Meer bezoekers dankzij de Google Keyword Tool

het logo van Google en daaronder Keyword ToolJe wilt natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk gevonden word in de zoekmachines, en dat je website veel (gratis) bezoekers naar krijgt. Een manier om op veel zoekwoorden gevonden te worden, is door regelmatig blog artikelen te schrijven.

Google vindt het zeer waardevol als er regelmatig nieuwe artikelen op jouw website geplaatst worden. Dit kun je doen door blog artikelen te schrijven.

Je kunt eenvoudig blog artikelen schrijven als jouw website gemaakt is met WordPress. Hiermee kun je super eenvoudig nieuwe artikelen en pagina’s aanmaken zonder dat je daar enige technische kennis voor nodig hebt.

Gevonden worden op zoveel mogelijk zoekwoorden

Maar je wilt natuurlijk wel dat de blog artikelen die jij schrijft, dat daar ook daadwerkelijk mensen op zoeken, en zodoende op jouw website terecht komen. Gelukkig is daar een handige tool voor, waardoor je precies kunt zien waar mensen op zoeken.

Dit heet de Google Keyword Tool.

Hiermee kun je precies zien hoeveel (exacte) maandelijkse zoekopdrachten er voor bepaalde zoekwoorden zijn. Daarnaast worden er ook zoekwoord ideeën gegeven, zo kun je over nog meer onderwerpen artikelen schrijven!

Ga naar de Google Keyword Tool, en vul het onderwerp van jouw website in. Klik wel op de linkerkant op ‘Exact’, zodat je het exacte aantal zoekopdrachten ziet.

Hieronder zie je de resultaten van het zoekwoord ‘zoekmachine optimalisatie‘.

resultaten van google keyword tool met als zoekopdracht 'zoekmachine optimalisatie'

Zoals je ziet wordt er dus per maand zo’n 4.400 keer (kijk naar de lokale maandelijkse zoekopdrachten) gezocht op zoekmachine optimalisatie en is de concurrentie op dit woord hoog. Dat betekent dat er veel websites zijn die bezoekers willen op het woord ‘zoekmachine optimalisatie.

Bij de zoekwoord ideeën zie je dat ‘webdesign’ erg hoog scoort, en dat er daar maar liefst 9.900 mensen zoekopdrachten per maand voor zijn.

Dankzij de Google Keyword Tool kun je dus precies zien hoeveel mensen er per maand op bepaalde woorden of termen zoeken. Daarnaast krijg je ook ideeën met onderwerpen waar je over zou kunnen schrijven. Erg handig!

Wat vind jij van deze handige tool? Gebruik jij hem al? Of heb je er nog vragen over en begrijp je iets niet? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

6 reacties

  1. Avatar
  2. Avatar
    • Avatar
  3. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter