Infographic: 22 manieren om interessante content te schrijven

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Een meisje met een 'writers-block'

Als blogger kan het soms lastig zijn om een onderwerp te verzinnen wat je met je bezoekers wilt gaan delen. Je kunt soms uren voor je beeldscherm zitten, zonder dat er een goed onderwerp naar boven komt.

Een tijdje geleden had ik al een blog artikel geschreven waarin ik tips geef wat je moet doen als je te maken hebt met dit soort type ‘writers block’. Dit artikel kun je hier lezen: Waarover bloggen?

Vandaag kwam ik echter een hele handige infographic tegen die 22 manieren geeft om aan interessante content te komen, als je even geen goed onderwerp kunt bedenken.

Infographic: waarover bloggen?

Zoals je ziet staan hier een aantal hele interessante manieren in om toch aan nieuwe content te komen.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het nooit kwaad kan om een vriend of kennis te vragen wat hij/zij graag zou lezen op jouw blog. Sommige onderwerpen kunnen voor jou heel vanzelfsprekend zijn, maar voor andere mensen juist weer niet.

Wat ook goed helpt (zoals in de infographic hierboven ook genoemd) is om eens een dagje of avondje vrij te nemen, en spontaan leuke dingen te gaan doen. Ga bijvoorbeeld eens naar de bioscoop, het theater, een concert of iets anders wat je leuk vind. Grote kans dat je ineens veel inspiratie krijgt om een nieuwe blog te schrijven!

Er even tussenuit kan sowieso geen kwaad ;).

Actualiteiten (ze moeten natuurlijk wel enigszins relevant zijn) erbij pakken is ook een goede manier om met nieuwe interessante content te komen. Je kunt op korte termijn veel bezoekers naar je blog krijgen.

Een tijdje geleden deed ik dit door een videointerview van Jordan Belfort (The Wolf of Wall Street) op mijn blog te plaatsen. Doordat de film zo populair was, gingen veel mensen op zijn naam zoeken, en kreeg ik daar veel extra bezoekers door!

Heb je even geen idee waarover je kunt gaan bloggen? Gebruik dan de tips uit de bovenstaande infographic!

Wil je meer infographics zien? Bekijk dan de categorie internet marketing infographics.

Wil je meer weten over content schrijven? Ga dan naar de Kennisbank van Copywriting, of mijn artikel over content marketing.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *