Brian Tracy over de ‘geheimen’ van “self made millionaires”

De mensen die mij goed kennen weten dat ik veel met persoonlijke en zakelijke ontwikkeling bezig ben.

Ik heb namelijk een boel dromen en doelen, en ben er van overtuigd om deze hoe dan ook uit te laten komen.

Echter, iedereen heeft weleens momenten dat de inspiratie ver te zoeken is. Je zit dan uren naar je beeldscherm te sturen maar er komt niks productiefs uit. Zo’n moment had ik gisteren ook.

Gelukkig kwam ik een erg inspirerende en motiverende video tegen, die ik echt even met je wilde delen. In deze video bespreekt niemand minder dan Brian Tracy (een zeer gewaardeerde Amerikaanse spreker en auteur) de ‘geheimen’ van succesvolle, ‘self made millionaires’.

Bekijk de video hieronder!

Leermomenten

Na het kijken van deze video zijn er een paar dingen die mij opvallen. Zoals je wel vaker in dit soort ‘toespraken’ en interviews hoort is het belangrijk om in jezelf te geloven en niet op te geven. Dit lijkt de nummer één regel van een succesvolle ondernemer.

Brian Tracy zegt zelf ook dat de meeste mensen niet eens één keer hun idee uitproberen. Ze hebben het wel in hun hoofd, maar durven het gewoon niet uit te voeren.

De meeste mensen zijn bang óm te falen; het is niet het falen zelf waar ze bang voor zijn.

Wees juist niet bang om te falen. Je leert er alleen maar van, en het brengt je alleen maar dichter bij je doel.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat je alles kunt leren. Wil je iets graag? Ga het dan leren. Begin bij stap één en leer elke dag een stukje bij.

Iedereen is begonnen op hetzelfde punt als waar jij nu bent. Niemand is geboren met alle kennis. Een meester in zijn vak heeft duizenden uren gespendeerd voordat hij/zij op het punt is gekomen waar die persoon nu is.

Een ander ‘geheim’ van zogenaamde self made millionairs is dat ze doen wat ze leuk vinden. Ze hebben nog geen dag in hun leven gewerkt, omdat ze gewoon altijd met hun hobby bezig zijn.

Als jij iets doet waar je echt interesse in hebt, iets wat je écht leuk vind, dan zie je het niet als werk en wíl je er ook echt mee bezig zijn. Als je iets doet wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind, zul je er nooit succesvol mee worden.

Wat veel mensen vergeten is dat het zo ongelofelijk belangrijk is om met de juiste mensen om te gaan. Dit is ook wat Brian over miljonairs zegt. Ze gaan niet om met mensen die negatief zijn. Ze omringen zich met mensen die hetzelfde doel hebben, of al behaald hebben.

Hier heb ik pas een artikel over geschreven: Waarom je niet (teveel) met negatieve mensen om moet gaan.

Hopelijk vind je de bovenstaande video van Brian Tracy net zo interessant als ik, en krijg je er de motivatie door die je nodig hebt.

Succes!

4 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar

Laat een reactie achter