Affiliate marketing nadelen: deze 7 nadelen moet je weten voordat je gaat beginnen

Zijn er ook affiliate marketing nadelen? Dat is een vraag die ik vaak gesteld krijg.

Wil je met affiliate marketing beginnen, maar wil je eerst weten welke nadelen affiliate marketing heeft? Dan raad ik je aan om dit artikel eens goed door te lezen. In dit artikel vertel ik je namelijk 7 affiliate marketing nadelen.

Inhoudsopgave

#1: Het product is niet van jou

Eén van de grootste nadelen van affiliate marketing is dat de producten die je promoot, niet van jou zijn. Hiermee bouw je dus geen eigen klantenbestand op. Je promoot als het ware constant iemand anders zijn business.

Daar verdien je natuurlijk wel geld mee, maar uiteindelijk is het niet 100% van jou, en heb je dus ook niet de 100% zekerheid. Daarbij kan het voorkomen dat het product wat je promoot zomaar ineens offline kan gaan; omdat het product niet van jou is, heb je hier geen invloed op. Hier komen we in punt vier nog op terug.

#2: Affiliate marketing is vrij eenzaam

Dit is natuurlijk vrij persoon, maar als je wat extrovert bent ingesteld, kan affiliate marketing lastig zijn, omdat het best eenzaam kan zijn.

Je zit als het ware de hele dag alleen achter de computer, en je hebt niet echt collega’s (als je voor jezelf bezig bent). Hier moet je tegen kunnen, want de andere persoon vind het juist weer fijn om lekker alleen te werken.

Mocht je affiliate marketing echt vrij eenzaam vinden, en er niet goed tegen kunnen, dan kun je natuurlijk altijd nog je laptop oppakken en naar een restaurant gaan om vanuit daar te werken; dan zie je tenminste nog mensen. Ook kun je natuurlijk een kantoor gaan delen met andere ondernemers.

#3: Het duurt vaak lang voordat je resultaten gaat krijgen

Een ander nadeel van affiliate marketing is dat het vrij lang kan duren voordat je resultaten gaat zien. Het is bijvoorbeeld geen e-commerce, waar je vrij snel producten kunt verkopen (maar het nog afwachten is of je winst gaat draaien).

Wanneer je een affiliate website gaat beginnen, zul je eerst geduld moeten hebben voordat je bezoekers gaat krijgen. Je website moet eerst hoger in Google gaan komen.

Dit proces duurt wel een aantal maanden, wanneer het dan eindelijk zo ver is en je eenmaal bezoekers hebt, kan alles vrij passief voor je gaan draaien en kun je eenvoudig commissies gaan scoren, en dus ook geld gaan verdienen.

#4: Een affiliate product kan zomaar offline gaan

Zoals ook in affiliate marketing nadeel #1 besproken, is het product niet van jou. Dit zorgt er voor dat je niet de volledige controle over het product hebt. Een product-eigenaar kan dus besluiten om het product offline te halen, of om affiliate marketing uit te zetten zodat je het product niet meer kunt promoten.

Wanneer je dan een hele website om één product hebt gebouwd (wat sowieso niet zo slim is), en dat dit product dan wegvalt, ben je dus ook al je inkomsten kwijt.

Het is dus sowieso altijd verstandig om meerdere producten te promoten op je website.

#5: Veel mensen zullen niet begrijpen wat je nou precies doet

Toen ik net met affiliate marketing begon, begrepen veel mensen niet wat ik nou eigenlijk precies deed.

Voor veel mensen was het maar een beetje vaag. Hierdoor kreeg ik niet echt veel steun vanuit mijn omgeving. Dit kan best motiveren, zeker in het begin, wanneer je nog niet echt inkomsten hebt.

Je moet je dan altijd een soort van verdedigen voor wat je doet. Het beste is dan ook om niet tegen te veel mensen zeggen dat je aan affiliate marketing gaat doen, en jezelf er ook niet te veel van aantrekken.

Pas wanneer je successen zult zien, zullen mensen zich wat gaan verdiepen in hetgeen wat je doet. Ze zien dan alleen maar de resultaten.

#6: Je inkomsten zullen per maand veel verschillen

Dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn, maar de kans is groot dat je inkomsten per maand nogal wat zullen gaan verschillen. Zo zul je de ene maand misschien 2000,- euro verdienen, en de maand er na maar weer 500,- euro.

Hier moet je tegen kunnen, zeker in het begin en je nog niet echt een stabiele basis hebt.

Je kunt dit opvangen door producten met een wederkerende commissie te gaan promoten. Op die manier bouw je een passief inkomen op wat elke maand groeit.

#7: Je hebt veel doorzettingsvermogen nodig

Affiliate marketing is niet iets wat je zomaar even opbouwt. Dat is bij elk verdienmodel zo. Het gaat niet van de één op de andere dag, en het zal langer duren voordat je resultaten gaat krijgen dan dat je zou willen.

Het is daarom enorm belangrijk om aan je mindset te werken, en met name lange termijn te denken.

Geef niet op, stop niet. Blijf bouwen, elke dag opnieuw. Uiteindelijk zul je de resultaten vanzelf gaan doen.

Uiteindelijk is affiliate marketing wel het meest passieve verdienmodel wat er is.

Starten met affiliate marketing

Deze nadelen van affiliate marketing, wegen absoluut niet op tegen alle voordelen die affiliate marketing heeft.

Naar mijn idee is affiliate marketing echt het meest ideale verdienmodel – wat ook nog eens enorm passief voor je kan werken. Juist omdat je websites altijd online zijn, hoef je er zo weinig aan te doen.

Op de juiste manier met affiliate marketing starten? Start dan met de Affiliate Marketing Revolutie – mijn stap voor stap videotraining waarin ik je exact laat zien hoe je een 10K per maand inkomen met affiliate marketing kunt beginnen.

geld verdienen met internet marketing

Start met de Affiliate Marketing Revolutie

Begin met mijn stap voor stap videotraining affiliate marketing.

Bekijk de video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *