Wat is Google AdSense, en hoe integreer je het op je WordPress site?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Het logo van Google AdSense

Als je al een tijdje actief bent in de wereld van Internet Marketing en het maken van websites, dan zul je ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van Google AdSense.

Er zijn mensen die echt miljoenen per maand verdienen dankzij Google AdSense. Dit zijn vaak eigenaren van grote websites. Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer geld je zult verdienen met Google AdSense.

Maar wat is nou eigenlijk Google AdSense, en hoe kun je het integreren op je website? In dit artikel zal ik je er alles over vertellen, zodat ook jij kunt beginnen met het integreren van Google AdSense op jouw WordPress website.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is simpel gezegd eigenlijk een manier om geld te verdienen met jouw website en is eigenlijk een soort advertentiemiddel. Adverteerders kunnen advertenties maken (logisch, natuurlijk), en die advertenties verschijnen dan op jouw website. Klikken bezoekers op deze advertenties, dan krijg jij een bepaald bedrag per klik.

Vaak ligt dit bedrag rond de 0,50 eurocent. Klikken bijvoorbeeld 100 mensen per dag op een advertentie van jouw website, dan heb je al 50,- euro!

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet natuurlijk eerst veel bezoekers naar je website krijgen. En daarbij geldt ook nog eens dat niet iedere bezoeker op een advertentie klikt. Vaak is het zo dat van de 100 bezoekers, 1 iemand op een advertentie klikt.

Doordat Google weet waar jij op zoekt, zijn de advertenties ook erg persoonlijk gericht. Vaak zijn het dan ook advertenties die te maken hebben met jouw interesse, zodat het interessant is om op een advertentie te klikken.

Adverteerders betalen dus aan jou omdat je een bezoeker van jouw website, naar hun website hebt gebracht. Natuurlijk ontvangt Google ook een percentage hiervan.

Veel mensen denken dat het heel makkelijk is om geld te verdienen met Google AdSense. Ze denken dan dat als ze advertentieblokken op hun website plaatsen, dat ze meteen al veel geld gaan verdienen. Dat valt in de praktijk echter vaak tegen, want zo makkelijk is dat nog niet. Zoals gezegd moet je eerst behoorlijk wat bezoekers naar je website hebben en dan pas zul je zien dat je redelijk wat geld gaat verdienen.

voorbeeld google adsense advertentie
Hierboven zie je een voorbeeld van een Google AdSense advertentie. In het groen omringde vak zie je een advertentieblok op een website. Klik je op een link, dan word je doorverwezen naar de website van de adverteerder.

Daarnaast zijn de gebruikersvoorwaarden van Google AdSense erg streng.

Hieronder de belangrijkste regels:

 • Je mag niet op je eigen advertenties klikken
 • Andere mensen mogen ook niet expres op jouw advertenties klikken, Google ziet dit erg snel
 • Je mag geen script maken wat automatisch op kliks gaat klikken
 • De advertentie mag niet teveel opvallen, zodat bezoekers er niet om heen kunnen
 • De gebruiksvriendelijkheid van je website staat voorop
 • Een pagina mag slechts 3 advertenties bevatten
 • Je mag advertenties niet ‘verstoppen’ in de tekst, zodat het lijkt dat je op een interne link klikt in plaats van een advertentie
 • Google mag zonder verdere reden zomaar jouw Google AdSense account blokkeren en verwijderen, ook als er nog geld op staat

Die laatste regel is heel erg belangrijk. Ik ken veel mensen die veel geld verdiende met Google AdSense, en dat hun account ineens afgesloten werd, zonder dat Google daar enige reden om gaf. Het geld wat je dan nog uitbetaald zou krijgen, ben je kwijt. Hier kun je (wettelijk) niks tegen doen.

Tip: Plaats ook nooit een screenshot van jouw Google AdSense op het internet. Dit is ook niet toegestaan en als Google er achter komt, zal je account afgesloten worden. Het is sowieso verstandig om alle gebruikersvoorwaarden te lezen, zo weet je precies wat wel en niet mag.

Het is dus verstandig om je business model niet afhankelijk te maken van Google AdSense. Als je account ineens word afgesloten, heb je een probleem.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Advertentieblokken maken

Advertenties verschijnen in de zogenaamde advertentieblokken. Deze moet je aanmaken op de website van Google AdSense. Door advertentieblokken aan te maken kun je bijvoorbeeld bepalen hoe groot de advertentie moet zijn, of het alleen tekst of ook afbeelding kan zijn, het lettertype, de grootte van de tekst en ga zo maar door.

Het is belangrijk om een advertentieblok te maken wat precies past bij de eigenschappen van jouw website. Daarnaast moet het advertentieblok precies de juiste grootte hebben van de advertentieruimte op jouw website (waar je de advertentie op jouw website wilt plaatsen).

Je kunt advertentieblokken aanmaken door naar de website van Google AdSense te gaan. Hier klik je vanboven op ‘Mijn advertenties’, en vervolgens klik je op ‘nieuw advertentieblok’. Hier kun je het advertentieblok precies naar jouw wensen aanmaken. Zoals je ziet heb je geen technische kennis nodig, en spreekt eigenlijk alles voor zich.

Als je dat gedaan hebt krijg je een code. Dit is de code voor het advertentieblok wat je zojuist hebt aangemaakt. Deze code moet je op je website plaatsen.

Hoe kun je Google AdSense integreren op jouw WordPress website?

Google AdSense kun je eenvoudig integreren op je WordPress website. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. Er zijn namelijk genoeg gratis plugins beschikbaar die dit automatisch voor je kunnen doen. Je moet natuurlijk wel eerst een advertentieblok aangemaakt hebben.

Persoonlijk gebruik ik de Google Adsense Plugin voor mijn websites, en ik raad ook aan om deze te gebruiken. Het is een hele handige plugin, waarin je eigenlijk alles eenvoudig kunt instellen. Je kunt zelf nog de kleuren en nog veel meer van het advertentieblok aanpassen. Daarnaast kun je precies instellen waar de Google AdSense advertentie zichtbaar moet zijn op de website.

Een erg handige plugin die enorm handig te gebruiken is.

Nogmaals, wees niet teveel afhankelijk van Google AdSense. Het is een interessant verdien model, maar je hebt er eigenlijk geen zekerheid van.

Het kan zomaar gebeuren dat Google jouw account zonder enige reden afsluit, en dan kun je dus fluiten naar je geld.

Plaats het op je website om te kijken hoe het gaat, en als je wat bezoekers hebt, kun je er toch een leuk inkomen mee verdienen, en dat is dan toch mooi meegenomen, aangezien je er geen kosten of moeite voor hoeft te doen!

Lees ook mijn 7 Google AdSense tips die je vandaag al kunt toepassen op je website om meer winst uit je advertenties te halen.

Gebruik jij Google AdSense op jouw website? En wat zijn jouw ervaringen ermee? Of heb je problemen met het plaatsen van de code op jouw (WordPress) website? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

25 reacties op “Wat is Google AdSense, en hoe integreer je het op je WordPress site?

 1. Maakt het uit wat voor soort WordPress theme ik installeer? Of is het mogelijk met elk team of het ene geschikter dan het andere?

  Elly

  1. Hoi Elly,

   Er zit wel verschil in welk thema zorgt voor de beste clicks. Bij sommige thema’s heb je namelijk niet veel keuze om AdSense advertenties te tonen. Daarnaast zijn de kleuren natuurlijk ook belangrijk.

   Echter zou ik me eerst focussen op een mooie, gebruiksvriendelijke template, dat is het belangrijkste :)!

   Succes!

 2. ik snap het nog steeds niet wat google adsense inhoud ja dat je geld er mee kan verdienen en dat allemaal te maken heeft met advertentie maar hoe werkt het.. hoe kom ik aan advertentie help aub 🙁

  1. Eerst moet je je aanmelden bij Google AdSense, en vervolgens kun je advertentie-kanalen aanmaken. Deze kun je op je website plaatsen, en zodra een bezoeker op je advertentie klikt, krijg jij daar verdiensten uit :-).

   1. Beste Jacko,

    Heb nu een Adsense Code, waar en hoe moet ik dit precies in WordPress plakken?
    Heb een Asynchroon en Synchroon adsense code, welke moet ik gebruiken?

    Gebruik zelf plugin “easy-adsense-lite”.

    Alvast bedankt voor je hulp

    Groet,
    Peter

     1. Hallo Jacko,

      Ik ben pas beginnend (deze week), hartelijk dank voor je tip. Heb de plugin geïnstalleerd in mijn WordPress.

      Kan ik de Adsense code gewoon kopiëren en plakken in deze plugin? en waar?
      Moet ik dan de Asychroon of Synchroon code hebben?
      Hoe kan ik aangeven dat één advertentieblok rechtsboven, één links in het midden en één onderaan de pagina komt.

      Alvast bedankt voor je moeite.

      Groet,
      Peter

 3. Hoi Peter,

  Je kunt inderdaad de AdSense code hier in plakken (het maakt niet uit of het Asynchroon of synchroon is.

  Wat belangrijk is, is dat je verschillende advertentieblokken (binnen AdSense) maakt. Deze kun je dan in de plugin plaatsen, en kun je bepalen waar de advertentieblokken moeten komen te staan.

  De ontwikkelaar van de plugin heeft nog een video opgenomen waarin het één en ander wordt uitgelegd.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z4KUyT4puSo

  Succes!

  1. Beste Jacko,

   Het werkt.!!! Super bedankt.

   Zal meerder advertentieblokken maken binnen Adsense.
   Kan je ook bepaalde advertentieblokken permanent verwijderen binnen Adsense?
   Heb je nog tips hoe je advertentieblokken kan benoemen?

   Groet,
   Peter

    1. Beste Jacko,

     Nogmaals bedankt voor je hulp…TOP!!!

     Ik mag vrienden niet vragen om op mijn Adsense Advertentieblokken te klikken, maar mag ik wel mijn websitenaam met vrienden delen/kenbaar maken via Social Media (b.v. Facebook)?

     Groet,
     Peter

 4. Hallo,
  Ik heb de advertentie codes in mij website geplakt, maar ik zie nog geen advertenties. Hoe komt dat? Ik zie alleen witte lege ruimte.

 5. Hoi,

  Hopelijk kun je me helpen, en ontvang ik een mail via: [email protected] hoe ik het op moet lossen.
  Ik kan via wordpress geen plugins downloaden. Alleen kan ik als ik een abbo voor 100 per maand heb plug ins downloaden.
  Nu had ik een vraag. Kan ik ook via een HTML code adsense downloaden, en ben ik er zelf geld aan kwijt? Als je nog niet heel veel lezers hebt? ik hoor heeeel graag een antwoord!

  1. Hoi Irene,

   Dan heb je denk ik niet de officiële WordPress.org software. WordPress.org is namelijk volledig gratis en je kunt daar plugins voor downloaden.

   Je kunt de AdSense code kopieëren op je website (op de plek waar je een advertentieblok wilt hebben) nadat je het advertentieblok in Google AdSense hebt aangemaakt.

   Succes!

 6. Beste,
  Ik heb een account aangemaakt bij Adsense en heb de plug-in gedownload die je ons aanraden!
  Ik heb nu een probleem, als ik mezelf probeer te ‘authorizen’ dan komt er dit te staan.

  “Account Error: User does not have an AdSense account. Create account in Google AdSense.””

  Terwijl ik alle emailtjes heb beklikt en dit account al een paar uur heb.

  Mvg,
  – Lucas

 7. Hallo
  is het ook mogelijk om adsense advertenties te laten weergeven op een gratis wordpress account of alleen betaalde versie van wordpress?

 8. Hoi Jacko,

  Ik zoek me helemaal rot, maar ik krijg mijn html code niet veranderd zodat ik mijn wordpress kan koppelen aan mijn website. Er staat dat het gelijk onder moet komen. Maar waar vind ik mijn html code voor mijn website? Ik heb net account gemaakt bij Adsense en dat is dan het eerste wat je moet doen…
  Hoor heel graag van je!

  Yannic

 9. Dank voor het artikel! Kan ik ook per pagina verschillende advertenties tonen? Dus op pagina 1 komt advertentie A, en op pagina 2 komt advertentie B. Is dit mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *