Beginnen met affiliate marketing? Vermijd deze fouten!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
beginnen met affiliate marketing

Wil je gaan beginnen met affiliate marketing? Maar weet je niet wáár je moet beginnen?

Op deze pagina zal ik je exact vertellen waar en hoe je moet beginnen met affiliate marketing. Ik vertel je wat je wél en wat je níét moet doen om de meest voorkomende beginnersfouten niet te maken.

Door affiliate marketing op de juiste manier toe te passen, kun je ongelofelijk veel geld verdienen… zonder dat je daar op dat moment wat voor hoeft te doen.

Ben je er klaar voor? Dan gaan we beginnen!

Beginnen met affiliate marketing inhoudsopgave:

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is dat jij een bepaald product of bepaalde dienst promoot.

Wanneer iemand dan via jouw affiliate link over gaat tot het kopen van het product wat jij promoot, krijg jij daar een bepaald bedrag commissie op.

Hier heb je voor de rest niks voor te doen; je hoeft het gekochte product niet op de post te doen en je hoeft niet aan klantenservice te doen.

Je ontvangt simpelweg de commissie en that’s it.

Om je een voorbeeld te geven:

Jij hebt een website en daar hou je een blog bij over (bijvoorbeeld) iPhone’s. Je bent een fanatieke Apple-fan, en schrijft over alles wat Apple doet.

Op je website pas je affiliate marketing toe. Dit doe je door onder elk bericht de link “Koop hier het goedkoopst een iPhone” neer te zetten, welke naar Apple.com verwijst.

Deze link is jouw unieke affiliate link. Wanneer iemand daar op klikt en vervolgens tot een koop over gaat, dan krijg jij daar van Apple een bepaald bedrag commissie over.

Apple doet de iPhone op de post en doet de klantenservice. Jij hoeft daar niks voor te doen. Sterker nog; de koper weet niet eens dat jij een bepaald bedrag commissie krijgt!

Wat heb je nodig?

Voordat je gaat beginnen met affiliate marketing, is het noodzakelijk dat je jezelf aanmeld met affiliate netwerken.

Deze affiliate netwerken zorgen ervoor dat je een affiliate link krijgt, en dat wanneer iemand op jouw affiliate links klikt, dit geregistreerd word, zodat jij de commissie krijgt wanneer iemand het gepromote product koopt, of zich registreert.

Affiliate netwerken

Dit zijn de bekendste en beste affiliate netwerken in Nederland:

Registreer jezelf sowieso bij de bovenste twee.

Het is volledig gratis om je te registreren, dus je loopt geen enkel risico.

Aanvullende software

Ook is het verstandig om te werken met onderstaande software:

 • Versio – Als je gaat beginnen als affiliate marketeer, heb je een website en een webhosting nodig. Versio is zonder twijfel de goedkoopste van Nederland.
 • GetResponse – De beste email marketing tool die er is. Email marketing is van groot belang als je aan de slag gaat als affiliate marketeer. Je kunt GetResponse 30 dagen gratis proberen.
 • LeadPages – Geweldige software om super snel landingpagina’s te maken. Hiermee maak je binnen 5 minuten kant en klare landingpagina’s om verkeer naar toe te sturen.

Het uitkiezen van je eerste ‘offer’

Nu je jezelf bij één van de bovenstaande affiliate netwerken hebt aangemeld, is het tijd om je eerste ‘offer’ te gaan kiezen.

Welk product of welke dienst wil jij gaan promoten?

Het is belangrijk om niet zomaar een offer uit te kiezen; ga voor een product wat bewezen heeft dat het verkoopt.

De meeste affiliate netwerken, zoals PayPro en Daisycon, geven een score mee aan een product of dienst. Hoe hoger de score, hoe beter het verkoopt.

Het ‘gevaar’ hiervan is echter wel dat er veel affiliates deze producten en diensten zullen promoten, waardoor er dus veel concurrentie is.

Aan de andere kant heeft het ook geen zin om een product of dienst te promoten wat gewoon niet verkoopt.

Daarnaast vind ik het voor mezelf belangrijk dat ik een product promoot waar ik zelf ook een beetje ‘feeling’ mee heb, zo kan ik me beter inleven in de doelgroep en weet ik wat er speelt. Hou daar dus ook rekening mee.

Methoden om geld te verdienen met affiliate marketing

Je hebt nu dus een product of dienst wat je wilt gaan promoten, maar hoe ga je dat doen?

Hoe kun je er voor zorgen dat je bezoekers krijgt die geïnteresseerd zijn in het product of de dienst die jij promoot, en waarmee jij dus geld gaat verdienen?

Hieronder zal ik een aantal verdienmodellen met je delen.

Niche-websites

De eenvoudigste (en goedkoopste) manier om je product of dienst te promoten is door het maken van niche-websites.

Dat zijn relatief kleine websites die zich op één bepaald zoekwoord richten; dat moet natuurlijk wel een zoekwoord zijn waar jouw product of dienst mee te maken heeft.

Stel: je promoot de iPhone 6.

Dan zou je de domeinnaam ‘goedkoopsteiphone6kopen.nl’ kunnen registreren, waarop je dus de iPhone 6 op gaat promoten.

De bedoeling is dat je website hoger in Google gaat komen, waardoor je gratis gerichte bezoekers naar je website gaat krijgen, die dan weer op je affiliate link klikken en waardoor jij commissie krijgt.

Als je zo’n niche-website hebt, is het wel steeds belangrijker om te gaan bloggen, en om dus goede informatie op je website te zetten, en dit te blijven doen.

Adverteren op Facebook

Wil je snel bezoekers zien? Dan is adverteren je beste optie. Je krijgt dan bezoekers in ruil voor geld.

Adverteren op Facebook kan erg interessant (en winstgevend) zijn, omdat je in Facebook zoveel ’targeting’ mogelijkheden hebt.

In Facebook adverteer je namelijk niet per zoekwoord, maar op de interesses van je doelgroep.

Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie maken, die je richt op mensen die aangeven geïnteresseerd te zijn in de iPhone 6.

Wanneer mensen op je advertentie klikken gaan ze naar je website, je landingpagina of direct naar je affiliate link.

Hou in gedachten dat het vooral veel testen is wat wél en wat níét werkt. Wees bereid om eerst geld te ‘verliezen’ (testgeld) om daarna geld te verdienen.

PPV (Pay Per View)

PPV is wat moeilijker om mee te beginnen. Dit komt omdat het wat meer technisch, en eigenlijk ook allemaal Engels is.

Met Pay Per View betaal je per weergave.

Wat je hiermee kunt doen is dat je een advertentie kunt opzetten (een pop-up in dit geval) die verschijnt als mensen bepaalde websites bezoeken.

Om even het voorbeeld van de iPhone 6 aan te halen, hiermee zou je dus een pop-up kunnen laten verschijnen aan mensen die op iPhone gerelateerde websites zitten.

Bezoekers zien dan je pop-up, klikken hierop en gaan naar je affiliate offer (of je landingspagina).

Als je wilt gaan starten met PPV zul je tenminste een budget van 500,- dollar nodig hebben (dat is namelijk het minimum bedrag wat je op de traffic platformen moet storten).

Bekende traffic platforms zijn 50OnRed, TrafficVance en LeadImpact.

Ook heb je een ’tracker’ nodig, die je statistieken bijhoud. Hierdoor kun je dus zien welke campagne winstgevend, en welke dat niet is.

Een goede tracker vind ik AdsBridge, deze is gratis en host ook landingpagina’s.

Google AdWords

Google AdWords is net als adverteren op Facebook en PPV een betaalde manier om bezoekers naar je website te krijgen.

Wat je met Google AdWords kunt doen, is dat je een advertentie kunt maken die je richt op bepaalde zoekwoorden.

Dus als iemand zoekt op bijvoorbeeld ‘iPhone 6’, en je maakt een advertentie voor dit zoekwoord, dan ziet degene die zoekt jouw website bovenaan in Google staan.

Klikt deze persoon op jouw website, dan betaal je daar een bepaald bedrag voor (dit kun je van te voren vaststellen), en dan gaat diegene dus naar jouw website.

Landingpagina’s

In de bovenstaande tekst heb je me al vaak genoeg het woordje ‘ladingpagina’ zien gebruiken.

Een landingpagina is namelijk een belangrijk onderdeel van een goede (affiliate) marketing strategie.

Op een landingpagina is maar één ding te doen, en dat is óf naam en e-mailadressen verzamelen óf tot een andere actie overgaan, zoals het registreren voor een webinar, of direct op een affiliate link klikken om naar het offer te gaan.

Dit heeft als doel dat de bezoeker niet afgeleid word door andere elementen op de website en dus verplicht zijn om óf op de call-to-action button te klikken, óf de pagina te verlaten.

Mijn advies is dan ook om bezoekers die je vanuit betaald adverteren naar je website haalt, altijd naar een landingspagina te sturen.

Landingspagina’s kun je super makkelijk maken in LeadPages.

Wat je absoluut NIET moet doen

Iedereen maakt fouten, zeker als je net nieuw bent in de wereld van affiliate marketing, ga je fouten maken.

Om je voor de meest gemaakte beginnersfouten te behoeden, vertel ik je hieronder wat je absoluut NIET moet doen.

 • Ga niet voor een product met een lage score. Het is zonde om een product te promoten wat simpelweg niet converteert.
 • Vergis je niet in de doelgroep. Doe onderzoek naar wie de doelgroep van het product is. Hoe kun je de doelgroep bereiken en met welke ‘pijn’ zit je doelgroep?
 • Ga niet direct tien producten promoten. Hou de focus op één product, en wanneer je daar succes mee hebt kun je er een nieuw product bijpakken
 • Vergeet niet om alles te testen en de statistieken bij te houden. Meten is weten.
 • Wees niet te lui om een landingpagina te maken. Een landingpagina kan je conversies aanzienlijk vergroten. Meet ook hier je statistieken van.
 • Geef nooit op. Veel mensen stoppen al als ze na de eerste week geen succes hebben. Kom niet in die groep mensen terecht, en ga altijd door. Op den duur ga je succes halen.

Stel niks uit

Van uitstel komt afstel.

De grootste fout die beginnende affiliate marketeers maken is dat ze na een tijdje stoppen en weer wat anders gaan doen.

Ze zien dat ze na een paar weken nog geen resultaat hebben, en geloven er niet meer in.

En dat is zonde, want als ze wellicht nog een paar dagen door waren gegaan, hadden ze hun eerste affiliate verkoop gerealiseerd.

Hou je focus, negeer de “wordt-snel-rijk methodes” en blijf consistent. Denk lange termijn.

Affiliate marketing is een business waarmee je zelf-motivatie en focus voor nodig hebt. Niet iedereen heeft die vaardigheden, dus wees ook bezig met persoonlijke ontwikkeling om die vaardigheden eigen te maken.

Wanneer je eenmaal ziet dat je geld kan verdienen op het internet, en je eerste verkoop hebt gerealiseerd, ben je zo blij en besef je dat alles mogelijk is. Er zit geen limiet aan inkomsten op het internet. Niemand die je vertelt dat je “nu niet meer mag verdienen”.

Succes!

Affiliate Marketing leren?

Wil je aan de hand van een “kijk-over-mijn-schouder-mee videotraining” ontdekken hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing?

 • Geen technische kennis nodig
 • Meer dan 40 HD video’s waarin je over mijn schouder mee kunt kijken hoe ik een affiliate business opzet en hoe jij dit ook kunt doen
 • Overal ter wereld geld verdienen
 • Nooit meer werken voor een baas
 • Zelf je tijden indelen
 • Geen opleiding nodig

Klik hier voor de Affiliate Marketing Revolutie en begin met geld verdienen met affiliate marketing.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

40 reacties op “Beginnen met affiliate marketing? Vermijd deze fouten!

 1. Hey Jacko!

  Mooi artikel!
  Even een vraagje voor je:

  Ik twijfel om met LeadPages aan de slag te gaan om daarmee landingspagina’s te maken… het lijkt me een goede tool, maar ik vind het best een ‘investering’.
  Wat vind jij? Moet ik het gewoon doen, of niet?

  (ik denk dat ik het antwoord al wel weet ;-)).

  Bedankt!

  1. Hey Robin,

   Klopt, Leadpages is best een investering.
   Maar zal er wel voor zorgen dat je op zeer korte tijd, mooie en goed converterende pagina’s maakt.
   Met 1 à 2 sales heb je je maandelijkse investering al terug betaald.

   En zoals Jacko ook aangeeft, niet opgeven en snelheid maken.
   Doorgaan tot je die eerste sale heb gerealiseerd.

   Dat wordt je keerpunt.

   Groeten,
   Matthias

 2. Hoi Jacko,

  Ik ben nieuw met affiliate marketing.
  Wat raad jij mij aan om te beginnen? Met betaald verkeer (zoals adverteren op Facebook), of met gratis verkeer door SEO traffic?

  Alvast bedankt!

  1. Hey Saar!

   Ik zou je aanraden om te investeren in Facebook Ads.
   Het is niet duur maar het grote voordeel is dat je instant traffic hebt.

   Maak een Ad en stuur de mensen naar een opt-in pagina waarbij je hun naam & email verzameld.
   Dit is key.

 3. Hoi Jacko,

  Ik heb nu een website aan de hand van jouw Affiliate Marketing Revolutie (wat ik overigens echt een super training vind!) en ik heb hier ook wat inkomsten mee.

  Nu wil ik gaan uitbreiden met nog meer sites.
  Wat raad jij aan om te doen?

  Ik haal nu mijn bezoekers uit Google… zal ik hier gewoon mee doorgaan of mezelf richten op betaald verkeer (zoals modules 6 en 7 in de AMR)?

  Alvast bedankt!

  1. Hey Peter,

   Een Facebook Ad doet wonderen!
   Ik raad je aan om dit te testen voor €4 per dag. Als je de mensen naar een opt-in pagina stuurt converteer je ze meteen naar aanmeldingen voor je mailinglijst.

   Matthias

 4. Hi Jacko, wat als je zelf een infoproduct hebt dat je door anderen Wilt laten verkopen? Hoe kun je daarvoor een affiliate link maken op je eigen site?
  Dank je wel!

 5. Hallo Jacko,
  Ik ben sinds anderhalve week bezig met AMR. Supertof!
  De ene dag heb ik 1 bezoeker op mijn website, de andere dag 73. Waar hebben die verschillen mee te maken?
  Ik heb nog geen conversies dus nog geen verdiensten.
  Gewoon blijven bloggen en dan komt het vanzelf? Of raad je iets anders aan?
  Dank alvast!

  1. Hey Cathelijne,

   Probeer je bezoekers te sturen naar een opt-in pagina, waarbij je een leuk eBook gratis weggeeft in ruil voor hun naam & e-mail.
   Op die manier kan je leuke updates, zoals nieuwe blogposts mailen naar je lijst.
   Je creeërt dus waarde en daar zijn de mensen op je mailinglijst blij mee!

   Vervolgens kan je je eigen product promoten of een product van een affiliate.

   Matthias

 6. Hallo Jacko.
  Ik ben nog niet begonnen,en ben helemaal groen.Ik jou info op internet gevolg.Ik ga zeker door en overgaan naar internet bussines. Wat raad je me aan?
  gr Ruud

 7. Wat is de reden om met leadpages landingspagina’s te maken. Dit kun je ook in WordPress doen. Wat zijn de voordelen om de landingspagina in leadpages te maken.
  groetjes, Thea

  1. Hey Thea,

   Het grote voordeel is dat je op een snelle manier deze pagina’s online kan plaatsen.
   Rechtstreeks in WordPress gaat ook, maar zal je meer tijd en energie kosten.

   + de pagina’s zijn getest voor optimale conversie.

   Matthias

 8. Hallo Jacko,
  Nog een vraag over affiliatemarketing. Is het altijd nodig een website te hebben voor affiliatemarketing? Zo ja, moet je dan voor voldoende content zorgen elke week? Zijn er geen andere mogelijkheden?
  Ik heb in het verleden een paar sites gemaakt voor affiliate marketing maar altijd veel te weinig bezoekers gekregen. Het probleem is altijd te weinig bezoekers. Er nooit aan verdiend. Alleen maar kosten gemaakt.

  1. Hey Frits,

   Een website is wel nodig maar je hoeft geen 100den blogposts te hebben om voldoende traffic te genereren, om dan een sale te realiseren.

   Ik verkoop een zeer uitgebreide iPad video cursus en op m’n homepage had ik oorspronkelijk weinig informatie.
   De focus lag op Facebook Ads > Opt-in pagina (www.ipadleren.be/video-introductie) > Waarde sturen in de follow up mails en vervolgens pitchen.

   Op die manier converteerde ik de mensen op m’n mailinglijst naar members, zonder een uitgebreide website met veel bezoekers te hebben.

   Matthias

 9. Hi Jacko,
  Allereerst complimenten voor je training AMR. Heel interessant!
  Dan een vraag: je zegt in een van de modules dat je alleen een domeinnaam moet kiezen die eindigt op nl of com. Maar het probleem is dat die vaak al bezet zijn. Wat is er mis met de extensie info of net?
  Bedankt!
  Groet, Peter

  1. Hoi Peter,

   .info en .net zijn domeinen die in het verleden te vaak misbruikt zijn voor commerciële doeleinden. Een .nl website voor een NL product is sowieso goed voor je SEO. Je komt er beter mee in de NL zoekresultaten en dat is wat je wilt. Wees creatief met je domeinnaam! En de domeinnaam zelf zegt ook niet altijd alles. Het gaat uiteindelijk om de content die je te bieden hebt 😉

   Bezoekers (jouw potentiële klanten) onthouden een .nl of .com domein makkelijker dan andere extensies. Dat is ook een belangrijke reden. Tenzij je in België wilt promoten. Ga dan voor .be natuurlijk 😉

   Groetjes,
   Anja

 10. Beste Jacko,

  Zoals steeds zijn je lessen zeer interessant, ik ben alleen niet in de mogelijkheid om ze altijd te volgen zoals zou moeten en loop ondertussen hopeloos achter, dus misschien is dit onderwerp al behandeld, mijn excuses dan bij voorbaat.

  Ik verzamel door mijn beroep reeds e-mail adressen, ik weet alleen niet goed waar en hoe ik ze moet opslaan om te zien of er geen adressen zijn die ik meerdere malen noteer.

  Zeker wetende dat jij mij hiervoor de juiste oplossing kan geven, dank ik je bij voorbaat, Marc.

  1. Hoi Marc,

   Hiervoor moet je gebruik maken van e-mail marketing software, zoals bijvoorbeeld GetResponse.
   Wanneer iemand zich dan dubbel aanmeld voor een e-maillijst, krijgt hij/zij de melding dat dit e-mailadres al geregistreerd staat, waardoor het niet dubbel opgeslagen word :-).

   Succes!

 11. Hoi Jacko,

  Ik ben bezig met het volgen van Affiliate Marketing Revolutie en het bevalt me erg goed ! Bedankt voor dat 🙂 !
  M’n eerste website is nog een concept en ik ben nu bezig om artikelen te schrijven voor mijn blog, het is echt dus lang niet af.
  Dit doe ik precies op de manier hoe jij het uitlegt, dus aan de hand van het zoekwoordonderzoek.
  Echter komen mijn artikelen allemaal op hetzelfde neer. Voorbeeld van mijn artikelen:
  -Welk beroep past bij mij?
  -Wat voor werk vind ik leuk?
  -Van je hobby je werk maken
  -Droombaan vinden etc etc.
  En zo heb ik nu ongeveer 8 artikelen in concept.
  Ik ben bang dat de lezer dit saai begint te vinden en dat ik TE commercieel wordt.
  Wat is jou ervaring daar in? Als ze via Google op mijn artikel komen, komt het dan vaak voor dat ze meerdere artikelen van mijn website lezen bijvoorbeeld?
  Ik hoor het graag van je.

  Mvg,
  Soerin van der Aa

  1. Hey Soerin!

   Vaak is het zo dat wanneer iemand via Google op jouw website komt, dat diegene dan maar 1 artikel bekijkt – nog niet eens leest.
   Daarom is het belangrijk dat je je Call To Action zo duidelijk maakt, iets wat ik je ook in de Affiliate Marketing Revolutie leer, dus dat mensen op je affiliate link klikken.

   Keep on going!

 12. Beste Jacko,

  Ik ben ook in het bezit van de AMR en het verdient zijn (hoge) PayPro score! Zelf moet ik Leadpages ook nog aanschaffen, maar ik vind het erg moeilijk om een vaste bezoekersstroom te creëren op mijn huidige blog. Misschien kun je daar nog wat tips over geven? Nu wil ik niet al te driftig zijn; maar voor een starter is tussen de 30 en 80 euro verdienen per dag, toch een wat realistischer bedrag dan bijvoorbeeld 400 euro per dag. Wat denk jij? Alvast bedankt voor de antwoorden! Vriendelijke groet, Mark

  1. Thanks Mark!

   De sleutel is om te blijven bloggen. Als je dat moeilijk vind, kun je dit altijd uitbesteden en door andere mensen laten doen. In de AMR leg ik je uit waar en hoe je dit goedkoop kunt doen.

   Blijf doorgaan, blijf bloggen, dan ga je zien dat je succes gaat boeken, succes!

 13. Beste Jacko,

  ik krijg op Google Analytics een berichtje binnen met de melding:

  “Property Bouwtekening tuinhuis ontvangt geen treffers. Uw site ontvangt geen bezoeken of is onjuist getagd”.

  Ik vind dit toch vreemd, want wanneer ik dan de statistieken nacheck, is er wel degelijk een curvebeweging dat
  op traffic wijst. Tja, wat moet ik hiervan denken? Is er iets verkeerd ingesteld? Graag reactie met mogelijke redenen van optreden dit probleem.
  Groetjes,
  Verlinden Dirk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]