Om een website zo goed en overzichtelijk mogelijk te maken kun je gebruik maken van heading tags.
Met heading tags kun je de artikelen op je website overzichtelijk indelen en zodoende het artikel verdelen in verschillende paragrafen en subparagrafen.
Maar hoe kun je heading tags nou succesvol toepassen zodat je artikelen beter worden geïndexeerd worden door de zoekmachines en hoger in Google komen te staan?
Dat zal ik je haarfijn gaan uitleggen!
Wat zijn heading tags?
Voordat ik uit ga leggen hoe je heading tags succesvol kunt toepassen voor zoekmachine optimalisatie, wil ik eerst wat uitgebreider uitleggen wat heading tags eigenlijk zijn; een stukje achtergrondinformatie.
Je wilt natuurlijk dat je website en artikelen zo overzichtelijk mogelijk zijn.
Wanneer een website of artikel niet overzichtelijk is, zal de bezoeker snel weer weggaan, en een website opzoeken die wel overzichtelijke informatie biedt.
Daarom is het belangrijk om heading tags toe te passen. Hiermee kun je dus als het ware (sub)kopjes toevoegen.
Er zijn verschillende heading tags. De belangrijkste zijn de Heading 1 (Koptekst 1), Heading 2 (Koptekst 2) en Heading 3 (Koptekst 3).
Zoals de naam al zegt is de Koptekst 1 (ook wel H1 genoemd) de belangrijkste en deze is ook het belangrijkste voor Google. Maak daarom maar één keer gebruik van de H1 tag in een artikel.
De H2 en H3 tags kun je meerdere keren gebruiken, maar doe dit ook niet al te veel. De H3 tag kun je meer gebruiken dan de H2 tag; dit omdat de H3 tag minder belangrijk is dan de H2 tag.
Zo weet een bezoeker waar het stukje tekst over gaat, en is het niet één grote lap tekst.
Welk verdienmodel past het beste bij jou?
Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.Heading tags toepassen voor SEO
Naast het feit dat heading tags jouw website en artikelen een stuk overzichtelijker maken, zijn ze ook goed voor SEO.
Als je gevonden wilt worden op een bepaald zoekwoord, dan doe je er goed aan om dit zoekwoord in de H1, H2 en/of H3 tussenkoppen te plaatsen.
Doordat je het zoekwoord in de heading tag(s) plaatst, geeft dat extra kracht aan Google.
Ik raad aan om het zoekwoord tenminste 1 keer te gebruiken in een heading tag. Doe het niet overmatig veel, maar gewoon één of twee keer kan geen kwaad (bijvoorbeeld één keer in de H1 tag, en één keer in een H2 tag).
Ook starten met geld verdienen online?
Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.
Heading tags toepassen in WordPress
In WordPress kun je heel eenvoudig heading tags gebruiken. Dit kun je doen door in de editor (als je een nieuw bericht of nieuwe pagina aanmaakt) op ‘Paragraaf’ te klikken.
Als hier op klikt verschijnen de verschillende kopteksten die je kunt gebruiken.
Selecteer hier de kop tekst die je wilt gebruiken en klaar is Kees ;)!
Gebruik jij de heading tags al op jouw website en wat zijn jouw ervaringen? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?
Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!
Hé Jacko,
Mooi artikel en een waarheid als een koe. Ik ben vandaag ook maar eens bezig geweest met het optimaliseren van mij WordPress theme, er klopte werkelijk geen hout van.
Wat ik vaak zie is dat de Widgets ten onrechte een h2 of h1 tag krijgen, terwijl ze die niet verdienen. Dat is iets wat we vaak vergeten. Google legt de focus dan ten onrechte op de widgets in plaats van de juiste content.
Groeten,
Ruben Harms
heey jacko
misschien wat een domme vraag 🙂
wat gebruik je onder de heading tekst??
de notatie,paragraaf,adres,vooraf ingesteld???
alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag 🙂
mvg julien
Hoi Julien,
Er zijn geen domme vragen, alleen domme antwoorden ;).
De tekst die je normaal gesproken moet gebruiken in een artikel is de ‘paragraaf’.
Succes!
Groet,
Jacko Meijaard
heey jacko
bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag
kan ik weer veder
mvg julien
Hallo Jacko,
Een vriend van ons heeft de bovenstaande website samen met ons gebouwd vanaf een template op WordPress en aangepast aan onze wensen.
Hij zou nog een aantal landingspagina’s bouwen (Engels en Frans) en de SEO’s verzorgen.
Verder zou hij dan de website up to date houden.
Dit alles voor een ‘vriendenprijs’, waarin ook het hosten van onze site zit.
Helaas is hij door ziekte niet meer in staat om het af te ronden en het beheer te doen.
Ik weet er inmiddels wat van af, maar ook niet meer dan dat. Waar ik behoefte aan heb is dus iemand die samen met mij de website verder ontwikkelt en mn het SEO gedeelte en evt hosten op zich neemt.
Als ik bijv. Google op ‘workshops in Frankrijk’ dan komt mijn site pas na enkele pagina’s te voorschijn. Wel zie ik andere particuliere gîtebezitters zoals ik eerder verschijnen. Daar zou ik graag verandering in willen hebben.
Concrete vraag aan jou is, zie je het zitten om mij met het bovenstaande te helpen op basis van een soort onderhoudscontract ?
Ben jij op een vast telefoonnummer te bereiken, zodat we evt de dingen telefonisch kunnen bespreken.
Groet Hans