Google AdSense alternatieven? De beste op een rij!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
De beste Google AdSense alternatieven op een rij

Na mijn artikel over Google Analytics alternatieven leek het me een goed idee om een artikel te schrijven over Google AdSense alternatieven. Regelmatig krijg ik hier namelijk vragen over en het leek me een goed idee om hier een uitgebreid artikel over te maken.

Veel mensen weten niet eens dat er alternatieven zijn!

Ben je benieuwd naar welke alternatieven er zijn? In dit artikel bespreek ik de beste Google AdSense alternatieven.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom overstappen op Google AdSense alternatieven?

Voordat ik ga vertellen over welke Google AdSense alternatieven er zijn, lijkt het me een goed idee om eerst te vertellen waarom mensen op zoek zijn naar alternatieven. Google AdSense is tenslotte een prima verdienmodel; je kunt er veel geld mee verdienen en is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen over willen stappen op een Google AdSense alternatief, namelijk:

 • Hun Google AdSense account is geblokkeerd, ze kunnen daarom hier daarom geen gebruik meer van maken
 • Google laat het niet toe om AdSense advertenties op ‘adult’ sites te tonen, daarom moeten ze op zoek naar een alternatief wat dit wel toestaat
 • Ze vinden Google AdSense niet fijn werken
 • Ze willen geen diensten van Google gebruiken
 • Ze zijn niet tevreden met hoeveel Google uitbetaald (een te laag bedrag per click)

De meest voorkomende reden waarom mensen overstappen op Google AdSense alternatieven is omdat hun AdSense account geblokkeerd is, en ze dus een andere dienst willen gebruiken om geld te verdienen met advertenties.

Voordat je overstapt op een alternatief, bedenk je wel goed dat Google AdSense één van de meest betrouwbare en best werkende advertentieplatformen is. Persoonlijk vind ik Google AdSense dan ook erg fijn werken, en blijf deze dienst dan ook gebruiken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De beste Google AdSense alternatieven op een rij

Nu je weet wat de meest voorkomende redenen zijn om over te stappen, is het tijd om de beste alternatieven met je te bespreken.

Chitika

het logo van chitika

Chitika is zonder twijfel het beste Google AdSense alternatief. Chitika geeft een vrij hoge vergoeding en veel adverteerders zijn aangesloten bij het netwerk. Daarnaast heeft Chitika een erg fijn systeem om mee te werken en zijn de advertenties die getoond worden, aangepast aan het zoekgedrag en interesses van de persoon.

een voorbeeld van hoe Chitika advertenties er uit zien
In deze afbeelding zie je hoe een Chitika advertentie er uit ziet op je website. Deze advertentie kun je qua uiterlijk helemaal naar eigen wens aanpassen.

Ook biedt Chitika een goed systeem om zelf je advertenties in te stellen en te beheren.

Chitika is volledig gratis en – dit vind ik erg belangrijk – ook veilig om te gebruiken. Je krijgt gewoon netjes uitbetaald, en de betaling kan al vanaf een laag bedrag.

Yahoo Bing Network (Media.net)

het logo van het Yahoo en Bing network logo (media.net)

Het Yahoo Bing Netwerk – vanaf nu Media.net – is een advertentieprogramma van Bing (Microsoft) en Yahoo. Het is een vrij nieuw programma welke nog niet voor iedereen beschikbaar is. Je moet dus eerst om een ‘invite’ vragen, en dan moet je wachten totdat je geaccepteerd word.

De mensen die het Media.net advertentieprogramma al geprobeerd hebben zijn er zeer over te spreken en zijn dus zeer tevreden.

Een afbeelding van het Yahoo en Bing (Media.net) netwerk.

Eén van de grote voordelen van Media.net is dat je de advertenties helemaal naar je eigen wensen kunt maken, zodat ze helemaal in het uiterlijk van je website opgaan.

Ook voor Media.net geldt dat je – net als bij Google AdSense – uitbetaald word vanaf 100 dollar en dat de betaling iedere 30 dagen plaats vind.

Kontera

het logo van Kontera (tekst advertenties)

Kontera is een advertentieprogramma wat iets anders werkt dan dat we gewend zijn. Bij Kontera worden de woorden op je website namelijk tekstlinks; dit heb je vast wel eens op andere websites gezien.

Wanneer je dan met je muis over een onderstreept woord gaat, verschijnt er een kleine pop-up, en als je daar op klikt wordt je doorverwezen naar de website van de adverteerder.

voorbeeld van advertenties met Kontera
Hier zie je een voorbeeld van de ‘in-text’ advertenties van Kontera.

Het fijne van Kontera is dat je de advertenties ook helemaal naar je eigen stijl kunt aanpassen, en dat je ook kunt bepalen hoeveel advertenties er op je website komen te staan. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel woorden er onderstreept moeten worden per pagina.

Persoonlijk zou ik geen gebruik maken van dit ‘in-text’ advertentiemodel, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel websites interessant is. Ik maak van mijn woorden liever interne links.

Bij Kontera krijg je al een uitbetaling vanaf 50 dollar en er wordt maandelijks uitbetaald.

Welk alternatief ga jij gebruiken?

Nu je de beste Google AdSense alternatieven hebt bekeken, ben ik erg benieuwd naar welk alternatief jij wilt gaan gebruiken en welke voor jou het meest interessants is.

Of blijf je toch gewoon bij Google AdSense?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder.

Mocht je nog andereGoogle AdSense alternatieven hebben die ik hier niet heb genoemd, dan kun je deze hier natuurlijk ook altijd kwijt!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

10 reacties op “Google AdSense alternatieven? De beste op een rij!

 1. Mooi artikel. Kontera kende ik nog niet, dus toch maar eens uitproberen. Tot nu toe gebruik ik voor 90% Adsense op mijn websites, maar als ondernemer wil ik niet afhankelijk zijn van alleen Google. Ik heb Chitika geprobeerd op websites waar ik met Adsense 200-300 euro per maand verdien en bij Chitika haal ik met exact diezelfde sites 2-3 euro per maand. :S Blijkbaar doe ik dan toch iets fout want hoor zoveel goede verhalen over Chitika.

 2. Hoi,
  Ik heb EasyAds.nl voor mijn site https://bic-code.nl getest. Een Google Adsense alternatief. Ze betalen goed. Het enige is dat er nog niet genoeg adverteerders zijn. Zijn er geen relevante advertenties beschikbaar, komt er op te staan ‘hier adverteren’. De vraag is natuurlijk wie maakt reclame voor wie. Omdat het niet mooi oogde, heb ik het terug verwijderd.
  Bij Directadverteren.nl kan je zelf geld verdienen door ads te plaatsen op jouw site. Enkel interessant wanneer je veel bezoekers hebt, tenzij heel specifiek. Eveneens interessant maar de Ad koste zoveel laadgeheugen dat ik ook die weer verwijderd heb. Mogelijk is daar een oplossing voor maar cache leek niet echt te helpen.

 3. Wat is Google streng je mag niet eens meer komen op je eigen website
  om naar je Adsense te kijken heb je kans dat je geband wordt.

 4. Misschien een beetje laat, maar moest jij ook belastingformulieren invullen om van Chitika gebruik te maken?
  Ik hoor het graag.

 5. Hallo, de genoemde netwerken lijken alleen voor websites in een buitenlandse taal (Engels) te zijn. Klopt dat? Zijn er ook advertentienetwerken vanuit Nederland aan te raden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *