Heading tags succesvol toepassen voor SEO en WordPress

h1-h2-tagOm een website zo goed en overzichtelijk mogelijk te maken kun je gebruik maken van heading tags.

Met heading tags kun je de artikelen op je website overzichtelijk indelen en zodoende het artikel verdelen in verschillende paragrafen en subparagrafen.

Maar hoe kun je heading tags nou succesvol toepassen zodat je artikelen beter worden geïndexeerd worden door de zoekmachines en hoger in Google komen te staan?

Dat zal ik je haarfijn gaan uitleggen!

Wat zijn heading tags?

Voordat ik uit ga leggen hoe je heading tags succesvol kunt toepassen voor zoekmachine optimalisatie, wil ik eerst wat uitgebreider uitleggen wat heading tags eigenlijk zijn; een stukje achtergrondinformatie.

Je wilt natuurlijk dat je website en artikelen zo overzichtelijk mogelijk zijn.

Wanneer een website of artikel niet overzichtelijk is, zal de bezoeker snel weer weggaan, en een website opzoeken die wel overzichtelijke informatie biedt.

Daarom is het belangrijk om heading tags toe te passen. Hiermee kun je dus als het ware (sub)kopjes toevoegen.

Er zijn verschillende heading tags. De belangrijkste zijn de Heading 1 (Koptekst 1), Heading 2 (Koptekst 2) en Heading 3 (Koptekst 3).

Zoals de naam al zegt is de Koptekst 1 (ook wel H1 genoemd) de belangrijkste en deze is ook het belangrijkste voor Google. Maak daarom maar één keer gebruik van de H1 tag in een artikel.

De H2 en H3 tags kun je meerdere keren gebruiken, maar doe dit ook niet al te veel. De H3 tag kun je meer gebruiken dan de H2 tag; dit omdat de H3 tag minder belangrijk is dan de H2 tag.

heading tags op internet succes gids.nl

Hierboven zie je de H1 en H2 heading tags op Internet Succes Gids.nl. Zoals je ziet is de H1 tag de grootste tag, en de H2 tag de wat kleinere tag. Daarnaast is er ook nog de H3 heading tag en die is normaal gesproken nog iets kleiner, maar deze gebruik ik zelf niet op Internet Succes Gids.nl.

Zo weet een bezoeker waar het stukje tekst over gaat, en is het niet één grote lap tekst.

Heading tags toepassen voor SEO

Naast het feit dat heading tags jouw website en artikelen een stuk overzichtelijker maken, zijn ze ook goed voor SEO.

Als je gevonden wilt worden op een bepaald zoekwoord, dan doe je er goed aan om dit zoekwoord in de H1, H2 en/of H3 tussenkoppen te plaatsen.

Doordat je het zoekwoord in de heading tag(s) plaatst, geeft dat extra kracht aan Google.

Ik raad aan om het zoekwoord tenminste 1 keer te gebruiken in een heading tag. Doe het niet overmatig veel, maar gewoon één of twee keer kan geen kwaad (bijvoorbeeld één keer in de H1 tag, en één keer in een H2 tag).

Heading tags toepassen in WordPress

In WordPress kun je heel eenvoudig heading tags gebruiken. Dit kun je doen door in de editor (als je een nieuw bericht of nieuwe pagina aanmaakt) op ‘Paragraaf’ te klikken.

Als hier op klikt verschijnen de verschillende kopteksten die je kunt gebruiken.

Heading tags selecteren in WordPress

Selecteer hier de kop tekst die je wilt gebruiken en klaar is Kees ;)!

Gebruik jij de heading tags al op jouw website en wat zijn jouw ervaringen? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

5 reacties

  1. Avatar
  2. Avatar
    • Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar

Laat een reactie achter