Waarom je jezelf nooit moet laten ontmoedigen door andere mensen

Dromen + hard werken = succesAndere mensen kunnen vaak een grote invloed op je hebben. Vooral mensen waar je tegenop kijkt kunnen er voor zorgen dat jouw beslissing zodanig beïnvloed wordt, dat het eigenlijk niet eens meer jouw beslissing is.

Eigenlijk is dat raar. Want het is tenslotte jouw beslissing en jouw leven!

Vervelend is dat andere mensen er ook voor kunnen zorgen dat je als het ware ontmoedigd word, over iets waar je misschien wel heel veel zin in had, en dat je het daarom niet meer doet (of durft).

In dit artikel bespreek ik waarom je jezelf nooit moet laten ontmoedigen door andere mensen.

Het is jouw droom, en jouw leven

Toen ik volledig voor mijzelf wilde beginnen waren er genoeg mensen die mij ontmoedigde om dat juist niet te doen. Ik zou nog te jong zijn en dus weinig kans maken om succesvol te worden.

Ook vonden veel mensen het uit mijn directe omgeving maar raar dat ik “op het internet ging beginnen”, want “geld verdienen op het internet, is toch geen beroep”?

Voordat ik volledig voor mezelf ging beginnen had ik al een bron van vaste ‘internet inkomsten’ opgebouwd, maar voor het zover was verdiende ik nog geen cent.

Sterker nog, ik heb er twee tot drie maanden voor gedaan om één euro (!) op het internet te verdienen. Drie maanden werken voor één euro; veel mensen vonden dat ik gek was.

Er waren dan ook genoeg mensen die mij toen uitlachte en me raar aankeken wanneer ik zei waar ik mee bezig was. Ze raadden me allemaal af om hier nog mee verder te gaan. Ik kon beter “een echte baan zoeken”.

Als ik dat gedaan had, als ik opgegeven had, had ik nooit in de positie gekomen waar ik vandaag de dag ben.

Ik kan nu – dankzij het internet – werken waar en wanneer ik maar wil. Het enige wat ik nodig heb is mijn MacBook en een internetverbinding, en ik kan aan de slag.

Op een warme zomermiddag kan ik gewoon lekker s’middags naar het strand, terwijl de mensen die mij toen uitlachten op hun saaie kantoorbaan naar buiten zitten te staren en over hun dromen zitten te dromen ;).

Wees niet bang, dat is nergens voor nodig

Ieder mens heeft een bepaalde droom. Wees niet bang om daar achter na te gaan. Je leeft maar één keer en het leven gaat vreselijk snel voorbij.

Pak de kansen die je kan en laat je niet ontmoedigen door andere mensen. Jij weet wat je wilt, ga er dan ook voor. Niemand anders zal jouw dromen voor je realiseren. Je moet het toch echt zelf doen, maar je moet er wel echt voor gaan en nooit, nooit opgeven.

Vaak zijn de mensen die je ontmoedigen de mensen die het zelf niet kunnen, en zelf hun dromen niet waar kunnen maken. Daarom ontmoedigen ze jou, omdat ze bang zijn dat het jou wel lukt.

Bewijs deze mensen het tegendeel en ga er voor.

Succes!

Laat een reactie achter