Beginnen met affiliate marketing? Stappenplan 2023

Gemiddelde leestijd: 38 minuten

Overweeg je om te beginnen met affiliate marketing, maar heb je geen idee waar te starten? Geen zorgen, je bent niet alleen. Affiliate marketing is een belangrijk en beproefd middel om online wat bij te verdienen, mits je het goed aanpakt.

In dit artikel bied ik een eenvoudig te volgen stappenplan aan om succesvol te starten met affiliate marketing. Met deze handreiking kun je jouw ambities daadwerkelijk realiseren!

Wat is affiliate marketing?

Wat is Affiliate Marketing? Affiliate marketing is een strategie waarbij je geld verdient door producten of diensten van anderen te promoten. Dit doe je met behulp van een unieke affiliatelink die aan jou is toegewezen. Wanneer iemand via die link een aankoop doet, ontvang je daar een vergoeding voor. Deze vergoeding wordt ook wel commissie genoemd.

Het mooie aan dit systeem is dat je zelf niet de last hebt van het ontwikkelen of beheren van een product of dienst. Je bent ook niet de eigenaar van wat je promoot. Simpel gezegd: je verdient je geld door iets goeds aan te bevelen dat van iemand anders is.

Het klinkt misschien verrassend, maar dit is tegenwoordig een doodnormale manier om online bij te verdienen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt Affiliate Marketing? Affiliate marketing is een effectieve manier om online geld te verdienen. Hierbij promoot je een product of dienst op je eigen website, blog of andere online platformen. Je doet dit door een unieke link te plaatsen, een zogenoemde affiliate link. Deze link bevat een unieke code die specifiek aan jou is gekoppeld.

Wanneer iemand op deze specifieke link klikt en vervolgens het product of de dienst aanschaft, ontvang je een percentage van de verkoopprijs. Dit bedrag wordt uitbetaald door de verkoper, dus het kost je zelf niets.

Wat het systeem extra aantrekkelijk maakt, is dat je zelf de vrijheid hebt om te kiezen welke producten of diensten je wilt promoten. Zo kun je altijd iets selecteren dat goed aansluit bij jouw website en je persoonlijke voorkeuren.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Beginnen met affiliate marketing in stappen

Als je wilt beginnen met affiliate marketing, is een goed stappenplan onmisbaar. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van wat er nodig is om succesvol te zijn in deze interessante online verdienmethode. Dus, ben je klaar om je ambities om te zetten in concrete resultaten? Volg dan dit eenvoudige maar effectieve stappenplan.

Kies een niche

Het kiezen van je niche is een belangrijke schakel in het succesvol lanceren van jouw affiliate marketing avontuur. Je niche is het specifieke thema waar je over gaat schrijven of content voor gaat maken. Het is belangrijk dat je een thema kiest dat je echt aanspreekt. Maar let ook op dat het een onderwerp is waar mensen online naar zoeken; zo trek je een groter publiek naar je website.

Er zijn talloze niches waar je uit kunt kiezen. Van mode, reizen en gezondheid, tot eten, sport en kunst: de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem de tijd om te ontdekken wat echt bij jou past en waar je enthousiast van wordt. Als je dat eenmaal hebt gevonden, kun je vol energie aan de slag gaan.

Begin met het schrijven van boeiende en relevante artikelen over het onderwerp dat je hebt gekozen. Op die manier bouw je niet alleen autoriteit op binnen je niche, maar trek je ook meer bezoekers naar je website.

Bedenk hoe je wilt beginnen met affiliate marketing

Voordat je aan de slag gaat met affiliate marketing, is het belangrijk om goed na te denken over het platform waar je je op wilt richten. Er zijn verschillende routes die je kunt bewandelen, zoals een eigen website, YouTube of social media. Elk platform heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen.

Als je kiest voor een website, dan heb je de optie om deze zelf te maken of het ontwerp uit te besteden. Voor YouTube geldt dat je je vaardigheden in videoproductie kunt inzetten. Social media is daarentegen een uitstekende keuze als je al een aanzienlijke schare volgers hebt.

De beste methode in onze ogen om mee te starten is met het maken van een website. Dit leer je ook in de affiliate marketing revolutie.

Het is een slimme zet om te kiezen voor een platform waar je al enige ervaring of affiniteit mee hebt. Begin klein en concentreer je in eerste instantie op één platform. Zodra je daar succes boekt, kun je overwegen om je bereik te vergroten door ook andere platforms in te zetten. Door gefocust te blijven, voorkom je dat je jezelf verliest in de veelheid van opties en overweldigd raakt.

Website

Als je serieus wilt beginnen met affiliate marketing, dan is het hebben van een eigen website vaak de slimste eerste stap. Waarom? Nou, om te beginnen heb je met een eigen website de volledige controle. Je bepaalt zelf de inhoud, het ontwerp en hoe je je bezoekers wilt aanspreken. Dat is een groot contrast met platforms als YouTube en social media, waar je te maken hebt met strenge richtlijnen en onvoorspelbare algoritmen.

Daarnaast geeft een professioneel ogende website je de kans om geloofwaardigheid en autoriteit op te bouwen in jouw gekozen niche. Je kunt diepgaande artikelen schrijven, tutorials maken, en waardevolle content bieden die je bezoekers nergens anders vinden. Dit is belangrijk, want mensen kopen eerder iets op aanbeveling van een bron die ze vertrouwen.

En laten we het financiële aspect niet vergeten. Een website hoeft niet duur te zijn. Platforms als WordPress maken het makkelijk en betaalbaar om een site te starten. Het is gebruiksvriendelijk en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Bovendien wil je met affiliate marketing juist geld verdienen, niet onnodig geld uitgeven!

YouTube

YouTube kan ook een prima platform zijn om te starten met affiliate marketing. Het fijne aan YouTube is dat je op een visuele manier producten of diensten onder de aandacht kunt brengen. Door boeiende en kwalitatieve video’s te maken, creëer je een trouwe kijkersgroep. En laten we eerlijk zijn, een persoonlijke demonstratie zegt vaak meer dan duizend woorden.

In een partnerschap met de verkopers van de producten ontvang je een commissie voor elke verkoop die via jouw video’s wordt gerealiseerd. Dus ja, je kunt een leuke bijverdienste hebben of zelfs een volwaardig inkomen genereren via YouTube.

Maar, en dat is een belangrijke ‘maar’, naast het creëren van video’s moet je ook zorgen voor een goede zichtbaarheid. Je wilt immers dat mensen jouw content makkelijk kunnen vinden. Daarom is het slim om video’s te optimaliseren met zoekwoorden waar veel op gezocht wordt. Dit vergroot de kans dat je video’s een groter publiek bereiken, wat uiteindelijk weer je verdienmogelijkheden verbetert.

Social media

Social media kan een effectieve manier zijn om aan de slag te gaan met affiliate marketing, vooral als je al een stevige aanhang hebt. Platforms zoals Instagram en TikTok zijn uitstekende middelen om je producten of diensten visueel te promoten, wat voor meer verkeer naar je website kan zorgen.

Het mooie van social media is dat het posten van dit soort promotiemateriaal in principe gratis is. Daarnaast kun je gemakkelijk samenwerkingspartners vinden die binnen jouw niche opereren. Dit maakt je bereik nog groter en trekt potentiële klanten aan die daadwerkelijk interesse hebben in wat jij aanbeveelt.

De kracht van Instagram en TikTok zit hem ook in het gebruik van visuele media. Een foto of een korte video kan soms veel meer zeggen dan een lange beschrijving. Daardoor kun je je aanbevelingen in een aantrekkelijk jasje steken.

Toch is het goed om te beseffen dat als je puur en alleen op social media inzet, je wel erg afhankelijk bent van het platform en de daar geldende regels. Veranderingen in het algoritme kunnen zomaar je bereik aantasten, en daarmee je inkomsten.

Koop een geschikte domeinnaam en hosting

Het kiezen van een passende domeinnaam en een betrouwbare hosting is een belangrijke eerste stap wanneer je serieus wilt beginnen met affiliate marketing. Laten we beide aspecten nader bekijken.

Je domeinnaam is als het visitekaartje van je website. Het is het adres dat mensen intypen om je online te vinden. Het moet makkelijk te spellen en te onthouden zijn. Idealiter geeft het ook een beeld van het onderwerp of de niche van je website. Als mensen je domeinnaam horen of zien, moeten ze direct een idee krijgen van wat ze op je site kunnen verwachten.

Daarnaast is de hosting van je website net zo belangrijk. Denk aan je website als een huis; de hosting is dan de grond waarop dat huis staat. Je wilt een stevige, betrouwbare ondergrond die ervoor zorgt dat je huis – oftewel je website – altijd stabiel en toegankelijk blijft. Ga dus voor een hostingprovider die bekend staat om zijn snelheid en betrouwbaarheid.

Maak je website

Als je serieus bent over affiliate marketing, dan is je eigen website vaak je beste eerste stap. Met een eigen website heb je volledige controle. Je bepaalt zelf wat erop staat, hoe het eruitziet, en hoe je met je bezoekers communiceert. Je bouwt je eigen merk op en creëert waardevolle content die mensen helpt en informeert. Dit is cruciaal voor het opbouwen van vertrouwen met je publiek. Maar voordat je echt aan de slag gaat, zijn er een paar belangrijke voorbereidingen.

Denk goed na over een geschikte domeinnaam en een betrouwbare hosting. Je domeinnaam moet makkelijk te onthouden en te spellen zijn en moet passen bij het onderwerp van je site. Je hosting moet betrouwbaar zijn, want een trage of vaak offline website is funest voor je bezoekersaantallen en reputatie. Dan, de bouwfase. Er zijn verschillende platforms beschikbaar voor het maken van websites, maar WordPress is een veelgebruikte en zeer aanpasbare optie. Kies een thema dat past bij wat je wilt uitstralen en de producten die je gaat promoten.

De structuur van je website is een volgende belangrijke stap. Een heldere, logische indeling helpt bezoekers snel vinden wat ze zoeken en is ook gunstig voor je zoekmachine-ranking. Over zoekmachines gesproken, denk aan het gebruik van relevante zoekwoorden in je content. Dit helpt om hoger te scoren in Google en zo meer bezoekers te trekken.

Focus op het maken van kwalitatieve content. Schrijf informatieve artikelen, maak nuttige tutorials en bied echte waarde aan je bezoekers. Dit is niet alleen belangrijk voor het aantrekken van een publiek, maar ook voor het behouden ervan. Zorg er ook voor dat je website snel laadt. Niemand houdt van een trage website, en een snelle site is beter voor je zoekmachine-ranking. En tot slot, vergeet niet om je website goed te beveiligen.

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is een onmisbaar onderdeel als je wilt slagen in affiliate marketing. Het helpt je om te begrijpen welke termen je doelgroep gebruikt wanneer ze online zoeken naar producten of informatie. Wanneer je deze zoekwoorden op een slimme manier in je website en content verwerkt, vergroot je de kans dat mensen jouw site vinden via zoekmachines zoals Google.

Concurrentieanalyse is een andere belangrijke factor. Hiermee onderzoek je welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken en hoe hun websites zijn opgebouwd. Dit biedt waardevolle inzichten in wat goed werkt in jouw niche. Zo kun je leren van de sterke punten van anderen en je eigen strategie daarop aanpassen.

Naast zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse zijn SEO (zoekmachineoptimalisatie) en linkbuilding ook cruciale aspecten. SEO bestaat uit verschillende technieken die helpen om je website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten. Denk aan het optimaliseren van titels, koppen, en afbeeldingen, maar ook aan technische aspecten zoals de laadsnelheid van je website. Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw site. Deze backlinks geven het signaal dat jouw content waardevol is, wat je reputatie en ranking in zoekmachines kan verhogen.

Het negeren van deze facetten is geen optie als je serieus bent over affiliate marketing. Ze helpen je niet alleen om meer verkeer naar je site te trekken, maar ook om het verkeer om te zetten in daadwerkelijke verkopen. Daarom zijn zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse, SEO en linkbuilding stappen die je absoluut niet wilt overslaan.

Schrijf artikelen over onderwerpen in je niche

Als je wilt slagen in affiliate marketing, is het belangrijk om je te specialiseren in een bepaalde niche en daarover waardevolle content te creëren. Een goed beginpunt is om je niche te kiezen op basis van je eigen ervaring en passie. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt met fitness, dan is dat een mooie niche om mee te starten. Het voordeel hiervan is dat je er al veel over weet, wat het schrijven van artikelen makkelijker maakt.

Vervolgens ga je op zoek naar wat je doelgroep precies wil weten. Welke vragen leven er binnen je niche? Hiervoor zijn tools als Ubersuggest en Google Trends onmisbaar. Ze geven je inzicht in welke onderwerpen en zoekwoorden populair zijn.

Nu je weet waar de behoeften liggen, kun je artikelen gaan schrijven die antwoord geven op deze vragen. Probeer je teksten daarbij zo helder en bondig mogelijk te houden. Dat leest prettig en zorgt dat je boodschap beter overkomt. Het goed gebruiken van relevante zoekwoorden is hierbij essentieel voor SEO. Als je dit goed doet, zullen meer mensen je website vinden via zoekmachines zoals Google.

Tot slot is het belangrijk om je website actueel te houden door regelmatig nieuwe content toe te voegen. Dit helpt niet alleen om bezoekers terug te laten komen, maar het is ook gunstig voor je SEO. Zo zorg je voor een constante stroom aan relevant verkeer naar je website, wat de kans op succes met affiliate marketing vergroot.

Producten om te promoten als affiliate

Als je serieus bezig bent met affiliate marketing, is het vinden en promoten van de juiste producten is belangrijk. Kies producten die goed passen bij jouw niche en die in trek zijn bij je doelgroep. Gebruik de tools van affiliate netwerken om deze producten te vinden en let goed op het commissiepercentage.

Wees selectief; promoot alleen producten die je zelf ook zou gebruiken. Dit maakt je aanbevelingen geloofwaardiger. Probeer het product eerst zelf uit om zeker te zijn van de kwaliteit. Blijf op de hoogte van de laatste trends en pas je productkeuze daarop aan. En als je twijfelt, vraag dan andere affiliates om advies. Zo verhoog je je kans op succes in affiliate marketing.

Zorg dat je consistent bent in het plaatsen van nieuwe artikelen

Het regelmatig plaatsen van nieuwe artikelen op je website is een slimme manier om meer bezoekers te trekken en te behouden. Als je iedere week minstens één nieuw artikel kunt publiceren, ben je al goed op weg. Maar als je de capaciteit hebt om dagelijks nieuwe content toe te voegen, dan heb je nog meer kans om je publiek te vergroten.

Let wel op de kwaliteit. Een goed artikel is niet alleen boeiend geschreven, maar biedt ook nuttige informatie. Voeg er mooie afbeeldingen aan toe om de leeservaring te verrijken. Als je waardevolle en interessante artikelen schrijft, vergroot je de kans dat mensen terugkomen naar je website.

Focus ook op je gekozen niche. Consistentie is hierbij belangrijk. Als je een website over honden hebt, vermijd dan het schrijven over katten, tenzij het relevant is. Bezoekers komen voor specifieke informatie en het kan verwarrend zijn als je buiten je niche treedt.

Opschalen en uitbesteden

Wanneer je eenmaal de basis van affiliate marketing onder de knie hebt en enig succes begint te zien, is de volgende stap om op te schalen en mogelijk bepaalde taken uit te besteden. Dit is vooral relevant als je merkt dat je tijd beter kan worden besteed aan strategische beslissingen en groei, in plaats van aan routinematige of technische taken.

Begin met het stellen van concrete doelen voor wat je wilt bereiken met het opschalen. Dit helpt je om je inspanningen te richten en meetbare resultaten te behalen. Vervolgens identificeer je de taken die uitbesteed kunnen worden. Dit kunnen dingen zijn als contentcreatie, website-onderhoud of zelfs e-mailmarketing.

Zodra je weet wat je wilt uitbesteden, kun je beginnen met het zoeken naar gekwalificeerde mensen om deze taken over te nemen. Er zijn veel platforms waar je freelancers of agencies kunt vinden die gespecialiseerd zijn in de vaardigheden die je nodig hebt. Overweeg je budget en hoe je deze nieuwe teamleden gaat compenseren.

Natuurlijk is het doel van uitbesteden en opschalen om meer winst te genereren, maar het is cruciaal om een vinger aan de pols te houden en te evalueren of deze veranderingen daadwerkelijk financieel voordelig zijn. Houd zowel je uitgaven als je inkomsten goed in de gaten.

Stop nooit met leren en verbeteren. De wereld van affiliate marketing is dynamisch, en om succesvol te blijven, moet je up-to-date blijven met trends, nieuwe tools en best practices. Door dit te doen, kun je je affiliate marketing bedrijf niet alleen opschalen, maar ook duurzaam maken voor de lange termijn.

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Als je op zoek bent naar een handige en laagdrempelige manier om wat extra geld te verdienen, dan is affiliate marketing echt iets voor jou. Het mooie is dat je niet zelf een product op de markt hoeft te brengen. Nee, je promoot gewoon de spullen of diensten van andere bedrijven. En het beste? Je krijgt betaald per verkoop. Dat kan een vaste vergoeding zijn of een percentage van de verkoopsom.

Maar wacht even, er is meer. Affiliate marketing biedt je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Dus stel je voor, je ligt lekker te slapen, en ondertussen tikken de centen binnen. Dat komt doordat de affiliate links op je website of social media kanaal dag en nacht beschikbaar zijn voor mensen die iets willen kopen. Zo kun je dus letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt.

Het is echt een win-winsituatie. Je hoeft je niet druk te maken over zaken als productontwikkeling of klantenservice. Je richt je simpelweg op wat je het liefst doet: producten of diensten aanprijzen die jij zelf de moeite waard vindt. En daarmee verdien je geld. Best een mooie deal, toch?

Wat heb je nodig om te kunnen beginnen?

Om de eerste stappen te zetten in de wereld van affiliate marketing, zijn er een paar belangrijke dingen die je in je achterhoofd moet houden. Allereerst is het goed om je doelen helder te hebben. Wil je een leuk extraatje elke maand of wil je er fulltime van kunnen leven? Dit bepaalt mede je strategie.

Kies daarnaast een thema of onderwerp waar je al veel over weet of graag meer over wilt leren. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om jezelf te motiveren en content te creëren. En laten we eerlijk zijn: als je ergens passie voor hebt, straal je dat ook uit.

Het platform waarop je je content gaat delen, is ook niet onbelangrijk. Wordt het een blog, een Instagram-account, of misschien een YouTube-kanaal? Elk platform heeft zo zijn voor- en nadelen, dus denk goed na over wat het beste bij jou en je doelgroep past.

Onderschat ook het belang van marktonderzoek niet. Je moet weten wat er leeft onder je doelgroep. Welke zoektermen gebruiken ze? En wie zijn eigenlijk je concurrenten?

Tijd om technisch te worden: je hebt een domeinnaam en hosting nodig. Zorg ervoor dat je domeinnaam pakkend en gemakkelijk te onthouden is. En bij hosting geldt: goedkoop is vaak duurkoop. Een betrouwbare, snelle host is goud waard.

Zodra je online bent, draait alles om gebruiksgemak en uitstraling. Een goede lay-out en een gebruiksvriendelijke navigatie maken of breken je site. Dus investeer hier tijd en eventueel wat geld in.

En last but not least, je promotiestrategie. Hoe ga je de producten aan de man brengen? Ga je voor blogposts, reviews, of een combinatie? Dit is het moment om een gedegen plan te maken.

Voordelen van affiliate Marketing

Affiliate marketing biedt een scala aan voordelen die het ideaal maken voor iedereen die op zoek is naar een online inkomstenstroom. Het grote voordeel is dat je een passief inkomen kunt opbouwen. Dat betekent in simpele termen: geld verdienen, terwijl je slaapt of andere dingen doet.

Bovendien heb je niet veel nodig om te beginnen. Een klein budget is vaak al voldoende, wat het laagdrempelig maakt voor mensen die net beginnen met online ondernemen.

Daarnaast heb je met affiliate marketing de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Geen negen-tot-vijf-mentaliteit hier; je kunt je eigen schema bepalen.

En laten we het financiële aspect niet vergeten. De inkomensmogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid, waardoor je met de juiste aanpak en strategie veel kunt verdienen.

Ook is er veel ondersteuning beschikbaar. Talloze online cursussen, boeken en andere bronnen staan tot je beschikking om je te helpen slagen.

Als je dus op zoek bent naar een flexibele, kostenbesparende manier om online geld te verdienen, dan is affiliate marketing een route die je serieus zou moeten overwegen.

Nadelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing, hoewel een geweldige manier om online geld te verdienen, heeft ook zijn uitdagingen. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende nadelen:

Allereerst vergt het veel inzet en doorzettingsvermogen. Het is niet simpelweg een “set and forget” model. Je moet consistent zijn en geduldig blijven, vooral in het begin wanneer de resultaten misschien niet meteen zichtbaar zijn.

In de beginfase zie je mogelijk geen onmiddellijk rendement op je investering. Het kan enige tijd duren voordat je daadwerkelijk winst ziet, wat demotiverend kan zijn voor sommigen.

Daarnaast is de concurrentie in affiliate marketing fel. Gezien het lage instapniveau, zijn er veel mensen die hun geluk beproeven, wat betekent dat je je echt moet onderscheiden om succesvol te zijn.

Bovendien kan het lastig zijn om je aan te sluiten bij bepaalde affiliate netwerken. Deze netwerken zoeken vaak naar affiliates die al een gevestigde site met hoogwaardige content hebben.

Bezoekers naar je site krijgen is ook een uitdaging. Je moet effectieve marketingstrategieën kennen en toepassen om verkeer naar je site te leiden.

Tot slot, het hebben van een slecht ontworpen of rommelige site kan potentiële klanten afschrikken, wat de effectiviteit van je affiliate marketing inspanningen kan verminderen.

Is Affiliate Marketing legaal?

Affiliate marketing is absoluut legaal, zolang je het ethisch en binnen de kaders van de wet doet. In essentie is het een vorm van online verkoop waarbij je een commissie krijgt voor het doorverwijzen van klanten naar een bedrijf. Maar zoals bij elke vorm van zakendoen, zijn er bepaalde richtlijnen die je moet volgen.

Transparantie is cruciaal. Het is jouw verantwoordelijkheid om je publiek te informeren wanneer je een affiliate link gebruikt. Dit betekent dat je duidelijk moet aangeven wanneer een link je een commissie oplevert. Dit is niet alleen een best practice, maar in veel landen ook wettelijk verplicht.

Openbaarmaking of onthulling is belangrijk omdat het vertrouwen schept tussen jou en je publiek. Ze moeten weten dat je een commissie kunt krijgen als ze een aankoop doen via jouw link. Dit helpt bij het opbouwen van een transparante en betrouwbare relatie met je volgers.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat de producten of diensten die je promoot, betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Het misleiden van je publiek of het promoten van inferieure producten kan leiden tot verlies van vertrouwen en reputatieschade.

Hoeveel geld verdien je met affiliate marketing?


Je vraagt je wellicht af hoeveel je eigenlijk kunt verdienen met affiliate marketing. Dat is een goede vraag en het antwoord is vrij complex. Je inkomsten hangen af van verschillende factoren, zoals de niche die je hebt gekozen en de hoeveelheid tijd en moeite die je erin investeert. Voor sommigen levert het slechts een klein extraatje op, een paar euro per maand. Anderen, echter, genereren voldoende inkomsten om hun reguliere baan op te zeggen en zich volledig te richten op affiliate marketing.

De commissie die je ontvangt, of dat nu een vast bedrag of een percentage van de verkoop is, varieert van bedrijf tot bedrijf. Verwacht niet dat je snel rijk wordt; het vergt tijd en inspanning om een winstgevende onderneming op te bouwen. Dat betekent kwalitatieve content creëren, het onderhouden van je website en het slim kiezen van producten die aansluiten bij de interesses van je publiek.

Een extra punt om te overwegen is het focussen op wederkerende inkomsten, zoals abonnementen of lidmaatschappen. Dit kan je inkomstenstroom een stuk stabieler maken. In plaats van een eenmalige commissie krijg je dan telkens weer een bedrag wanneer iemand zijn abonnement of lidmaatschap verlengt. Dit kan op de lange termijn bijdragen aan een duurzaam en betrouwbaar inkomen.

Hoe vind je een affiliate programma?

Wil je starten met affiliate marketing? Dan heb je eerst een passend affiliate programma nodig. Klinkt misschien ingewikkeld, maar het komt hierop neer: dit programma levert jou de producten die je gaat promoten. En die producten? Die plaats je simpelweg op je eigen website. Wanneer een bezoeker van je site interesse heeft, klikt hij of zij op deze producten.

Een goed programma uitkiezen is belangrijk en kost je wat tijd. Begin eerst met het helder hebben van je website-thema. Als je dat weet, ga je op zoek naar een programma dat daar mooi bij aansluit. Grote kans dat je bij bekende sites als Paypro, Daisycon, Tradetracker, Bol.com en Amazon.nl uitkomt. En weet je wat prettig is? Deze sites zijn gebruiksvriendelijk.

Maar, voor je echt aan de slag gaat, zorg ervoor dat je precies weet hoe jouw gekozen programma werkt. En kies producten die perfect matchen met je thema. Want eerlijk is eerlijk: als alles goed past bij wat jij wilt uitstralen, heb je de grootste kans om met je site ook echt wat te verdienen.

Paypro.nl

Als je overweegt om te beginnen met affiliate marketing, is de eerste stap het vinden van een betrouwbaar affiliate programma. Paypro is een van die platforms die je niet wilt missen als je serieus bent over affiliate marketing.

Bij Paypro krijg je toegang tot een breed scala aan producten die je kunt promoten. Het mooie is dat deze producten al voor je zijn gesorteerd op niche en populariteit. Dat scheelt je een hoop zoekwerk en verhoogt je kans op succes.

Voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het belangrijk dat je het programma goed begrijpt. Net zo belangrijk is dat de producten die je kiest om te promoten, passen bij de content en het thema van je website. Zo zorg je voor de best mogelijke match en de hoogste kans op conversies.

Daisycon

Daisycon is een solide keuze in de affiliate marketing wereld, of je nu nieuw bent of al wat ervaring hebt. Het platform is vooral sterk in gebruiksgemak en klantenservice. Zorg wel dat je al wat inhoud op je site hebt staan; een handvol goede artikelen is een goed begin.

Wat ook handig is: Daisycon werkt goed samen met andere affiliate platforms. Zo kun je makkelijk je bereik vergroten en producten promoten die echt passen bij jouw publiek.

Dus, ben je op zoek naar een betrouwbaar en gebruikersvriendelijk affiliate netwerk? Dan is Daisycon een logische keuze.

Tradetracker

Tradetracker biedt je een platform waar de focus ligt op duidelijkheid en gebruiksgemak. Dat betekent dat je niet urenlang hoeft te turen naar je scherm om te begrijpen hoe het allemaal werkt. Je krijgt een dashboard waarop je in één oogopslag ziet hoe je campagnes presteren, hoeveel je verdient en wat je conversieratio’s zijn. Geen gedoe, gewoon feiten.

Wat je ook zult waarderen aan Tradetracker, is het brede scala aan adverteerders en niches. Of je nu geïnteresseerd bent in fashion, technologie of zelfs reizen, er zijn adverteerders die precies passen bij jouw specifieke behoeften en die van je doelgroep.

Een ander belangrijk punt is de flexibiliteit van het platform. Of je nu met een blog werkt, een e-commerce site runt, of je focust op e-mailmarketing, Tradetracker heeft de tools en functionaliteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn.

En laten we het eens hebben over betrouwbaarheid. Je geld komt binnen via een transparant betalingssysteem. Je weet dus altijd waar je aan toe bent, wat best een geruststellend gevoel is.

Bol.com affiliate netwerk

Bij Bol.com is het affiliate programma zo opgezet dat je meteen het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van iets groters. Het platform is laagdrempelig en overzichtelijk, wat het perfect maakt voor zowel beginners als ervaren marketeers. Geen poespas, geen jargon, je weet meteen waar je aan toe bent.

Wat je vooral fijn gaat vinden aan Bol.com, is het enorme assortiment. Of je nu boeken, elektronica of zelfs keukenapparatuur wilt promoten, er is voor elk wat wils. Je kunt dus echt inspelen op de behoeften van jouw specifieke doelgroep, zonder dat je het gevoel hebt dat je vastzit aan een bepaalde niche.

En dan de gebruiksvriendelijkheid. Het dashboard is zo ontworpen dat je snel toegang hebt tot alle belangrijke info. Hoeveel clicks? Check. Verkopen? Check. Commissies? Dubbelcheck. Alles is er, klaar om je te helpen begrijpen hoe je presteert.

Een ander pluspunt is dat Bol.com in de Benelux een vertrouwd merk is. Dat betekent dat jouw doelgroep waarschijnlijk al een positieve associatie heeft met het merk, wat de conversie alleen maar ten goede komt.

Amazon.nl affiliate netwerk

Als je in de affiliate marketing zit, kun je echt niet om Amazon heen. Amazon is niet alleen een gigant in de online retailwereld, maar ook een topkeuze als het gaat om affiliate marketing. Direct ter zake: dit platform is makkelijk te begrijpen en te gebruiken. Je hoeft geen techneut te zijn om er je weg te vinden.

Wat maakt Amazon zo’n goede keuze? Nou, ten eerste het assortiment. Van boeken en keukengerei tot tech gadgets en fitnessapparatuur, je kunt het zo gek niet bedenken of Amazon heeft het. Dit betekent dat je echt breed kunt gaan met de producten die je aan je doelgroep aanbeveelt, zonder het gevoel te hebben dat je beperkt bent.

De betrouwbaarheid van Amazon als merk is ook een groot pluspunt. De kans is groot dat jouw bezoekers al eens eerder iets bij Amazon hebben gekocht, en die vertrouwdheid kan de conversieratio flink verhogen.

En laten we het dashboard niet vergeten. Alles wat je nodig hebt, van het bijhouden van je verkopen tot het inzien van je verdiensten, vind je hier terug. Geen gedoe, gewoon belangrijke info bij de hand.

Dus als je zoekt naar een veelzijdig en betrouwbaar affiliate netwerk, dan is Amazon een no-brainer. Met een scala aan producten en een gebruiksvriendelijk dashboard, biedt Amazon je alles wat je nodig hebt om jouw affiliate marketing naar een hoger niveau te tillen.

SEO voor je website en content

Wil je op het web opvallen? Goed nieuws: je hebt geen diepgaande kennis van SEO, oftewel Search Engine Optimization, nodig om je website en content te verbeteren voor Google. Begin met het vinden van de juiste zoekwoorden. Vraag je af wat jouw doelgroep zou intypen in Google om op jouw site te landen. Eenmaal de ideale zoekwoorden gevonden, verwerk je deze natuurlijk in je content. Maar denk eraan, overdaad schaadt. Je wilt dat je tekst nog steeds natuurlijk leest.

Links zijn ook belangrijk. Je kunt linken naar andere nuttige informatie op je eigen site of naar betrouwbare externe bronnen. Google ziet dat als een teken dat je content waardevol is. Naast de inhoud zijn ook je titels en beschrijvingen belangrijk. Ze moeten helder en aantrekkelijk zijn om de klikken binnen te halen. Daarnaast waardeert niemand een trage site, en Google al helemaal niet. Dus optimaliseer je laadsnelheid waar je kunt. En tenslotte, maak je content leesbaar. Gebruik heldere koppen, korte zinnen en relevante afbeeldingen om het je lezers gemakkelijker te maken.

Met deze aanpak geef je je SEO een flinke boost, en dat zonder dat het aanvoelt als rocket science. Klinkt goed, toch?

Slim gebruikmaken van Social media

Social media kan een ware gamechanger zijn als je een affiliate website runt. Het is niet alleen een geweldig podium om je website in de spotlights te zetten, maar het biedt je ook tal van manieren om je producten en diensten direct aan je doelgroep te pitchen. Instagram en TikTok zijn momenteel erg populair, dus waarom zou je daar niet een graantje van meepikken?

Nu vraag je je misschien af hoe je dit het beste aanpakt. Simpel: gebruik in-content links die naadloos in je posts passen. Of wat dacht je van een advertentie die oprecht de aandacht trekt? En vergeet vooral die “Call to Action” knoppen niet. Een welgeplaatste ‘Koop nu’ of ‘Lees meer’ kan wonderen doen.

Maar wacht, er is meer. Het opbouwen van een e-maillijst is een slimme zet. Het is de perfecte manier om je volgers op de hoogte te houden van de nieuwste en beste producten, direct in hun inbox. En het mooie? Met een eenvoudige nieuwsbrief vol handige affiliate links trek je niet alleen meer bezoekers naar je site, maar verhoog je ook de kans op meer verkopen.

Het allerbelangrijkste is dat je boodschap helder en aantrekkelijk moet zijn. Je wilt immers dat mensen doorklikken naar je affiliate website. Met een beetje creativiteit en planning kan social media dus een krachtig instrument zijn in je affiliate marketing toolkit.

Adverteren via Social media

Adverteren via social media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van online marketing. Voor affiliate marketing kan dit vooral een zeer waardevolle strategie zijn. Met een wereldwijd bereik en diverse doelgroepen binnen handbereik bieden platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter unieke mogelijkheden om producten en diensten onder de aandacht te brengen.

Echter, hier is een belangrijk punt van aandacht: directe links naar affiliate deals. In veel gevallen staan social media platforms niet toe dat je directe affiliate links in je advertenties of posts opneemt. Dit heeft te maken met hun beleid om de gebruikerservaring te beschermen en te voorkomen dat hun platform overspoeld wordt met spam of misleidende content.

Dus, wat doe je dan? Een slimme aanpak is het leiden van je publiek naar een landingspagina of een blogpost op je eigen website. Hier kun je meer informatie geven over het product of de dienst en van daaruit kunnen bezoekers doorklikken naar de affiliate deal. Op deze manier houd je je aan de regels van het social media platform, bied je waardevolle content aan je volgers en vergroot je tegelijkertijd de kans op een succesvolle affiliate verkoop.

Linkbuilding

In de dynamische wereld van affiliate marketing is linkbuilding een belangrijke strategie. Het gaat niet alleen om het vergroten van je online zichtbaarheid, maar ook om het versterken van de geloofwaardigheid van je website. Maar hoe pak je dat aan?

Om te beginnen is het goed om te weten wat linkbuilding precies inhoudt: het draait allemaal om het verkrijgen van links die naar jouw website verwijzen. Start met het identificeren van relevante websites die mogelijk interesse hebben om naar jouw site te linken. Een effectieve methode hierbij is gastbloggen. Door waardevolle content te schrijven voor andere sites kun je op een natuurlijke wijze naar je eigen website verwijzen.

Maar onderschat ook de kracht van social media niet. Door regelmatig berichten te plaatsen met links naar jouw website, vergroot je je bereik aanzienlijk. Actieve deelname aan online forums en communities is ook een goede manier om je aanwezigheid te markeren en tegelijkertijd links naar je site te delen.

Belangrijk in dit alles is het opbouwen van vertrouwen. Wanneer anderen jou en je content vertrouwen, zullen ze eerder geneigd zijn om naar je website te linken. Dus, neem de tijd, wees geduldig en bouw oprechte relaties op.

Conclusie

Kijk, als je de sprong wilt wagen in de wereld van affiliate marketing, dan zit je op een spannend pad. In eenvoudige woorden: je promoot andermans spullen en krijgt er wat voor terug. Klinkt makkelijk, toch? Maar, laten we even nuchter blijven. Een linkje hier en daar plaatsen is niet genoeg. Je hebt een goede strategie nodig, je moet je publiek kennen en consistent zijn in je aanpak.

Nu denk je misschien: “Waar begin ik?” Nou, een cursus kan geen kwaad. De “Affiliate Marketing Revolutie” bijvoorbeeld, kan je flink op weg helpen. Geen poespas, maar gewoon heldere stappen en duidelijke tips.

Dus, denk je erover na om affiliate marketing op te pakken? Duik er dan vol in, maar wel goed voorbereid en met een beetje hulp van de juiste mensen en middelen. Veel succes!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

40 reacties op “Beginnen met affiliate marketing? Stappenplan 2023

 1. Hey Jacko!

  Mooi artikel!
  Even een vraagje voor je:

  Ik twijfel om met LeadPages aan de slag te gaan om daarmee landingspagina’s te maken… het lijkt me een goede tool, maar ik vind het best een ‘investering’.
  Wat vind jij? Moet ik het gewoon doen, of niet?

  (ik denk dat ik het antwoord al wel weet ;-)).

  Bedankt!

  1. Hey Robin,

   Klopt, Leadpages is best een investering.
   Maar zal er wel voor zorgen dat je op zeer korte tijd, mooie en goed converterende pagina’s maakt.
   Met 1 à 2 sales heb je je maandelijkse investering al terug betaald.

   En zoals Jacko ook aangeeft, niet opgeven en snelheid maken.
   Doorgaan tot je die eerste sale heb gerealiseerd.

   Dat wordt je keerpunt.

   Groeten,
   Matthias

 2. Hoi Jacko,

  Ik ben nieuw met affiliate marketing.
  Wat raad jij mij aan om te beginnen? Met betaald verkeer (zoals adverteren op Facebook), of met gratis verkeer door SEO traffic?

  Alvast bedankt!

  1. Hey Saar!

   Ik zou je aanraden om te investeren in Facebook Ads.
   Het is niet duur maar het grote voordeel is dat je instant traffic hebt.

   Maak een Ad en stuur de mensen naar een opt-in pagina waarbij je hun naam & email verzameld.
   Dit is key.

 3. Hoi Jacko,

  Ik heb nu een website aan de hand van jouw Affiliate Marketing Revolutie (wat ik overigens echt een super training vind!) en ik heb hier ook wat inkomsten mee.

  Nu wil ik gaan uitbreiden met nog meer sites.
  Wat raad jij aan om te doen?

  Ik haal nu mijn bezoekers uit Google… zal ik hier gewoon mee doorgaan of mezelf richten op betaald verkeer (zoals modules 6 en 7 in de AMR)?

  Alvast bedankt!

  1. Hey Peter,

   Een Facebook Ad doet wonderen!
   Ik raad je aan om dit te testen voor €4 per dag. Als je de mensen naar een opt-in pagina stuurt converteer je ze meteen naar aanmeldingen voor je mailinglijst.

   Matthias

 4. Hi Jacko, wat als je zelf een infoproduct hebt dat je door anderen Wilt laten verkopen? Hoe kun je daarvoor een affiliate link maken op je eigen site?
  Dank je wel!

 5. Hallo Jacko,
  Ik ben sinds anderhalve week bezig met AMR. Supertof!
  De ene dag heb ik 1 bezoeker op mijn website, de andere dag 73. Waar hebben die verschillen mee te maken?
  Ik heb nog geen conversies dus nog geen verdiensten.
  Gewoon blijven bloggen en dan komt het vanzelf? Of raad je iets anders aan?
  Dank alvast!

  1. Hey Cathelijne,

   Probeer je bezoekers te sturen naar een opt-in pagina, waarbij je een leuk eBook gratis weggeeft in ruil voor hun naam & e-mail.
   Op die manier kan je leuke updates, zoals nieuwe blogposts mailen naar je lijst.
   Je creeërt dus waarde en daar zijn de mensen op je mailinglijst blij mee!

   Vervolgens kan je je eigen product promoten of een product van een affiliate.

   Matthias

 6. Hallo Jacko.
  Ik ben nog niet begonnen,en ben helemaal groen.Ik jou info op internet gevolg.Ik ga zeker door en overgaan naar internet bussines. Wat raad je me aan?
  gr Ruud

 7. Wat is de reden om met leadpages landingspagina’s te maken. Dit kun je ook in WordPress doen. Wat zijn de voordelen om de landingspagina in leadpages te maken.
  groetjes, Thea

  1. Hey Thea,

   Het grote voordeel is dat je op een snelle manier deze pagina’s online kan plaatsen.
   Rechtstreeks in WordPress gaat ook, maar zal je meer tijd en energie kosten.

   + de pagina’s zijn getest voor optimale conversie.

   Matthias

 8. Hallo Jacko,
  Nog een vraag over affiliatemarketing. Is het altijd nodig een website te hebben voor affiliatemarketing? Zo ja, moet je dan voor voldoende content zorgen elke week? Zijn er geen andere mogelijkheden?
  Ik heb in het verleden een paar sites gemaakt voor affiliate marketing maar altijd veel te weinig bezoekers gekregen. Het probleem is altijd te weinig bezoekers. Er nooit aan verdiend. Alleen maar kosten gemaakt.

  1. Hey Frits,

   Een website is wel nodig maar je hoeft geen 100den blogposts te hebben om voldoende traffic te genereren, om dan een sale te realiseren.

   Ik verkoop een zeer uitgebreide iPad video cursus en op m’n homepage had ik oorspronkelijk weinig informatie.
   De focus lag op Facebook Ads > Opt-in pagina (www.ipadleren.be/video-introductie) > Waarde sturen in de follow up mails en vervolgens pitchen.

   Op die manier converteerde ik de mensen op m’n mailinglijst naar members, zonder een uitgebreide website met veel bezoekers te hebben.

   Matthias

 9. Hi Jacko,
  Allereerst complimenten voor je training AMR. Heel interessant!
  Dan een vraag: je zegt in een van de modules dat je alleen een domeinnaam moet kiezen die eindigt op nl of com. Maar het probleem is dat die vaak al bezet zijn. Wat is er mis met de extensie info of net?
  Bedankt!
  Groet, Peter

  1. Hoi Peter,

   .info en .net zijn domeinen die in het verleden te vaak misbruikt zijn voor commerciële doeleinden. Een .nl website voor een NL product is sowieso goed voor je SEO. Je komt er beter mee in de NL zoekresultaten en dat is wat je wilt. Wees creatief met je domeinnaam! En de domeinnaam zelf zegt ook niet altijd alles. Het gaat uiteindelijk om de content die je te bieden hebt 😉

   Bezoekers (jouw potentiële klanten) onthouden een .nl of .com domein makkelijker dan andere extensies. Dat is ook een belangrijke reden. Tenzij je in België wilt promoten. Ga dan voor .be natuurlijk 😉

   Groetjes,
   Anja

 10. Beste Jacko,

  Zoals steeds zijn je lessen zeer interessant, ik ben alleen niet in de mogelijkheid om ze altijd te volgen zoals zou moeten en loop ondertussen hopeloos achter, dus misschien is dit onderwerp al behandeld, mijn excuses dan bij voorbaat.

  Ik verzamel door mijn beroep reeds e-mail adressen, ik weet alleen niet goed waar en hoe ik ze moet opslaan om te zien of er geen adressen zijn die ik meerdere malen noteer.

  Zeker wetende dat jij mij hiervoor de juiste oplossing kan geven, dank ik je bij voorbaat, Marc.

  1. Hoi Marc,

   Hiervoor moet je gebruik maken van e-mail marketing software, zoals bijvoorbeeld GetResponse.
   Wanneer iemand zich dan dubbel aanmeld voor een e-maillijst, krijgt hij/zij de melding dat dit e-mailadres al geregistreerd staat, waardoor het niet dubbel opgeslagen word :-).

   Succes!

 11. Hoi Jacko,

  Ik ben bezig met het volgen van Affiliate Marketing Revolutie en het bevalt me erg goed ! Bedankt voor dat 🙂 !
  M’n eerste website is nog een concept en ik ben nu bezig om artikelen te schrijven voor mijn blog, het is echt dus lang niet af.
  Dit doe ik precies op de manier hoe jij het uitlegt, dus aan de hand van het zoekwoordonderzoek.
  Echter komen mijn artikelen allemaal op hetzelfde neer. Voorbeeld van mijn artikelen:
  -Welk beroep past bij mij?
  -Wat voor werk vind ik leuk?
  -Van je hobby je werk maken
  -Droombaan vinden etc etc.
  En zo heb ik nu ongeveer 8 artikelen in concept.
  Ik ben bang dat de lezer dit saai begint te vinden en dat ik TE commercieel wordt.
  Wat is jou ervaring daar in? Als ze via Google op mijn artikel komen, komt het dan vaak voor dat ze meerdere artikelen van mijn website lezen bijvoorbeeld?
  Ik hoor het graag van je.

  Mvg,
  Soerin van der Aa

  1. Hey Soerin!

   Vaak is het zo dat wanneer iemand via Google op jouw website komt, dat diegene dan maar 1 artikel bekijkt – nog niet eens leest.
   Daarom is het belangrijk dat je je Call To Action zo duidelijk maakt, iets wat ik je ook in de Affiliate Marketing Revolutie leer, dus dat mensen op je affiliate link klikken.

   Keep on going!

 12. Beste Jacko,

  Ik ben ook in het bezit van de AMR en het verdient zijn (hoge) PayPro score! Zelf moet ik Leadpages ook nog aanschaffen, maar ik vind het erg moeilijk om een vaste bezoekersstroom te creëren op mijn huidige blog. Misschien kun je daar nog wat tips over geven? Nu wil ik niet al te driftig zijn; maar voor een starter is tussen de 30 en 80 euro verdienen per dag, toch een wat realistischer bedrag dan bijvoorbeeld 400 euro per dag. Wat denk jij? Alvast bedankt voor de antwoorden! Vriendelijke groet, Mark

  1. Thanks Mark!

   De sleutel is om te blijven bloggen. Als je dat moeilijk vind, kun je dit altijd uitbesteden en door andere mensen laten doen. In de AMR leg ik je uit waar en hoe je dit goedkoop kunt doen.

   Blijf doorgaan, blijf bloggen, dan ga je zien dat je succes gaat boeken, succes!

 13. Beste Jacko,

  ik krijg op Google Analytics een berichtje binnen met de melding:

  “Property Bouwtekening tuinhuis ontvangt geen treffers. Uw site ontvangt geen bezoeken of is onjuist getagd”.

  Ik vind dit toch vreemd, want wanneer ik dan de statistieken nacheck, is er wel degelijk een curvebeweging dat
  op traffic wijst. Tja, wat moet ik hiervan denken? Is er iets verkeerd ingesteld? Graag reactie met mogelijke redenen van optreden dit probleem.
  Groetjes,
  Verlinden Dirk

 14. Heey jacko

  Ik heb een paar vragen ontrent
  Een adsense website moet die ook mobielvriendelijk zijn of is dit nienodigbig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *