Waarom je niet (teveel) met negatieve mensen om moet gaan

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Mensen met negatieve gedachten horen hier niet ;)

Waar je me omgaat word je mee besmet“. Het is misschien een oud-Hollands gezegde, maar het is absoluut waar en van deze tijd ;).

Ieder mens heeft bepaalde dromen en doelen. Helaas kent iedereen ook wel mensen die altijd negatief zijn en niet geloven dat je deze doelen en dromen ooit zult halen.

Deze mensen hebben vaak een negatieve invloed op je, en kunnen er zelfs voor zorgen dat je jouw dromen en doelen niet waar durft te maken.

In dit artikel bespreek ik hoe ik negatieve mensen uit mijn leven ‘verbannen’ heb, wat dit voor mij heeft opgeleverd en – nog belangrijker – hoe ook jij dit kunt doen.

Waarom negatieve mensen slecht voor je zijn

Toen ik de droom had om op het internet geld te verdienen waren er genoeg mensen die mij raar aankeken en moesten lachen. “Geld verdienen op het internet, dat is toch geen beroep!?”, hoorde ik dan maar wat vaak genoeg.

Het grappige is dat veel vrienden en kennissen mij het advies gaven om niet voor mezelf te gaan beginnen en niet mijn dromen uit te laten komen. Ze vonden dat ik beter maar mijn opleiding kon afmaken, en beter een ‘echte’ baan kon gaan zoeken. Dat is tenslotte iets waar de toekomst ligt.

De vrienden en kennissen zijn eigenlijk onder te verdelen in twee soorten ‘groepen’, namelijk:

  1. Het type mens wat het beste met je voor heeft en simpelweg niet beter weet dan zijn/haar waarheid (dus naar school gaan en een negen tot vijf baan zoeken)
  2. Het type mens wat je niet wil dat je jouw dromen en doelen achterna gaat, omdat ze bang zijn dat je meer succes zult hebben dan zijzelf

Het is vooral het tweede type mens wat een grote negatieve invloed op je kan hebben, omdat deze persoon dit vaak in een soort haat uit.

Deze soort mensen kunnen je als het ware er voor zorgen dat je zelf ook niet meer in je dromen gaat geloven. Ze noemen alleen naar de negatieve kanten, en vertellen je alleen maar waarom het niet kan. Terwijl je maar één reden nodig hebt om je dromen uit te laten komen, en dat is om in je eigen dromen geloven.

Het is natuurlijk logisch dat vrienden en kennissen een grote invloed op je hebben, anders vraag je natuurlijk niet om hun advies en raad.

Wanneer je voor bepaalde keuzes staat zul je er achter komen wie je echte vrienden zijn. Dat zijn namelijk de vrienden die je steunen en in je geloven. En geloof me, deze zijn op één hand te tellen.

Over het algemeen willen mensen namelijk niet dat jij succes hebt. Mensen willen namelijk zelf succes, en als ze dat zelf niet hebben, willen ze niet dat jij dat wel hebt. Dit zijn de mensen die je los moet laten en niet meer mee om moet gaan.

Ze hebben alleen maar een negatieve invloed op je en weerhouden je er van om je dromen waar te maken.

Het klinkt misschien een beetje hard, maar het is wel zo.

Negatieve mensen zorgen er alleen maar voor dat je zelf ook in een negatieve ‘sfeer’ komt, en dat is nergens goed voor.

Probeer je juist te omringen met mensen die een positieve invloed op je hebben. Mensen die al bereikt hebben wat jij zou graag willen bereiken. Deze mensen kunnen je helpen om je doelen en dromen te realiseren en kunnen je tips geven van hoe het wél moet, en welke valkuilen je moet ontwijken.

Je zult merken dat – wanneer je jezelf met positieve mensen omringt – je veel meer voor elkaar kunt krijgen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe negatieve mensen uit je leven ‘verbannen’?

Sinds ik de mensen die altijd maar negatief waren uit mijn leven heb ‘verbannen’, bereik ik steeds meer doelen en laat ik steeds meer dromen werkelijkheid worden.

Door de jaren heen had ik al geleerd mij niet teveel van andere mensen aan te trekken, maar indirect blijven negatieve mensen toch een negatieve invloed op je te hebben.

Ik heb daarom besloten dat ik niet langer meer met dit soort mensen om wil gaan, en me alleen wil omringen met mensen die in me geloven. Die weten dat het mogelijk is om geld op het internet te verdienen. Die weten dat er meer is dan een saaie negen tot vijf baan.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing.

Zoals ik hierboven ook al zei zijn mensen die niet in jou geloven geen echte vrienden, en voegen ze niks toe. Het is dan ook beter om deze ‘vrienden’ los te laten.

Wat ik gedaan heb is simpelweg het contact met deze personen laten verwateren. Ik heb geen ruzie met ze gemaakt, ik heb simpelweg geen contact meer met ze opgenomen. Hierdoor voorkom je onnodige ruzies.

Je zult merken dat wanneer je zelf geen contact meer zoekt, en zelf niks meer van je laat horen, dat deze mensen toch verder gaan en ook geen contact met jou opzoeken. Dit laat maar zien hoe ‘echt’ de vriendschap was ;).

Blijf oppervlakkig als ze je een vraag stellen, en ga er niet verder op in.

Dit klinkt misschien erg hard en is zeker niet leuk om te doen, maar ik kan je vertellen dat dit het allemaal waard is. Je krijgt binnen mum van tijd nieuwe vrienden waar je veel meer aan hebt.

Onthoud dat we op de wereld zijn om elkaar te helpen, niet om elkaar te ontmoedigen.

Als ik geluisterd had naar de ‘adviezen’ van mensen die toch niet in mij geloofden, dan zou ik niet in de positie zijn waar ik vandaag de dag ben.

Het is me gelukt om een volledig internet inkomen te realiseren. Het is me gelukt om te kunnen werken waar en wanneer ik maar wil. Het is me gelukt om minimaal vijf keer per jaar op vakantie te gaan.

Natuurlijk gaat niet alles van het leien dakje, maar dat gaat het nooit. Je hebt altijd te maken met obstakels en dingen die je achteraf beter anders kon doen. Maar zo is het leven en daar leer je weer van. Deze kennis kun je gebruiken zodat je de volgende keer niet opnieuw deze fout maakt.

Geef niet op, en op den duur kom je waar je wil zijn.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *