Google Webmaster Tools wordt Google Search Console

Google heeft bekend gemaakt dat de naam Google Webmaster Tools per direct verandert gaat worden naar Google Search Console.

De reden hiervoor is dat Google Webmaster Tools niet alleen meer door webmasters gebruikt word, maar ook door SEO experts, hobbyisten, marketeers en zo voorts.

Gelukkig heeft het voor de rest geen verdere invloed op de werking van Google Webmaster Tools (vanaf nu dus Google Search Console), en blijft ook gewoon de URL hetzelfde.

Wat kunnen we hier van op uit maken?

Op zich is dit niet zo’n hele grote verandering, maar ik denk dat we wel kunnen zeggen dat SEO (Zoekmachine Optimalisatie) steeds minder technisch word.

Waar SEO vroeger meer draaide om tags en sitemaps, zo draait het nu steeds meer om goede content. Daarnaast draait bijna iedere site wel op een CMS (Content Management System) zoals WordPress, en dus zit de technische code van een site toch wel goed in elkaar.

Ik zeg het al jaren: hoog scoren in Google komt door het maken van een goede, waardevolle website. Richt je daarom op het maken van goede content en word een online autoriteit in jouw vakgebied.

Natuurlijk is het belangrijk dat de techniek van je website goed in elkaar steekt, maar ik zie vaak genoeg sites die hoger scoren dan hun concurrenten waarvan de techniek echt wel de wensen over laat.

Het meest ideale is natuurlijk dat je én een goed in elkaar stekende website hebt én een website die vol staat met goede, waardevolle content.

Wat steeds belangrijker word is dat je website zo snel mogelijk is. Google is de beste zoekmachine ter wereld, en wilt dit natuurlijk ook blijven. Hierdoor wil Google altijd de beste websites in de zoekresultaten laten zien.

Als een website echter langzaam laad, worden mensen ongeduldig en verlaten ze de website alweer nog voordat de website geladen is. Een goede richtlijn is om de laadtijd van je website onder de drie seconden te houden.

Aanbevolen artikelen:

Succes!

Laat een reactie achter