Tradetracker review

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Spreekt mijn levensverhaal jou wel aan? Wil jij ook van vrijheid in jouw leven gaan genieten? Wil je niet meer elke ochtend vroeg je bed uit moeten om vervolgens in de file te staan? Wil je niet meer continu verantwoording aan jouw baas of leidinggevende af moeten leggen? En wil je veel geld per maand gaan verdienen? Dan is affiliate marketing mogelijk hét online verdienmodel waar je jouw wensen mee kunt gaan verwezenlijken.

In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen zich met affiliate marketing bezig gaan houden. Logisch, aangezien dit echt een ideaal online verdienmodel is. Om zo optimaal mogelijk met affiliate marketing aan de slag te kunnen gaan, heb je wel enkele externe partijen nodig. Zo moet je bijvoorbeeld bij een goed bedrijf jouw websites hosten, moet je een goede tekstschrijver hebben en moet je je uiteraard ook voor goede affiliate campagnes aan gaan melden.

Hoe je aan deze goede affiliate campagnes kunt komen? Daar bestaan in ons land meerdere affiliate netwerken voor. Dit zijn netwerken die vraag en aanbod bij elkaar brengen; zowel publishers als adverteerders kunnen zich dus aanmelden bij een affiliate netwerk. 

Door de jaren heen zijn meerdere van deze netwerken in ons land actief geworden. Sommige van deze netwerken zijn klein gebleven, terwijl andere netwerken onwijs groot geworden zijn. Dat laatste is het geval bij Tradetracker; in deze Tradetracker review willen wij graag onze bevindingen omtrent dit affiliate netwerk met jou delen.

Zo bespreken we onder meer welke commissie Tradetracker hanteert, hoe je je bij Tradetracker aan kunt melden, wat de geschiedenis van Tradetracker is en wat het huidige aanbod van Tradetracker is. Door jou over al deze onderwerpen uitgebreid te informeren, krijg je een duidelijk beeld van dit affiliate netwerk. Vervolgens kun je een goed vergelijk voor jezelf gaan maken; je kunt bijvoorbeeld ook voor Awin kiezen.

Inhoudsopgave

De geschiedenis van Tradetracker

Heb je enig idee hoe het mogelijk is dat affiliate marketing zo populair geworden is? In de basis is dit te danken aan het bedrijf Amazon; zij gingen als één van de eerste grote bedrijven met een dergelijk online verdienmodel aan de slag. Aangezien Amazon met name in Amerika een gigantische speler is, werd affiliate marketing in Amerika al snel populair te worden.

Uiteindelijk is dit overkomen waaien naar Nederland, waar het bedrijf Tradetracker deels voor verantwoordelijk is. Dit bedrijf kent namelijk een rijke geschiedenis, heeft een flinke invloed (gehad) en is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf.

Over de geschiedenis van dit bedrijf is online echter niet al te veel te vinden. Zo hebben wij bijvoorbeeld niet kunnen vinden wanneer Tradetracker precies opgericht is. Wel hebben wij online meer informatie over de huidige status kunnen vinden.

Op het moment van schrijven is Tradetracker in maar liefst 20 landen over de gehele wereld verspreid actief. Deze 20 landen worden bestuurd vanuit hoofdzakelijk lokale kantoren; ook in ons land heeft Tradetracker een flink kantoor. Dit kantoor is in Almere gevestigd en is eigenlijk het epicentrum wat betreft Tradetracker in ons land.

Al enige tijd geleden zag dit bedrijf de ongekende potentie van affiliate marketing in. Zij zijn dan ook eigen tools gaan ontwikkelen, zij zijn zich op zowel publishers als adverteerders gaan richten en ze hebben hun aanbod in vijf industrieën op weten te splitsen:

 • Shopping
 • Travel
 • Finance
 • Services
 • Telecom

Binnen deze industrieën werken voor Tradetracker in ons land meerdere accountmanagers. Deze accountmanagers hebben maar één doel: de inkomsten voor zowel publishers als voor adverteerders te optimaliseren. Lukt Tradetracker dat ook? Dat lees je hieronder!

Hoe succesvol is Tradetracker?

Het aanduiden van succes is bij een affiliate netwerk bijzonder lastig. Nagenoeg geen enkel affiliate netwerk brengt bijvoorbeeld bedrijfsresultaten naar buiten, terwijl ook de omzet in principe niet heel veel zou zeggen. Nee, het gaat uiteindelijk om datgene wat een affiliate netwerk aan de wereld van affiliate marketing toe weet te voegen. 

Als wij naar de invloed van Tradetracker kijken, kunnen wij niks anders dan concluderen dat dit bedrijf erg succesvol is. Dit blijkt niet alleen uit de hoeveelheid aangesloten publishers, maar ook zeker uit de hoeveelheid aangesloten adverteerders. Meerdere grote bedrijven hebben bewust voor Tradetracker gekozen; daarover lees je later in deze Tradetracker review ook nog meer informatie.

Verder is het een feit dat wij zelf ook erg te spreken zijn over Tradetracker. Als wij naar concullega’s kijken, zien wij dat ook veel concullega’s gebruik maken van dit affiliate netwerk. Waarom wij zo onder de indruk van dit netwerk zijn? In onze ogen is het succes van Tradetracker aan vier verschillende aspecten te danken:

 • Zeer handige en prettige software
 • Uitgebreide rapportagemogelijkheid
 • Prima service vanuit Tradetracker
 • Onwijs uitgebreid aanbod

Juist dankzij deze aspecten heeft Tradetracker in ons land een bizarre groei door weten te maken. Op dit moment is het zelfs één van de grootste affiliate netwerken van ons land; wij verwachten dat dit in de komende jaren ook zo blijft.

Ontwikkelingen bij Tradetracker

Ook willen wij je graag in deze Tradetracker review wijzen op nieuwe software van dit bedrijf: Real Attributen. Dankzij deze nieuwe software is dit affiliate netwerk in staat om alle publishers te belonen die bij het aankooptraject betrokken zijn geweest.

Dit betekent dat je niet meer per sé jouw bezoeker het laatste zetje hoeft te geven. Ook als je al in een eerder stadium de bezoeker naar de website van de adverteerder doorverwezen hebt, krijg je daar nog een commissie voor. Juist dankzij deze unieke software ga je op den duur eigenlijk meer geld verdienen als Publisher. Bovendien krijg je de terechte beloning/waardering, ook al heb je niet het laatste zetje gegeven aan de bezoeker!

Met welke adverteerders werkt Tradetracker samen?

In deze Tradetracker review hebben wij al aangegeven dat het aanbod van dit bedrijf heel erg uitgebreid is. In onze ogen is dit een absoluut voordeel, aangezien Tradetracker hierdoor voor heel veel publishers een interessante partij is.

Graag informeren wij je nader over het uitgebreide aanbod van Tradetracker. Want; welke adverteerders hebben zich aangesloten bij Tradetracker? En waarom zijn zij uitgerekend voor Tradetracker gegaan en niet voor bijvoorbeeld Awin of Daisycon?

Laten we alvast het volgende vooropstellen: Tradetracker heeft samenwerkingsverbanden met onwijs veel partijen. Opvallend hierbij is ook dat veel van deze partijen echt toonaangevende bedrijven zijn. Enkele van deze bedrijven hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 • 50five
 • Alternate
 • BCC
 • Cameraland
 • fonQ
 • HEMA
 • Lidl-shop
 • Toolmax
 • Verf.nu
 • VidaXL
 • Winparts
 • Xenos
 • Vodafone
 • Orange
 • G-Star
 • Lebara
 • Trivago
 • Unibet
 • TUI


Wat deze lijst met adverteerders laat zien? In onze ogen meerdere dingen. Allereerst is het dus een feit dat je via TradeTracker de producten/diensten van grote partijen kunt gaan promoten. Daarbij is het ook een feit dat je allerlei soorten producten en diensten aan kunt bieden. Je kunt je richten op fysieke producten, maar je kunt je ook richten op bijvoorbeeld sportweddenschappen of telefoonabonnementen.

Juist door deze diversiteit is de kans groot dat TradeTracker voor jou interessante campagnes aanbiedt. Daarbij is het dus ook een simpel feit dat TradeTracker onwijs veel campagnes aanbiedt, zoals uit onderstaande statistiek blijkt:

 • Actieve campagnes op dit moment: 5091

Kijk, dat is nog eens een indrukwekkend aantal. Met deze hoeveelheid campagnes is het logisch dat TradeTracker één van de grootste affiliate netwerken van ons land is.

Graag willen we hier nog iets aan toevoegen: ook als je je op de Belgische markt richt, is TradeTracker een interessante partij. Zo biedt dit netwerk bijvoorbeeld de campagnes van Conrad, Fun.be, Unigro en Vtwonen.be aan. Ook dit zijn stuk voor stuk grote adverteerders waar jij de vruchten van kunt plukken.

Onze persoonlijke bevindingen over het aanbod van TradeTracker zijn super positief. Wij zijn van mening dat je meer dan voldoende te kiezen hebt én dat je dus altijd wel een geschikte campagne kunt vinden. Naar welke industrie gaat jouw voorkeur? Shopping, Travel, Finance, Services of Telecom?

Hoe kun je een account bij TradeTracker aanmaken?

Ben je ook onder de indruk van het bovengenoemde aanbod van TradeTracker? Wil je direct gaan profiteren van de vele campagnes die door dit affiliate netwerk aangeboden worden? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een account bij TradeTracker aan te gaan maken.

Het aanmaken van een account bij TradeTracker gaat makkelijk, snel en probleemloos. Om dit account aan te kunnen maken, dien je naar de Nederlandse website van TradeTracker te gaan. Op deze website kun je vervolgens op aanmelden klikken, waarna je de volgende keuzemogelijkheden krijgt:

 • Inloggen met Google
 • Inloggen met LinkedIn
 • Inloggen met Facebook
 • Inloggen met Microsoft Live
 • Inloggen met jouw accountgegevens

In onze ogen is het verstandig om sowieso een apart account bij TradeTracker aan te maken. Ja, het is handig om in te loggen via Google of LinkedIn, maar wij kunnen het ons ook goed voorstellen dat je dit graag gescheiden wilt houden. 

Als je een account aan gaat maken, moet je de volgende velden (naar waarheid) invullen:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Aanhef
 • Adresgegevens (land, adres, plaats & postcode)
 • E-mailadres

Nadat je al die gegevens ingevuld hebt, kun je op ‘Volgende stap’ klikken. Op dat moment krijg je een nieuw scherm te zien, waarop je nog meer velden kunt zien. Op deze pagina moet je onder meer jouw gebruikersnaam, jouw wachtwoord en jouw registratiegebied (Nederland) in gaan vullen. Vervolgens kun je ook nog een keuze maken tussen ‘persoonlijk account’ of ‘zakelijk account’. Als je voor ‘zakelijk account’ kiest, kun je ook direct jouw bedrijfsnaam en BTW nummer invullen.

Als je ook dat gedaan hebt, kun je doorgaan naar de laatste twee stappen. In deze twee stappen moet je nog enkele gegevens invullen, waarna je de aanmelding definitief kunt gaan maken. Op dat moment ontvang je direct een link in jouw mailbox, waarmee je de aanmelding kunt verifiëren. 

Vanaf dat moment gaat een afdeling van TradeTracker jouw aanvraag bekijken c.q. verwerken. Ook ga je een mail ontvangen waarin staat dat je alvast websites of webshops kunt koppelen aan jouw account. Ook hiervoor moet je weer een verificatieproces doorlopen. Als ook dat proces doorlopen is, kun je starten met het promoten van de campagnes van TradeTracker.

Hoe kun je je voor een campagne aanmelden?

Is jouw inschrijving volledig afgerond? Dan kun je dus van start gaan met het verdienen van geld. Voordat dit mogelijk is, moet je wel eerst een geschikte campagne zien te vinden. Aangezien het aanbod bij TradeTracker nogal uitgebreid is, is dit ongetwijfeld mogelijk voor je.

In jouw online dashboard kun je het uitgebreide aanbod van adverteerders vinden. Je kunt hierbij filteren op de industrieën en je kunt ook nog andere voorkeuren aangeven. Nadat je dat gedaan hebt, krijg je direct een overzicht van passende campagnes. Je kunt je vervolgens met één klik op de muisknop voor de gewenste campagne aanmelden. 

Nadat je de aanmelding ingediend hebt, is het eventjes afwachten. De adverteerder gaat namelijk jouw aanmelding beoordelen. Past jouw website bij de producten van de adverteerder? Dan wordt de aanvraag goedgekeurd. Ziet de adverteerder geen raakvlakken? Dan wordt de aanvraag afgekeurd, waardoor je dus níet gebruik van de betreffende campagne kunt maken. 

Het aanmelden voor een campagne gaat via TradeTracker onwijs makkelijk. Eigenlijk wijst het dashboard direct voor zich, waardoor je snel kunt navigeren. Ook wordt het aanbod van campagnes overzichtelijk voorgeschoteld, waardoor je snel de gewenste campagne kunt vinden. Wij zijn erg te spreken over de gang van zaken bij TradeTracker!

Hoeveel geld kun je via TradeTracker verdienen?

Heb je via TradeTracker de juiste campagnes gevonden? Heb je je voor deze campagne aangemeld en is jouw aanmelding goedgekeurd? Dan kun je van start gaan met het verdienen van geld. Je moet hiervoor uiteraard wel een affiliate website opstarten, je moet bezoekers zien te trekken en je moet bezoekers warm zien te maken voor de producten/diensten op jouw website.

Hoeveel geld je vervolgens kunt verdienen, is afhankelijk van de campagne. Zo zijn er campagnes waarbij je een bepaald bedrag per aangedragen lead krijgt. Ook zijn er campagnes waarbij je een bepaald bedrag per verkoop krijgt.

In de meeste gevallen krijg je echter een bepaald % over de verkopen. Zo zijn er adverteerders die jou 6% commissies geven, 7% commissie of 10% commissie. De hoogte van de commissie verschilt in ieder geval van campagne tot campagne.  

Ook is het hierbij goed om naar de voorwaarden te kijken. Zo zijn er adverteerders die je commissie geven over alleen de producten die jij gepromoot hebt. Er zijn echter ook adverteerders die je de commissie over de volledige orderwaarde geven. Let daarnaast ook goed op meetperiode die door de adverteerder gehanteerd wordt.

In onze ogen is het onwijs belangrijk om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Bepaal welke campagnes op jouw wensen aansluiten en vergelijk vervolgens de commissies van die campagnes. Als je de juiste campagnes weet te vinden, kun je via TradeTracker echt veel geld verdienen. Dat komt niet alleen door het uitgebreide aanbod, maar ook door de software ‘Real Attribution’. Eerder in deze TradeTracker review heb je daar meer informatie over kunnen vinden. 

Zijn publishers tevreden over TradeTracker?

In deze TradeTracker review heb je veel feitelijke informatie kunnen vinden. Daarnaast hebben wij ook her en der onze persoonlijke bevindingen benoemd, waardoor je nu al een duidelijk beeld van TradeTracker hebt. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je ook nog benieuwd naar de ervaringen van andere publishers bent. Daarover vind je hieronder meer informatie!

Door de jaren heen hebben onwijs veel publishers zich bij TradeTracker aangemeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op het internet vrij veel beoordelingen over dit affiliate netwerk tegen komt. Opvallend hierbij is dat heel veel van deze beoordelingen positief te noemen zijn.

Zo roemen veel publishers het aanbod van TradeTracker, de rapportagemogelijkheden, de software én Real Attribution. Ook over het dashboard, de verleende service en de gehanteerde voorwaarden zijn veel publishers te spreken.

Al met al kunnen we concluderen dat nagenoeg alle publishers tevreden zijn over TradeTracker. Mocht jij onverhoopt in de toekomst niet tevreden zijn, is het aan te raden om contact met de klantenservice op te nemen. TradeTracker doet er namelijk alles aan om jou ook tevreden te stellen/houden! 

Wat zijn onze persoonlijke bevindingen over TradeTracker?

We zijn alweer aan het einde van deze TradeTracker review aangekomen. Graag sluiten we deze TradeTracker af met het benoemen van onze persoonlijke bevindingen:

 • TradeTracker heeft een zeer interessant aanbod van campagnes
 • TradeTracker heeft alle zaakjes prima op orde; zo werkt de website geweldig, is het dashboard overzichtelijk en kun je rekenen op een prima klantenservice
 • De gehanteerde voorwaarden (o.a. commissies) zijn bij TradeTracker prima
 • Met Real Attribution weet TradeTracker zich écht te onderscheiden; als Publisher kun je hierdoor nog meer geld gaan verdienen.

Al met al zijn wij zeer te spreken over TradeTracker. Dit affiliate netwerk is één van de grootste in ons land en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, het netwerk weet zowel veel publishers als veel adverteerders tevreden te stellen. Ben jij nog op zoek naar een geschikt affiliate netwerk voor jouw affiliate website(s)? Dan kunnen wij absoluut aanraden om je bij TradeTracker aan te gaan melden! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *