Meer bezoekers dankzij de Google Keyword Tool

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
het logo van Google en daaronder Keyword Tool

Je wilt natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk gevonden word in de zoekmachines, en dat je website veel (gratis) bezoekers naar krijgt. Een manier om op veel zoekwoorden gevonden te worden, is door regelmatig blog artikelen te schrijven.

Google vindt het zeer waardevol als er regelmatig nieuwe artikelen op jouw website geplaatst worden. Dit kun je doen door blog artikelen te schrijven.

Je kunt eenvoudig blog artikelen schrijven als jouw website gemaakt is met WordPress. Hiermee kun je super eenvoudig nieuwe artikelen en pagina’s aanmaken zonder dat je daar enige technische kennis voor nodig hebt.

Gevonden worden op zoveel mogelijk zoekwoorden

Maar je wilt natuurlijk wel dat de blog artikelen die jij schrijft, dat daar ook daadwerkelijk mensen op zoeken, en zodoende op jouw website terecht komen. Gelukkig is daar een handige tool voor, waardoor je precies kunt zien waar mensen op zoeken.

Dit heet de Google Keyword Tool.

Hiermee kun je precies zien hoeveel (exacte) maandelijkse zoekopdrachten er voor bepaalde zoekwoorden zijn. Daarnaast worden er ook zoekwoord ideeën gegeven, zo kun je over nog meer onderwerpen artikelen schrijven!

Ga naar de Google Keyword Tool, en vul het onderwerp van jouw website in. Klik wel op de linkerkant op ‘Exact’, zodat je het exacte aantal zoekopdrachten ziet.

Hieronder zie je de resultaten van het zoekwoord ‘zoekmachine optimalisatie‘.

resultaten van google keyword tool met als zoekopdracht 'zoekmachine optimalisatie'

Zoals je ziet wordt er dus per maand zo’n 4.400 keer (kijk naar de lokale maandelijkse zoekopdrachten) gezocht op zoekmachine optimalisatie en is de concurrentie op dit woord hoog. Dat betekent dat er veel websites zijn die bezoekers willen op het woord ‘zoekmachine optimalisatie.

Bij de zoekwoord ideeën zie je dat ‘webdesign’ erg hoog scoort, en dat er daar maar liefst 9.900 mensen zoekopdrachten per maand voor zijn.

Dankzij de Google Keyword Tool kun je dus precies zien hoeveel mensen er per maand op bepaalde woorden of termen zoeken. Daarnaast krijg je ook ideeën met onderwerpen waar je over zou kunnen schrijven. Erg handig!

Wat vind jij van deze handige tool? Gebruik jij hem al? Of heb je er nog vragen over en begrijp je iets niet? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

6 reacties op “Meer bezoekers dankzij de Google Keyword Tool

 1. Hoi Jacko,
  Wat een goede en duidelijke site!!
  Mijn vraag is, is het nu beter om een zoekwoord met hoge concurrentie + hoge zoekopdracht te gebruiken of een woord met lage concurrentie en lage zoekopdracht?

  1. Hoi Chell,

   Goede vraag :-).

   Het beste is om allebei te pakken. Dus én zoekwoorden waar veel op gezocht word en veel concurrentie op is, én zoekwoorden waar weinig op gezocht word en weinig concurrentie op is.

   Op de eerste gaat het langer duren voordat je gevonden word, en op de laatste ga je sneller gevonden worden.

   Succes!

 2. Hallo Jacko,
  Ik ben bezig om mijn website te optimaliseren maar kan niet bij de keywordtool komen. Ik heb een adwords login, maar kom steeds op een pagina waarbij ik een advertentie moet plaatsen en dat wil ik niet. Heb je een tip?
  Groet, Martine.

  1. Hey Martine,

   Klopt! Als je voor de eerste keer gebruik maakt van de Google Zoekwoord Planner zul je een advertentie en een account moeten maken.
   Je kunt hier zomaar wat invullen, als je maar aan het einde van de stappen je advertentie weer uit zet.

   Er zal dan niks gefactureerd worden en niks met de gegevens gedaan worden.
   Dan kun je gewoon zonder problemen de Google Zoekwoord Planner gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *