Wat is Passief Inkomen? Uitleg, Tips en 32 Voorbeelden

Gemiddelde leestijd: 90 minuten
passief inkomen

Ben jij klaar met de standaard 9 tot 5 mentaliteit? (Bijna) iedere werkdag opstaan om vervolgens minimaal 8 uur te werken?

Als het ware je tijd inruilen voor geld? Dan is passief inkomen verdienen dé oplossing voor jou! 

In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over het opbouwen van passief inkomen, geef ik je maar liefst 32 voorbeelden om passief inkomen te verdienen en beschrijf ik belangrijke tips die goed van pas komen wanneer je wilt starten.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is passief inkomen?

Allereerst is het handig om de betekenis van passief inkomen te begrijpen:

Passief inkomen is een inkomen dat je verdient door 1 tot een paar keer een inspanning te vergen, waarna je vervolgens een blijvend inkomen genereert. Je hebt als het ware nog blijvend profijt van die ene (of meerdere) inspanningen, zonder dat je daar op dat moment wat voor hoeft te doen. 

Een klein bekend voorbeeld van passief inkomen is bijvoorbeeld de rente op je spaarrekening. Voor het percentage rente wat je op je rekening ontvangt, hoef je simpelweg geld over te maken naar je spaarrekening, vervolgens blijf je rente ontvangen zolang je geld op deze rekening staat. Je krijgt dus als het ware geld in ruil voor een investering of bepaalde actie, in dit geval: het geld op je spaarrekening zetten. 

In tegenstelling tot een normale 9-5 baan, ruil je dus niet je tijd/arbeid in voor geld. Zo is het een goede bron van inkomsten als je bijvoorbeeld niet in staat bent om te werken, bijvoorbeeld door ziekte. 

Passief inkomen is het tegenovergestelde van actief inkomen. In tegenstelling tot passief inkomen, ontvang je actief inkomen in ruil voor de arbeid/inspanning die je verricht, zoals een normale 9 tot 5 baan. 

Maar voor dat klein beetje rente op je spaarrekening, klikte je waarschijnlijk niet op dit artikel. Zo ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een manier om passief inkomen te verdienen op de lange termijn. Hieronder staan 32 voorbeelden beschreven!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Passief Inkomen Genereren – 32 Voorbeelden

Beleggen in aandelen

beleggen aandelen geld verdienen

Beleggen in aandelen is een manier om online passief inkomen op te bouwen. Beleggen in aandelen houdt in dat je een aandeel bij een bedrijf koopt. Op deze manier word je voor een stukje eigenaar van het bedrijf. Als het bedrijf succesvol is, profiteer je daarvan in de vorm van koerswinst of dividend. 

De koerswinst is de winst die je maakt als je belegging meer waard is geworden. Op papier ben je dan rijker geworden. Daarnaast kun je het aandeel verkopen voor een hogere prijs dan de prijs waarvoor je het aandeel hebt gekocht. 

Dividend is (een deel van) de winst die het bedrijf uitkeert aan zijn aandeelhouders, dit kan in de vorm van geld of in nieuwe aandelen. Hoeveel dividend je krijgt per aandeel, hangt af van de hoogte van de winst. 

Dividend op aandelen kan een interessant alternatief zijn voor een spaarrekening. Op deze manier verdien je een vast inkomen boven op je vermogen. 

Belangrijkste is dat je hier dus zelf niets voor hoeft te doen, behalve een aandeel kopen en verkopen.

Voordelen

De voordelen van beleggen in aandelen is dat je enorme rendementen kan behalen, daarnaast kan je op elke moment je aandelen verkopen en dus over geld beschikken. 

Nadelen

Beleggen in aandelen is niet zonder risico’s. Het bedrijf kan verlies maken, waardoor de waarde van het aandeel dusdanig daalt, dat je het aandeel voor minder dient te verkopen dan voor de prijs waarvoor je het aandeel gekocht hebt. Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen tijd en aandacht te besteden aan het bestuderen van de aandelenmarkt. 

Daarnaast is beleggen niet 100% gratis, er worden aan- en verkoopkosten gerekend. 

Wil je meer informatie over beleggen in aandelen of wil je weten hoe je het beste kunt beginnen? Bekijk dan deze websites:

https://www.binck.nl/kennis/beleggingsinstrumenten/aandelen (Waarom beleggen in aandelen?)
https://www.onlinebeleggen.nl/beleggen-in-aandelen/ (Beginnen met beleggen in aandelen.)
https://bieb.knab.nl/sparen-investeren/beleggen-in-aandelen-wat-moet-je-weten (Wat je moet weten voordat je gaat beleggen in aandelen.)
https://beginmetbeleggen.com/waarin-kan-ik-beleggen/beleggen-in-aandelen/ (Info over aandelenmarkt.)

Beleggen in obligaties

beleggen in obligaties geld verdienen

Beleggen in obligaties houdt in dat je geld uitleent aan een onderneming of overheid. In ruil voor de lening die jij verstrekt ontvang je rente. Deze rente wordt coupon genoemd. 

In tegenstelling tot beleggen in aandelen, word je geen mede-eigenaar van een bedrijf. Daarnaast heeft een obligatie heeft meestal een duidelijke einddatum waarop je je geld terugkrijgt. 

Net als aandelen zijn obligaties verhandelbaar. De prijs die je krijgt hangt af van het geleende bedrag en de looptijd. Een lening die nog 6 jaar een mooi rendement oplevert is meer waard dan eenzelfde lening die nog 2 jaar loopt. Daarnaast heeft marktrente ook een grote invloed op het rendement. 

Voordelen

Beleggen in obligaties is een minder risicovolle investering als beleggen in aandelen. Het uitgeleende bedrag krijg je na een bepaalde tijd weer terug en in de tussentijd ontvang je rente. Daarnaast staat de rente op een obligatielening vast. Mocht de marktrente dalen, heeft dit geen invloed op het rentepercentage over jouw obligatielening. 

Nadelen 

Wanneer een onderneming failliet gaat, ontvang je niets van het uitgeleende geld. Dit komt overigens niet vaak voor. 

Wanneer de marktrente stijgt en deze boven het rentepercentage komt van jouw obligatielening, heeft dit negatief invloed op de waarde van je obligatie. Dit zal de interesse in je obligatie laten afnemen waardoor de koers zal dalen. 

Daarnaast is de rente op obligaties vaak niet geweldig hoog, door het relatief lage risico.

Meer te weten komen over beleggen in obligaties, tips, rendementen en risico’s? Bekijk dan deze websites:

https://www.blackrock.com/nl/particuliere-beleggers/onderzoek-and-inzichten/investment-insights/beleggen-en-portefeuille/three-misconceptions-about-investing-in-bonds (Misvattingen beleggen in obligaties.)
https://www.veb.net/obligaties/8-tips-voor-beleggen-in-obligaties (Tips beleggen in obligaties.)
https://www.lynx.nl/kennis/artikelen/beleggen-in-obligaties-rendementen/ (Beleggen in obligaties rendementen en risico’s.)

Beleggen in indexfondsen

beleggen indexfondsen geld verdienen

Een indexfonds, ook wel ‘tracker’ genoemd, is een beleggingsfonds dat ernaar streeft hetzelfde rendement en risico te behalen als een bepaalde beursindex in plaats van te proberen die te verslaan. 

Deze indexfondsen doen dit door de index exact na te bootsen. Zo beleggen ze in dezelfde aandelen of obligaties wanneer deze in de index voorkomen, in dezelfde verhouding als waarin ze in de index zijn opgenomen. Op deze manier heeft een indexfonds dezelfde samenstelling als de index en volgt de waardeontwikkeling van het indexfonds ook de waardeontwikkeling van de index. 

Omdat een indexfonds ‘passief’ de index volgt heeft het geen dure analisten en fondsbeheerders nodig en voert het minder kostbare transacties uit. Dit zorgt ervoor dat de kosten van de indexfondsen veel lager zijn dan van de actief beheerde beleggingsfondsen, zoals aandelen en obligaties. Zo zijn de kosten gemiddeld 2 tot 3 keer lager. 

Het rendement van een indexfonds is voor beginners op de lange termijn vaak het best te behalen resultaat, waardoor dit een prima manier is om de markt binnen te treden. Je belegt dus als het ware in indexfondsen om het op een later moment voor een hogere prijs te verkopen. 

Wanneer je geld stopt in een indexfonds hoef je niet continu de koersen in de gaten te houden, daarom is dit een erg goede vorm van passief inkomen.

Voordelen

Mede door die lage kosten zijn indexfondsen de enige belegging die je een eerlijk aandeel garanderen in de winst van het bedrijfsleven.

Daarnaast bestaan klassieke indexfondsen uit aandelen van vrijwel de hele markt en daarmee verlaag je de risico’s van individuele aandelen en sectoren. 

Tot slot zijn trackers makkelijk te begrijpen. Je ziet precies in welke titels je belegt. Ook bieden trackers gemakkelijk toegang tot een grote verscheidenheid aan markten.

Nadelen

Ook bij het beleggen in indexfondsen houdt je marktrisico over, dus hoewel je de risico’s beperkt met indexbeleggen is het zeker niet risicovrij.

Daarnaast kunnen bedrijven dezelfde beursgraadmeter volgen en toch een ander rendement behalen. Dit zou je niet meteen verwachten, omdat ze allemaal de markt volgen. Dit betekent dus niet meer gelijkheid. Kijk dus niet alleen naar het label wat een bepaald bedrijf heeft, maar kijk ook naar de onderliggende waarden en kies dan welke het beste bij je past. Goed onderzoek vooraf is dus wel cruciaal. 

Wil je meer informatie over beleggen in indexfondsen? Bekijk dan deze websites:

https://www.geldreview.nl/indexbeleggen/indexbeleggen-strategie/ (Strategie indexbeleggen.)
https://www.financieelonafhankelijkblog.nl/indexfondsen/ (Indexfondsen kiezen.)
https://www.businessinsider.nl/etf-indexfondsen-beleggen-risicos/ (Voordelen en risico’s beleggen in indexfondsen.)

Passief inkomen – investeren in vastgoed en onroerend goed

investeren vastgoed

Passief inkomen verdienen door te investeren in vastgoed houdt in dat je een pand, bijvoorbeeld een woning, kantoor of vakantiewoning, koopt en deze verhuurt. Op deze manier heb je rendement in de vorm van huurinkomsten en in mogelijke waardestijging van je pand. 

Investeren in vastgoed wordt als een goede uitbreiding gezien voor het spreiden van risico’s. Als je bijvoorbeeld al belegt in aandelen, kan je vastgoed investering je beschermen tegen een daling van de beurs. Huurinkomsten geven over het algemeen meer financiële zekerheid dan opbrengsten uit aandelen.

Voordelen

Een belangrijk voordeel ten opzichte van een spaarrekening of beleggen in aandelen is dat vastgoed minder gevoelig is voor inflatie. Stijgen de prijzen? Dan stijgen over het algemeen de huurprijzen en de waarde van je vastgoed mee. Je vastgoedinvesteringen behouden dan hun waarde.

Wanneer de inflatie laag blijft, heb jij daar ook profijt van. Hoe lager de inflatie, des te lager de rente, des te meer de consument te besteden heeft en kansen ziet om een pand te huren, want het is toegankelijker voor hen. 

Tot slot zal je maandelijks profijt hebben van je vastgoed investering in de vorm van huurinkomsten. 

Nadelen 

Om te kunnen investeren in vastgoed is het essentieel dat je beschikt over een behoorlijk vermogen. Met een vermogen vanaf €100.000 kun je stappen zetten op de vastgoedmarkt, maar in grotere steden is dit niet genoeg. De prijzen van beleggen in aandelen starten daarentegen veel lager. 

Vastgoed bezitten kost geld. Bijvoorbeeld door de jaarlijkse belastingen, verzekeringen, onderhoud en reparaties. Voor alleen al onderhoud en reparaties gaat men uit van 15% van de jaarlijkse huurinkomsten. Daarnaast kost dit onderhoud ook tijd. 

En niet te vergeten: wanneer je simpelweg geen huurders kan vinden voor je pand, verdien je maandelijks geen geld. 

Er zijn veel gevaren rondom het investeren in vastgoed. Lees hierover meer in de blog: https://www.internetsuccesgids.nl/passief-inkomen-met-vastgoed/

Wil je meer te weten komen over beleggen in vastgoed en de risico’s hiervan? Bezoek dan onderstaande websites:

https://www.hoeinvestereninvastgoed.com/de-5-valkuilen-van-investeren-in-vastgoed/ (Valkuilen investeren in vastgoed.)
https://vastgoedjournaal.nl/news/37846/de-beste-steden-om-als-vastgoedbelegger-te-investeren (Beste steden om als vastgoedbelegger in te investeren.)
https://www.alles-over-een-huis-kopen.com/risico-investeren-vastgoed.html (Risico’s investeren in vastgoed.)

Crowdfunding – publieke financiering

geld verdienen crowdfunding publieke sector

Je hebt vast wel meerdere succesverhalen gehoord over kleine internet- of techbedrijven die door grote bedrijven (zoals Apple of Google) voor grote bedragen overgenomen werden.

Crowdfunding is een goed alternatief voor als je wilt investeren in een bedrijf, bijvoorbeeld door middel van obligaties, maar niet zoveel geld wilt of kunt investeren. 

Crowdfunding brengt investeerders die geld beschikbaar stellen en bedrijven die geld nodig hebben bij elkaar. Dit gebeurt veelal via online platformen. 

Voorbeeld: Een ondernemer wil een project starten, maar heeft onvoldoende startkapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij/zij het project aan (bijvoorbeeld op een online platform) en vermeldt hier het benodigde bedrag bij. Via deze weg kan iedereen investeren in het project. 

Als crowdfunder investeer je in een bedrijf, maar wordt je daar geen eigenaar van. Je leent je geld uit en het rendement op deze lening wordt vooraf bepaalt door middel van een rentepercentage. 

Het idee achter crowdfunding is dat meerdere particulieren een klein bedrag investeren in een bepaald project en dat deze kleine investeringen bij elkaar het gehele project financieren. Om deze reden is crowdfunding toegankelijker voor de meeste investeerders, door de lagere grens van het startkapitaal.

Bij crowdfunding benadert de ondernemer het publiek om in zijn of haar onderneming te investeren. Zo ben je als ondernemer zelf aan zet bij de financiering van je plannen.

Voordelen

De meeste crowdfunding platforms zijn erg kritisch in de bedrijven die ze op hun platform aanbieden. Zo hanteren ze een minimum omzet en minimale leeftijd van de aanvragers. 

Daarnaast kijken ze ook of er winst wordt gemaakt, en of de lening dus kan worden terugbetaald. Vooraf is er dus een serieuze kredietscore berekent en risicoanalyse gemaakt. Om deze reden weet je vooraf precies in welk bedrijf je investeert, met betrekking op het doel van een bedrijf of een bepaald project en wat je maximaal kunt verdienen. 

Nadelen

Je bent afhankelijk van het bedrijf of het wel de lening terug kan betalen. Lukt dit bijvoorbeeld niet omdat een bedrijf waarin je geïnvesteerd had, failliet is gegaan? Dan ben je (het restant van) je investering vanaf dat moment kwijt. Er zijn dus ook risico’s verbonden aan deze vorm van investeren.

Daarnaast is crowdfunding afhankelijk van vraag en aanbod. Wanneer er niet genoeg mede crowdfunders zijn, gaat de lening niet door. 

Voor ander risico’s die crowdfunding met zich meebrengt, neem dan een kijkje op deze pagina: https://kapitaallokaal.nl/blog/het-risico-van-crowdfunding/ 

Wil jij meer te weten komen over crowdfunding? Bekijk dan deze websites:

https://top10crowdfund.nl/ (Top 10 crowdfunding websites van Nederland.)
https://www.crowdfunding.nl/ (Laatste nieuwsberichten en tips rondom crowdfunding.)
https://kapitaallokaal.nl/blog/het-risico-van-crowdfunding/ (Risico’s crowdfunding.)

Webshop opzetten

webshop opzetten

Om passief inkomen te verdienen, is een webshop opzetten ook een goed idee. (Hierbij zijn je eigen producten niet per definitie nodig.)

Je kunt klein beginnen door het verkopen van nicheproducten. Je moet producten zien te vinden die je goedkoop inkoopt en ‘duur’ verkoopt. 

Daarnaast is verkopen in een bepaalde niche markt cruciaal, omdat je op deze manier jouw bedrijf beter kan onderscheiden naast grote marktleiders zoals Coolblue, bol.com en Wehkamp. 

Start dus eerst met het bedenken van een uniek idee voor jouw webshop. Loopt dit eenmaal goed, dan kun je jouw idee verder uitbreiden met een gerelateerd assortiment.

De tijd en taken die een webshop vergen kun je vrijwel allemaal uitbesteden en een aantal processen kun je automatiseren. Zo kun je de marketing en klantenservice van jouw webshop uitbesteden en kun je kiezen voor dropshipping, waarbij producten rechtstreeks vanaf de fabrikant of groothandel naar je klanten gaan. 

Op die manier hoef je geen kapitaal te investeren in de voorraad en kan je met een minimale investering aan de slag.

Je kan de opslag van producten ook bij Amazon of bol.com onderbrengen en de complete fulfillment door deze partijen laten regelen. Hiermee bespaar je tijd en krijg je ook nog eens veel “exposure” voor jouw producten.

In de videotraining de Bol Masterclass van Jia Ruan ontdek je hoe je een winstgevende shop op kunt zetten.

Voordelen

Doordat je vrijwel alle bovenstaande taken omtrent het opzetten van een webshop kunt uitbesteden, hoef je er zelf niet veel tijd aan kwijt te zijn. Je moet alleen zelf een goed/uniek idee bedenken voor de nichemarkt waar je jouw webshop op wilt richten. 

Nadelen

Een webshop goed laten lopen, gebeurt niet 1-2-3. Dit zal eerst een flinke investering zijn (als je alles wilt uitbesteden) en zal daarnaast ook tijd vergen (de tijd die de webshop nodig heeft dusdanig hoog in de Google zoekresultaten te komen, zodat deze wordt gezien door de consument). 

Met een webshop heb je geen vast inkomen, je bent afhankelijk van je klanten (wanneer/hoe/wat zij kopen). 

Wil jij meer informatie over het beginnen van een webshop of tips omtrent het opzetten van een succesvolle webshop? Bekijk dan deze websites:

https://ondernemersplein.kvk.nl/stappenplan-webshop-beginnen/ (Stappenplan webshop opzetten.)
https://www.ikgastarten.nl/verzekeren/verzekeringen-voor-jouw-bedrijf/webwinkel-starten-dit-zijn-de-7-belangrijkste-risicos  (Risico’s webshop beginnen.)
https://www.sprout.nl/content/slimme-trucs-om-hoger-google-te-komen (Webshop hoger in google/webshop SEO.)

Passief inkomen opbouwen affiliate marketing

inkomsten geld verdienen op internet
Mijn inkomsten.

Een goede manier om passief inkomen op te bouwen is door affiliate marketing. Affiliate marketing houdt in dat je andermans producten gaat promoten. Je hebt dus geen eigen product nodig. 

Als jij andermans product succesvol promoot, en ervoor zorgt dat de consument het product via jouw website koopt, krijg je een bepaald commissie hiervoor.

Dit kan zowel met producten als met het promoten van diensten.

Bijvoorbeeld: Je hebt op jouw website/blog een recensie van een product geschreven waar je erg positief over bent. Onder deze recensie plaats je een affiliatie link, die leidt naar het product. 

Wanneer de bezoeker op jouw affiliate link klikt en vervolgens tot kopen overgaat, krijg jij een bepaald bedrag commissie omdat de koop via jouw affiliate link heeft plaatsgevonden.

De verkoop wordt bijgehouden door affiliate marketing software en daar hoef je niets voor te doen.

Voordelen

Jouw inkomen is niet gebonden aan de tijd die je erin stopt, ook terwijl je slaapt of als je op vakantie bent, kunnen bezoekers op jouw link klikken en tot koop overgaan. 

Je bent met affiliate marketing niet gebonden aan een regio. Door middel van het internet kun je nu geld verdienen uit plaatsen of landen waar je nog nooit bent geweest. 

Je hoeft niet te werken voor één affiliatie marketing bedrijf. Er zijn geen contracten of andere verplichtingen. Als je een ander product wilt promoten, log je simpelweg in op een affiliatie netwerk en maak je gebruik van een andere affiliate link.

Veel affiliate marketing programma’s bieden je wederkerige inkomsten als het product dat wordt gekocht ook wederkerig is. Denk bijvoorbeeld aan software waarvoor de gebruiker elke maand moet betalen. Dat betekent dat je ook elke maand een commissie ontvangt.

Je kan promoten wat, wanneer en hoe je dat zelf wilt.

Nadelen

Affiliate inkomsten kunnen instabiel zijn. De ene keer kan je een heleboel bezoekers krijgen via Google en op een ander moment minder.

Ook duurt het vaak weken, maanden of soms jaren om voldoende verkeer te krijgen of goed geld te verdienen via affiliate marketing.

Wil je weten hoe je precies aan de slag kan gaan met affiliate marketing? Neem dan een kijkje op deze pagina: https://www.internetsuccesgids.nl/affiliate-marketing 

Wil je weten hoe je het beste kunt beginnen met affiliate marketing en welke kosten hierbij komen kijken? Bekijk dan deze websites:

https://www.internetsuccesgids.nl/beginnen-met-affiliate-marketing/ (Beginnen met affiliate marketing en meest gemaakte fouten.)
https://plazatalk.nl/in-10-stappen-je-eigen-affiliate-marketing-website-starten/ (Stappenplan affiliate marketing website opzetten.)
https://www.frankwatching.com/archive/2016/02/16/affiliate-marketing-wat-zijn-de-kosten-en-wat-levert-het-op/ (Kosten en inkomen affiliate marketing.)

Uitleg: met deze affiliate website verdien ik een passief inkomen

In de onderstaande video laat ik je zien hoe ik geld verdien met affiliate marketing en hiermee een passief inkomen opbouw.

Het mooie van deze ‘methode’ is dat iedereen er mee aan de slag kunt gaan, en je geen eigen vermogen nodig hebt.

Iedereen kan er mee beginnen. Daarnaast is het echt passief – en voor veel mensen een erg interessante manier om wat extra’s bij te verdienen – en passief iets op te bouwen.

Je hebt er wel geduld voor nodig, want niets komt vanzelf.

App bouwen

app bouwen

Wanneer je voldoende technische kennis hebt, kun je er ook voor kiezen een app te bouwen. Het begint bij een goed idee, daarna kun je dit idee in gang zetten door deze app te gaan bouwen of laten bouwen. 

Denk bij het bedenken van een idee voor jouw app aan de volgende vragen: 

 1. Wat wil je dat de app gaat doen? (Wil je een spelletje of een informatieve app?). 
 2. Wat maakt de app aantrekkelijk voor gebruikers? (Kan de gebruiker dingen leren of juist plezier hebben?). 
 3. Neem ik met deze app een probleem weg? (Probleemoplossing). 
 4. Hoe ga je jouw app op de markt brengen? (Promotie). 

Je kan kiezen voor een complexe app of een die juist super simpel is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende spelletjes die nergens op slaan, maar wel een super ‘gameplay’ hebben. Met de toevoeging van advertenties kun je hier flink wat passief inkomen mee verdienen.

Ook kan je de app zelf verkopen voor een klein bedrag of aankopen aanbieden binnen de app zelf die geld opleveren. Denk bijvoorbeeld aan Candy Crush, deze app is gratis om te downloaden maar zit 1.) vol met advertenties en 2.) biedt betaalde pakketten aan om het spel uit te breiden. 

Je kunt de app ook te koop zetten voor een klein bedrag in de Apple App Store of Google Play Store, dit zal in sommige gevallen oplopen tot massaal gebruik. Dan kun je jarenlang geld verdienen met 1 gemaakte app. Je kunt jouw app ook gratis aanbieden en geld vragen voor eventuele uitbreidingen. Dat verdienmodel zie je vaak bij populaire spelletjes.

Voordelen

Wanneer je een app hebt die veel wordt gedownload, kun je door het toevoegen van advertenties of betaalde uitbreiding goed geld verdienen.

Nadelen

Het is cruciaal een goed en uniek idee te hebben voor een app die eruit springt, omdat er al tal aan apps bestaan. Denk daarbij goed aan wat de app de consument oplevert.

Er zijn slechts een paar ontwikkelaars die echt veel geld verdienen aan hun apps. Niet alle apps die er bestaan zijn populair, dit komt door de ruime keuzen uit tienduizenden apps, waarvan een groot deel ook gratis is. 

Tot slot, als je zelf geen technische kennis hebt, is een app bouwen erg lastig. Daarvoor zou je dan een app ontwikkelaar moeten inhuren en deze kost ook weer een investering. Wanneer de app vervolgens niet goed loopt, verdien je deze investering niet terug.

Wil je weten hoe je een app bouwt en wat de kosten zijn van een app? Deze websites kunnen je goed op weg helpen:

https://www.fisherland.nl/app-maken/ (Hoe maak je een app? – Stappenplan.)
https://www.websitetooltester.com/nl/blog/zelf-een-app-maken/ (17 populairste app makers (programma’s).)
https://www.appspecialisten.nl/kennisbank/app-ontwikkelen-kosten-overzicht-van-nederlandse-apps (Kostenoverzicht ontwikken van een app.)

YouTube Videos

youtube kanaal beginnen

Bekende YouTubers zijn rijk geworden met het simpelweg uploaden van video’s over hun dagelijks leven of door het uitleggen of bespreken van verschillende onderwerpen of vragen. 

Het voordeel van YouTube video’s is dat ze na jouw inspanning nog maanden- of jarenlang kunnen zorgen voor inkomen. 

Het verdienmodel met YouTube video’s is via ‘Google Adsense’ advertenties. Onlangs heeft YouTube een drempel ingesteld van 1.000 abonnees die minimaal 4.000 uur per jaar naar jouw filmpjes moeten kijken. Anders kun je er geen advertenties op zetten, waarmee je inkomen op YouTube genereert.

Mocht je deze drempel hebben behaald, word je betaald wanneer iemand 5-30 seconden naar de advertentie kijkt. Dit gaat om kleine bedragen, maar mocht je een goedlopend kanaal hebben en veel views, tikt dit lekker aan, zeker wanneer je dagelijkse content plaatst. 

Ook kan je video’s uploaden die rechtenvrij zijn, zoals video’s van de tweede kamer. Op deze manier hoef je alleen maar video’s te editen en online te zetten.

Compilaties van de allerbeste content online is ook een slimme manier om YouTube views te verzamelen.

Het laatste verdienmodel zit niet in de advertenties zelf, maar in het opbouwen van een community en vervolgens een product, dienst of cursus verkopen aan deze groep.

Dat hoeft niet eens die van jou te zijn. Door YouTube te combineren met affiliate marketing kan je ook producten van andere bedrijven promoten en een commissie ontvangen per verkoop.

Voordelen

Het voordeel van het maken van YouTube video’s is dat je geheel zelf kunt bepalen waar deze video’s over gaan. Denk hierbij aan make-up, sport, crypto, maar ook jouw dagelijkse leven (vloggen …of ook wel internet dagboek bijhouden). De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wanneer je  YouTube video’s goed aanslaan en je advertenties kan plaatsen bij jouw video’s, kun je nog maanden- of jarenlang hieraan verdienen. 

Nadelen

Wanneer je een YouTube-kanaal wilt starten moet je allereerst met een origineel idee komen, er bestaan, evenals bij apps, al tal aan YouTube video’s. 

Daarnaast vergt het, vooral in het begin, heel veel doorzettingsvermogen. Je hebt veel werk aan het bedenken, maken en editen van de video’s en dit levert in het begin geen enkele inkomsten op. Het maken van YouTube video’s levert dan ook niet gelijk passief inkomen op. 

Wil je weten hoe je een YouTube kanaal aanmaakt of heb je inspiratie nodig voor YouTube content? Bekijk dan deze websites:

https://www.findcircles.nl/youtube-kanaal-maken/ (YouTube kanaal aanmaken stappenplan.)
https://grow.grin.co/101-youtube-video-ideas/ (Ideeën YouTube video’s.)
https://demodernenomaden.nl/online-geld-verdienen/youtube-kanaal-beginnen/ (YouTube kanaal succesvol maken + geld verdienen met YouTube.)

Fotos verkopen

foto's maken

Is fotograferen jouw hobby of jouw talent? Zo ja, dan kun je met jouw foto’s wellicht een mooie bron van passief inkomen genereren. 

Je kunt gemaakte foto’s plaatsen op zogeheten ‘stockfoto websites’, te denken aan Shutterstock of iStockphoto. Zo krijg je voor elke klant die jouw foto’s koopt via de website een vast bedrag of percentage uitbetaald. Deze klanten zijn vaak bedrijven, ondernemers, bloggers, et cetera die foto’s voor hun communicatiemateriaal nodig hebben. 

Wanneer je een leuk portfolio hebt gemaakt, kun je hier goed aan verdienen. Het plaatsen van je foto’s is niet moeilijk. De complete afhandeling van iedereen die jouw foto’s koopt tot het aan jou uitbetalen, gaat volledig automatisch.

Voordelen

Elke foto die je maakt, kun je keer op keer opnieuw verkopen. Wanneer je een goed portfolio online zet op een stockfoto website, kan deze nog maanden- of jarenlang verkocht worden. 

Nadelen

De foto’s die je online zet moeten wel echt van goede kwaliteit zijn. Wanneer je geen aanleg hebt voor het maken van goede foto’s of geen inspiratie voor het bedenken van creatieve ‘foto settings’, is het moeilijk er geld meer te verdienen. 

Bekijk van te voren naar welke soort foto’s veel vraag is. Het werkt namelijk 9 van de 10 keer het beste wanneer je foto’s schiet met enigszins commerciële inslag. 

Wil je meer te weten komen over stockfoto websites en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Bekijk dan deze websites: 

https://stockfotos.nl/beste-stockfoto-websites (20 populairste stockfoto websites.)
https://www.thijsschouten.com/diverse-artikelen/stockfotografie/  (Geld verdienen met stockfotografie tips)
https://www.kruwt.nl/stockfotografie (Uitgebreide informatie over stockfotografie.)

Schrijf een E-book

ebook schrijven passief inkomen

Het schrijven van een e-book kost in eerste instantie een investering van je tijd, maar wanneer je eenmaal klaar bent en je een goed, kwalitatief e-book hebt ontwikkeld, zal het een vruchtbare bron van inkomsten zijn. 

Jouw e-book kan je verkopen via je eigen website of bijvoorbeeld via Amazone, Smashwords, Apple Books of bol. Met de laatste opties bereik je in één keer gegarandeerd een groot publiek. 

Om jouw e-book een goede bron van passief inkomen te laten maken, moet je het e-book wel het lezen waar maken. Je kunt over van alles schrijven, het is hierbij wel belangrijk dat je veel weet over het onderwerp. Bundel bijvoorbeeld jouw kennis over je vak of over een hobby in een e-book en help er zo anderen mee. Ben je zelf eens tegen een probleem aangelopen waar nog niemand over schrijft? Dan zal dit misschien wel zorgen voor een bron van inkomsten!

Geef de lezers hierbij veel nuttig informatie en gebruik de juiste woorden en taalgebruik. Zorg ook dat je e-book makkelijk leesbaar is en maak het eventueel spannend. 

Voordelen

Evenals bij het verkopen van jouw foto’s, is de oplage onbeperkt. Als het een goedlopend e-book is, zal je hier een lange tijd passief inkomen mee kunne verdienen, zelf met maar 1 goed boek!

Nadelen

Het schrijven van een e-book is evenals een YouTube kanaal veel werk en het neemt veel tijd in beslag, zondag dat je daarvoor (in het begin) inkomsten mee genereert. 

Het werkt daarnaast het meeste in je voordeel als je al een distributiekanaal hebt in de vorm van een drukbezochte website of een weblog, anders kan het aantal verkopen wel eens vies tegenvallen en is al het werk voor niets geweest. 

Tot slot is er geen garantie dat je e-book ook daadwerkelijk goed zal verkopen. Het is dus een risico die je neemt om er tijd en werk in te steken. 

Wil je meer informatie over het schrijven van een e-book? Bekijk dan ook deze websites:

https://imu.nl/internet-marketing/zo-schrijf-je-supersnel-een-e-book/ (E-book schrijven en verkopen uitgebreid stappenplan.)
https://demodernenomaden.nl/online-geld-verdienen/e-book/ (Hoe je geld kunt verdienen met je e-book.)
https://www.heuvelmarketing.com/blog/e-book-schrijven-hoe-moet-je-beginnen (Beginfase schrijven van e-book.)

Dropshipping

dropshipping

Dropshipping is een vorm van e-commerce, waarbij webshops producten in hun webwinkel aanbieden die zij zelf niet op voorraad hebben. 

Wanneer een klant een product aanschaft uit de webshop, zal de webwinkelier het product niet zelf verzenden, maar bestelt hij het bij de fabrikant of groothandel en deze stuurt het vervolgens direct door naar de klant. De ‘dropshipping’-retailer heeft hierdoor geen enkel fysiek contact met de producten. 

In totaal zijn er bij dropshipping 3 partijen betrokken:

 1. De verkoper, deze persoon beheert de winkel en probeert zo veel mogelijk klanten te winnen. Zodra de verkoper een bestelling ontvangt, wordt er besteld bij de dropshipping-groothandel. De groothandel ontvangt de gegevens van de bestelling en van de klant.  
 2. De dropshipping-aanbieder (groothandel), deze persoon neemt de bestelling in ontvangst, verpakt de order en stuurt het op naar de klant.
 3. De klant, deze persoon koopt een product bij een webshop, zonder te weten dat deze levering gedropt shipped is of niet. Omdat de klant alleen contact heeft met de tussenhandel, weet hij niet welke groothandel hierbij betrokken is. 

Dropshipping is een goede vorm van passief inkomen, omdat het dropship model weinig opstartkosten nodig heeft. Om deze reden is het een goede mogelijkheid nieuwe producten uit te testen, daarnaast kun je een veel groter productassortiment aanbieden, waardoor je op de lange termijn veel kunt verdienen, zonder veel te hoeven doen. 

In de Dropship Academy van Joshua Kaats leer je succesvol dropshippen.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan dropshipping. Als webshop (verkoper) hoef je de producten niet in te kopen in grote hoeveelheden en deze op voorraad te houden. Daarnaast hoef je je niet druk te maken om producten die niet verkocht worden en maar in het magazijn blijven staan. Ook hoef je je niet druk te maken om een opslagruimte, dus kun je een veel groter productassortiment aanbieden. 

Nadelen

Met dropshipping kun je weinig invloed uitoefenen op de klanttevredenheid. Wanneer de klant problemen ervaart met de bestelling, dan ben jij als webshop de verantwoordelijke. Daarnaast zijn problemen als deze moeilijker op te lossen, omdat je vaak niet weet waar de zending is en in sommige gevallen is de groothandel niet bereikbaar. 

Ook kan het zoeken en vinden van de juiste producten + het opzetten van advertenties om klanten naar jouw shop te sturen soms best wat tijd en geld kosten om het goed neer te zetten.

Deze negatieve ervaringen zullen het vertrouwen van de klant beschadigen en hierdoor zal jouw webshop in slecht licht komen te staan. Het is moeilijk uit deze fase te komen. 

Benieuwd naar het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing? Lees dan deze blog: Verschil affiliate marketing en dropshipping

Wil je meer weten over dropshipping en hoe je er het beste mee kunt beginnen? Deze websites zullen je dan goed op weg helpen: 

https://business.trustedshops.nl/blog/wat-is-dropshipping (Wat is dropshipping?)
https://www.sendcloud.nl/alles-dat-je-moet-weten-over-dropshipping/  (Wanneer is dropshipping interressant?) 
https://sharketing.nl/dropshipping-tips/ (Beginnen aan dropshipping uitgebreid stappenplan.)

Crypto currency

crypto currency geld verdienen

Crypto currency of cryptogeld  is een digitale munteenheid, die wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Deze munteenheid kan zonder de tussenkomst van een bank (of andere derde partij) naar elkaar over gemaakt kunnen worden. De bekendste (en de eerste) cryptocurrency is de Bitcoin.

De cryptocurrency draaien via een blockchain. De blockchain is in principe een openbaar kasboek, waarin iedereen kan zien wat er gebeurd. Omdat het orderboek openbaar is en wordt gecontroleerd door alle computers die erop zijn aangesloten, kan er geen fraude ontstaan en kloppen alle transacties. 

Er bestaan verschillende manieren om passief inkomen te verdienen met cryptocurrency. De populairste manier is kopen en verkopen. Evenals bij aandelen, koop je een bepaald activum, vervolgens wacht je tot de prijs hiervan stijgt, zodat je deze kunt verkopen voor een hogere prijs dan de aanschafprijs.

Er bestaan ook cryptomunten die je simpelweg betalen voor het ‘vasthouden’ van de crypto. Voorbeelden van deze coins zijn: KuCoin, Neo, Neblio, Crypto Bridge en Komodo.

Voordelen

Iedereen kan cryptocurrency kopen en ontvangen. Er zit geen minimum leeftijd aan, en het is ook niet gebonden aan je land.

Daarnaast wordt het handelen in cryptocurrency niet geregeld door een centrale ‘macht’. Cryptocurrency staan daarom ook wel bekend als ‘gedecentraliseerde valuta’. Doordat er geen centrale macht is die de touwtjes rondom cryptocurrency in handen houdt, biedt het  de techniek veel mogelijkheden om verder door te groeien. 

Tot slot denken experts dat cryptocurrency nog in de beginfase is en dat het uiteindelijk zelfs de gecentraliseerde valuta kan vervangen.

Nadelen

De waarde van de cryptocurrency kan enorm schommelen. Deze kan binnen één dag verdubbelen of halveren. Hierdoor kun je leuke winsten halen, maar dus ook grote verliezen.

Daarnaast zijn betalingen onomkeerbaar. Er is geen tussenpersoon of ‘bovenliggende’ organisatie, dus niemand kan je geld terughalen wanneer je verkeerd hebt overgemaakt. 

Tot slot is ,zoals ‘bij traditionele’ vormen van beleggen, een stijging helemaal niet gegarandeerd. Niemand weet wat de toekomst brengt en het risico om verlies te lopen is groot.

Wil je meer te weten komen over cryptocurrency, neem dan een kijkje op deze websites:

https://www.internetsuccesgids.nl/wat-is-cryptocurrency/ (Alles wat je moet weten over cryptocurrency + infographic.)
https://www.bitcoinsaltcoins.nl/crypto-voor-beginners/  (Cryptocurrency beginnersgids.)
http://www.cryptocurrencytip.nl/cryptocurrency-kopen/ (Cryptocurrency kopen stappenplan.)
https://cryptocurrencyfacts.com/cryptocurrency-investing-tips/ (Cryptocurrency investering tips en tricks (Engels).)

Een blog beginnen

blog beginnen

Ben jij een creatieve schrijver die gepassioneerd is over een bepaald onderwerp of vind jij het gewoon leuk om te schrijven? Dan is een blog beginnen misschien wel iets voor jou! 

Een blog kun je het beste schrijven over een onderwerp dat naar je hart ligt, bijvoorbeeld je werk of je hobby. Als vele andere op een gegeven moment ook in dit onderwerp geïnteresseerd zijn en je dus veel lezers hebt, kun je geld gaan verdienen met je blog. 

Een blog kan geld opleveren door er advertenties op te zetten of te werken met links naar webshops die jou commissie over hun verkopen betalen.

Daarnaast kun je jouw blog ook gebruiken voor affiliate marketing, zoals besproken bij voorbeeld 6. Je kunt jouw blog dan goed gebruiken om af en toe een bespreking (review) van een product of een een dienst op te zetten. Let er wel op dat het product/dienst aansluit bij het onderwerp van jouw blog. 

Je blog moet je altijd op eigen domeinnaam zetten, zoals internetsuccesgids.nl en niet op een .wordpress.com of .blogspot.nl.

Voordelen

Het fijne van een blog beginnen is dat je er vrijwel niks voor nodig hebt, met een laptop en internetverbinding zit je al goed. Als je daarnaast schrijft over een onderwerp waar je veel van af weet of waar je geïnteresseerd in bent is het geen moeilijke opgaven en voelt het niet als werken.

Als je uiteindelijke een goede blog hebt opgezet, lopen de inkomsten meestal gewoon door als je tijdens je vakantie minder of als je helemaal geen nieuwe artikelen meer plaats. 

Daarnaast kan je vanuit een blog verschillende verdienmodellen hanteren, zoals affiliate marketing, verkoop van fysieke en digitale producten of het toevoegen van advertenties.

Nadelen

Een blog is blijft toch hard werken omdat je steeds nieuwe content moet bedenken en moet plaatsen om te blijven groeien. Om de blog te laten groeien moet je er werk in blijven steken. 

Daarnaast moet je er in eerste instantie wel voor zorgen dat er bezoekers naar je blog toekomen, je zal dit dus enigszins moeten promoten via verschillende kanalen en dit kost ook tijd of geld wanneer je dit uitbesteed. 

Ben je geïnteresseerd in het schrijven van een eigen blog? Bekijk dan deze websites:

https://www.dutchblogger.nl/beginnen/een-professioneel-blog-beginnen-het-ultieme-stappenplan/  (Blog beginnen stappenplan.)
https://www.blogaholic.nl/tag/blog-ideeen/ (Blog ideeën.)
https://www.frankwatching.com/archive/2014/10/31/geld-verdienen-met-je-persoonlijke-blog-3-bloggers-delen-hun-succesverhaal/ (Geld verdienen met een blog succesverhalen.)
https://www.schrijfvis.nl/bloggen/ (11 inkomstenbronnen met bloggen.)

Investeren in digitaal vastgoed

investeren digitaal vastgoed

In plaats van investeren in fysiek vastgoed, kun je ook investeren in digitaal vastgoed. Onder digitaal vastgoed verstaan we een “bezit” op het internet dat maandelijks passief geld oplevert én elke maand meer waard zal worden. Dit bezit is in de meeste gevallen een website, webshop of social media kanaal.

Je kunt al bestaande websites overnemen (verkopen), die al bijvoorbeeld veel bezoekers hebben en hierop advertenties plaatsen. Dan maak je gebruik van dezelfde strategie als bij voorbeeld 14, een blog. 

Daarnaast kun je online domeinnamen kopen en deze verkopen aan bedrijven voor een hogere prijs. Hier bestaan verschillende websites voor. Voor deze techniek dien je wel verstand te hebben van domeinnamen en de markt. 

Tot slot kun je simpelweg websites kopen en deze beheren, bijvoorbeeld door content toe te voegen. In ruil hiervoor krijg je dan geld. Deze strategie neemt wel wat tijd in beslag doordat je tijd kwijt bent aan het beheren van de website. 

Voordelen

Het enige wat je voor deze technieken van investeren nodig hebt is een computer en internetverbinding. Je kan met deze techniek dus bijna overal aan de slag gaan. 

Nadelen

Om in te kunnen zien welke domeinen, websites en domeinnamen gewild zijn, heb je wel wat kennis nodig van de huidige markt (bedrijven) en een goede inschatting van de toekomst voor de website/domein(naam). 

Wil je meer informatie over digitaal vastgoed? Bezoek dan deze websites: 

https://geldgroeien.nl/geld-investeren-via-internet/ (Digitaal vastgoed maken.)
https://www.strato.nl/domeinnaam/domeinhandel/ (Domeinnaam en domeinhandel uitleg.)
https://www.argeweb.nl/blog/domeinnaam-verkopen/ (Domeinnaam verkopen.)

Een boek schrijven

boek schrijven

Wanneer je goed bent in het schrijven van verhalen of je hebt ergens veel verstand of ervaring mee, kun je ervoor kiezen een boek te schrijven om passief inkomen te genereren. 

Ten eerste staan de verdienste voor het schrijven van een boek (in de meeste gevallen) niet in verhouding met het werk wat je levert om het boek te schrijven. Het levert minder op als de andere passief inkomen voorbeelden, in tegenstelling tot de tijd die je erin steekt. Toch is het een vorm van passief inkomen die na jaren nog steeds (een klein beetje) geld oplevert. 

Je kunt je richten op het schrijven van een non-fictie boek of op een informatief managementboek. Wanneer jouw boek in de top-lijsten belandt, kan dit alsnog uitgroeien tot een succesvolle stroom van passief inkomen. 

Voordelen

Wanneer je begint met het schrijven van een boek, kun je dit over elk onderwerp mogelijk doen, je hebt dus zelf de touwtjes in handen en kunt ervoor zorgen dat het schrijven van het boek ook nog leuk is! Daarnaast zijn er veel uiteenlopende distributiemethodes van self-publishing, zoals via drop-shipping of traditionele uitgevers. 

Nadelen

Het schrijven van een boek is het meest actieve passieve inkomen dat je je voor kunt stellen. Het vergt veel werk en het is niet zeker of het aanslaat bij de doelgroep en dus goed verkocht wordt. Dus de investering die je vooraf doet is groot en daarna is het hopen dat het aanslaat.

Daarnaast kan de lancering en promotie van het boek veel werk zijn.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij het schrijven van een boek? Bezoek dan onderstaande websites:

https://www.ipskampprinting.nl/beginnen-schrijven-boek/ (Beginnen met het schrijven van een boek, stappenplan.)
https://www.boekschrijven.nl/zelf-je-boek-uitgeven-verdien/ (Tips verdiensten zelf een boek schrijven.)
https://www.schrijfvis.nl/7-schrijftips-stephen-king/  (Schrijftips om je boek interessant te maken en goed leesbaar.)

Ongebruikte ruimte verhuren

ruimte verhuren

Heb je een kamer over in je huis die je eigenlijk niet gebruikt? Overweeg dan eens om deze kamer te verhuren. Misschien kun je een student in huis nemen of kun je deze kamer voor korte tijd aan toeristen via Airbnb verhuren. Zo genereer je passief inkomen met iets wat je anders toch niet gebruikt. 

Dit hoeft niet altijd een kamer te zijn, dit kan bijvoorbeeld ook met een ongebruikte garage of andere bergruimte. Er zijn zeker mensen die hiernaar op zoek zijn. 

Voordelen

Met deze vorm van passief inkomen verhuur je een middel, in dit geval een kamer of ruimte, die je momenteel al in bezit hebt. Wat je ook besluit met deze kamer/ruimte te gaan doen, je bezit het hoe dan ook, dus waarom zou je er geen geld aan verdienen?

Nadelen

Met het verhuren van een ongebruikte ruimte, moet je wel rekening houden met het doorlopende werk dat het vergt om deze ruimte te blijven verhuren. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie met huurders, het overhandigen van sleutels (privacy) en het schoonmaken van de ruimte na afloop. 

Wil je meer informatie over het verhuren van een ongebruikte ruimte? Bekijk dan deze websites:

https://www.bouwenwonen.net/artikel/Een-kamer-verhuren-in-je-eigen-woning/33839 (Kamer uit je eigen woning verhuren.)
https://www.jaap.nl/blog/je-woning-verhuren-via-airbnb.html (Kamer/woning verhuren via Airbnb.)
https://www.airbnb.nl/help/article/1384/verantwoord-verhuren-in-nederland (Verhuren in Nederland wet- en regelgeving)

Je auto of camper verhuren

Zoals bij voorbeeld 16 beschreven, kun je ook passief inkomen verdienen met het verhuren van je auto of camper.

Waarschijnlijk gebruik je deze niet het hele jaar door, terwijl de kosten voor de auto of camper gewoon doorlopen. Via platforms als Paul Camper, SnappCar en Goboony kun je jouw auto of camper aan andere particulieren verhuren.

Voordelen

Wanneer je je auto/camper nauwelijks gebruikt is passief inkomen verdienen aan je auto/camper een goed idee. Je eigen auto staat ten slotte toch voor je deur waarde te verminderen en geld te kosten. 

Nadelen

Evenals bij ongebruikte ruimtes verhuren ben je wel wat werk kwijt aan potentiële huurders te woord te staan, afspraken te maken en het voertuig over te dragen. 

Wil je jouw auto of camper verhuren? Kijk dan voor meer informatie op deze websites:

https://tiogatours.nl/blog/auto-of-camper—voordelen-en-nadelen/ (Voordelen en nadelen auto/camper verhuren.)
https://www.snappcar.nl/auto-verhuren#calculator (Calculator verdiensten met jouw eigen auto.)
https://www.snappcar.nl/hoe-werkt-het (Snapcar, een autoverhuursite, uitleg)

Een (online) cursus maken

online cursus maken

Zoals eerder beschreven bij het voorbeeld van het schrijven van een boek, kun je jouw kennis ook aanbieden als online cursus, in de vorm van een informatief e-book. Deze cursus kun je aanbieden op je eigen website of via een cursus platform zoals Udemy.

Wanneer je gebruik maakt van een cursus platform heb je meteen een goed distributiekanaal. Aan deze platforms moet je wel wat commissie afstaan, maar de kans is groot dat je hierdoor meer cursussen verkoopt. Daarnaast krijg je hulp aangeboden om jouw cursus zo goed mogelijk op te zetten.

Een online cursus zal veel tijd en kosten besparen ten opzichte van een normale cursus. Je hoeft geen hele dag vrij te houden of een ruimte te huren. Daarnaast zit er op een dag geen limiet aan het verkopen van een online cursus, dit is lastiger in het echt omdat je niet in één cursus-ronde meer dan 20 mensen tegelijk wat kunt leren. 

Voordelen

Met een online cursus kun je een hele nieuwe doelgroep bereiken. Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld al andere diensten/producten aanbiedt. Daarnaast is het makkelijk na een tijd updates of aanvullingen in je online cursus te verwerken, zodat deze altijd up-to-date blijft. 

Nadelen

Het maken van een uitgebreide online cursus kan veel tijd kosten. Je bent er dus in het begin veel tijd aan kwijt en je moet de kennis over het onderwerp hebben.

Wil je meer informatie over het opzetten van een online cursus? Bekijk dan deze websites:

https://www.deblogacademie.nl/hoe-maak-je-een-online-cursus/ (Online cursus maken stappenplan.)
https://wordxpression.nl/zeven-manieren-om-je-online-cursus-te-promoten/ (Online cursus promoten.)
https://soofos.nl/7-tips-voor-het-succesvol-lanceren-van-jouw-online-cursus/  (Lanceren van jouw online cursus.)

Abonnementen en Memberships – continuity

membership abonnement

Met deze methode kun je passief inkomen verdienen, omdat mensen regelmatig betalen om toegang te krijgen tot een dienst, product of service die wordt aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de sportschool, tijdschriften, (online) magazines, muziekdiensten (Spotify), videodiensten (Netflix), goede doelen etcetera. 

Hoe je dit zelf thuis kunt toepassen is bijvoorbeeld door middel van het schrijven van een online cursus. Deze cursussen kunnen over de meest specifieke onderwerpen gaan. Vervolgens zet je deze cursus op een cursus platform of op je website en biedt je abonnementen aan om deze cursus per maand te kunnen bekijken. 

Dit kun je aantrekkelijker maken door de cursus telkens te updaten met nieuwe informatie over het onderwerp. 

Een andere manier is om de cursus gratis aan te bieden, waarbij je een ander verdienmodel toepast. Denk hierbij weer aan Google Adsense, affiliate links, of andere zaken.

Ook kun je passief inkomen verdienen met abonnementen op live calls of Q&A. Je zorgt voor een betaalde toegang voor abonnees tot een plek waar jij, maandelijks of wekelijks, live calls aanneemt of live Q&A’s houdt (vragen en antwoorden beantwoord). 

Voordelen

Wanneer je abonnees hebt weten te genereren voor jouw online cursus, verdien je maandelijks passief inkomen aan de cursus. Daarnaast kun je, als je al een eigen bedrijf hebt, een nieuwe doelgroep bereiken. 

Wanneer je live calls maakt of Q&A’s houdt, heb je ook de mogelijkheid reclame te maken voor je bedrijf of product/dienst. 

Nadelen

Voor het schrijven van een cursus, moet je wel ergens uitstekende kennis van hebben. Je moet een voorkomend probleem of onduidelijkheid selecteren en deze uitwerken met de kennis die jij hebt, in een cursus. Er zit dus ook tijd in het bedenken en schrijven van een cursus. 

Daarnaast is het verstandig de cursus bij te werken, bijvoorbeeld elke maand, zodat deze aantrekkelijk blijft voor de abonnees. Op deze manier ben je er dan ook per maand nog mee bezig.  

Voor live calls en Q&A’s dien je eerst een bereik opgebouwd te hebben, anders komen bezoekers niet zomaar naar jouw pagina om een abonnement aan te schaffen. 

7 voorbeelden van membership websites die 100K of meer per jaar maken: https://smartblogger.com/membership-sites/
10 membership website tips: https://teachable.com/blog/membership-site

Adverteren-reclame maken met Google Adsense

adsense google geld verdienen
Google AdSense tips

Techniek 1

Een goede manier om een passief inkomen op te bouwen met Google AdSense is om een netwerk van niche sites te bouwen. Dit zijn sites die een heel specifiek onderwerp behandelen, en dus gerichte bezoekers binnenhaalt.

Wanneer je een ‘exact matching’ domein koopt, en daarmee aan de slag gaat, kun je in relatief korte termijn veel bezoekers naar je website krijgen.

Als je dan Google AdSense advertenties op je website plaats, en daar vervolgens zo’n 10,- euro per dag mee verdient (wat best makkelijk te realiseren is), heb je maar 25 van dat soort sites nodig om 250 euro per dag te draaien.

Techniek 2

Een andere manier om een passief inkomen op te bouwen met Google AdSense is om websites die al inkomen draaien met AdSense, op te kopen. Op sites als SiteDeals.nl kun je op zoek gaan naar websites die te koop staan.

Regelmatig staan daar Google AdSense sites tussen die ongeveer 100,- euro per maand opleveren. Voor zo’n site betaal je dan 1200,- euro (de jaaropbrengst), en vervolgens verdien jij 100,- euro per maand aan passieve inkomsten.

Wanneer je aan de slag gaat om de inkomsten en de website te optimaliseren, kun je er natuurlijk makkelijk meer uit halen. Zeker als je al een budget hebt is dit een goede manier om geld te verdienen met Google AdSense.

Voordelen

Bij techniek 1 is het mogelijk in een korte tijd veel bezoekers naar je website toe te krijgen. Daarnaast kun je aan de slag gaan met zoveel websites als jij zelf wilt. Hoe meer websites die geld opleveren, hoe meer je verdient. Daar zit geen limiet aan. 

Met techniek 2 koop je al een bestaande website die al inkomen verdient met Adsense. Je hoeft dus niet van te voren extra werk uit te voeren om bezoekers naar jouw website toe te krijgen. 

Nadelen

Om de inkomsten van techniek 1 vol te blijven houden, ben je verplicht de site of sites te onderhouden met nieuwe content. Wanneer je dit niet doet zullen bezoekers verdwijnen en zal dit minder geld opleveren. 

Bij techniek 2 moet je van te voren een investering doen om geld te verdienen aan een website met Google Adsense. Daarnaast kan het voorkomen dat je soms niet meer verdient per jaar, dan je geïnvesteerd hebt in de website. Dit kun je voorkomen door van te voren uit te zoeken wat de website zal opleveren per maand.

Wil je meer informatie over adverteren/reclame maken met Google Adsense? Bezoek dan onderstaande websites:

https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/google-adsense/hoe-krijg-ik-mijn-advertentie-in-google-adsense/  (Adverteren met Google Adsense.)
https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/how-it-works/#/ (Stappenplan Adsense.)
https://www.salesgids.com/artikelen/adverteren-op-internet-google-adsense/ (Verdiensten Google Adsense.)

Audioprogrammas en podcast

Ben je misschien niet zo goed in het schrijven van verhalen of informatieve teksten, maar spreek jij liever? Dan is het maken van audioprogramma’s of podcasts misschien wel wat voor jou. 

Je kunt passief inkomen verdienen met audioprogramma’s door deze betaalt online te zetten of gratis online te zetten met reclame/links naar webwinkels. Dit kan bijvoorbeeld online op een website of social media kanaal als MP3-bestand of fysiek op een CD of USB-stick. Daarnaast kun je tegenwoordig ook op muziek streaming diensten zoals Spotify je podcast online zetten. 

Je kunt informatieve audioprogramma’s maken met bijvoorbeeld instructies of een uitleg over een bepaald onderwerp. Dit kun je vervolgens weer onderverdelen in verschillende delen of series. Op deze manier kun je ook verdiensten halen uit maandelijkse abonnementen.

Voordelen

Door middel van het plaatsen van audioprogramma’s of podcast heb je ook de mogelijkheid een nieuwe doelgroep aan te spreken of reclame te maken voor je bedrijf, indien je deze hebt. 

Nadelen

Een audioprogramma levert niet veel passief inkomen op. Alleen in uiterste gevallen slaat een audioprogramma dusdanig aan dat er veel geld aan te verdienen valt, maar dan is er ook veel tijd en moeite ingestoken met audioprogramma te maken. 

Daarnaast heb je niet van de een op andere dag luisteraars, dit dien je ook te promoten en dit kost ook tijd, het is dus niet helemaal passief. 

Wil je meer informatie over het maken van een podcast of hoe je deze upload? Bekijk dan onderstaande websites:

https://www.socialelephant.nl/artikel/wat-is-een-podcast (Basisinformatie podcast.)
https://www.icm.nl/extra/5-tips-voor-het-maken-van-een-podcast/ (Tips voor het maken van een podcast.)
https://www.spreekbuis.nl/8-stappen-voor-het-maken-van-een-podcast/ (Stappenplan voor het maken van een podcast.)

E-mail marketing

Je kunt passief inkomen opbouwen met e-mail marketing, dit voorbeeld geldt echter wel alleen voor bedrijven. Deze vorm van het verdienen van passief inkomen werkt als volgt:

Bedrijven die marketing e-mails versturen naar hun doelgroep en beschikken over een mailinglijst met al deze e-mailadressen, kunnen dit proces geheel automatisch in zijn werk laten gaan. 

Met bepaalde software mailprogramma’s kunnen e-mails automatisch worden verstuurd. Als de consument vervolgens via deze geautomatiseerde e-mail een aankoop doet, kun je passief inkomen verdienen. 

Voordelen

Je hoeft niet meer elke keer klaar te zitten achter je bureau om de marketing e-mails handmatig te versturen. Je kiest simpelweg een datum en tijd en de e-mails worden verstuurd. 

Nadelen

De mails die worden verstuurd via de mailprogramma’s dien je wel zelf op te stellen. Je bent dus wel tijd kwijt aan het bedenken, schrijven en opzetten van een email. 

Daarnaast moet je een mailinglijst inkopen of opbouwen en daar kan veel tijd en energie in gaan zitten.

Meer te weten komen over e-mail marketing? Bezoek dan deze websites:

https://www.newsletter2go.nl/blog/emailmarketing-strategie-2019/ (E-mail marketing strategie bepalen.)
https://imu.nl/e-mail-marketing/emailmarketing-trends-2019/ (E-mail marketing trends 2019.)
https://www.frankwatching.com/archive/2019/02/05/e-mailmarketing-8-tips-voor-hogere-relevantie-een-betere-aflevering/  (E-mail marketing tips voor een hogere relevantie.)

Reclame ruimte verhuren

Ook reclame kan een vorm zijn van passief inkomen verdienen. Reclame in/op je eigen ‘ruimte’, bijvoorbeeld je kantoor of je auto. Zo is het mogelijk je eigen auto te laten bestickeren met reclame en hier per maand een bedrag voor te ontvangen. Of als je midden in de stad woont, kun je jouw muren of ramen ‘verhuren’ voor commerciële uitingen.

Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden waar je plaatsen voor reclame kunt aanbieden. Organiseer je bijvoorbeeld een evenement, zorg dan dat er ruimte is voor banners.  

Voordelen

Goed zichtbare reclame plaatsen in de stad kunnen best veel geld opleveren. Als je beschikt over de middelen is het zeker een goed idee om te overwegen om zo passief inkomen te verdienen. 

Nadelen

Reclame is gemaakt om op te vallen. Wanneer je bijvoorbeeld jouw huis/ramen/auto beschikbaar stelt voor reclame, zal dit wel de aandacht trekken. 

Daarnaast weten bedrijven van de een op andere dag niet dat jij jouw huis/auto/plek beschikbaar stelt. Dit dien je eerst onder de aandacht te brengen/promoten, dit kost ook weer een investering in tijd. 

Ook moet je rekening houden met eventuele vergunning of wetgeving over die specifieke plek om te adverteren.

Licenties

licenties geld verdienen

Je kunt passief inkomen verdienen met je eigen licenties. Een licentie  is de formele of wettelijke toestemming om iets te doen, of te wel: licenties geven anderen het recht om content (muziek, teksten, technieken) door jou te bepalen voorwaarden te (her)gebruiken. 

Licenties kunnen voor allerlei creatief materiaal worden opgesteld, zoals muziek, software, foto’s, kunst en teksten. Als eigenaar van de rechten van de licenties kun je dus geld verdienen. 

Je kunt ook licenties verkopen voor andere producten, denk bijvoorbeeld aan Photoshop. In de B2B industrie wordt dit verdienmodel voor passief inkomen ook veel gebruikt. 

Voordelen

Over veel verschillende creatieve materialen kun je een licentie opstellen en verkopen. Deze creatieve materialen hoeven maar 1 keer geproduceerd te worden. Zo kun je aan 1 licentie op een bepaald ‘product’ nog jaren na de productie verdienen. 

Nadelen

Om een licentie op te stellen die je je wel eerst te verdiepen in de juridische spelregels. Wanneer je dit niet doet heb je de kans dat je teleurstellingen tegemoet gaat en helemaal geen geld verdient. 

Daarnaast moet je iets hebben wat andere willen en kunnen licenseren.

Wil je meer informatie over licenties? Bekijk dan deze websites:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/innovatief-ondernemen/octrooien/octrooien-de-praktijk/licenties/inhoud  (Octrooi licentie overeenkomst opstellen.)
https://www.bumastemra.nl/muziekgebruikers/direct-registreren/ (Verschillende soorten licenties.)
https://www.charlotteslaw.nl/how-to-5-tips-om-licenties-goed-regelen/ (Tips licenties opstellen.)

Niche website

Je kunt passief inkomen verdienen aan affiliate marketing op niche websites.

Een niche website gaat over een specifiek onderdeel van een bepaald onderwerp. Een voorbeeld: interieur is het onderwerp, kasten zijn dan het segment en kledingkasten zijn dan de niche. Als je een grote doelgroep vindt met een specifieke interesse,  dan kan je daar een website voor maken (bijvoorbeeld over kledingkasten of bepaalde voertuigen) die veel bezoekers genereert, oftewel potentiële klanten. 

Voordelen

Een niche website kan over van alles gaan, je kan hier dus zeker je creativiteit in kwijt en je kan alles zelf bepalen en maken naar hoe jij het leuk en interessant vindt. Op deze manier heb je de grootste kans dat je jouw niche website als hobby kan zien en is het geen straf er content op te plaatsen.

Nadelen

Het opzetten van een niche website brengt niet gelijk bezoekers met zich mee. Er gaat een promoting proces aan vooraf en je dient je niche website een hoge ranking in Google te geven, dit kost extra werk.  Pas nadat aan al deze stappen is voldaan, kan je passief inkomen verdienen. 

Wil je meer te weten komen over niche websites? Bekijk dan deze websites:

https://www.internetsuccesgids.nl/niche-website-maken/ (Niche website maken.)
https://www.whysheid.nl/niche-website-voorbeelden/ (Niche websites voorbeelden.)

Peer-to-peer-lenen

Peer-to-peer lenen is een wijze waarop leners en uitleners een geldtransactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van traditionele financiële instanties, zoals banken. Zowel leners als uitleners zijn individuele particulieren. 

Het internet heeft peer-to-peer lenen mogelijk gemaakt door het samenbrengen van leners en uitleners. Een typisch Peer-to-peer leencontract omvat meerdere uitleners en één lener (many-to-one), zodat een eventueel risico op niet-terugbetalen wordt verkleind. In het Verenigd Koninkrijk is Zopa een voorbeeld van een Peer-to-peer lenen website, evenals Prosper in de VS. In Nederland was er Boober.

Voordelen

Omdat je altijd met meerdere leners aan 1 persoon/bedrijf leent, is de kans klein(er) dat er niet terugbetaald wordt. 

Nadelen

Een peer to peer lening is geen garantie voor succes. Een lening met te weinig investeerders gaan uiteindelijk niet door.

Daarnaast kan de rente per lening nogal verschillen. Doorgaans is het zo dat hoe hoger de rente, hoe groter het risico is.

Wil jij meer informatie over peer to peer lenen? Bekijk dan de volgende websites:

https://financer.com/nl/sparen/p2p-krediet/ (Investeren in P2P lenen.)
https://www.fx.nl/blog/geld-lenen-zonder-tussenkomst-van-de-bank (P2P lenen uitleg.)
https://www.bestebank.org/peer-to-peer-lenen/ (Voordelen P2P lenen.)

Webhosting bedrijf starten

webhosting bedrijf starten

Heb jij verstand van netwerken en computers dan zou je een eigen Webhosting bedrijf kunnen starten. Webhosting is een dienst die toegankelijk is via een website en particulieren of bedrijven ruimte biedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen of andere inhoud. Je krijgt als webhoster dus huurinkomsten voor het aanbieden van deze dienst.

Voordelen

Ook voor deze techniek heb je alleen een computer, internet en een server nodig om mensen van over de hele wereld te bereiken voor jouw webhosting bedrijf. Je bent dus ook niet alleen gebonden aan Nederland. 

Nadelen

Zonder technische kennis kom je niet ver met je webhosting bedrijf. Wanneer je deze kennis niet hebt kun je ervoor kiezen een professional je te laten helpen, maar dit zal ook geld kosten. 

Vergeet daar ook de kalnteservice niet bij.

Meer weten over het starten van een webhosting bedrijf? Bezoek dan deze websites:

https://www.businesshosting.nl/hoe-begin-je-een-hostingbedrijf/ (Starten met een hostingbedrijf.)
https://webtalis.nl/waar-moet-goede-hosting-aan-voldoen/ (Waar een goed hostingbedrijf aan moet voldoen.)
http://vergelijkhosts.nl/informatie/zelf-een-hostingbedrijf-beginnen/ (Hostingbedrijf beginnen startersinformatie.)

Investeren in bedrijven

investeren in bedrijven

Om passief inkomen te kunnen verdienen, kun je ook investeren in een bedrijf. Wanneer je dit doet leen je een bedrag aan een MKB-onderneming, dit zijn vaak kleine ondernemingen die nog in de startfase zitten of daar net uit zijn, in ruil voor een rendement. 

Daarmee maak je het voor de onderneming mogelijk te groeien en daarmee een aantrekkelijk rendement te behalen. 

Voordelen

Je kunt een bedrijf waar jij potentie in zit steunen in zijn proces naar succes. Daarnaast krijg je hiervoor nog een aantrekkelijk rendement op de lening waar je verder niks voor hoeft te doen.

Nadelen

Het grootste nadeel is dat beginnende ondernemingen nog in een kwetsbare fase zitten waarin er nog veel mis kan gaan. Wanneer de onderneming niet slaagt in zijn weg naar succes en bijvoorbeeld failliet gaat, is er een kans dat je je geïnvesteerde geld niet meer terugziet. Het is daarom van belang van te voren een contract op te stellen waarin je afspraken maakt. 

Wil je weten hoe je kunt investeren in bedrijven en welke manieren er zijn? Bekijk dan onderstaande websites:

https://www.investeerders.nl/investeren-in-bedrijven/ (Verschillende manieren investeren in bedrijven.)
https://www.fundingcircle.com/nl/investeren-bedrijven (Risico’s beperken investeren in bedrijven.)
https://www.matchinvest.nl/investeren-in-startende-ondernemingen (Waarom investeren in startende ondernemingen.)

Browser extensie

browser extensie

Wanneer je technisch bent ingesteld en je wel wat van computers af weet, is het ontwikkelen van browser extensie wat voor jou. 

Extensies zijn stukjes code die de functionaliteit van een webbrowser aanpassen. Deze worden geschreven door gebruik te maken van standaard webtechnologieën – JavaScript, HTML en CSS – plus een aantal specifieke JavaScript-API’s. Extensies kunnen nieuwe functies aan de browser toevoegen of de vormgeving of inhoud van bepaalde websites wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan advertentieblokkers of virusscanners. 

Veel gebruikte browser extensies zijn adblockers en digital marketing producten.

Wanneer je een Browser Extensie wilt ontwikkelen is het belangrijk dat je je eerst afvraagt wat op dit moment een veel voorkomend probleem is online, waar mensen vanaf willen of wat geoptimaliseerd kan worden. Je creëert als het ware een stukje toegevoegde waarde voor de consument. Denk bijvoorbeeld aan online privacy of veiligheid. 

Voordelen

Wanneer je technisch ingesteld bent is een browser extensie gemakkelijk thuis vanaf je computer te ontwikkelen. Daarnaast kun je latere aanpassingen ook vanuit huis toevoegen. 

Daarnaast hoef je geen fortuin aan geld te investeren om een browser extensie te ontwikkelen. Hooguit voor de benodigdheden om de extensie te ontwikkelen en een website waar de consument deze op kan aanschaffen. 

Nadelen

Wanneer je geen technische kennis hebt is het erg moeilijk dit te ontwikkelen. Als je wel een goed idee hebt voor een browser extensie zal je hier iemand voor moeten inhuren en dit zal wel meer investeringsgeld kosten. 

Daarnaast verandert de online wereld continue, om de extensie goed te laten werken, dien je de online wereld wel regelmatig in de gaten te houden en de extensie aan te passen. Het is dus niet geheel passief inkomen.

Tot slot dien je de browser extensie te promoten, bijvoorbeeld door advertenties of andere kanalen en dit kost ook een investering. 

Wil je meer informatie over browser extensies? Bekijk dan de volgende websites:

https://www.vpngids.nl/privacy/anoniem-browsen/beste-browserextensies-privacy-veiligheid/ (Wat zijn browser extensies?)
https://support.google.com/chrome/a/answer/2714278?hl=nl (Browser extensie Google stappenplan.)
https://vpndiensten.nl/informatie/providers/chrome-vpn/ (Beste browser extensie momenteel op de markt.)

Niets is onmogelijk op het internet

Ik had toen ik begon met geld verdienen op internet nooit gedacht dat ik zoveel geld kon en zou gaan verdienen.

We zijn nu ongeveer een half jaar later dan dat ik dit artikel oorspronkelijk heb geschreven, en ik zit momenteel op gemiddeld 10.000 euro per maand. Ik ‘werk’ hier ongeveer 2-3 uur per dag voor, en kan dit vanaf overal ter wereld doen… zolang ik maar een laptop en een internetverbinding heb.

Een passief inkomen opbouwen kan dus echt.

Je hoeft er niet bijzonder slim voor te zijn; ik heb alleen een MBO-diploma en ben niet slim.

Het enige wat mij geholpen heeft om dit te bereiken is doorzettingsvermogen en geloof in mijzelf.

Als je dat hebt, kun je dit.

Denk altijd in lange termijn

Een passief inkomen opbouwen doe je niet in één dag. Daar heb je lange termijn visie voor nodig.

Ik ben ongeveer drie maanden bezig geweest voordat ik geld begon te verdienen. Dat was met het opbouwen van mijn eerste affiliate website.

Ik begon met ongeveer 50,- euro in de eerste maand, met deze website, maar momenteel doe ik 500,- euro per maand met deze website; ik hoef de website amper te onderhouden – ongeveer een uurtje per maand.

Als je 100 van dat soort sites hebt, heb je een volledig passief inkomen en hoef je je nooit meer druk te maken over geld. Geld werkt dan voor jou, in plaats van andersom. Dat is zo mooi aan het internet en deze methode!

Nummer #1 fout die veel mensen maken

Een fout die veel mensen maken die een passief inkomen willen verdienen, is dat ze al na een paar weken opgeven.

Ze zien na een week nog geen resultaten, of verliezen zelfs geld, en stoppen er mee en gaan dus weer uurtje factuurtje werken.

Een passief inkomen is een geweldig iets; je moet er alleen wel voor durven investeren en voor gaan.

Het is absoluut mogelijk; ga jij de stap maken?

Stel niet uit

Na het lezen van dit artikel ga je waarschijnlijk uitstellen.

Je denkt dat “het later wel komt”. Je hebt immers nog “tijd zat” om een passief inkomen op te bouwen.

Zo gaat het niet. Wil je verandering, dan moet je aan de slag. Je moet iets op gaan bouwen.

Daarom wil ik je ook als advies geven om na dit artikel niet weg te klikken, maar daadwerkelijk actie te gaan ondernemen om resultaten te behalen.

Actie = reactie.

Mindset verandering

Als jij een passief inkomen op wilt gaan bouwen, dan zul je ook anders moeten gaan denken dan dat je voorheen deed.

Een mindset verandering is cruciaal als je een andere soort van inkomsten wilt gaan realiseren. Je moet anders denken dan de rest; je moet gaan inzien dat de 9-tot-5 mindset niet de juiste is. Dit doe je niet van de één op de andere dag, maar daar moet je elke dag, stukje bij beetje, in groeien.

In de onderstaande Podcast vertel ik je over het veranderen van je mindset en gewoontes.

Passief Inkomen Genereren Tips:

De volgende tips gelden bij passief inkomen, waarvoor je eerst een (grote) investering moet doen. Neem deze tips mee op weg naar het verdienen van passief inkomen, zodat er niks mis kan gaan!

 1. Beleg of investeer alleen met geld dat je niet meteen nodig hebt. Net zoals in het echte leven kan het met je belegging/investeringen anders lopen dan je had gedacht. Misschien heb je je geld volgende maand of over een jaar nodig om een nieuwe wasmachine te kopen of om op vakantie te gaan. Als je al je reserves belegt, dan loop je de kans voortaan de was met de hand te moeten doen of in je eigen tuin te moeten kamperen.
 2. Beleg/investeer voor de lange termijn. Omdat je altijd met tegenvallers te maken kunt krijgen, moet je tijd hebben om deze goed te maken. Hoe korter de termijn, hoe kleiner de kans dat dit ook lukt. Dat betekent dat je als je beleggingshorizon maar vrij kort is, je maar beperkt in aandelen moet zitten. Als je langer vooruit kijkt, dan kun je ook een groter deel van je geld in risicovollere beleggingen, zoals aandelen, stoppen. 
 3. Spreid je beleggingen/investeringen. Als je al je geld in maar één belegging stopt, dan ben je wel geheel afhankelijk van deze belegging. Misschien heb je inderdaad net dat ene fantastische aandeel te pakken dat het beter doet dan alle andere. Maar ook al heb je je research prima voor elkaar, er kan altijd iets gebeuren dat je niet had kunnen voorzien. 
 4. Let goed op de kosten die je maakt. Elke keer dat je koopt of verkoopt kost dat geld. Die euro’s kun je dus niet beleggen en je mist al die jaren dat je belegt ook nog eens het rendement op die euro’s die je niet kon beleggen. De kosten per bank of ‘broker’ kunnen soms flink verschillen, let daar op. 
 5. Steek je geld alleen in wat je begrijpt. Wanneer je ergens geen verstand van hebt, steek daar dan zeker geen geld in, je hebt dan een grotere kans op verlies. 
 6. Heb geduld. Wat je zaait, kun je niet gelijk dezelfde dag al oogsten. Het opbouwen van passief inkomen kan soms een tijdje duren. 

Ik hoop dat deze blogpost jou genoeg heeft geïnformeerd over het verdienen van passief inkomen en heeft geïnspireerd tot actie. Heel veel succes op weg naar jouw passief inkomen en wie weet kun jij in de toekomst van het passieve inkomen, je hoofdinkomen maken! 

Begin met het verdienen van een passief inkomen

Om je op weg te helpen om te beginnen met affiliate marketing en hiermee een passief in komen op te bouwen heb ik een complete videotraining voor je gemaakt.

Daarin laat ik je precies (en stap voor stap) zien hoe ik mijn affiliate business heb opgebouwd, en hoe jij dit ook kunt doen.

Het enige wat je hoeft te doen is mijn stappen op te volgen en dit zelf toe te passen.

Door deze methode verdien ik dagelijks PASSIEF zo rond de 200,- euro.

Klik hier om meer over mijn methode te weten te komen en zelf te beginnen met geld verdienen >>

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

105 reacties op “Wat is Passief Inkomen? Uitleg, Tips en 32 Voorbeelden

 1. Geweldig artikel Jacko! Ik droom al jaren van een passief inkomen en wil er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen!!

  1. Top Pieter om te horen! Je moet niet dromen 😛 maar keihard aan de bak, mensen denken dat het ze binnen 3 maanden miljonair zijn, helaas werkt het niet zo.

   Als je echt passief geld wilt verdienen waar je van kunt leven ben je vaak wel een goed jaar onderweg.. en dat is nog vrij snel.

   Succes en goed dat je er alles aan wilt doen om het voor elkaar te krijgen!

 2. Hey Jacko, ik heb een vraag voor je.

  Ik wil graag een passief inkomen gaan verdienen op het internet. Raad je me aan om te beginnen met affiliate marketing? Zo ja, hoe kan ik dit dan het beste aanpakken?
  En zo nee, wat raad je me dan aan?

  Bedankt!

 3. Hoi Jacko,

  Ik ben een paar weken geleden begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) en heb ondertussen mijn eerste inkomsten gerealiseerd.. bedankt daarvoor!

  Nu heb ik een vraag: hoe kan ik er voor zorgen dat ik meer inkomsten krijg? Ik verdien dus al wat, maar wil graag meer gaan verdienen.

  Ben benieuwd en nogmaals bedankt!

 4. Ik wil ook graag een passief inkomen gaan verdienen op het internet en denk er aan om met de Affiliate Marketing Revolutie te gaan beginnen… is dat een goede keuze?

 5. Hallo Jacko,

  Als je een Paypro product wil promoten die geen banners en widgets heeft in het promotiemateriaal van de eigenaar van het product, kun je deze zelf maken met een foto en affiliate link erin?

  Groet,
  Jonathan

 6. Hoi Jacko

  Ik vind je webinars altijd interessant ga zo door!

  Ik vroeg me af of je wel eens een poging hebt gewaagd om (bijna) passief inkomen te genereren door middel van CFD/Forex daytrading?

 7. Ik ben eerlijk gezegd een beetje afgehaakt na module 1. Reden is dat als er zeg maar 1000 mensen meedoen aan jouw training, iedereen dus ws dezelfde producten gaat promoten. Dan zit je elkaar nogal te beconcurreren toch?

 8. Hoi Jacko,

  Ik heb me vandaag opgegeven voor de 7 dagen proef.
  Ik begin helemaal from square flat en heb dus nog niet echt vragen.
  Ik ga gewoon even zitten luisteren en meekijken.
  Groet!

  p.s. Ga eens kijken naar Peter Sage 🙂

 9. Hoi Jacko, ik heb getracht om een product van daisycon te gaan promoten, maar zij zijn nogal kritisch mbt de website waarmee je het product wil gaan promoten. Heb je een tip hoe ik hiermee het beste een basis mee kan beginnen op te starten? Moet ik erbij zeggen dat ik al moeite heb om een wordpress site te maken.

 10. Daisycon heeft een vergelijkingstool, die je op jouw website kan plaatsen. Deze neemt echter alleen de verzekeringaanbieders mee die zijn aangemeld bij daisycon. Althans in hoeverre ik me erin verdiept heb.

  Heb jij nog een betere tool voor een vergelijkingssite of tips hoe je een goede vergelijkingssite kan opzetten?

 11. Hey Jacko, allereerst bedankt voor je duidelijke uitleg.
  In je forum heb je het over ‘Challenges’, Projecten en Websites. Kan je hier wat meer over vertellen en of je een indicatie hebt wanneer je deze gaat lanceren?

 12. Laat je de websites door derden maken of doe je dat zelf? welk content programma is het beste en welke het beste voor beginners?

 13. Hey Jacko , lang niet gesproken. Veel bedrijven die via affiliate netwerken verkopen bieden vaak ook productfeeds aan. Hiermee kun je dan een eigen webshop vullen. Hoe sta jij daar tegenover en doe je dat zelf ook?

 14. hoi jacko, ik promoot nu 1 product en wil er graag meer gaan promoten maar ik moet dan elke video opnieuw bekijken om te kijken hoe ik het moet doe… heb je hier een verkorte video of uitleg voor?

 15. Jij promoot Freds Bouwtekeningen, andersom promoot hij jouw
  amr training. Is dat een vorm van samenwerking waarmee je je eigen producten kan opschalen, of kennen jullie elkaar geheel niet?

 16. Kun je ook clickbank gebruiken ?
  En is AMR ook geschikt voor beginners want, ik heb mijn twijfels of het daadwerkelijk gaat werken voor mijn.

 17. Hey Jacko,
  Ben je eigenlijk de boel niet een beetje aan het oplichten jij doet namelijk precies hetzelfde als JP met JP’s intenetgeheimen.

 18. Raad je het aan om zelf een product te gaan maken?

  Zoals jij hebt gedaan met ARM. Hoe heb je dit aangepakt?

  Ben je eerst begonnen met een product promoten en later je eigen product gaan maken. En hoeveel tijd heb jij in je eigen ‘producten’ gestoken?

 19. Hoi Jacko,
  Ik heb toch nog een vraag, maar ik ben een newbe…dus forgive me als ik naar de bekende vraag.

  Het plaatsen van nieuwe “content” is dat text aanvulling op het product wat er al gepromoot word?!
  Of is dat het beantwoorden van een blog of toevoegen van andere producten!?
  “content” is een nogal breed begrip. 🙂

 20. Hey Jacko,
  koop jij zelf ook een eigen versie van de producten de jij vervolgens verkoopt via AMR.
  Het lijkt mij dat je alleen een product goed kunt verkopen als je het zelf hebt en dus exact weet wat het is en dus ook er achter kunt staan. Wanneer je dit niet doet dan weet je toch ook niet precies wat het product precies is wat jij dan vervolgens zelf aanbiedt, hoe kun je daar dan ook service voor verlenen of vragen over beantwoorden.

 21. Houd jij je websites altijd anoniem (dus zonder jouw naam/foto e.d.)? Hoe doe je dat dan met promoten op FB bijv? Ik heb nl. al een business en wil niet direct gelinkt worden aan websites met hele afwijkende diensten.

 22. Hoog scoren in Google… Heb jij daar nog tips over. Er zijn veel boeken en cursussen over te volgen. Wat raad jij ons aan. Zijn er goede programma’s die jij aan raadt ;)? Of kunnen we ons redden door gewoon heel internet door te zoeken.

 23. Als je bij google adwords een account aan wilt maken, moet je een website opgeven. Maar ik heb adwords juist eerst nodig om een sitenaam te vinden. Hoe doe je dat nou?

 24. Hoe kom jij aan mensen die voor 3 euro voor jou content schrijven, en wie doet dat nou voor 3 euro?
  Verder vertelde jij hier eerder over dat deze mensen die content dan voor jou publiceren.
  hoe zit dit dan heb zij dan alle inlog gegevens van jou sites? en is dat niet gevaarlijk?

 25. Hoi Jacko,
  Geen vragen meer hier, echter 1 opmerking.
  Het audio valt nogal vaak weg, maar misschien ligt dat hier..
  Goed dat de webinair gepost word op youtube!
  Bedankt voor je webinair in iedergeval!
  Have fun!

  1. Tof dat je er bij was Michel!
   Ik heb er voor de rest niemand over gehoord, maar vervelend dat je er last van hebt gehad.

   In de YouTube opname kun je hem in ieder geval nog een keer ‘goed’ beluisteren 🙂

   Succes en jij ook, have fun 🙂

 26. Hey Jacko,

  Leuk dat je weer zo’n gratis vraag en antwoord webinar over geld verdienen op internet doet.
  Ik had een vraagje:

  Ik verdien nu ongeveer 100,- euro per maand dankzij je Affiliate Marketing Revolutie.
  Dit met 2 websites.

  Hier ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Wat zijn manieren om meer geld te verdienen?

  Bedankt!

 27. Hallo Jacko,

  Ik zou het bloggen graag uit willen besteden aan een copywriter.
  Via sitedeals vind je bijvoorbeeld al copywriters die voor 0,014 per woord kunnen schrijven.

  Heb je misschien tips voor instructies en afspraken met copywriters?

 28. Hoi Jacko,

  Waar haal jij inspiratie vandaan voor het maken van een nieuw product? Ik wil zelf ook producten gaan verkopen maar ik heb zelf nog geen idee wat voor producten dat zouden moeten zijn

 29. Hallo Jacko.
  Het valt mij op dat pagina’s op mijn websites met meer dan 1000 woorden beter ranken in Google dan pagina’s met ongeveer 300 a 400 woorden.
  Is het aan te raden om deze pagina’s uit te breiden of wordt dit door Google afgestraft

 30. Het valt me op dat je met affiliate marketing via PayPro een product kan kiezen om te promoten en daar vervolgens een site voor kunt bouwen. Via bijvoorbeeld Daisycon moet je al een website hebben en dan kun je pas kiezen wat voor advertenties en wat voor affiliate-links erop moeten komen te staan. Zijn er meer netwerken die net zo werken als PayPro? Dus dat je een product kan kiezen en dan pas een site daarvoor kan gaan maken?

 31. Supergoed Artikel Jacko! Een passief inkomen is toch echt wel het ultieme doel. Ik twijfel alleen of dit te doen is met de Bol Masterclass aangezien dropshipping de laatste tijd niet erg goed in het nieuws is.

 32. Hey Jacko,
  Dit blijft een interessant artikel! Ik ben inmiddels al enkele jaren bezig met affiliate marketing en ook lid van de 10K club en na een dipje de motivatie weer helemaal teruggevonden. Het blijft bijzonder hoe je eigenlijk zonder (technische) kennis een passieve inkomstenbron kan opzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *