Crypto & affiliate marketing

Zo kun jij gratis Bitcoin (en andere crypto) verdienen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Begin 2021 heeft Bitcoin wederom een All Time High weten te behalen. Of beter gezegd: deze crypto weet continu een nieuwe All Time High te halen. Wat dit zegt? Dit geeft duidelijk aan dat Bitcoin onwijs populair is. Dit is niet alleen aan de koers van de Bitcoin terug te zien, maar ook aan de koers van de altcoins.

Ook in de media, op het internet én op social media kanalen kom je plots meer informatie over crypto tegen. Is dat toeval? Nee, dat is zeker niet toeval. Meer en meer mensen gaan zich namelijk met crypto bezig houden. Dat geldt persoonlijk voor mij ook.

Enkele jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met crypto. Vanaf dat moment had ik eigenlijk al interesse in deze digitale munteenheden; recentelijk is die interesse alleen maar verder aangewakkerd. Hoe dat komt? Nou, ik ben al enkele jaren bezig met het promoten van crypto producten. 

Door de jaren heen heb ik hier vrij veel geld mee weten te verdienen. Op sommige dagen wist ik meer dan 250 euro in Bitcoin uitbetaald kreeg. Dit kreeg ik niet uiteraard niet zomaar, maar was puur het gevolg van alle orders die ik via mijn affiliate marketing had weten te scoren.

Ik merk dan ook dat in de afgelopen periode meer en meer mensen interesse in crypto krijgen. Dit zie ik ook terug aan mijn commissies. Doordat ik zelf vrij enthousiast over het promoten van crypto producten ben, heb ik me voorgenomen om jou ook hierbij te gaan helpen.

Hoe ik dat doe? Dat doe ik onder meer door een video op YouTube; die kun je hieronder zien. Daarnaast heb ik ook besloten om dit artikel te schrijven. In dit artikel bespreek ik hoe je crypto kunt promoten, waarom de combinatie crypto & affiliate marketing ideaal is en waar je zoal rekening mee moet houden. Ben je benieuwd geworden? Neem het artikel op je gemakje door en start zelf ook direct met het promoten van crypto!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom is het interessant om crypto te promoten?

Ben je al enige tijd bezig met affiliate marketing? Dan weet je ongetwijfeld al dat het van cruciaal belang is om een geschikte niche te vinden. Met name in de niches valt het geld te verdienen en weet je echt een passief inkomen op te bouwen.

De wereld van crypto valt niet echt als een niche te omschrijven, maar is toch heel interessant te noemen. Waarom het aan te raden is om crypto te gaan promoten? De belangrijkste reden daarvoor is de commissie. Als je succesvol crypto wilt te promoten, krijg je hier echt een flinke commissie voor.

Laat ik als voorbeeld eens de broker Bitvavo nemen. Via deze broker kun je zelf crypto inkopen, kun je crypto verkopen en kun je dus geld verdienen. Jij, als affiliate marketeer, kunt ook gebruik maken van het affiliate programma van Bitvavo. Dit betekent dat je unieke affiliate links aan kunt maken, waarmee je dus commissie op kunt strijken.

In de onderstaande video laat ik je dit zien:

Als ik naar de commissie van Bitvavo kijk, ligt dit percentage op maar liefst 15%. Maar, daar blijft het niet bij. Ik citeer hieronder namelijk even precies datgene wat op de website van Bitvavo over de commissie te vinden is:

‘Word een affiliate partner van Bitvavo en ontvang een permanente commissie van 15% alle handelskosten die door u aangebrachte gebruikers betalen’. 

Wat ik hiermee wil zeggen? Nou, je krijgt niet alleen 15% over de eerste ‘betaling’ van de door jou aangebrachte gebruiker, maar óók over toekomstige betalingen. Dit betekent dat je een flink vermogen op kunt bouwen dankzij het promoten van crypto!

Weet jij veel mensen klant te laten worden bij Bitvavo? Dan kun je écht flink wat commissie op gaan strijken. Dat is zeker het geval als deze door jou aangebrachte gebruikers flink gaan traden. Hier heb je uiteraard als affiliate marketeer geen invloed op, maar het is wel goed om te weten dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Daarnaast is het ook een voordeel dat het promoten van crypto niks bijzonder is. Wat ik hiermee bedoel? Nou, het promoten van crypto of het promoten van de beste spijkerbroek komt uiteindelijk op hetzelfde neer. Je moet jouw bezoekers warm weten te maken voor het product en je moet hen zien te overtuigen. Hierbij maakt het in de basis niet uit of je nou crypto of een spijkerbroek promoot!

Al met al is het handelen in crypto dus zeer interessant. Daarbovenop komt ook nog eens dat de verwachtingen rondom crypto hooggespannen zijn. Mocht je een succesvolle crypto affiliate website weten te starten, pluk je daar op de lange termijn hoogstwaarschijnlijk ook de vruchten van.

Je ziet nu al dat meer en meer mensen zich met crypto bezig gaan houden. Naar verwachting blijft het aantal geïnteresseerde mensen in de komende jaren alleen maar groeien, waardoor dit echt een kansrijke markt is.  

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Uitbetaling in crypto

Graag wil ik je ook nog op een ander voordeel wijzen. Bij veel exchanges en crypto brokers is het zo dat je de commissie uitbetaald krijgt in bijvoorbeeld Bitcoin. Wat is hier dan het voordeel van? Nou, je kunt hiermee dus direct gaan profiteren van koersstijgingen in de toekomst. 

Dit betekent dus dat je jouw commissie automatisch nog meer waard weet laten te worden. In mijn ogen is dit echt een perfect voorbeeld van een passief inkomen. In mijn ogen is dit ook een ideale mogelijkheid om bijvoorbeeld voor een nieuwe auto te sparen, om een extra potje op te bouwen of zelfs om pensioen op te bouwen.

Uiteraard is het hierbij wel van belang dat je veel commissie weet te verkrijgen. Des te meer commissie je krijgt, des te hoger jouw inkomsten in de basis al liggen. Mocht je veel commissie op weten te strijken, wordt deze commissie alleen maar meer waard door stijgingen van bijvoorbeeld de Bitcoin.

Wil je dit risico liever niet nemen? Dan kun je er ook voor kiezen om de commissie in de vorm van Bitcoin direct om te zetten naar euro’s. Dit kun je ook direct via de betreffende exchange/broker doen!

Hoe werkt het promoten van crypto via affiliate marketing precies?

Klinken bovengenoemde voordelen bij jou als muziek in de oren? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Een permanente commissie van maar liefst 15% is immers uniek te noemen. Overigens vind je ook bij andere brokers/exchanges interessante commissies terug, waarover later in dit artikel nog meer.

Wil jij nou ook graag crypto gaan promoten? Dan heb je hier allereerst een geschikte website voor nodig. Je moet bijvoorbeeld een website hebben die over crypto gaat, die over de Bitcoin gaat of die over één van de vele altcoins gaat. Uiteraard kun je ook met een compleet ander onderwerp aan de slag gaan, zolang je maar op een creatieve manier crypto kunt promoten op jouw website.

Voordat je je bij één van de brokers aan kunt melden, moet je wel enige voorbereidingen treffen. Zo is het wenselijk dat je alvast veel content op jouw website gaat plaatsen. Waarom dit aan te raden is? Omdat de kans dan héél groot is dat je direct door de broker geaccepteerd wordt. Vanaf dat moment kun je de unieke affiliate links aanmaken, op jouw website plaatsen en veel commissie op gaan strijken.

Vervolgens is het zaak om de crypto producten op jouw website te gaan promoten. Hoe je dat kunt doen? Dat is volledig aan jou. Je kunt artikelen gaan schrijven over Bitcoin, je kunt een vergelijkingswebsite over alle exchanges starten of je kunt uitgebreide reviews over de exchanges gaan schrijven.

Op dit gebied is het promoten van crypto echt niet anders dan het promoten van andere producten. Onderaan de streep draait het om het plaatsen van goede content, het aantrekken van veel bezoekers, het optimaliseren van jouw website en het overtuigen van jouw bezoekers.

Tussen welke exchanges kun je kiezen?

Wil jij graag jouw passieve inkomen verder op weten te bouwen? Dan is het echt interessant om je te gaan richten op crypto in combinatie met affiliate marketing. 

Voordat je echt geld kunt gaan verdienen, moet je wel eerst een geschikte exchange zien te vinden. Enkele van de mogelijkheden heb ik in onderstaand lijstje opgesomd:

Belangrijk detail: je kunt zélfs Amerikaanse platformen gaan promoten. De laatstgenoemde broker, Coinbase, is namelijk van origine een Amerikaans platform. Nederlanders kunnen zich echter daar ook aanmelden, waardoor je op jouw affiliate website zelfs dit platform kunt promoten.

Hoe je nou de beste exchange kunt vinden? Mijn advies is om een goed vergelijk te maken tussen de hierboven genoemde brokers. Deze drie brokers hebben namelijk een interessante affiliate programma én interessante voorwaarden.

Het is aan jou om te bepalen welk programma dan het beste aansluit op jouw voorkeuren. Nog een handige tip: je kunt er uiteraard ook voor kiezen om meerdere platformen te gaan promoten. Daarmee kun je de kans op een commissie eigenlijk alleen maar verhogen!

Voorbeelden van affiliates die crypto promoten

In de onderstaande video laat ik je een aantal voorbeelden zien van hoe crypto door affiliates wordt gepromoot.

Kan ik het promoten van crypto aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde van dit artikel over crypto uitgekomen. Graag sluit ik dit artikel af met een algehele conclusie. Daarbij geef ik graag antwoord op de vraag ‘Kan ik het promoten van crypto aanraden?’.

Als je dit artikel van A tot Z doorgenomen hebt, is mijn volgende advies geen verrassing meer: ja, ik kan het promoten van crypto van harte aanraden. In mijn ogen is dit een ideaal product om te promoten, waarbij onder meer de hoge commissies zeer aantrekkelijk zijn.

Daarnaast is het ook een voordeel dat je crypto op tal van manieren kunt promoten. Het is aan jou om een creatieve en unieke manier te bedenken, zodat je op gaat vallen tussen de andere websites die over crypto berichten. 

Zolang je een goed idee hebt én veel inzet toont, is het een kwestie van wachten voordat je de eerste commissies opstrijkt. Naarmate je meer en meer commissies op weet te strijken, wordt het eigenlijk alleen maar interessanter. Zeker als je je in Bitcoin uit laat betalen, laat je jouw commissies eigenlijk alleen maar meer waard worden. Succes met crypto & affiliate marketing!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *