7 Google AdSense tips die je vandaag al kunt toepassen voor meer winst

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Een afbeelding met Google AdSense tips

Google AdSense is een erg interessant verdienmodel waarmee je een leuk extra zakcentje kunt verdienen. Toch blijkt het verdienen van de eerste euro’s voor veel beginnende internet ondernemers erg lastig. Daarom heb ik besloten om een artikel te schrijven met daarin enkele handige Google AdSense tips.

Er valt namelijk genoeg geld te verdienen met Google AdSense; sterker nog, er zijn zelfs een aantal mensen die er miljonair door zijn geworden.

De tips die ik in dit artikel bespreek kun je vandaag al toepassen en zullen er voor zorgen dat je meer geld zult gaan verdienen met je website.

Inhoudsopgave

Allereerst wil ik even zeggen dat het enorm belangrijk is om nooit, en dan ook nooit, op je eigen advertenties te klikken. Vraag ook niet aan vrienden om op jouw Google AdSense advertenties te klikken. Google ziet dat ongetwijfeld en de kans bestaat dat jouw account zal worden geblokkeerd en verwijderd.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Tip 1: Pas de advertenties aan de stijl van je website aan

Als je een advertentieblok maakt kun je deze ook helemaal zelf aanpassen. Ik raad aan om de advertentieblokken zo goed mogelijk aan de stijl van je website aan te passen.

Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren van het advertentieblok zo instellen dat ze hetzelfde zijn als de kleuren op jouw website. Zijn de links op je website bijvoorbeeld rood, maak dan ook de titelkleur van de advertentie rood.

Het kan geen kwaad om wat tijd te besteden aan de kleuren en de layout van het advertentieblok. Hoe beter de advertenties zijn ‘geïntegreerd’, hoe meer mensen er op de advertenties zullen klikken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Tip 2: Plaats de advertenties op de juiste plekken

Als je geld wilt verdienen met Google AdSense moet je de advertenties natuurlijk wel plaatsen op plekken waar bezoekers de advertenties ook daadwerkelijk zien. Veel mensen plaatsen de advertentieblokken zomaar in het wilde weg, en denken eigenlijk niet na waar ze die het beste neer kunnen zetten.

Kijk goed waar er lege plekken op je website zijn en waar een plaatsing van Google AdSense advertenties goed zou zijn. Ook kun je aan de hand van Google Analytics analyseren op welke pagina’s de meeste mensen jouw website verlaten, en daar AdSense advertenties plaatsen. Dan verdien je er nog aan ;).

Een aantal plekken die het vaak wel goed doen zijn:

 • Links in het midden van de pagina
 • Onder de menubalk
 • Linksboven van een artikel
 • Boven de footer van je website

Verdeel de advertentieblokken over de gehele pagina en op slechts één plek.

Tip 3: Plaats niet teveel advertenties

Een fout die veel mensen maken als ze nog maar net beginnen met Google AdSense is dat ze simpelweg te veel advertenties plaatsen. Ze denken dan dat als ze maar zoveel mogelijk advertenties op zoveel mogelijk pagina’s plaatsen dat ze dan veel geld kunnen verdienen.

Dat is echter (helaas) niet zo, want Google laat het niet toe als er meer dan 3 advertenties op een pagina staan.

Hou je daar ook echt aan en plaats ook echt ‘maar’ 3 advertentieblokken op één pagina.

Tip 4: Kies de beste formaten

Als je een advertentieblok aanmaakt kun je zelf bepalen wat het formaat moet zijn. Veel mensen kiezen hier het grootste formaat omdat ze denken dat hier het meest op geklikt word. Dat is echter niet zo. Het ligt helemaal aan waar je de advertentie op jouw website plaatst.

Volgens Google zijn de beste presterende formaten de 160 bij 600 ‘skycraper’, de middelgrote rechthoek van 300 bij 250 en het leaderboard van 728 bij 90.

Ook is het belangrijk om te kijken of je ‘rich media’ advertenties wilt tonen, alleen tekst advertenties of beide.

Uit onderzoek blijkt dat er meer geklikt wordt op tekst-advertenties en zelf heb ik hier ook de beste ervaringen mee. Bezoekers zullen sneller op een tekst-advertentie klikken en de opbrengst per klik is ook hoger dan bij een rich-media advertentie (afbeelding of banner).

In de onderstaande video legt een Google medewerker wat de beste formaten zijn, en hoe je deze het beste kunt implementeren op je website.

Tip 5: Zorg elke maand voor meer bezoekers naar je website

Dit is misschien niet echt een tip die direct met Google AdSense te maken heeft, maar als je geld wilt verdienen met je advertenties, zul je toch veel bezoekers op je website moeten hebben. Hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen, hoe meer weergaven je Google AdSense advertenties zullen hebben, en dus hoe meer inkomsten je zult hebben.

Probeer dus elke maand weer meer bezoekers naar je website te krijgen.

Weet je niet hoe je aan meer bezoekers kunt komen? Lees dan mijn artikel met handige tips en trucks over hoe je bezoekers naar je website te krijgen.

Tip 6: Hou je statistieken nauwlettend in de gaten

Testen, testen en nog eens testen. Het is belangrijk om je statistieken nauwlettend in de gaten te houden. In het beheerder gedeelte van Google AdSense zie je een heel overzicht van je actieve advertentieblokken. Als je ziet dat een bepaald advertentieblok goed presteert, kun je kijken hoe dat komt. Kijk dus bijvoorbeeld naar het soort advertentie (rich-media of alleen tekst?), de grootte van het advertentieblok, het kleurgebruik en de plaatsing.

Als je ziet dat bepaalde advertenties niet goed presteren kun je deze zodoende aanpassen voor betere resultaten.

Heb je meerdere sites met Google AdSense advertenties er op? Dan kun je precies zien welke site goed presteert en welke site niet. Zie je bijvoorbeeld dat een website amper inkomsten oplevert maar steek je er wel veel tijd in?

Dan kun je er misschien beter een ander verdienmodel op zetten, zoals bijvoorbeeld affiliate marketing.

Google AdSense werkt niet voor iedere site.

Tip 7: Richt je op zoekwoorden die goed betalen

Als je een beetje bekend bent met hoe Google AdSense werkt dan weet je dat het ene zoekwoord meer betaald dan het andere. Gaat jouw website bijvoorbeeld over financiële zaken zoals beleggen of leningen? Dan zul je veel meer verdienen als iemand op een advertentie klikt als een website over bijvoorbeeld hondenvoer.

Je kunt aan de hand van de Google KeyWord Tool precies zien wat goed betaalde zoekwoorden zijn. Ik raad je dan ook zeker aan om deze tool te gebruiken wil je het maximale uit Google AdSense halen.

Als je al een website over een bepaald onderwerp hebt moet je deze natuurlijk niet eens van onderwerp veranderen.

Maar als je nog geen website hebt, en je wilt beginnen met Google AdSense is het zeker interessant om alvast te kijken wat goed betaalde zoekwoorden zijn.

Gebruik deze Google AdSense tips vandaag nog

Het mooie van de bovenstaande Google AdSense tips is dat je ze vandaag al kunt toepassen op je website. Veel mensen lezen erg veel, maar passen de informatie nooit toe. Ze denken dan dat ze het later wel doen, maar uiteindelijk komt het er nooit meer van.

Het is dan ook belangrijk om deze tips vandaag al te gebruiken voor jouw website. Nu is de informatie nog ‘vers’ en ben je er actief in je hoofd mee bezig.

Wat vind jij van de bovenstaande tips? En werkt Google AdSense op jouw website? Of heb je nog vragen over de bovenstaande Google AdSense tips? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “7 Google AdSense tips die je vandaag al kunt toepassen voor meer winst

 1. Hallo Jacko,

  Ik ben een beetje aan het vechten met die advertentieblokken. Je zegt dat Google er maar 3 toelaat?
  Is het dan 3 advertenties in totaal of per advertentieblok mogen er 3 advertentie geplaatst worden?
  Dus advertentieblok 1 – 3 advertenties (onder foto’s)
  Advertentieblok 2 – 2 advertenties (onder foto’s)
  Advertentieblok 3 – 1 advertenties ( boven footer)

  Groetjes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *