Advies: Wees niet bang om te falen. Neem actie!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Richard Branson met de naam van zijn boek 'Screw It, Let's Do It'

Dit artikel heeft eigenlijk niks met internet marketing te maken. Het is geen artikel over hoe je websites hoger in Google kunt laten scoren, of een artikel vol met tips over hoe je social media het beste kunt integreren op jouw website.

Nee, dit artikel gaat over actie ondernemen, en om niet bang te zijn om te falen in je (zakelijke) leven.

Veel mensen vinden het maar niks om grote stappen in het leven te nemen, en misschien jij ook wel niet. Je blijft liever ‘zitten’ waar je zit, en vind het allemaal wel prima zo. En dat is jammer, want je kunt zoveel meer uit het leven halen door – simpelweg – actie te ondernemen!

Van studenten magazine naar ruimtevaartvluchten

Sir Richard Branson is mijn grote voorbeeld in het leven. Zowel op persoonlijk vlak, als op zakelijk gebied. Hij is de oprichter en eigenaar van de Virgin Group. Deze groep bestaat uit verschillende ondernemingen, zoals bijvoorbeeld Virgin Records (een platenmaatschappij), Virgin Atlantic (een vliegmaatschappij) en Virgin Galactic (een ruimtevaartmaatschappij).

Toen Richard Branson nog op school had hij een magazine gemaakt, welke voornamelijk gericht was voor ‘jonge activisten’. Dit magazine heette simpelweg Student. Na verloop van tijd kreeg hij de keuze om óf door te gaan met school, óf zich volledig te richten op zijn magazine. Hij koos voor het laatste.

En dat was toch een gewaagde keuze. Richard Branson heeft namelijk dyslexie.

Ik vind het zo enorm knap hoe je als jong persoon zo’n keuze kunt maken. Met dyslexie er toch voor gaan om van een magazine een succes te maken!

In de bovenstaande video zie je Richard Branson’s deelname aan het Nederlandse televisieprogramma College Tour. Hierin krijg je een goed beeld van wie Richard Branson nou eigenlijk is, en wat hij allemaal doet. Daarnaast stellen scholieren vragen aan hem. Een zeer interessante en motiverende video!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Richard Branson ondertussen een ruimtevaartmaatschappij opgericht. Hij is van plan om ‘betaalbare’ ruimtevaartvluchten aan te bieden en gaat dit dan ook zeker doen. Sterker nog, de eerste vluchten zitten al helemaal vol!

Het knappe hiervan is dat hij simpelweg het idee had om een keer een ruimtevaartmaatschappij te beginnen, en dat het hem nog gelukt is ook. Iedereen had zoveel redenen waarom het hem niet zou lukken, maar toch is het hem gelukt. Hij geloofde in zichzelf en in zijn kunnen. Hij gelooft dat alles mogelijk is, als je het maar al te graag wilt!

Richard Branson staat onder zijn werknemers bekend als ‘Dr. Yes’, de man die overal ja op zegt. Volgens Richard is dan ook alles haalbaar, als je het maar graag genoeg wilt. Zijn levensmotto is dan ook “Screw it, let’s do it!” (net als de titel van zijn autobiografie). Ik raad je ook zeker aan om zijn boek te lezen.

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat ook jij in jezelf moet geloven. Als jij al niet in jezelf gelooft, doet niemand het.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wacht niet tot het perfecte moment

Wil je iets? Pak het dan. Wacht niet op het perfecte moment, want het perfecte moment komt nooit. Er zijn altijd wel tientallen redenen waarom je iets niet nu moet doen. Toch is nu het beste moment wat er is.

Er zijn vaak zoveel redenen om iets niet te doen, maar als je het echt wilt moet je actie ondernemen. Wees niet bang om te falen. Falen hoort bij het leven. En als je niet faalt, zul je nooit succes hebben.

Zelf heb ik ook vaak dat als ik iets gedaan heb, dat ik dan tegen mezelf zeg dat ik dat beter anders had kunnen doen. De volgende keer als ik het probeer gebruik ik de wijsheid die ik van de vorige keer heb opgedaan. Ik heb dan geleerd van mijn fouten, en zorg ervoor dat ik die fout niet nogmaals maak!

In de video hierboven zie je Apple oprichter Steve Jobs. In deze video legt hij uit hoe belangrijk het is om te doen wat je leuk vind. Als je doet wat je écht leuk vind, zul je succesvol worden. Daarnaast het is belangrijk om nooit op te geven en altijd door te blijven gaan.

Twijfel je om te beginnen op gebied van Internet Marketing? Ik kan je dan maar één advies geven: twijfel niet langer. Het klinkt misschien allemaal heel cliché, maar je krijgt geen betere kans als nu. Of misschien twijfel je wel over iets geheel anders dan Internet Marketing; je kan iedereen om raad vragen, maar diep in je hart weet je precies wat je wilt.

Als vrienden mij om raad vragen, zeg ik altijd het volgende:

Pak een muntje, kies kop of munt, en terwijl je het muntje omhoog gooit, weet je wat je het liefst wilt! – Jacko Meijaard

Wees niet bang om te falen. Ga je dromen achterna. Als je dat niet doet, zul je je hele leven af blijven vragen wat er gebeurd zou zijn als je die ene kans toch had aangepakt.

Dit artikel heb ik eigenlijk spontaan geschreven. Toch vind ik het belangrijk om dit artikel met jullie te delen. Wat is jullie mening hierover? Ga jij je dromen achterna? Ben jij bang om te falen?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *