Online verdienmodellen

Een overzicht met alle verdienmodellen en mogelijkheden!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
online verdienmodellen

Door de opkomst van het internet ligt de wereld aan een ieders voeten. Je hoeft niet meer saai werk voor een baas te doen, maar je kunt jouw creativiteit volledig de vrije loop laten gaan. Door de jaren heen zijn er namelijk allerlei online verdienmodellen ontstaan/geboren. Verdienmodellen waardoor jij eigen baas kunt zijn, flink wat geld kunt verdienen en bovenal geniet van vrijheid.

Nooit meer om 08.00 uur ’s ochtends in de file naar jouw werk. Nooit meer verantwoording af moeten leggen tegen die vervelende leidinggevende. Nooit meer verplichtingen ten opzichte van collega’s. En nooit meer het loonstrookje met dat lage salaris erop. Nee, door met een online verdienmodel aan de slag te gaan, kan je afscheid nemen van jouw baan in loondienst. Je kunt jouw leven direct op een onwijs leuke manier gaan veranderen.

Uit welke online verdienmodellen je dan zoal kunt kiezen? Daarover vind je in dit artikel alle relevante informatie. Wij hebben namelijk de leukste online verdienmodellen voor jou op een rijtje gezet, zodat jij direct voor jezelf de juiste keuze kunt maken. ongeacht voor welk verdienmodel je kiest; de (digitale) wereld ligt aan jouw voeten!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Online verdienmodel 1: een eigen webshop starten

Is het altijd al jouw droom geweest om zelf een merk op te richten? Dan hoef je geen fysieke winkel te openen, aangezien je ook ‘gewoon’ jouw eigen webshop op kunt starten. Met het starten van een eigen webshop geniet je van onwijs veel vrijheid; je bepaalt immers zelf welke producten je gaat verkopen en tegen welke prijzen e.d.. Door een eigen webshop op te starten, kan je bovendien een hoop geld gaan verdienen. 

Wel moet je er rekening mee houden dat je met de nodige risico’s te maken krijgt. Je moet immers jouw voorraad ergens bewaren, waardoor je mogelijk een bedrijfspand moet gaan huren. Ook ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw producten, voor de verzending van de producten en voor de retournering van de producten. Een geheel risicoloos online verdienmodel is het starten van een eigen webshop zeker niet.

Feit is wel dat het starten van een eigen webshop onwijs leuk is. Je kunt je ei hier helemaal in kwijt, je geniet van veel vrijheid en geen enkele dag is hetzelfde. Dat zijn zeker wél redenen om met een eigen webshop te starten!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Online verdienmodel 2: mails lezen

Is het mogelijk om op zo’n simpele manier geld te verdienen? Ja, dat is zeker mogelijk. Door mails te lezen en bepaalde opdrachten uit te voeren, kan je een leuk zakcentje per maand te verdienen.

Dit online verdienmodel neemt niet al te veel tijd in beslag, vergt geen (technische) kennis en is dus bijzonder makkelijk uit te voeren. Wel moet je rekening houden met een relatief laag inkomen en met weinig uitdagend werk.

Wil je graag geld verdienen door mails te lezen? Dan kan je je daarvoor aanmelden bij één van de programma’s. Wil je graag direct meer geld gaan verdienen? Meld je dan bij meerdere programma’s aan en start direct met het lezen van de mails!

Online verdienmodel 3: affiliate marketing

Affiliate marketing is zonder twijfel één van de meest interessante online verdienmodellen. Dit komt met name door de verhouding tussen het nemen van risico en het geld dat je kunt verdienen. Of beter gezegd; het gebrek aan risico’s en de eindeloze mogelijkheden om héél veel geld te verdienen.

Bij affiliate marketing werk je eigenlijk samen met adverteerders. Je krijgt namelijk het ‘recht’ om producten van de adverteerders te promoten. Deze producten kan promoten via bijvoorbeeld reviews, via een vergelijker of via een webshop.

Het doel is in ieder geval om producten van de adverteerders te promoten. De bezoekers die op jouw website terechtkomen, moeten eigenlijk warm gemaakt worden voor de aanschaf van een bepaald product. Mocht de bezoeker interesse hebben om het product te kopen, kan hij daarvoor op een button of op een affiliate link klikken.

De bezoeker wordt op dat moment doorgestuurd naar de website van de adverteerder. De bezoeker kan op die website het artikel bestellen en de betaling doen. De website van de adverterende partij ziet dat deze bezoeker van jouw website afkomstig is; de affiliate link die jij gebruikt hebt, is immers uniek.

Op het moment dat je een dergelijke verkoop tot stand brengt, krijg je daar een bepaalde commissie voor. In veel gevallen is dit een bepaald percentage van de orderwaarde; naarmate je dus meer en meer bezoekers op jouw affiliate website weet te krijgen, is de kans dus groot dat je een leuk zakcentje gaat verdienen.

Doordat je zelf geen risico loopt, weinig opstartkapitaal nodig hebt én veel geld kunt verdienen, is affiliate marketing uitgegroeid tot online verdienmodel #1. Wil jij ook graag met affiliate marketing aan de slag? Je kunt alle benodigde kennis opdoen met behulp van de Affiliate Marketing Revolutie.

Online verdienmodel 4: handelen in aandelen

Heb je een verregaande interesse voor de aandelenmarkt en bijbehorende aandelen? Dan kan je ook via het internet gaan handelen in de aandelen. Een veelgehoorde variant daarbij is daytraden; daarbij focus je je op de dagkoers van een aandeel. Je koopt het aandeel op de laagst mogelijke koers is en verkoopt deze – op dezelfde dag – tegen een zo’n hoog mogelijke koers. Met daytraden is het op die manier mogelijk om online geld te verdienen.

Als je in aandelen wilt gaan handelen, moet je goed rekening houden met het risico. Veel externe factoren zijn immers van invloed op de koers van een aandeel. Indien je enkele verkeerde keuzes maakt, is het mogelijk dat je een groot deel van jouw inleg kwijt gaat raken. Mede daarom is dit online verdienmodel alleen aan te raden voor mensen die reeds een leuk kapitaal opgebouwd hebben en bereid zijn om enig risico te nemen.

Verdienmodel 5: dropshipping

Dropshipping is eigenlijk een variant op het hebben van een eigen webshop. Bij dit online verdienmodel werk je alleen samen met een derde partij; een dropshipping-partij. Deze partij is verantwoordelijk voor de opslag van alle producten, het verzenden van de producten en het in ontvangst nemen van eventuele retourneringen.

Je bent hierdoor een stuk minder tijd kwijt aan het verkopen van producten. Bijkomend voordeel is dat je onwijs veel producten aan kunt gaan bieden, aangezien je deze toch niet zelf in voorraad hoeft te houden. Wel moet je rekening houden met de verantwoordelijkheid die je draagt. Als een klant via jouw webshop een order plaatst, ben jij verantwoordelijk voor de afhandeling hiervan. Je moet dus een dropshipping-partij zien te vinden die volledig te vertrouwen is én goed werk aflevert.

Voordeel is wel dat je via dit online verdienmodel behoorlijk veel geld kunt verdienen. Per order raak je een bepaald gedeelte kwijt aan de dropshipping-partij, maar desondanks is het mogelijk om een leuk vermogen op te bouwen. Dat is zéker het geval als je het vergelijkt met de tijd die je kwijt ben; de meest tijdrovende klussen worden immers uit handen voor je genomen. Daarbij is het óók mogelijk om alles te automatiseren, zodat elke order automatisch doorgestuurd wordt naar de dropshipping-partij.

Online verdienmodel 6: eigen bedrijf starten & digitale diensten aanbieden

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om jouw eigen bedrijf te starten. De digitale diensten die je aanbiedt, kan je ook overal ter wereld uitvoeren. Je bent hierbij niet afhankelijk van bijvoorbeeld locatie of tijd; nee, je bent eigen baas en je voert alleen maar digitale diensten uit.

Hierbij kan je denken aan het ontwerpen van websites, het ontwerpen van logo’s en dergelijke, het aanbieden van social media marketing, het aanbieden van zoekmachine optimalisatie en het aanbieden van het schrijven van webteksten. 

Een absoluut voordeel hiervan is dat er continue vraag is/blijft naar dergelijke diensten. De wereld van e-commerce is al enkele jaren flink aan het groeien; de verwachting is dat deze groei de komende jaren zeker aanhoudt. Met een dergelijk online bedrijf moet je dus zeker in staat zijn om veel successen te behalen.

Daarbij is het uiteraard wel noodzakelijk dat je kwaliteit levert, dat je afspraken nakomt en dat je hard werkt. Online geld verdienen lukt (helaas) niet door achterover te leunen. Ongeacht voor welk online verdienmodel je uit dit artikel kiest; je moet hard werken om de gewenste resultaten te gaan behalen!

Online verdienmodel 7: verkopen van trainingen, cursussen en/of e-books

Een florerend verdienmodel is ook het verkopen van trainingen, cursussen en e-books. Door dergelijke online producten aan te bieden, kan je een leuke inkomstenbron op gaan bouwen. Daarbij is het ook goed om te weten dat dit een redelijk passieve vorm van inkomen is. Je hoeft immers het e-book maar één keer te schrijven of de training maar één keer te ontwikkelen. Elke cursist die zich vervolgens voor jouw cursus aanmeldt, brengt geld in het laatje op.

Online verdienmodel 8: SAAS

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een softwarepakket te gaan ontwikkelen. Dit softwarepakket kan je vervolgens voor bijvoorbeeld een maandelijks bedrag verkopen aan andere (digitale) ondernemers. Vereiste hierbij is uiteraard wel dat je over veel kennis moet beschikken én dat je creatief moet zijn. Veel softwarepakketten en –programma’s zijn immers reeds al uitgevonden.

Online verdienmodel 9: ontwikkelen van apps

Tot slot is het ook nog mogelijk om apps te ontwikkelen. Deze apps kan je in de stores van Android en iOS plaatsen, waarbij je een bepaald bedrag kunt hanteren. Indien iemand de app wilt kopen, moet hij daar een x bedrag voor betalen. Naarmate jouw app vaker en vaker gekocht wordt, kunnen de inkomsten behoorlijk oplopen.

Je kunt hierbij ook nog gebruik maken van in-content verkopen. Dergelijke verkopen zie je bijvoorbeeld bij Fortnite terug. In de basis is dat spelletje gratis, maar je kunt er alsnog een hoop geld aan uit geven. Als je jouw personage aan wilt kleden of wilt verbeteren, moet je daar immers geld voor betalen. Veel spelers van een dergelijk spelletje zijn geneigd om geld uit te gaan geven. Dát is het verdienmodel van Fortnite en kan als behoorlijk succesvol omschreven worden.

Wat is het beste online verdienmodel voor jou?

In dit artikel heb je een greep uit de grote hoed met online verdienmodellen kunnen vinden. Veel van deze verdienmodellen zijn redelijk populair te noemen, terwijl je voor andere verdienmodellen zeer gespecialiseerde kennis nodig hebt. Feit is dat je dankzij deze online verdienmodellen allerlei kanten op kunt. Het antwoord op de vraag ‘Wat is het beste online verdienmodel voor jou?’ is dan ook volledig persoonsgebonden.

Het advies is daarom om verschillende online verdienmodellen uit te proberen. Verdiep je in enkele online verdienmodellen en ga experimenteren. Je merkt dan vanzelf waar je goed in bent, waar jouw interesses liggen en waar je dus succesvol mee kunt zijn. Onthoud in ieder geval één ding; de (digitale) wereld ligt aan jouw voeten. Zolang je maar hard werkt, goede ideeën hebt en over het nodige geduld/doorzettingsvermogen beschikt, kan óók jij een succesvolle digitale ondernemer gaan worden!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Online verdienmodellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *