Affiliate marketing VS Crypto(currency)

Alle voor- en nadelen van crypto én affiliate marketing samengevat!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Op welke manier verdien jij op dit moment jouw geld? Krijg je alleen salaris uitgekeerd? En ben je daarom op zoek naar aanvullende inkomstenbronnen? Dan hebben wij direct goed nieuws voor je: je kunt hedendaags uit meerdere soorten online verdienmodellen kiezen.

In dit artikel zetten wij twee populaire online verdienmodellen naast elkaar: affiliate marketing en het beleggen in crypto. Per online verdienmodel bespreken we de voors en tegens, waarna we een algehele conclusie trekken. 

Door dit artikel op je gemakje door te nemen, kun je direct een extra inkomstenbron creëren. Mocht jouw werkgever onverhoopt failliet raken, hoef je niet direct in de stress te zitten. Je weet immers dat je middels jouw overige inkomsten alsnog het hoofd boven water kunt houden. Overigens zijn deze online verdienmodellen ook voor digitale ondernemers erg interessant!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Kun je affiliate marketing en crypto wel met elkaar vergelijken?

Qua inhoud is het eigenlijk niet mogelijk om affiliate marketing en crypto met elkaar te vergelijken. Dit zijn namelijk twee compleet andere online verdienmodellen. Eigenlijk hebben deze twee online verdienmodellen maar twee overeenkomsten:

  • Met beide online verdienmodellen kun je veel geld verdienen. Dit is geen loze belofte, maar is een stelling die onderstreept wordt door veel rijke mensen. Zij zijn rijk geworden door affiliate marketing, door crypto of mogelijk zelfs door een combinatie van beide.
  • Beide online verdienmodellen zijn super populair te noemen. Met name in de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen zich bezig gaan houden met deze online verdienmodellen. Daarbij is het ook opvallend dat veel mensen zich met beide online verdienmodellen bezig houden.

Beide online verdienmodellen vertonen dus niet al te veel overeenkomsten. Neemt niet weg dat wij het maken van een vergelijking althans nog interessant vinden. Indien je graag online geld wilt verdienen, zijn dit namelijk dé verdienmodellen waar je tussen kunt/moet kiezen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Wil jij graag een (extra) inkomstenbron via het internet opbouwen? Dan is het zeer interessant om voor affiliate marketing te kiezen. De ervaring leert namelijk dat je met dit online verdienmodel veel geld kunt verdienen. Heel veel geld zelfs. Dat is echter niet het enige voordeel van dit online verdienmodel. Nee, de belangrijkste voordelen van affiliate marketing bespreken we hieronder graag in het kort.

Je geniet van onbeperkte vrijheid

Ga je met affiliate marketing aan de slag? Dan geniet je vanaf het allereerste moment van onbeperkte vrijheid. Je bepaalt zelf vanaf waar je werkt, je bepaalt zelf wanneer je werkt, je bepaalt zelf welke producten je promoot en je bepaalt zelf op welke manier je deze producten promoot.

Je hebt simpelweg met geen enkele beperking te maken. Ook hoef je aan niemand verantwoording af te leggen en kun je je met louter leuke dingen bezig houden. In onze ogen is dit écht één van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing. Financiële vrijheid op den duur is leuk, maar vrijheid in jouw koppie en vrijheid in jouw werk is minstens net zo belangrijk!

Je hebt ongekend veel mogelijkheden

Wil je graag met affiliate marketing starten? Dan weet je al op voorhand dat je ongekend veel mogelijkheden hebt. Je hebt namelijk de keus uit heel veel soorten producten die je kunt promoten. Daarnaast kun je ook op veel manieren met dit online verdienmodel aan de slag gaan.

Doordat je zoveel mogelijkheden hebt, kun je dit verdienmodel geheel naar eigen hand zetten. Je geniet hierdoor nog meer van jouw werkzaamheden, terwijl je ook de inkomsten kunt optimaliseren. Al met al is het een feit dat je met affiliate marketing heel veel kanten op kunt.

Passief inkomen

Ben je op dit moment werkzaam als ondernemer? Werk je daarbij onder het mom ‘uurtje factuurtje’? Als je onverhoopt een dag geen uren kan maken, betekent dit ook dat je geen geld verdiend. Van dat probleem heb je bij affiliate marketing géén last.

Nee, dit online verdienmodel is eigenlijk het levende voorbeeld van een passief inkomen. Als jouw affiliate website(s) eenmaal draaien, komt het geld eigenlijk vanzelf op jouw bordje terecht. Je hoeft hier geen arbeid voor te leveren, terwijl je dus wel van inkomsten geniet. 

Het feit dat je met affiliate marketing van passief inkomen kunt genieten, is echt subliem te noemen. Je hoeft niet meer elke dag hard te werken. Nee, het is een kwestie van heel hard werken, waar je vervolgens de vruchten van kunt plukken. Op een passieve manier welteverstaan. Ideaal!

Je loopt nagenoeg geen risico

Zit je te twijfelen tussen bijvoorbeeld affiliate marketing en dropshipping? Dan is het sowieso verstandig om voor affiliate marketing te kiezen. Een belangrijk kenmerk van dit online verdienmodel is namelijk het feit dat je géén risico loopt.

Hoe dat komt? Dat komt puur doordat je zelf geen overeenkomst met een consument aangaat. Nee, bij affiliate marketing stuur je alleen maar de bezoeker door naar de website van de verkopende partij. Met díe partij gaat de consument uiteindelijk een overeenkomst aan, waardoor díe partij ook verantwoordelijk is. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je géén risico loopt met dit online verdienmodel!

Je kunt makkelijk opschalen

Heb je eenmaal een goedlopende affiliate website? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat dit hard werken is. Zodra deze website goed loopt, kun je echter makkelijk opschalen. Het kunstje dat je in eerste instantie geflikt hebt, kun je namelijk eindeloos herhalen.

Hierbij hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je geschikte niches weet te vinden. Zolang je dat voor elkaar krijgt, is het makkelijk om jouw business op te schalen. Je kunt meer en meer affiliate websites starten, waardoor je meer en meer geld gaat verdienen. Uiteindelijk is dat wat je wilt, niet waar?

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Het mag duidelijk zijn: als je voor affiliate marketing kiest, geniet je snel van de nodige voordelen. Voordelen waar je bij overige online verdienmodellen overigens niet van kunt genieten. 

Zijn er dan ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Ja, zeker. Het verhaal van affiliate marketing klinkt super interessant, maar toch zijn er enkele aandachtspunten. Zijn er dus ook nadelen aan affiliate marketing?

Je moet echt hard werken

Slapend rijk worden. Het klinkt zo mooi en het door sommige mensen ook beweerd dat dit mogelijk is. Als je met affiliate marketing slapend rijk wilt worden, kun je dat wel uit jouw hoofd zetten. Voordat je kunt oogsten, moet je namelijk eerst zaaien.

Pas nadat je heel hard gewerkt hebt, kun je geld verdienen aan jouw affiliate websites. Het is geen kwestie van een website lanceren en rustig achterover leunen. Nee, je moet voortdurend optimaliseren.

Je hebt te maken met de nodige concurrentie

Denk je even makkelijk te scoren met affiliate marketing? Dat kun je wel vergeten. De meeste niches zijn namelijk al behoorlijk verzadigd. Dit betekent dat je in deze niches al met de nodige concurrentie te maken hebt.

Mede hierom is het van belang dat je op zoek gaat naar de beste niches. Indien je die niches weet te vinden, kun je de gewenste resultaten gaan boeken. In veel niches moet je echter goed rekening houden met de nodige concurrentie!

Je moet geduld hebben

Wil je volgende week al geld gaan verdienen? Dan kun je beter niet kiezen voor affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel moet je echt het nodige geduld bewaren. Pas als je lange tijd met dit online verdienmodel bezig bent, ga je geld verdienen!

Wat zijn de voordelen van crypto?

In dit artikel heb je vooralsnog kennis kunnen maken met affiliate marketing. Spreekt dat online verdienmodel je aan? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Persoonlijk zijn wij namelijk ook groot fan van affiliate marketing.

Neemt niet weg dat wij ook fan zijn van cryptocurrency. Ook dit online verdienmodel brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Over deze voordelen informeren wij je graag ook zo uitgebreid mogelijk!

Je kunt snel veel geld verdienen

Durf je wel een risico te nemen? Dan is het zéker interessant om voor crypto te kiezen. Doordat de koersen nogal volatiel zijn, kun je in een korte tijd veel geld verdienen. 

Als je op het internet naar succesverhalen op zoek gaat, kom je behoorlijk veel verhalen tegen. Zo zijn er bijvoorbeeld jonge personen die op dit moment in een dure Lamborghini rijden. Puur doordat zij op de juiste momenten de cryptocoins ingekocht hebben en vervolgens weer verkocht hebben.

Je hebt de keus uit veel cryptocoins

Wil je in crypto beleggen? Dan heb je de keus uit honderden altcoins. Sommige mensen zweren bij Bitcoin, terwijl andere mensen juist kiezen voor de kleinere altcoins. Met de kleinere altcoins kun je in ieder geval een flink bedrag verdienen.

Doordat je zoveel keuze hebt, kun je bovendien een goede vergelijking voor jezelf maken. Doe wel echt goed onderzoek, aangezien je bij crypto ook jouw inleg kwijt kunt raken.

Voortdurend nieuwe ontwikkelingen

De wereld van cryptocurrencies staat niet stil. Nee, er komen continu nieuwe ontwikkelingen én ook nieuwe cryptocoins op de markt. Juist door op het juiste moment toe te slaan, kun je echt veel geld verdienen. Het advies is dan ook om alle ontwikkelingen goed in de gaten te houden, zodat je uiteindelijk een flink rendement kunt maken.

Je hebt volledige zeggenschap, vrijheid en anonimiteit

Wil je graag in cryptocurrency beleggen? Dan geniet je van volledige zeggenschap, volledige vrijheid én volledige anonimiteit. Doordat alle cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, weet niemand hoeveel cryptocurrency jij in bezit hebt. Jij bent de enige die dit weet.

Ondertussen bepaal je ook volledig zelf hoe je in cryptocurrencies gaat handelen. Je bepaalt zelf welke munten je aanschaft, voor welk bedrag en tegen welke koers je de munten weer verkoopt. Al met al ben je aan helemaal niemand verantwoording verschuldigd!

Wat zijn de nadelen van crypto?

Wil jij graag op korte termijn veel geld verdienen? Dan is het interessant om voor cryptocurrency te kiezen. Tegelijkertijd willen wij je ook graag wijzen op de risico’s; de belangrijkste nadelen van het beleggen in crypto vind je hieronder.

Je loopt veel risico

De koersen van de cryptocurrencies zijn erg volatiel. Dit betekent dat de koersen gigantisch kunnen stijgen, maar ook dat de koersen gigantisch kunnen dalen. Dit betekent dat je een deel van jouw inleg – of mogelijk jouw volledige inleg – kwijt kunt raken. Houd daar goed rekening mee. 

Je weet namelijk nooit welke crypto er gaat stijgen of niet.

Je moet handels- of transactiekosten betalen

Het rendement dat je weet te behalen, staat niet gelijk aan het uiteindelijke rendement. Dit komt doordat je in de wereld van cryptocurrency ook nog met handels- of transactiekosten te maken hebt. Met name als je veel trades plaatst, krijg je met vrij hoge kosten te maken.

Het is niet altijd even transparant

Als je in cryptocurrency gaat beleggen, moet je ook rekening houden met een gebrek aan transparantie. Er is iemand niemand die de koersen van de cryptocoins kan verklaren. Daarbij is het ook een feit dat de koersen door een individu beïnvloed kunnen worden.

Het handelen in crypto brengt dus veel voordelen met zich mee. Tegelijkertijd is het ook één van de meest risicovolle vormen van beleggen. Denk dus twee keer na voordat je een flink vermogen in de cryptocurrencies gaat steken.

Wat is beter; affiliate marketing of crypto?

Eigenlijk is het niet mogelijk om op deze vraag een antwoord te geven. Beide online verdienmodellen zijn namelijk in de basis niet met elkaar te vergelijken. Iets wat wij je wel aan kunnen raden, is om met beide online verdienmodellen aan de slag te gaan.

Dankzij crypto kun je op korte termijn een flink rendement maken. Ondertussen kun je met affiliate marketing op termijn een continu stroom aan passieve inkomsten opbouwen. 

Wil je het helemaal goed doen? Dan kun je beide online verdienmodellen ook nog met elkaar combineren. Hoe je dit kunt doen? Recent schreven wij al een artikel over affiliate marketing in de wereld van crypto. Als je deze twee online verdienmodellen met elkaar kunt combineren, ben je eigenlijk spekkoper.

Houd hoe dan ook goed rekening met de mogelijke risico’s. Als je met een online verdienmodel aan de slag gaat, brengt dit sowieso een risico met zich mee. Feit is dat je bij affiliate marketing nagenoeg géén risico loopt; een nagenoeg perfect online verdienmodel dus!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *