Weet je niet waarover je moet bloggen? 3 Handige tips!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
een vrouw die niet weet waar over ze moet schrijven

Het kan gebeuren dat je even totaal geen inspiratie hebt en totaal niet weet waarover je een nieuwe blog kunt schrijven. Dat kan soms erg vervelend zijn en je kunt er goed door geïrriteerd raken.

Je bent telkens aan het zoeken naar een onderwerp om over te schrijven, maar er schiet niks te binnen.

Ook ik heb wel eens momenten dat ik echt niet weet waarover ik een nieuw artikel over moet schrijven, maar gelukkig heb ik verschillende manieren die mij helpen om de juiste onderwerpen te vinden.

In dit artikel ga ik die met je delen.

Waar is jouw doelgroep in geïnteresseerd?

Allereerst is het belangrijk om goed in je achterhoofd te houden waar jouw website over gaat en waar je bezoeker (of klant) naar op zoek is.

Wat zou nuttige informatie zijn om met mijn bezoekers te delen?

Waar zit je zelf mee?

Stel: je kampt zelf met een probleem. Dan kun je dat probleem gaan onderzoeken en je bevindingen + het antwoord delen in een blog artikel op je website.

Zo ben je er zelf wat mee opgeschoten, en is dat ook weer interessant voor de bezoekers van je website.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Onderwerpen bedenken dankzij Google

Een andere manier om onderwerpen voor je artikelen te vinden is via de Google Keyword Tool. Daarmee kun je het onderwerp van je website invullen, en vervolgens zie je allemaal relevante termen waar mensen op zoeken.

Je ziet precies hoeveel keer er per maand gezocht word op een bepaalde term, en daar kun je dus je voordeel uithalen.

Deze termen hebben allemaal wat te maken met het onderwerp van je website, en zijn dus relevant voor je bezoekers.

Daarnaast kun je er veel bezoekers uit Google mee scoren!

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe, unieke en relevante artikelen op je website te plaatsen door te bloggen. Zo blijft je website actueel en zal Google jouw website hoger beoordelen.

Google ‘auto vullen’ is ook een goede manier om te ontdekken waar mensen op zoeken. Ga maar eens naar Google en type een woord in wat relevant is aan je website.

Je zult al snel een goede suggestie zien waarover je kunt schrijven.

Google autovullen geeft ook goede en relevante zoekwoorden

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Even een dagje er tussenuit

Wat ook goed kan helpen om inspiratie te krijgen is om even een dagje rust te nemen en even geen aandacht aan je website te geven.

Door je een hele tijd te irriteren omdat je nog geen onderwerp hebt gevonden, krijg je vaak alleen nog maar meer stress.

Als je er even ’tussenuit’ te gaat, kun je even je gedachten laten gaan en weer op nieuwe ideeën komen.

Vaak schiet er bij mij zomaar ineens een interessant onderwerp in mijn hoofd waarover ik kan schrijven.

Nog meer tips nodig? Bekijk de infographic: 22 manieren om interessante content te schrijven.

Wat vind jij van deze bovenstaande tips? Heb je al een interessant onderwerp bedacht om over te schrijven? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Weet je niet waarover je moet bloggen? 3 Handige tips!

  1. Fijne tips. Die van een dagje er tussen uitgaan vind ik heel herkenbaar. Als ik geen inspiratie heb heeft het weinig zin om harder te gaan werken. Juist als ik dingen loslaat en even goed uitrust komt er weer van alles boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *