WordPress widgets, wat zijn dat eigenlijk?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
De WordPress widgets in de WordPress admin

Wanneer je jezelf een beetje verdiept hebt in WordPress, zul je ongetwijfeld de term ‘WordPress widgets’ wel eens gehoord hebben. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? En hoe kun je ze op jouw WordPress website plaatsen?

Misschien heb je al wel widgets op je WordPress website, maar weet je niet goed wat je er nou mee aan moet en wat je er mee kunt doen.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over WordPress widgets. Je kunt er hele leuke dingen mee doen, en het zou zonde zijn als je er niks mee zou doen!

Wat zijn WordPress widgets?

Simpel gezegd is een WordPress widget een aanvulling op je website. Je kunt bepaalde ‘blokken’ aan je website toevoegen. In deze blokken kun je extra informatie geven, of bijvoorbeeld de mogelijkheid geven voor bezoekers om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Standaard beschikt WordPress al over een aantal Widgets (zoals bijvoorbeeld de laatste artikelen), maar je kunt ook andere widgets gebruiken. Er zijn namelijk genoeg plugins beschikbaar waarbij je nieuwe widgets krijgt.

Weet je niet hoe je plugins moet installeren? Lees dan deze volledige handleiding: WordPress plugins installeren.

Hieronder zie je een screenshot van de widgets op Internet Succes Gids.nl. Onder andere de ‘Categorieën’ en ‘Aanbevolen artikelen’ zijn de widgets. Het gaat hier om de rechterbalk van de website.

wordpress widgets op internetsuccesgids.nl

Ik kan hier dus volledig zelf bepalen wat ik hier wil laten zien.

Veel WordPress thema’s beschikken over de mogelijkheid om ook widgets aan de bovenkant en onderkant van je website te laten tonen. Dit verschilt per thema.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Zelf WordPress widgets instellen

Zelf WordPress widgets instellen is heel simpel en zo gedaan.

Ga op je WordPress website naar het beheerdersgedeelte van je website, en klik in de linkerkant op Weergave. Vervolgens klik je op ‘Widgets’.

Nu kom je in het venster waar je de widgets ziet.

Je ziet een vak met daarin de beschikbare widgets, en je ziet aan de rechterkant een vak met de actieve widgets. Je kunt de widgets die in ‘Beschikbare Widgets’ staan, gewoon naar de balk rechts slepen. Wanneer je dat doet, zal de widget die jij versleept hebt op je website verschijnen.

Probeer het maar eens!

Je kunt de volgorde van de widget ook nog eens helemaal zelf bepalen, door ze gewoon naar boven of naar onder te slepen.

Aan de hand van WordPress widgets kun je dus de layout van je website een stukje aanpassen, en bepalen wat er aan de zijkant, bovenkant of onderkant van je website verschijnt.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van wat widgets zijn, en hoe je deze op je website kunt toepassen.

Als je nog vragen hebt, of als iets onduidelijk is, laat het dan even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *