Hoe krijg je gerelateerde artikelen op je WordPress website?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Gerelateerde berichten plugin op WordPress website

Je wilt natuurlijk dat een bezoeker zo lang mogelijk op je website blijft. Hoe langer een bezoeker op je website blijft, hoe beter.

Dit kun je bereiken door hele goede, interessante content te schrijven, maar er zijn meerdere manieren waarop een bezoeker langer op je website zal blijven.

Je kunt namelijk gerelateerde artikelen aan de onderkant van een artikel plaatsen. Hierdoor is de kans groot dat de bezoeker op jouw website door blijft klikken, en dus langer op jouw website blijft.

Gerelateerde artikelen zijn eenvoudig op jouw WordPress website te ‘installeren’. In dit artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen.

Wat zijn gerelateerde artikelen?

Voordat ik ga uitleggen hoe je gerelateerde artikelen op je WordPress website kunt plaatsen, wil ik eerst even een stukje vertellen over wat gerelateerde artikelen nou eigenlijk zijn, en waarom het verstandig is om deze op je website te gebruiken.

Gerelateerde artikelen WordPress
Hierboven zie je gerelateerde artikelen op InternetSuccesGids.nl. De gerelateerde artikelen worden met een plaatje en tekst aangegeven.

Gerelateerde artikelen zijn precies zoals de naam al zegt artikelen die gerelateerd zijn aan het artikel wat je aan het lezen bent. Ben je bijvoorbeeld een artikel aan het lezen over zoekmachine optimalisatie, dan krijg je bij de gerelateerde artikelen ook artikelen te zien over dit onderwerp. Hier kun je vervolgens op klikken, en je wordt doorgestuurd naar het artikel.

Het grote voordeel hiervan is dat bezoekers sneller geneigd zijn om meerdere artikelen op je website te lezen. Hierdoor zullen bezoekers je website dus niet snel weggaan als ze maar één artikel hebben gelezen. Het ‘bounce percentage‘ zal hierdoor laag zijn.

Het bounce percentage geeft het aantal bezoekers weer wat slechts 1 pagina van je website bezoekt. Je wilt natuurlijk dat het bounce percentage zo laag mogelijk is. Je kunt het bounce percentage van jouw website bekijken in Google Analytics.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe krijg je gerelateerde artikelen op je WordPress website?

WordPress maakt het mogelijk om heel eenvoudig en snel gerelateerde artikelen op je website te plaatsen. Er is namelijk een hele handige plugin die dit mogelijk maakt.

De plugin die ik gebruik is Related Posts, en ik raad je ook zeker aan om deze plugin te gebruiken. De plugin is makkelijk in te stellen en gratis in gebruik. Daarnaast werkt de plugin uitstekend en krijg je ook inzicht in een aantal interessante statistieken.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan hoe je dat stap voor stap kunt doen, zonder dat je enige technische kennis nodig hebt.

De plugin kiest automatisch al artikelen die in dezelfde categorie geplaatst zijn als gerelateerde artikelen, maar je kunt de gerelateerde artikelen ook nog eens zelf aanpassen – als je dat zou willen.

Je hoeft de plugin alleen maar te activeren en de plugin doet al het werk voor je ;).

Een erg handige plugin!

Update: Zojuist heb ik een video gemaakt waarin ik stap voor stap voordoe hoe je gerelateerde berichten op je WordPress website kunt krijgen. Bekijk de video hieronder.

Heb jij al gerelateerde berichten op je WordPress website? En hoe bevalt dat? Of heb je nog problemen met het ‘installeren’ van deze plugin?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder ;)!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

13 reacties op “Hoe krijg je gerelateerde artikelen op je WordPress website?

  1. Hallo Jacko,
    Het gaat me steeds meer boeien. Jouw manual ligt op mijn nachtkastje. Ik heb al een aantal dingen veranderd aan mijn website (Meta tags en tags words) en zo te zien werkt het!
    Af en toe moet het echt uit mijn tenen komen met wat meer research kom ik er wel.
    Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *