Hoeveel keer per week moet ik bloggen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Bloggen is een geweldige manier om meer bezoekers naar je website te halen. Veel mensen zien dit ook in, en beginnen met het opzetten van een blog. Echter is het voor veel mensen nog onduidelijk hoeveel keer ze eigenlijk per week moeten bloggen om een stijging in bezoekersaantallen te zien.

Het is dan ook niet voor niks dat ik regelmatig vragen van mensen krijg die mij om advies vragen wat bloggen betreft.

Want, hoeveel keer per week moet je nou eigenlijk een nieuw blogartikel schrijven? En uit hoeveel woorden moet deze blog bestaan?

In dit artikel zal ik je er alles over vertellen!

Waarom bloggen?

Eerst wil ik even vertellen waarom het zo goed is om te bloggen en waarom jij vandaag nog moet gaan beginnen met het opzetten van een blog op jouw website.

Door te bloggen kun je namelijk enorm veel bezoekers naar je website krijgen. Deze bezoekers haal je dan gratis uit Google. En dat is het mooiste er ook van; het zijn gratis bezoekers die naar je website komen.

Ik zal je even laten zien wat bloggen mij alleen al op Internet Succes Gids.nl heeft opgebracht qua bezoekersaantallen:

Screenshot uit Google Analytics
Hierboven zie je een screenshot uit Google Analytics. Al deze bezoekers komen uit de gratis zoekresultaten uit Google.

Zoals je ziet stijgen de bezoekersaantallen enorm en had ik dus op zondag 26 januari zo’n 666 bezoekers op mijn website.

Die bezoekers kwamen dus puur en alleen uit de gratis zoekresultaten van Google.

Grappig detail: ik heb nog nooit één backlink of banner naar mijn website gemaakt.

Naast de vele gratis bezoekers die je vanuit Google gaat krijgen door te bloggen, straalt een (goed) blogbericht ook autoriteit uit. Je laat zien dat je een expert bent op jouw vakgebied door veel goede, gratis informatie te geven en mensen dus te helpen.

Ben je nog niet begonnen met bloggen, dan raad ik zeker aan om daar direct mee te beginnen. Je gaat er zeker de vruchten van plukken!

Meer informatie over hoe je jouw website hoger in Google kunt krijgen? Bezoek dan de zoekmachine optimalisatie categorie; hierin vind je allerlei waardevolle informatie om je website hoger in de gratis zoekresultaten van Google te krijgen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoeveel keer per week bloggen?

Wanneer mensen aan mij vragen hoeveel keer per week ze een nieuw blogartikel moeten plaatsen, antwoord ik altijd met “probeer drie of vier keer per week”. Dat klinkt best veel, en dat is het ook, maar je gaat er zo enorm veel van terug krijgen.

Als je alleen al kijkt naar de bezoekersaantallen dan is dat natuurlijk schitterend. Daarnaast wordt jouw website – door drie of keer per week te bloggen – een grote ‘authority website en wordt deze ’the place to be’ als het gaat om het onderwerp waar de website over gaat.

Natuurlijk hoef je niet elke week drie of vier keer te bloggen. Soms zul je wat meer tijd hebben, en soms wat minder. Dat is natuurlijk logisch.

Probeer echter wel aan de drie/vier of misschien zelfs vijf keer per week te zitten.

Plaats deze artikelen echter niet in één dag, maar verspreid ze echter over de week.

Geen inspiratie en weet je niet waarover je moet bloggen? Lees 3 tips om er achter te komen waarover je kunt bloggen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Uit hoeveel woorden moet een blogartikel bestaan?

Probeer altijd een blogartikel te maken van minstens 300 woorden; het liefst zo rond de 400 woorden, maar meer is natuurlijk altijd goed. Een exacte richtlijn is hier echter niet voor.

Vertel wat je wilt vertellen, en probeer dat in minimaal 300 woorden te doen als je wilt dat Google jouw blogartikel serieus neemt.

Het belangrijkste is dat je artikel overzichtelijk is. Gebruik bijvoorbeeld heading tags, interne links en afbeeldingen en video’s (als dat mogelijk is). Daarnaast is het ook verstandig om af en toe een enter te geven, aangezien dat rustig is voor je ogen en zodat de tekst niet als een ‘grote lap tekst’ aanvoelt.

Meer informatie over het schrijven van een goede blog? Lees hier 5 tips voor het schrijven van een goede blogpost.

Bloggen maar!

Misschien dat je eerst veel informatie wilt voordat je gaat beginnen met te bloggen. Dat is natuurlijk goed, maar je leert pas goed te bloggen door het gewoon te doen.

Begin daarom vandaag met het maken van je eerste blogartikel en wacht niet langer.

Van uitstel, komt afstel ;-).

Succes!

Heb je nog vragen? Is iets niet duidelijk? Laat het dan gerust even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

11 reacties op “Hoeveel keer per week moet ik bloggen?

  1. Je hebt echt hele handige tips! Ik ben pasgeleden begonnen met bloggen en ben er natuurlijk nog geen ster in, dus deze tips zijn ook voor mij erg handig! Ik denk dat ik nog even verder lees.

  2. Bedankt voor alle info en tips. Wij bouwen aan een nieuwe site (dat werd echt tijd) en vragen ons af of bloggen bij ons bedrijf past. Met deze tips gaan wij uit de overwegingen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *