Hoe kun je Social Media integreren in WordPress?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
alle social media iconen in de vorm van een facebook like knop

Steeds meer mensen gebruiken social media. Of het nou Facebook, Twitter, Google Plus of Pinterest is, (bijna) iedereen maakt wel gebruik van een online sociaal netwerk.

Hier kun jij met je website op inspringen en social media op jouw website integreren.

Maar hoe kun je nou eigenlijk social media knoppen toevoegen op jouw (WordPress) website, zodat mensen artikelen kunnen liken, tweeten of delen?

Gelukkig zijn er voor WordPress een aantal handige gratis plugins te downloaden die dit mogelijk maken.

Voordat je dit artikel verder gaat lezen, raad ik aan om eerst onderstaande video te bekijken. Daarin bespreek ik alle social media plugins die ik op Internet Succes Gids.nl gebruik.

Bekijk de video hieronder.

Social Media knoppen onder artikelen

Wil jij dat de bezoekers op jouw website de artikelen kunnen liken, tweeten en delen op social media? Dan kun je de plugin Simple Share Button Adder downloaden en installeren. Deze plugin is enorm makkelijk in te stellen, en werkt erg goed! Je kunt instellen welke sociale netwerken je wilt gebruiken, en waar de knoppen moeten op je site moeten verschijnen (boven of onder een artikel).

voorbeeld social share knoppen
Dit is een voorbeeld van hoe de ‘share’ knoppen er uit zien. Bezoekers kunnen jouw artikel direct delen.

Lees hoe je WordPress plugins moet installeren, voor het geval je niet weet hoe je dat moet doen.

Ook kun je kiezen om de social media knoppen alleen op blog artikelen, of bijvoorbeeld ook op pagina’s te laten verschijnen.

Een andere mooie mogelijkheid is dat je kunt kiezen uit verschillende pakketen van social media iconen. Zo kun je precies de stijl van de iconen aanpassen naar de stijl van jouw website. Het is ook mogelijk om je eigen afbeeldingen te gebruiken.

instellingen van social share button adder
Zoals je ziet kun je zelf instellen waar de social media knoppen moeten verschijnen.

Kortom: je kunt deze plugin erg makkelijk helemaal naar je zin aanpassen. Je hebt er geen technische kennis voor nodig, en de kind kan de was doen!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

‘Zwevende’ Social Media knoppen naast een artikel

Tegenwoordig zie je steeds meer de zogenaamde ‘zwevende’ social media box aan de zijkant van een artikel. Dit wordt ook wel de ‘floating social media bar’ genoemd.

Op de pagina van een artikel zie je dan aan de linkerkant een box ‘zweven’ waarmee je het artikel kunt delen op social media. Zelf vind ik dit een erg leuke en handige manier om social media te integreren op jouw WordPress website.

social media floating bar op WordPress
Hierboven zie je een voorbeeld van een ‘zwevende’ social media bar aan de zijkant van een artikel. Deze social media bar scrollt als het ware mee met de pagina.

Om een zwevende social media box op jouw WordPress website te plaatsen, kun je de plugin Digg Digg downloaden en installeren. Dit is een hele handige plugin die je eenvoudig naar jouw wens kunt instellen. Daarnaast is de plugin ook helemaal gratis!

In de onderstaande video leg ik precies uit hoe je dit kunt installeren op jouw WordPress website.

Ik raad niet aan om zowel de ‘zwevende’ social media plugin én de social media knoppen onder artikelen te plaatsen. Dat is een beetje dubbelop. Je kunt er het beste maar één van de twee gebruiken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Social Media ‘boxen’ aan de zijkant van je website

Het is ook mogelijk om social media knoppen aan de zijkant van je website te hebben; bij de zogenaamde widgets. Dit is vaak de rechterzijkant van je website, maar dat verschilt per thema.

Een Facebook like box integreren

Hier kun je bijvoorbeeld de welbekende Facebook ‘like box’ neerzetten, waarbij je precies kunt zien hoeveel fans de Facebook pagina heeft. Dit kun je doen met de plugin Facebook Like Box Widget. Ook deze plugin kun je helemaal naar eigen wens instellen en maakt het erg makkelijk om een Facebook like box op jouw website te zetten.

Lees meer informatie over de Facebook like box widget.

een voorbeeld van een facebook like widget box in WordPress
Hierboven zie je een voorbeeld van een Facebook Like widget box.

Een Twitter widget op je website

Naast Facebook, is het natuurlijk ook mogelijk om een Twitter widget box te integreren op je website. Dit kun je doen met de plugin Twitter Widget Pro. Uiteraard kun je ook deze plugin helemaal naar wens instellen. Een erg handige plugin met veel mogelijkheden!

Niet vergeten: Google Plus Badge

Google Plus wordt telkens belangrijk. Het is zelfs zo dat als jouw website meer volgers op Google Plus heeft, dat jouw website dan hoger zal scoren in de zoekresultaten. Het is dan ook zeker aan te raden om Google Plus met open armen te omhelzen en deze te integreren op jouw website. Hiervoor gebruik ik de widget Google Plus Badge, welke het net als bij Facebook mogelijk maakt, om een box met je fans te tonen.

Je kunt ook gebruik maken van een andere Google Plus Badge, lees daarover dit artikel: Google Plus Badge bij je WordPress widgets.

Social Media knoppen aan de zijkant van je website

Naast de zogenaamde ‘fan boxen’ is het ook mogelijk om social media knoppen aan de zijkant van je website te plaatsen. Dit zijn dus simpelweg knoppen die verwijzen naar jouw social media accounts. Je ziet dan het logo van het social media netwerk, met daarin een link naar jouw pagina.

Hiervoor kun je de plugin Social Media Icons Widget downloaden en installeren. Net als bij de andere plugins is deze plugin helemaal naar wens aan te passen, en kun je zelf bepalen welke netwerken je wilt laten zien zonder dat je daar enige technische kennis voor nodig hebt.

social media iconen op droomsucces.nl
Hierboven zie je een screenshot van de Social Media Icons Widget op DroomSucces.nl.

Hopelijk heb je zodoende genoeg informatie om social media succesvol te integreren op jouw WordPress website. Zoals je ziet is overal wel een gratis plugin voor, die je helemaal naar wens kunt aanschaffen.

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening. Gebruik jij al social media voor jouw website? En hoe bevalt dat? Of waarom gebruik je juist nog geen social media?

Ik lees graag je reactie hieronder in de comments!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

10 reacties op “Hoe kun je Social Media integreren in WordPress?

 1. Hallo Jacko,

  Bedankt voor jouw goede en uitgebreide informatie. Laat ik nou net op zoek zijn naar dit soort plug-ins en widgets. Je gaat hier vast veel meer mensen blij mee maken, zoals ons bijvoorbeeld…
  De uitleg is heel simpel en in Jip en Janneke stijl geschreven, fijn hoor…
  Ga zo door. Je website ziet er trouwens heel goed uit en is zeer informatief!, echt een aanrader voor andere mensen…

  Christo en Mieke Cornelissen – Bouquet

 2. Wij willen Jacko even heel erg bedanken voor het waardevolle e-book dat wij GRATIS van hem mochten downloaden.

  Wat een waardevolle informatie staat hierin man, klasse. Ik wil iedereen die maar iets met informatie op een website doet, dus eigenlijk iedereen die een website heeft, uitnodigen om ons voorbeeld te volgen en zich ook op te geven en het e-book gratis te downloaden.
  Het zal je business zeker ten goede komen en je zult hoger in de zoekmachines gaan komen.

  Wij waren al goed op weg, maar vonden toch wat puntjes die wij seo technisch konden verbeteren, dus het was een schot in de roos en dus een goede zet, om het GRATIS e-book van Jacko te downloaden….

  Ga zo door Jacko, petje af man, mooie website trouwens!

  Christo Cornelissen

 3. Beste web bouwers.
  ik zit met het probleem dat ik mijn social media buttos niet aan kan passen.
  graag zou ik meer buttons willen zoals flikr en diviant art.

  wie zou mij hiermee kunnen helpen .
  vrgr Maurice

  1. Hoi Maurice,

   Het zou wel handig zijn als je even vertelt of je gebruik maakt van WordPress en welke plugins ;-).

   Hierboven vind je in ieder geval een complete handleiding hoe je social media buttons op je website kunt plaatsen :-)!

   Succes!

 4. ik wil hel graag social media op mijn website maar op mijn dashboard staat helemaal niet het menu plugins. Ik heb al van alles geprobeerd, maar hoe moet ik dit oplossen

 5. Hallo, Bedankt voor je instructie.
  1 probleempje, Als ik de plugin Digg Digg activeer komt er geen instellingen menu zoals je in je video beschrijft.
  Wat doe ik fout?

  Groet, Bart
  Kondia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *