Google Plus Badge op je WordPress site? Compleet stappenplan!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
De Google Plus Badge op Internet Succes Gids.nl

Google Plus wordt telkens belangrijker. Het is dan ook niet voor niks dat veel internet marketeers actief gebruik gaan maken van Google Plus, en het sociale netwerk op hun website integreren.

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig Google Plus op je WordPress website integreren door een Google Plus Badge te plaatsen.

Dankzij een Google Plus Badge kunnen bezoekers snel en eenvoudig jouw website een ‘Plus’ geven, en naar de Google Plus pagina van jouw website gaan.

Maar hoe plaats je nou zo’n Google Plus Badge op je WordPress website? Dat zal ik je stap voor stap uitleggen.

Google Plus Badge in de WordPress widgets

Het is enorm makkelijk om een Google Plus Badge op je WordPress website te krijgen. Er is namelijk een speciale plugin voor, waardoor je zelf niks hoeft te doen; alleen de Google Plus URL van jouw profiel invullen.

Deze plugin heet (heel toepasselijk) New Google Plus Badge Widget en is gewoon gratis te installeren.

Weet je niet hoe je een WordPress plugin moet installeren? Lees dan deze complete handleiding: WordPress plugins installeren.

Wanneer je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, zul je zien dat in de WordPress widgets een nieuwe widget is bijgekomen, namelijk Google Plus Badge Box. Hieronder een voorbeeld van hoe mijn instellingen er uit zien.

De Google Plus Badge Box in de WordPress widgets

Zoals je ziet heb ik bij het Page Type een ‘Page’ opgegeven. Dit heb ik gedaan omdat het hier gaat om een ‘bedrijvenpagina’, en geen persoonlijke pagina. Dit kun je natuurlijk geheel zelf weten.

Vervolgens heb ik de titel van de widget (dus onder welk kopje de Badge op mijn website verschijnt), en de Google Plus pagina URL gegeven (dit is het webadres van je Google Plus profiel).

Tenslotte kun je ook nog wat layout instellingen aanpassen, hier kun je kijken welke het beste bij de layout en kleurstelling van jouw website past.

Wanneer je dit gedaan hebt, druk je simpelweg op ‘Opslaan’, en de Google Plus Badge staat op jouw website!

Zo zie je maar dat het erg eenvoudig is om een Google Plus Badge op je WordPress te zetten. Je zult zien dat het aantal ‘Plussen’ snel zal stijgen :).

Heb jij al een Google Plus Badge op je website? Of snap je iets nog niet?

Laat het me even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Google Plus Badge op je WordPress site? Compleet stappenplan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *