Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken voor Google Penguin of Panda

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
De welbekende Google Panda en Penguin mascottes

Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe Google Panda of Google Penguin update uit.

Ik zie dan veel mensen om me heen paniekeren en helemaal in de stress raken omdat ze bang zijn dat hun website getroffen gaat worden door zo’n update en dat ze daardoor veel lager in Google zullen komen (of zelfs helemaal uit Google zullen verdwijnen.

Ik moet dan altijd in mijzelf lachen en vind het altijd wel mooi om te zien hoe die mensen reageren.

Zelf maak ik me namelijk absoluut geen zorgen als er weer een nieuwe Google Panda of Penguin update uitgerold word.

Sterker nog; ik ben er alleen maar blij mee!

Hoger dankzij Google Panda en Penguin

De reden waarom ik blij ben als er weer een nieuwe Google Panda of Penguin update uitgerold word is omdat ik me absoluut geen zorgen maak dat mijn websites getroffen worden.

Ik hou me 100% aan de regels van Google.

De mensen die bang zijn dat hun website getroffen gaat worden houden zich dus duidelijk niet aan de regels van Google en vragen er dus om getroffen en bestraft te worden.

Vaak maken deze mensen gebruik van BlackHat SEO zoals backlinks kopen, dubbele (gekopieerde) content of andere technieken die Google je niet in dank zal afnemen.

Als jij je gewoon aan de regels houd zal je website niet bestraft worden. Sterker nog, je website zal juist beloond worden en hoger in de zoekresultaten terecht komen.

Meer bezoekers dankzij regelmatig nieuwe content schrijven.
Hierboven zie je een Google Analytics screenshot van één van mijn websites. Zoals je ziet komen er langzamerhand telkens meer bezoekers naar mijn website.

Dat is juist de reden waarom ik me geen zorgen maak om een Google Panda of Penguin update. Ik weet dat de ‘rotte appels’ er uit gegooid worden (om het zomaar even te zeggen) en dat ik alleen maar zal profiteren van een update.

Dit klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar het is wel zo. Ik schrijf bijna elke dag wel nieuwe, unieke content voor mijn websites en steek er behoorlijk veel tijd in, en dan is het natuurlijk vervelend om te zien dat een website die alleen gekopieerde content bevat, hoger staat in de zoekresultaten.

Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer vaak het geval want Google is slim genoeg om deze websites te ontdekken en te bestraffen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Welke ’technieken’ ik gebruik?

Een aantal ‘geheime technieken’ die ik toepas om niet bestraft te worden door Google:

  • Ik plaats regelmatig nieuwe, goede, unieke content op mijn website
  • Ik koop geen backlinks
  • Ik hou mij niet bezig met linkruil
  • Ik ‘over-optimaliseer’  mijn website niet door veel keywords te gebruiken
  • Ik probeer de bezoeker zoveel mogelijk te helpen door relevante content aan te bieden
  • Ik hou de navigatiestructuur van mijn website zo simpel mogelijk
  • Ik zoek de interactie op (zowel op social media als op de website zelf)

De belangrijkste uit deze lijst is het regelmatig schrijven van nieuwe content door te bloggen. Dit vind Google zo enorm belangrijk. Je website blijft zodoende up 2 date en Google ziet dat je er aan bezig bent.

Door de bovenstaande punten toe te passen bespaart mij dat een hoop stress. Ik hoef niet bang te zijn als Google weer met een nieuwe Panda of Penguin update komt en kan met een glimlach kijken naar de resultaten (ofwel; ’the day after’).

Ik schrijf deze blog niet om stoer te doen of wat dan ook. Met deze blog wil ik vertellen dat als jij je gewoon aan de regels van Google houd, je jezelf nergens druk over hoeft te maken. Je website zal niet bestraft worden, maar zal eigenlijk alleen maar hoger in de zoekresultaten komen.

Op lange termijn zul je altijd de winnaar zijn!

Is jouw website wel eens getroffen door een Google Panda of Penguin update?

Ik ben erg benieuwd en hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *