van een website enorm belangrijk. Als een persoon in de zoekresultaten van Google op jouw website klikt, en vervolgens weer van jouw website weg gaat omdat de website te traag is, heeft Google hier natuurlijk niks aan. In de ogen van Google heeft jouw website de zoekende persoon niet geholpen, en dus krijgt jouw website minpunten.

Het is daarom belangrijk dat jouw website lekker snel is. Gelukkig zijn daar verschillende plugins in.

De WordPress plugin die ik gebruik is de W3 Total Cache plugin. Deze is vrij makkelijk op te zetten en het resultaat is enorm. Ik raad dan ook zeker aan om deze plugin te gebruiken op jouw WordPress website.

Lees meer over hoe je jouw WordPress website sneller kunt maken. Ik heb hier een heel artikel over geschreven waarin je alles over dit onderwerp kunt lezen.

SEO Smartlinks

Intern linken is enorm belangrijk. Een interne link op een website is eigenlijk een link van de ene pagina, naar de andere pagina op jouw website. Je maakt dus eigenlijk een verwijzing naar een ander artikel waarin meer staat over dat onderwerp.

In plaats van dat allemaal handmatig te doen is daar ook een handige plugin voor, namelijk SEO Smartlinks.

Je kunt met deze plugin gewoon doorgeven welk woord je wilt linken naar welk artikel. Enorm handig en tijdbesparend.

Gebruik deze WordPress SEO plugins vandaag nog

Dit zijn eigenlijk de meest belangrijkste en handigste WordPress SEO plugins. Ik raad dan ook aan om deze plugins vandaag nog te downloaden en te gebruiken voor jouw WordPress website. Je zult sowieso blij zijn met het resultaat!

Naast het gebruiken van deze WordPress SEO plugins is het belangrijk om jouw website regelmatig te voorzien van goede, unieke content. Content waar de bezoeker wat aan heeft en ook daadwerkelijk door geholpen word. Google ziet ook heus wel of een artikel goed is of niet, en zal je er voor belonen als dat wel het geval is.

Lees 5 tips voor het schrijven van een goede blogpost.

Gebruik jij de bovenstaande plugins al? En wat zijn daar jouw ervaringen mee? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

PS: Naast dit artikel over SEO plugins heb ik ook een uitgebreid artikel geschreven (+video) over de beste social media WordPress plugins.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *