Awin review & ervaringen

Is Awin het affiliate netwerk voor jou?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Heb je een interessante niche gevonden? Heb je een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de concurrentie in deze niche ‘makkelijk’ te verslaan is? Of is er überhaupt geen concurrentie in deze niche aanwezig? Dan heb je in principe goud in de handen. Je hoeft nu alleen nog maar jouw affiliate website uit te rollen én een geschikt affiliate netwerk te vinden.

Hedendaags heb je de keus uit meerdere affiliate netwerken. Onder meer Awin, Daisycon, Tradetracker en PayPro zijn de grotere namen binnen deze markt. Daarnaast kun je ook kiezen voor de affiliate programma’s van enkele grote webshops, waaronder Bol.com. Wil je de producten van Coolblue gaan promoten? Daarvoor kun je terecht bij Partnerize.

Ongeacht welke producten je op jouw affiliate website aan wilt gaan bieden, is het van belang om een goed vergelijk tussen de verschillende netwerken te maken. Let hierbij in eerste instantie op de aangesloten adverteerders, op de bijbehorende campagnes én op alle voorwaarden. Onder meer de hoogte van de commissie en de meetperiode zijn hierbij van cruciaal belang.

Als je een vergelijk tussen de verschillende affiliate netwerken maakt, bestaat de kans dat je uitkomt bij Awin. Dit affiliate netwerk is één van de grootste netwerken op dit moment én heeft dus veel in zijn mars. Maar, is het gebruik maken van Awin ook aan te raden? 

Welke commissie hanteert dit affiliate netwerk? Voor welke adverteerders kun je bij Awin terecht? En wat zijn onze algehele bevindingen over dit affiliate netwerk? Je leest het allemaal in deze Awin review!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

De geschiedenis van Awin

Voor de oorsprong van Awin moeten we meer dan 20 jaar terug in de tijd. Aan het begin van deze eeuw werden namelijk de affiliate netwerken Zanox en Affiliate Window gelanceerd. Deze twee affiliate netwerken wisten afzonderlijk van elkaar een flinke groei door te maken, waarna beide netwerken uiteindelijk in 2017 met elkaar fuseerde.

In 2017 ontstond daardoor het bedrijf Awin; dit netwerk is dus eigenlijk de opvolger van de netwerken Affiliate Window en Zanox. De kans is groot dat je in het verleden wel eens met Zanox en/of Affiliate Window gewerkt hebt. Zanox had op het hoogtepunt namelijk 90.000 publishers en 4.300 adverteerders, terwijl Affiliate Window op het hoogtepunt 169.665 publishers had en 2.450 adverteerders.

Beide affiliate netwerken zijn vanaf 2017 dus onder één naam verder gegaan. Vanaf dat moment heeft Awin hun marktpositie eigenlijk alleen maar weten te verbeteren; dit is dan ook duidelijk terug te zien in de cijfers van dit affiliate netwerk. Op het moment van schrijven zijn de volgende cijfers over Awin te vinden:

 • Aantal werknemers: ruim 1000
 • Aangesloten publishers: ruim 211.000
 • Aangesloten adverteerders: ruim 15.000
 • Aantal kantoren: 15

Door de jaren heen is Awin ook over de gehele wereld actief geworden. In eerste instantie was dit netwerk met name gericht op Europa, maar al snel werden ook andere continenten aangedaan. Op dit moment is Awin ook actief in bijvoorbeeld Zuid-Amerika, in Midden Amerika en in Oceanië. Naar eigen zeggen weet Awin maar liefst in 180 landen bedrijven aan klanten te binden.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe succesvol is Awin?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat Awin vrij veel aangesloten adverteerders en publishers heeft. Deze cijfers laten duidelijk blijken dat Awin één van de grotere spelers op de markt is. 

Dat blijkt ook als we naar de financiële cijfers van dit netwerk kijken. Men heeft (nog) niet zelf naar buiten gebracht welke resultaten zij in het afgelopen jaren boekjaar hebben behaald. Wél heeft Awin naar buiten gebracht wat de inkomsten voor haar adverteerders en publishers zijn geweest:

 • Voor de adverteerders heeft Awin een inkomsttotaal van 11,1 miljard euro weten te realiseren.
 • Voor de publishers heeft Awin een inkomsttotaal van 818 miljoen euro weten te realiseren. 

Dat zijn vrij indrukwekkende cijfers, nietwaar? Ook deze cijfers laten duidelijk zien dat Awin een gerespecteerde en gerenommeerde partij in de wereld van affiliate marketing is.

Maar, is het aan te raden voor jou om je aan te melden bij Awin? Voor welke campagnes kun je bij Awin terecht? Hoe is het commissiemodel bij Awin opgebouwd? En in hoeverre kun je veel geld via Awin gaan verdienen? Op onder meer deze vragen geven wij in deze Awin review een uitgebreid antwoord. 

Daarnaast kijken wij in deze review ook nog naar de backend van dit affiliate netwerk. Hoe kun je bijvoorbeeld een affiliate link aan gaan maken? Hoe kun je je aanmelden voor campagnes? En hoe kun je jouw resultaten bijhouden? Op al deze vragen vind je in deze Awin óók een passend antwoord!

Met welke adverteerders werkt Awin samen?

Zoals we in de inleiding van deze review al schetsen, is het wenselijk dat je een geschikte niche weet te vinden. als je deze niche eenmaal gevonden hebt, is het zaak om een geschikt affiliate netwerk uit te kiezen. Waar je hierbij op moet letten?

Nou, je moet een affiliate netwerk zien te vinden dat de juiste campagnes voor jouw affiliate website aanbiedt. Wil je bijvoorbeeld de beste herenparfum op jouw website gaan promoten? Dan heb je adverteerders als de Douglas, online drogisterijen en de Bijenkorf nodig. Waar kun je dergelijke adverteerders vinden? De kans is groot dat je de gewenste adverteerders bij Awin kunt vinden.

In de afgelopen jaren heeft Awin namelijk een gigantisch netwerk op weten te bouwen. Niet alleen veel publishers hebben zich bij Awin aangemeld, maar óók veel adverteerders. Als je een kijkje op de website van Awin neemt, zie je onder meer de volgende adverteerders naar voren komen:

 • Ziggo
 • Omoda
 • T-Mobile
 • Centraal Beheer
 • Univé 
 • MADE
 • De Bijenkorf

Het meest opvallende hieraan: Awin richt zich niet alleen op webshops. Bedrijven als Ziggo en T-Mobile stellen je in staat om ook bijvoorbeeld sim only abonnementen op jouw affiliate website te gaan promoten. Dankzij de samenwerking met onder meer Centraal Beheer en Univé ben je ook in staat om tal van verzekeringen op jouw affiliate website te promoten.

Kortom: dankzij het uitgebreide aanbod van adverteerders kun je voor veel onderwerpen bij Awin terecht. Bovendien is Awin ook een interessant netwerk voor je als je je op de Belgische markt wilt richten. Ook enkele grote Belgische partijen (webshops bijv.) hebben zich als adverteerder bij Awin aangemeld. Ideaal!

Tot slot willen wij je graag nog een uitgebreidere lijst voorschotelen. In de onderstaande lijst zie je allerlei webshops en bedrijven die zich als adverteerder aan Awin gebonden hebben. De producten van déze bedrijven en webshops kun je dus gaan promoten:

 • AliExpress EU
 • Beter Bed
 • Bever
 • Douglas
 • Essent
 • JD Sports
 • Kees Smit
 • Krefel (België)
 • Plutosport
 • Unigro (België)
 • Vanden Borre (België)
 • Welkoop

Onze persoonlijke bevindingen over het aanbod van Awin zijn zeer positief. Ongeacht wat het onderwerp van jouw website is, is de kans heel groot dat je via Awin een geschikte campagne kunt vinden. Mocht je een nieuwe affiliate website aan het starten zijn, is ons advies om zeker even naar Awin te kijken!

Hoe kun je een account bij Awin aanmaken?

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, kun je via Awin van tal van campagnes gebruik maken. Maar, hoe kun je je nou aanmelden voor deze campagnes? En hoe kun je überhaupt een account bij Awin aanmaken?

Als je op de website van Awin terecht komt, kun je aan de rechterbovenkant op ‘Registreren’ klikken. Vervolgens krijg je allerlei velden voorgeschoteld die je in moet gaan vullen: bedrijfsnaam, fiscale woonplaats, voornaam, achternaam, e-mailadres en een bevestiging van jouw e-mailadres.

Heb je deze gegevens ingevuld? Dan moet je onder de kopjes ‘Promotietype’ en ‘Promotieruimte’ ook nog verschillende gegevens invullen. Vervolgens kun je een verificatie uit (laten) voeren, waarna jouw aanmelding definitief goed- of afgekeurd wordt door Awin. 

Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een mailtje vanuit Awin, waarna je je direct voor campagnes aan kunt gaan melden. Ons advies is wel om eerst jouw account volledig aan te vullen. Zo kun je alvast jouw betaalgegevens toevoegen en kun je mogelijk al direct andere websites toevoegen. 

Hoe kun je je voor een campagne aanmelden?

Is jouw account volledig goedgekeurd? Dan kun je je eigenlijk direct aan gaan melden voor campagnes. Log hiervoor in bij Awin en klik in het dashboard op ‘Adverteerders’:

Awin adverteerder campagne aanmaken

Onder dit kopje zie je vervolgens vier keuzemogelijkheden naar voren komen: Mijn programma’s, Gesloten programma’s, Aansluiten bij programma’s en Programma Commission Rates. Voor het aanmelden van jouw website bij nieuwe campagne(s) kun je kiezen voor ‘Aansluiten bij programma’s.

Zodra je dat gedaan hebt, krijg je onwijs veel adverteerders/campagnes voorgeschoteld. Eigenlijk zie je in dit overzicht direct alle adverteerders die zich bij Awin aangesloten hebben.

Dankzij de filters aan de linkerkant kun je de zoektocht naar geschikte campagnes gelukkig een stuk makkelijker maken. zo kun je filteren op sector, kun je filter op salesregio en kun je filteren op belangrijke kenmerken. Tevens is het via de zoekbalk – aan de linker bovenkant van het scherm – mogelijk om rechtstreeks de gewenste campagne op te zoeken.

Heb je eenmaal de gewenste campagne gevonden? Dan zie je direct de conversieratio, de bevestigingsratio, de geschatte inkomsten per klik, de betalingsstatus, de gemiddelde betalingstermijn, de product feed en de datum van de lancering van de campagnes naar voren komen. 

Maak een goed vergelijk, kies uiteindelijk voor de beste adverteerder en meld je direct aan. Nadat je je hiervoor aangemeld hebt, ligt de bal bij de adverteerder. Deze adverteerder gaat jouw website bekijken en beoordelen of jouw website aansluit bij haar campagne. Is dat het geval? Dan wordt jouw aanvraag goedgekeurd; in andere gevallen wordt jouw aanvraag afgekeurd én kun je de producten van deze adverteerder dus niet gaan promoten.

Over het aanmelden voor campagnes zijn wij zeer te spreken. Dit proces verloopt vlekkeloos, je kunt een goed vergelijk maken en je krijgt over het algemeen relatief snel een reactie vanuit de adverteerder. Het feit dat het dashboard van Awin onwijs overzichtelijk is, is in onze ogen ook absoluut een pluspunt.

Hoeveel geld kun je via Awin verdienen?

Als affiliate marketing heb je ongetwijfeld de droom om financiële onafhankelijkheid te creëren. Is dat mogelijk als je gebruik maakt van het affiliate netwerk Awin? Ja, in onze ogen behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Awin hanteert namelijk prima commissies, heeft veel adverteerders in haar assortiment en biedt dus een interessant totaalpakket aan. Een terechte vraag hierbij is uiteraard: wat is de commissie die bij Awin gehanteerd wordt? Het antwoord op deze vraag is helaas niet zo makkelijk te geven.

De hoogte van de commissie verschilt namelijk van adverteerder tot adverteerder. Zo vind je op Awin adverteerders die een commissie van 5% per order hanteren, terwijl andere adverteerders een commissie van 8% per order hanteren. Ook de meetperiode en overige voorwaarden zijn per adverteerder verschillend.

In jouw dashboard kun je overigens exact zien welke vergoedingen je hebt gekregen. Daarbij zie je ook vermeld staan welk bedrag je uit kunt betalen; Awin betaalt de commissie altijd uit op de 1e of op de 15e van de maand. Je kunt hiervoor uiteraard zelf jouw voorkeur bepalen in jouw account!

Qua voorwaarden zijn wij onder de indruk van Awin. Dit affiliate netwerk probeert het beste voor de adverteerder en de Publisher bij elkaar te brengen. Dit zie je dan ook duidelijk terug in de meetperiode, in de commissie en in de aanverwante voorwaarden. Vergelijk deze voorwaarden wel goed met elkaar, voordat je een keuze voor een bepaalde campagne gaat maken. Uiteraard kun je je ook voor meerdere campagnes aanmelden! 

Zijn publishers tevreden over Awin?

Door de jaren heen heeft Awin veel publishers aan zich weten te binden. Maar, zijn deze publishers ook te spreken over Awin? Wij zijn op onderzoek gegaan en kunnen het volgende stellen: de meeste publishers zijn te spreken over Awin.

Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen die wij bij Trustpilot gevonden hebben. Op de website van Trustpilot zijn op dit moment ruim 370 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 3,9 is. Op een schaal van 1 tot 5 is dit absoluut niet slecht te noemen, maar er is wel nog enige ruimte voor verbetering.

Wat zijn onze persoonlijke bevindingen?

In deze Awin review heb je her en der onze persoonlijke mening al kunnen vinden. Mogelijk is het jou al direct opgevallen dat wij te spreken zijn over Awin:

 • Dit affiliate netwerk heeft de zaakjes prima op orde
 • Dit affiliate netwerk biedt onwijs veel verschillende campagnes aan
 • Het dashboard van Awin werkt onwijs prettig, snel en overzichtelijk
 • De voorwaarden, o.a. de commissie, zijn ook dik in orde

Onder aan de streep kunnen wij het gebruik van Awin dus zeker aanraden. Dit is één van de affiliate netwerken waarmee je jouw affiliate website naar een hoog niveau kunt tillen. Daarnaast kun je dankzij Awin ook jouw inkomsten naar een hoog niveau tillen; wij zijn ervan overtuigd dat óók jij veel geld via Awin kunt gaan verdienen. Meld je direct aan bij dit affiliate netwerk; veel succes (en plezier)!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *