Geld verdienen met Facebook? Ontdek alle mogelijkheden op een rij!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Geld verdienen met Facebook? Hier lees je alle mogelijkheden

Geld verdienen met Facebook is natuurlijk wat de meeste mensen wel willen doen. Tegenwoordig zit iedereen wel op Facebook, en valt er ook heel wat geld mee te verdienen.

Alleen weten de meeste mensen niet dat het mogelijk is, en als ze dat al weten, hóé dat mogelijk is.

In dit artikel heb ik verschillende mogelijkheden om geld te verdienen op Facebook beschreven, zodat je deze kennis vandaag al kunt toepassen om je eerste euro’s te verdienen.

Waarom geld verdienen met Facebook?

Voordat ik de mogelijkheden van geld verdienen met Facebook ga bespreken, wil ik eerst even vertellen waarom deze manier van online geld verdienen door veel mensen toegepast word.

Het grote voordeel is namelijk dat je niet per sé een eigen website hoeft te hebben, en je dus zonder enige kosten hier direct mee aan de slag kunt. Het enige wat je nodig hebt is een Facebook account, and that’s it! Meer niet!

Daarnaast gebruiken steeds meer mensen Facebook, en wordt Facebook als maar groter en groter. Hierdoor kun je (enorm gericht) veel mensen bereiken.

Dit zijn slechts een aantal voordelen; het gaat er om dat je inziet dat Facebook een geweldige manier is om geld te verdienen op het internet. Veel mensen doen het al, waarom zou jij het niet doen?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Facebook inzetten voor affiliate marketing

De nummer één manier waarvoor geld verdienen met Facebook ingezet word, is affiliate marketing. Affiliate marketing is als het ware dat je andermans producten promoot. Wanneer iemand dan via jouw link het product koopt, krijg jij een bepaald percentage van de winst.

Hiervoor leent Facebook zich natuurlijk uitstekend uit. Je kunt in een korte tijd veel mensen bereiken, en er voor zorgen dat mensen op jouw affiliate links klikken.

Dit kun je op een aantal manieren doen:

 • Op je persoonlijke Facebook account affiliate links verspreiden
 • Een fan pagina van het product maken, en daar je affiliate links op verspreiden

Mijn voorkeur gaat uit naar de tweede.

Het is wel belangrijk dat je niet alleen maar je affiliate links gaat verspreiden. Je moet een band opbouwen, zodat mensen je gaan vertrouwen.

Wees waardevol. Geef regelmatige goed, informatie content en je zult zien dat mensen je berichten gaan waarderen en gaan liken. En hoe meer likes, hoe meer clicks. Zorg alleen wel dat je Facebook pagina een pagina van hoge kwaliteit is.

Een aantal tips om een waardevolle Facebook pagina op te zetten:

 • Geef regelmatig goede, waardevolle tips over het ondewerp
 • Maak regelmatig video’s waarin je tips geeft (dit zorgt voor een authority uitstraling)
 • Plaats maximaal 1 keer per dag een bericht. Het beste is 5-6 keer per week
 • Zorg voor interactie op je Facebook pagina.
 • Plaats niet onder elk bericht een affiliate link. Doe dit bijvoorbeeld 1 keer per week

Facebook inzetten voor affiliate marketing is een goede manier voor geld verdienen met Facebook, pas het alleen wel op de juiste manier toe ;).

Lees ook mijn artikel vol met affiliate marketing tips voor nog meer inkomsten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Facebook inzetten als ’traffic source’ naar je website

Facebook is een ideale manier om bezoekers naar je website te krijgen, en zodoende geld te verdienen. Je haalt dus de bezoekers van Facebook naar je website, waarop bezoekers jouw product kunnen kopen, of op je affiliate links kunnen klikken.

Dagelijks zitten er miljoen mensen op Facebook; het zou natuurlijk geweldig zijn als je jouw doelgroep naar jouw website kunt krijgen.

Ik zie Facebook dan ook vooral als traffic source (verkeersbron) naar mijn website(s). Via Facebook kan ik namelijk honderden bezoekers naar mijn website krijgen door het plaatsen van één simpel berichtje. Dit vergt alleen wel wat werk vooraf en is natuurlijk niet van de één op de andere dag gerealiseerd.

Om Facebook in te zetten als verkeersbron naar jouw website, zijn er drie mogelijkheden:

 • Een Facebook advertentie opzetten (lees mijn artikel over adverteren op Facebook)
 • Een Facebook pagina opzetten waarin je jouw website promoot
 • Via je persoonlijke profiel mensen naar je website krijgen

Ook hier geldt dat het belangrijk is dat je het vertrouwen van mensen kweekt. Mensen gaan niet zomaar op de link naar jouw website klikken als ze niet weten wat het is.

Om bezoekers naar je website te krijgen kun je de tips die hierboven (over affiliate marketing) ook gebruiken, maar dan je affiliate link vervangen door de link van je website.

Een Facebook post van de Internet Succes Gids.nl Facebook pagina
Hierboven zie je een screenshot van een bericht wat ik op de Facebook pagina van InternetSuccesGids.nl heb geplaatst.
Zoals je ziet heb ik een link naar de live webinar pagina geplaatst, en vinden mensen dat leuk. Hier biedt ik gratis informatie aan.

Wat belangrijk is, is dat je goed voor ogen moet hebben waarom je de bezoekers op je website wilt krijgen. Dit is natuurlijk om geld te verdienen, maar hoe wil je dat realiseren?

Bezoekers op je website krijgen is één ding, daar geld mee verdienen is een tweede. Je moet dus dus zorgen dat het product wat je wilt verkopen direct duidelijk is.

Dit kun je doen door de volgende tips te gebruiken:

 • Stuur bezoekers direct naar het product wat je wilt verkopen
 • Zorg voor een duidelijk opgezette website
 • Zorg er voor dat je website vertrouwen en autoriteit uitstraalt, zodat de bezoeker weet dat hij of zij bij jou aan het juiste adres is
 • Geef de bezoeker de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief, zo kun je – nadat de bezoeker jouw website heeft verlaten zonder iets te kopen – weer een contactmoment creëren

Ook hier geldt: wees relevant, wees informatief en biedt veel waarde.

Meer bezoekers naar je website? Lees mijn artikel Hoe krijg je bezoekers op je website, met daarin allerlei handige tips en tricks.

Betaald krijgen voor een like

Een hele simpele manier voor geld verdienen met Facebook is bepaalde pagina’s te liken tegen een vergoeding.

Pagina eigenaren hebben een bedrijf ingeschakeld wat zorgt voor meer likes op hun pagina, en jij kunt je daar voor aanmelden. Zo krijg jij bijvoorbeeld 0,02 cent per like.

Een aantal websites die deze mogelijkheid aanbieden zijn:

En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer sites die dit mogelijk maken ;).

Zelf raad ik deze manier van geld verdienen met Facebook overigens niet aan, omdat het hier echt om hele kleine bedragen gaat en je als het ware niks opbouwt.

En nu?

Je weet nu dus hoe je geld kunt verdienen met Facebook. Het is aan jou om deze informatie in de praktijk toe te passen.

Begin hier vandaag al mee. De informatie zit nu vers in het geheugen en je zit er als het ware ‘in’.

Als je hier mee wacht is de kans groot dat je de informatie laat verwateren en je er dus uiteindelijk niks meer mee doet. Van afstel komt uitstel.

Wil je meer informatie over geld verdienen op het internet? Lees dan mijn artikel: Geld verdienen op internet, alle mogelijkheden en technieken op een rij!

Wat zijn jouw ervaringen met geld verdienen op Facebook? Verdien jij al geld? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Geld verdienen met Facebook? Ontdek alle mogelijkheden op een rij!

 1. ik had vernomen dat het niet was toegestaan om affiliate links te plaatsen op FB.
  Geeft FB je een melding als je wat verkeerd doet ?

  1. Hoi Ludwig,

   Wanneer je iets doet op Facebook wat niet de bedoeling is, krijg je hier inderdaad een melding van. Pas hier wel mee op, want wanneer je meerdere keren de regels overtreed, kan je account geblokkeerd worden.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *