Bitvavo Review: Handigste manier om veilig en snel cryptomunten te kopen?

bitvavo review ervaringen

Bitvavo’s motto is: “Digitale valuta voor iedereen”. Een mooi motto, want alhoewel cryptocurrency erg populair zijn, zo is het voor de beginners onder ons nog steeds erg moeilijk en ingewikkeld om cryptocurrency’s te kopen.

Is Bitvavo hierin anders?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je benieuwd bent naar hoe betrouwbaar Bitvavo is, en hoe Bitvavo nou eigenlijk werkt. 

Ik gebruik nu zo’n drie weken het Bitvavo platform, en zal je op deze pagina mijn eerlijke ervaringen met je delen.

Is Bitvavo een goed platform om Bitcoin en andere cryptocurrency’s mee te kopen en te verkopen? Ik vertel het je in mijn review!

Inhoudsopgave

Bitvavo: Wat is het eigenlijk?

Voordat ik je vertel hoe Bitvavo werkt, en wat mijn ervaringen zijn, zal ik je eerst vertellen wat Bitvavo nou eigenlijk is.

Bitvavo is een platform (website) waarmee je populaire cryptocurrency kunt kopen, zoals Bitcoin, maar ook Ripple en Ethereum. Naast het kopen van cryptocurrency, kun je ook cryptocurrency verkopen via Bitvavo. 

Hetgeen wat Bitvavo anders maakt dan ‘de rest’ is het gebruiksvriendelijke systeem en de goedkope transactiekosten én de super snelle klantenservice, waar ik later in deze review nog op terugkom.

Deze cryptomunten kun je momenteel bij Bitvavo kopen en verkopen:

 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • Ethereum
 • Bitcoin
 • Litecoin
 • NEO
 • Qtum
 • NEM
 • Stellar
 • Monero
 • Ripple
 • Verge
 • Zcash

Crypto kopen bij Bitvavo: dit is hoe het werkt

Wanneer je cryptocurrency’s bij Bitvavo wilt kopen, zul je eerst een gratis account moeten openen. Dat kan direct via deze link.

Nadat je een account hebt aangemaakt, dien je eerst euro’s te storten op je Bitvavo account. Dit is anders dan hoe we van de meeste andere platformen gewend zijn, maar maakt het wel handig om te gebruiken. Ik vroeg de klantenservice om de reden hiervoor, en dit was hun antwoord: 

“Je moet inderdaad eerst je valuta storten. De reden is dat je eerst de valuta op het platform moet hebben in onze wallet, zodat je vervolgens realtime kunt handelen. Digitale valuta zijn zo extreem volatiel dat iedere seconde belangrijk is; daarom doen de exchanges het ook op deze manier. Maar websites als Bitonic doen het weer net andersom. Het is maar net wat je gewend bent. We zijn momenteel wel bezig met een nieuwe versie van het panel waardoor het wat duidelijker wordt.”

En dat klopt ook. Wanneer je euro’s hebt gestort op je Bitvavo account, kun je daarmee direct allerlei cryptocurrency’s kopen. Die koop je dan realtime, tegen de koers die je op dat moment ziet staan.

Bitvavo crypto storten

Je kunt direct euro’s storten met iDEAL, waardoor het geld dus direct op je Bitvavo rekening staat, en je dus al gelijk crypto kunt kopen.

Bitvavo als wallet gebruiken

Nog een voordeel van Bitvavo is dat je je Bitvavo account als wallet kunt gebruiken.

Heb je geen hardware wallet, dan kun je dus gewoon de gekochte cryptomunten bij Bitvavo laten staan. 

In je Bitvavo account zie je precies welke cryptomunten je hebt, en wat de waarde daarvan is. Daarnaast kun je de gekochte crypto die je in Bitvavo hebt staan, ook weer direct vanuit Bitvavo verkopen.

2FA en veiligheid

Als je in crypto gaat investeren, is het belangrijk dat je je account en wallet goed beveiligd hebt.

In Bitvavo kun je je account goed beveiligen. Je kunt hier een 2FA (2 Factor Authentication) aanzetten, en ook instellen welke apparaten er toegang krijgen tot je account.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alleen een computer van een bepaald IP-adres toegang kan krijgen tot het account. Als er een nieuw apparaat wilt inloggen op je Bitvavo account, moet je deze per email goedkeuren. 

Snelle en vriendelijke klantenservice

Zoals aan het begin van deze review al aangegeven, is de klantenservice van Bitvavo erg snel.

Waar je bij andere (Nederlandse) alternatieven (zoals bijvooorbeeld Bitonic en Litebit) dagen, of zelfs weken, moet wachten op een antwoord, krijg je dat bij Bitvavo vaak al binnen een uur. 

Dit is een mega pluspunt tegenover andere crypto platformen, aangezien je toch wel snel contact wilt hebben mocht er iets fout gaan of mocht je vragen hebben.

Daarnaast denkt de klantenservice met je mee, en krijg je niet de standaard antwoorden.

Bitvavo Review & Conclusie

Ik ben blij dat ik Bitvavo tegengekomen ben. Bitvavo is een uiterst gebruiksvriendelijk systeem, en is technisch gezien echt een hoogstandje.

Bitvavo is snel, goedkoop en bied super veel mogelijkheden. Waar ik erg over te spreken ben is de transactiesnelheid en het dashboard. Je kunt op Bitvavo in één overzicht zien wat je portfolio doet, en kunt eenvoudig munten kopen en verkopen.

Daarnaast ben ik erg te spreken over de klantenservice; antwoord binnen een uur is iets wat je niet vaak ziet bij soortgelijke diensten.

Hierom raad ik Bitvavo ook van harte aan.

Een gratis account aanmaken doe je via de onderstaande link.

Maak DIRECT Jouw Gratis Account aan en Koop Veilig en Snel Crypto!

7 reacties op “Bitvavo Review: Handigste manier om veilig en snel cryptomunten te kopen?

 1. Voor Nederland is BitVaVo de beste exchange, duidelijk, snel, betrouwbaar en de goedkoopste. Een echte aanrader! Ik heb de meeste functies uitgeprobeerd: euros storten met ideal; kopen van Crypto; verkopen van Crypto; Crypto storten op Nano S vice versa; Crypto verkopen voor Euro’s en die vervolgens storten naar eigen bankrekening en het werkt prima en snel en gemakkelijk.

 2. Ik gebruik Bitvavo om mijn crypto’s aan te kopen. Super makkelijk!! Gebruik onderstaande link om over de eerste 1000 handelskosten geen fee te betalen!

 3. Inderdaad heel gebruiksvriendelijk.
  Storten, opnemen, aankoop, verkoop, een makkie.
  Verkopen van cryptocurrency en storten naar bankrekening op werkdagen binnen een paar uur op rekening. Klasse!!!

 4. Support onbereikbaar. Heeft er iemand tips om de support vlot te bereiken?
  Geen reactie op de mails, beloofde live chat is niet te vinden.
  Ten einde raad.

 5. Echt waardeloos so far. Er ontstaat een fout bij het uploaden van de identiteitsgegevens. Hebben ze ook toegegeven. Op andere devices ingelogd, met een ander email account, maar kan gewoon niet beginnen. Heb al 2 keer een vage standaard mail van ze gekregen dat dit soms voorkomt en dat ze er mee bezig zijn. Ben al dagen bezig, niks geen verandering. De moed zakt me in de schoenen. Iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *