Website traag? Maak je WordPress website sneller met deze tips!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Website traag? Gebruik deze tips om je website sneller te maken!

Er is niets zo vervelend als een website die traag laad. Bezoekers hebben vaak het geduld niet om te wachten totdat je website volledig is geladen en verlaten dus snel je website weer.

Daarnaast is het voor je ranking in Google ook niet zo goed, want Google heeft het liefst websites die zo snel mogelijk laden.

Heb jij een traag ladende WordPress website?

Pas dan de onderstaande tips toe om je website direct een stuk sneller te maken.

Waarom is je website traag?

Als je website traag is, wil je natuurlijk weten hoe dat komt. Waarom is je website zo traag? Dit kan verschillende redenen hebben. Eén van van de redenen is bijvoorbeeld een trage host, en een andere reden kan zijn dat je website simpelweg te ‘groot’ is.

Het is lastig om de exacte oorzaak van een trage website te vinden. Gelukkig zijn er verschillende tools voor die je hier mee kunnen helpen.

Via de Pingdom Tool kun je meten hoe lang je website er over doet om te laden. Ook kun je kijken hoe snel (of traag) deze laadtijd is in tegenstelling tot andere sites. Via de tool QuickSprout kun je zien welke onderdelen van je website lang duren om te laden.

De hosting van je website kan ook een reden zijn waarom je website traag is. Doordat je website niet op een goede hosting staat, kan dit voor grote vertraging zorgen, en dat is natuurlijk jammer.

Kijk goed naar de recensies van je hosting partij, en benader je hosting als je ervaart dat je website traag is. Wellicht dat zij kunnen kijken of er wat mis is.

In Google Webmaster Tools kun je ook een goed inzicht krijgen hoe Google jouw website beoordeeld, en hoe snel jouw website voor Google laad.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Je website sneller maken

Voordat je verder leest, wil ik eerst even zeggen dat ik een speciaal, uitgebreid artikel heb geschreven waarin ik alle tips en trucks vertel over hoe je jouw WordPress website sneller kunt maken.

Iedere website is natuurlijk anders, en iedere website kan weer op andere punten sneller worden gemaakt. Hieronder bespreek ik een aantal tips om je WordPress website sneller te maken, welke je vandaag al kunt toepassen en zeer waarschijnlijk ook voor jouw website zullen helpen.

  • Verwijder plugins die je toch nooit gebruikt
  • Gebruik niet te veel social media plugins. Deze plugins moeten verbinding maken met het social media netwerk, welke voor vertraging zorgt
  • Optimaliseer je afbeeldingen. Gebruik geen afbeeldingen van een paar MB, maar verklein ze eerst.
  • Gebruik een caching plugin (een goede is W3 Total Cache)
  • Gebruik een WordPress thema wat goed in elkaar zit en wat niet te zwaar is. Lees eerst goed de recensies van het thema wat je wilt gaan gebruiken
  • Maak gebruik van een goede, betrouwbare webhosting (en zet je website op een VPS server)

Door deze punten mee te nemen en te gebruiken op jouw WordPress website, zul je zien dat je website een stuk sneller gaat worden.

Heb jij de bovenstaande tips al gebruikt? En wat zijn jouw ervaringen? Of heb je nog vragen?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *