Waarom je altijd een Facebook retargeting pixel op je website moet hebben

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Facebook logo in het vizier

Adverteren op Facebook wordt steeds toegankelijker en steeds meer bedrijven gaan Facebook inzetten als volledig marketing- en advertentiekanaal.

En dat is natuurlijk niet voor niks. Facebook biedt de adverteerder steeds meer features om zo gericht en specifiek mogelijk te adverteren.

Ik maak er zelf ook dagelijks gebruik van, en boek er prachtige resultaten mee.

Eén van de redenen dat ik succes(en) haal met Facebook-advertising is omdat ik gebruik maak van een retargeting pixel.

Het plaatsen van zo’n retargeting pixel is weinig werk, maar je zult zien dat zo’n kleine handeling kan zorgen voor grote resultaten.

In dit artikel zal ik je uitleggen waarom je altijd een Facebook retargeting pixel op je website moet plaatsen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is een Facebook retargeting pixel?

Een Facebook retargeting pixel is een pixel (logisch natuurlijk) die je op je website kunt plaatsen. Deze pixel houdt dan vervolgens bij wie je website heeft bezocht.

Aangezien de meeste mensen 24/7 ingelogd zijn op Facebook en de meeste websites wel een Facebook integratie (in de vorm van een like box of retargeting pixel) hebben, kan Facebook dus precies bijhouden welke websites je allemaal bezoekt.

Meer informatie over de Facebook retargeting pixel en hoe je deze op je website moet plaatsen vind je in dit artikel: Facebook retargeting, wat is het en hoe pas je het toe? (+video)

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom is de retargeting pixel zo belangrijk?

Op elke website die ik heb zet ik een Facebook retargeting pixel.

Ook al ben ik helemaal niet van plan om met die website te gaan adverteren; toch plaats ik altijd een Facebook retargeting pixel.

Hierdoor kan ik namelijk hele interessante data verzamelen.

Stel dat ik bijvoorbeeld een simpele (niche)website heb over afvallen. Doordat ik een retargeting pixel heb geïnstalleerd, kan ik later een Facebook advertentie maak die ik specifiek op de bezoekers van deze website richt.

Dit zijn mensen die meer informatie willen over afvallen, en wellicht geïnteresseerd zijn om een product over afvallen te kopen, welke ik promoot via een affiliate campagne met affiliate marketing.

Ook al doe je op dat moment niks met de Facebook retargeting pixel, ik verzamel wel allemaal interessante data.

Soortgelijke doelgroep

Nog een reden waarom je écht een Facebook retargeting pixel op je website moet plaatsen,  is omdat je een soortgelijke doelgroep kunt maken.

Zo heb ik op de bedankt-pagina (de pagina waar mensen terecht komen als ze een product bij me hebben gekocht) een retargeting pixel staan.

Hierdoor verzamelt Facebook dus de gebruikers die een product bij mij kopen, en kan ik vervolgens aan Facebook aangeven dat ik een soortgelijke doelgroep wil maken.

Dit houdt in dat ik mensen kan benaderen die dezelfde interesses hebben als de mensen die al gekocht hebben.

Zo kan ik super gericht adverteren!

Dit kun je natuurlijk ook instellen op bijvoorbeeld een bedankt-pagina na je opt-in pagina.

Segmenteer

Op Internet Succes Gids.nl heb ik verschillende retargeting pixels staan.

Zo heb ik – bijvoorbeeld – op artikelen die met zoekmachine optimalisatie (SEO) te maken hebben, een andere retargeting pixel staan dan op artikelen die over email marketing gaan.

Hierdoor kan ik mijn doelgroepen super goed segmenteren en écht gericht advertenties maken.

En dat is ook wat ik je aanraad: hou alles – wanneer mogelijk – in segmenten, zodat je data relevant blijft.

Succes!

Heb je nog vragen of is iets onduidelijk? Of wil je me gewoon even bedanken voor deze waardevolle informatie? Laat dan hieronder even een reactie achter :-).

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Waarom je altijd een Facebook retargeting pixel op je website moet hebben

 1. Ik heb ook een retargeting pixel geïnstalleerd op mijn site http://www.tssolutions.nl echter ik krijg telkens de melding dat mijn afbeeldingen geen alt-tekst bevatten wanneer ik mijn SEO check. Enig idee hoe ik dit kan voorkomen? Dit heeft nl een negatieve invloed is op mijn SEO is mij verteld.

  Alvast dank voor de moeite

  mvg

  Mike

  1. Goed bezig met de retargeting pixel!

   In sommige thema’s geeft WordPress dit niet goed weer.
   Als je wel een alt-tekst hebt toegevoegd op je afbeeldingen, hoef je je geen zorgen te maken in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *