Google Webmaster Tools wordt Google Search Console

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Google heeft bekend gemaakt dat de naam Google Webmaster Tools per direct verandert gaat worden naar Google Search Console. De reden hiervoor is dat Google Webmaster Tools niet alleen meer door webmasters gebruikt word, maar ook door SEO experts, hobbyisten, marketeers en zo voorts.

Gelukkig heeft het voor de rest geen verdere invloed op de werking van Google Webmaster Tools (vanaf nu dus Google Search Console), en blijft ook gewoon de URL hetzelfde.

Wat kunnen we hier van op uit maken?

Op zich is dit niet zo’n hele grote verandering, maar ik denk dat we wel kunnen zeggen dat SEO (Zoekmachine Optimalisatie) steeds minder technisch word.

Waar SEO vroeger meer draaide om tags en sitemaps, zo draait het nu steeds meer om goede content. Daarnaast draait bijna iedere site wel op een CMS (Content Management System) zoals WordPress, en dus zit de technische code van een site toch wel goed in elkaar.

Ik zeg het al jaren: hoog scoren in Google komt door het maken van een goede, waardevolle website. Richt je daarom op het maken van goede content en word een online autoriteit in jouw vakgebied.

Natuurlijk is het belangrijk dat de techniek van je website goed in elkaar steekt, maar ik zie vaak genoeg sites die hoger scoren dan hun concurrenten waarvan de techniek echt wel de wensen over laat.

Het meest ideale is natuurlijk dat je én een goed in elkaar stekende website hebt én een website die vol staat met goede, waardevolle content.

Wat steeds belangrijker word is dat je website zo snel mogelijk is. Google is de beste zoekmachine ter wereld, en wilt dit natuurlijk ook blijven. Hierdoor wil Google altijd de beste websites in de zoekresultaten laten zien.

Als een website echter langzaam laad, worden mensen ongeduldig en verlaten ze de website alweer nog voordat de website geladen is. Een goede richtlijn is om de laadtijd van je website onder de drie seconden te houden.

Aanbevolen artikelen:

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *