Affiliate worden? Stappenplan om van jou een super affiliate te maken!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
affiliate worden

Net als ik een affiliate worden, en geld te gaan verdienen met affiliate marketing?

Ik ben Jacko Meijaard en ik verdien al jaren mijn geld met affiliate marketing. Het afgelopen jaar heb ik mijn inkomsten naar minimaal 7500,- euro per maand zien gaan (puur met affiliate marketing), en op deze pagina vertel ik je mijn methode.

Wil je dus affiliate worden en net als ik duizenden euro’s per maand gaan verdienen met affiliate marketing? Lees dan op deze pagina alles over mijn methode en start met affiliate worden!

Hieronder vind je de inhoudsopgave van dit artikel over affiliate worden. Door op de links te klikken ga je direct naar de tekst!

Affiliate worden: Inhoudsopgave

Laten we beginnen!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

1: Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten en diensten.

Dit werkt via unieke affiliate links. Een affiliate link is jouw unieke link die je bijvoorbeeld op je website kunt plaatsen. Wanneer iemand op jouw affiliate link klikt, en vervolgens het product koopt wat je promoot, wordt automatisch doorgegeven dat de verkoop via jouw website afkomstig is, en krijg jij commissie.

Je krijgt dus betaald wanneer iemand via jouw affiliate link het door jouw gepromote product (of dienst) aangeschaft heeft.

Hierdoor hoeft de verkoper jou alleen te betalen wanneer je ook daadwerkelijk een nieuwe klant aanbrengt.

Jij hoeft dus geen eigen product of dienst te hebben, en hoeft ook niet aan verdere afhandeling te doen. De koper weet in de meeste gevallen niet dat de koop via een affiliate heeft plaatsgevonden, en dat er commissie word uitgedeeld.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2: Waarom affiliate worden?

Ik verdien al jaren mijn geld met affiliate marketing en heb hierdoor complete vrijheid.

Het enige wat ik nodig heb is mijn MacBook Air en een internet verbinding. Ik kan vanaf overal ter wereld ‘werken’ en geld verdienen, en ben dus niet aan een locatie gebonden.

Ik werk niet voor een baas, en bepaal zelf hoe mijn dag er uit ziet. Ik bepaal dus zelf hoe laat ik naar bed ga, hoe laat ik weer naar bed ga en wat ik op een dag doe. Ik hoef nooit meer s’ochtends vroeg in de file te staan, en ik heb geen baas die me vertelt wanneer ik op vakantie mag; dat bepaal ik zelf.

Daarnaast verdien ik behoorlijk wat geld, en verdien ik zelfs geld terwijl ik slaap. Het internet slaapt namelijk nooit, en er komen dus dag en nacht bezoekers naar mijn websites. Ook als ik op vakantie ben.

Als jij de eerste stappen gaat zetten om affiliate te worden, en daadwerkelijk actie gaat ondernemen, is dit ook voor jou mogelijk!

3: Meld je aan bij een affiliate netwerk

De eerste stap die je moet nemen als je affiliate wilt worden, is je aanmelden bij een affiliate netwerk.

Op een affiliate netwerk vind je namelijk de producten en diensten die je kunt promoten. Ook zorgt een affiliate netwerk voor jouw unieke affiliate link, en dat de commissie naar jou word uitbetaald.

Nederlandse affiliate netwerken zijn bijvoorbeeld PayPro en Daisycon.

Je kunt je gewoon gratis aanmelden en dan ook direct aan de slag.

4: Kies een product om te promoten

Wanneer je jezelf hebt aangemeld bij een affiliate netwerk, is het tijd om een product te kiezen wat je wilt gaan promoten.

In PayPro (en ook in Daisycon, maar laten we even PayPro als voorbeeld pakken) vind je een overzicht van de producten die je kunt promoten.

Je ziet daar ook een score die een product heeft. Aan de hand van de score, kun je kijken hoe goed een product verkoopt. Hoe hoger de score, hoe beter het product verkoopt dus.

affiliate campagnes paypro

Let er wel op dat hoe hoger de score is, hoe meer concurrentie er ook zal zijn. Laat je daar echter niet door afschrikken, want naar mijn mening is het beter om een product wat goed converteert, maar wel veel concurrentie heeft, te promoten, dan een product met weinig concurrentie en wat totaal niet verkoopt.

Kies dus een product om te promoten; let er op dat het product goed verkoopt, en als plus zou het helemaal goed zijn als je er zelf nog enige feeling voor hebt.

5. Begin met zoekwoord onderzoek

Een cruciale stap in affiliate marketing zoekwoord onderzoek.

Waar word veel opgezocht? Waar zoekt jouw doelgroep op?

Door de Google Zoekwoord Planner te gebruiken kun je inzicht krijgen in waar jouw doelgroep op zoekt; dus de doelgroep van het product wat je promoot.

Stel dat je Fred’s Bouwtekeningen gaat promoten. Je gaat dan naar de Google Zoekwoord Planner en typt daar bijvoorbeeld in ‘steigerhout bouwtekeningen’.

Je ziet dan hoeveel keer er per maand op deze zoekterm gezocht word, en krijgt ook een lijst van relevante zoektermen met hoeveel keer per maand er gemiddeld op gezocht word.

Kies uit die relevante zoektermen een zoekterm (minimaal 300 zoekopdrachten per maand), en kijk of die exacte domeinnaam vrij is.

Wanneer dat het geval is, registreer je de domeinnaam.

6. Bouw een website om het product heen

Deze stap is wat uitgebreid en is wat moeilijk uit te leggen in tekstvorm.

Vandaar ook dat ik je wil verwijzen naar de onderstaande video die ik voor je heb opgenomen:

De bedoeling is dat je:

  1. WordPress gaat installeren
  2. Een juist thema gaat installeren (wat bij het product past)
  3. De basis van de website goed zet
  4. De juiste plugins installeert
  5. Content gaat schrijven (komt later)

Je gaat dus een website om het product heen bouwen. Een website die past bij het product wat je gaat promoten en waar je tekst over het product gaat schrijven. Dat is ook de stap waar we nu zijn aangekomen.

7. Vul je website met content, en blijf nieuwe content toevoegen

Nu je website staat, is het tijd om content aan de website toe te voegen, zodat je daadwerkelijk bezoekers naar je website gaat krijgen, en dat de bezoekers ook wat te lezen hebben.

Hiervoor moet je de homepage tekst gaan optimaliseren voor je focus zoekterm. De term waarop je gevonden wilt worden (je domeinnaam).

Installeer hiervoor de Yoast SEO Plugin (als je dat nog niet gedaan hebt) om zo een goede richtlijn te krijgen van waar jouw tekst aan moet voldoen om goed te scoren in Google.

In de onderstaande video laat ik je zien hoe ik mijn tekst schrijf, en waar een goede tekst aan moet voldoen.

Vergeet nooit dat je voor mensen schrijft, en niet voor machines. Ga dus niet over optimaliseren.

Aan de hand van de Google Zoekwoord Planner kun je op zoek gaan naar relevante zoektermen, om zo elke week 2-3 nieuwe berichten te schrijven.

Hierdoor gaat je website telkens hoger in Google ranken, krijg je telkens meer bezoekers en ga je dus ook (meer) geld verdienen.

8. Verzamel leads voor wederkerende inkomsten

Wanneer je telkens nieuwe content op je website plaats, ga je dus ook telkens meer bezoekers naar je website houden. Zo hou je de website up to date, en is dat gedeelte eigenlijk klaar.

De volgende stap is om een mailinglijst op te bouwen.

Je kunt je aanmelden bij bijvoorbeeld GetResponse (email marketing software) en zo een mailinglijst opbouwen.

Doordat je gerichte bezoekers naar je website krijgt, krijg je ook een mailinglijst waarop je doelgroep zich aanmeld.

Je kunt dan eens in de zoveel tijd een mail sturen, en daar het product wat je promoot aanraden.

Als je een beetje een mailinglijst hebt, kun je hier elke maand mooie inkomsten uit halen en dit zelfs automatiseren door een autoresponder op te zetten.

De ‘Heilige Graal’ van affiliate marketing is email marketing, dus zorg er voor dat je zo snel mogelijk begint met het opbouwen van een gerichte mailinglijst.

9. Betaald verkeer naar je website/opt-in pagina sturen

Bovenstaande manier is één manier om geld te verdienen met affiliate marketing. Hiermee haal je dus puur je bezoekers uit de gratis zoekresultaten van Google.

Dit duurt best lang, aangezien het tijd nodig heeft voordat je gaat scoren in Google, en als je dus wat weinig geduld hebt, kun je op een andere manier geld verdienen met affiliate marketing.

Je kunt namelijk betaald verkeer gaan sturen naar je website of opt-in pagina.

Hiermee betaal je dus voor bezoekers. Dit kun je gaan doen door te adverteren op Facebook, en zo gerichte bezoekers naar je website of opt-in pagina sturen. Door te adverteren naar je opt-in pagina, kun je snel een mailinglijst opbouwen.

10. Begin jouw affiliate marketing business!

Ik kan me voorstellen dat je nu veel zin hebt om zelf aan te slag te gaan en jouw affiliate business op te zetten, en dus geld te gaan verdienen met affiliate marketing.

Om jou op weg te helpen heb ik een complete stap-voor-stap videotraining gemaakt, waarin ik je de bovenstaande stappen (en nog veel meer) in videovorm laat zien.

Zo zie je dus precies wat je moet doen, en hoe je dit moet doen.

Je hebt er geen technische kennis voor nodig, en kunt direct van start.

Klik hier om minimaal 7500,- euro per maand te gaan verdienen met affiliate marketing >>

Succes!

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel over affiliate worden? Laat dan hieronder gerust een reactie achter!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Affiliate worden? Stappenplan om van jou een super affiliate te maken!

  1. Affiliate marketing is voor mij de fijnste manier van geld verdienen. Ik schrijf simpel weg blogs over onderwerpen die ik leuk vind of wat er is gebeurd, en ik verdien er nog geld mee ook!

    Groeten, Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *