Nederlandse affiliate netwerken

Wil je aan de slag met affiliate marketing in Nederland, dan heb je een affiliate netwerk nodig.

Maar welke affiliate marketing netwerken zijn er nou eigenlijk zoal allemaal in Nederland? Op deze pagina vind je een handig en compleet overzicht van de Nederlandse affiliate netwerken.

Aanmelden is helemaal gratis, dus ik raad je aan om je alvast overal aan te melden, zodat je geen één affiliate programma mist.

Overzicht Nederlandse affiliate netwerken

Hieronder een overzicht.

PayPro.nl

PayPro is het affiliate netwerk wat ik het meest gebruik, en waar ik ook het meeste geld mee verdien.

Op PayPro vind je met name digitale producten, zoals ebooks en videotrainingen. Hierdoor ligt de commissie die je als affiliate kunt verdienen ook lekker hoog, voor sommige producten is de commissie meer dan 100,- euro, en is de commissie wederkerend. Ook de Affiliate Marketing Revolutie vind je op PayPro.

Daisycon.com

Eén van de meest bekende en grote affiliate netwerken is Daisycon. Wat Daisycon zo uniek maakt is dat ze allerlei handige tools maken om het je als affiliate marketeer een stukje makkelijker te maken.

Denk bijvoorbeeld aan vergelijkingtools voor telecom en energie.

Bol.com affiliate programma

Iedereen kent Bol.com wel, maar wist je ook dat je de producten van Bol.com als affiliate kunt promoten?

Jazeker, Bol.com heeft een heus partnerprogramma. Dat betekent dus dat je alle producten die je op Bol.com kunt kopen, ook kunt promoten. Een nadeel is wel dat de commissie relatief laag is. Een voordeel daarentegen is weer dat je over de hele winkelwagen van de koper commissie krijgt.

TradeTracker

TradeTracker is een enorm bekend affiliate netwerk, wat al heel wat jaren bestaat. In principe zou je TradeTracker het beste kunnen vergelijken met Daisycon; je vind hier dan ook soortgelijke programma’s en diensten om te promoten.

Tradedoubler

Ook een enorm grote speler in de affiliate wereld. Tradedoubler werkt met spelers als Microsoft, Orange, ING en andere grote bedrijven.

Coolblue

Net als Bol.com heeft ook Coolblue een eigen affiliate programma.

Dat betekent dat je dus ook alle producten van Coolblue kunt promoten voor commissie. Ook hier geldt – net als bij Bol.com – dat de commissie relatief gezien laag is.

Awin

Awin is denk ik het grootste Nederlandse affiliate netwerk van het lijstje op deze pagina. In Awin zijn verschillende (Nederlandse) affiliate netwerken samengegaan, zoals het grote Zanox.

Waar moet je nu beginnen?

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat Nederlandse affiliate netwerken.

Het is verstandig om je overal al aan te melden – je weet nooit wanneer je ze nodig gaat hebben – maar om te beginnen zou ik je aanraden om je aan te melden bij alleen PayPro en Daisycon. Dit zijn vrijwel de makkelijkste affiliate programma’s om mee te beginnen.

3 reacties op “Nederlandse affiliate netwerken

  1. Graag zou wat meer informatie willen over de verdiensten en de belasting die erover betaald dient te worden. Moet je een PayPal account hiervoor aanmaken of moet je je eigen rekening hiervoor opgeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *