Ebook cover maken? Gebruik deze ‘must-read’ tips en tricks!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Heb je een ebook geschreven en wil je graag een ebook cover maken? Of wil je dit misschien laten doen? In dit artikel zal ik je vertellen hoe je – en waar – je dit het beste en goedkoopst kunt doen.

Want, hoe kun je nou eigenlijk een goede cover voor je ebook maken? Zijn er handige tools voor?

Of kun je dit misschien beter laten doen?

In dit artikel lees je er alles over.

Waarom een ebook cover maken?

Als je een ebook hebt geschreven, moet je deze natuurlijk in de markt zetten, zodat mensen deze kunnen downloaden en/of kopen. Mensen zullen echter sneller geneigd zijn om een ebook te downloaden of te kopen als het ebook voorzien is van een mooie cover.

Zo voelt het ebook wat ’tastbaarder’ aan, en hebben mensen echt het idee dat ze ‘iets’ downloaden. Mensen willen graag zien wát ze downloaden of kopen.

Daarnaast staat het ook een stukje professioneler en straalt het meer autoriteit uit.

Er zijn twee manieren om aan een cover voor je ebook te komen, namelijk:

  1. Zelf een ebook cover maken
  2. Je ebook cover door iemand anders te laten maken

Hieronder zal ik beide mogelijkheden toelichten.

Heb je nog geen ebook, maar wil je  wel graag een ebook schrijven? Lees dan: Hoe moet ik een ebook schrijven?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe zelf een ebook cover maken?

Je kunt er voor kiezen om zelf een cover voor je ebook te maken. Ik raad echter wel aan om dit alleen te doen als je een klein beetje kennis hebt van Photoshop, of van andere fotobewerking programma’s.

Als de woorden ‘pixels’ en ‘.png’ en ‘afmetingen’ je niks zeggen, kun je de ebook cover beter door iemand anders laten maken.

Wil je toch zelf de cover maken? Dan kun je dit natuurlijk doen met Photoshop. Je moet dan een ebook cover template downloaden (deze vind je bijvoorbeeld hier), en vervolgens deze template zo aanpassen dat het naar je zin is.

Een aantal tips:

  • Maak de cover aantrekkelijk, en geef het een vriendelijke uitstraling
  • Zorg er voor dat het direct duidelijk is waar het ebook over gaat
  • Zet de naam van de auteur (wat waarschijnlijk jouw naam is) op de voorkant (dit zorgt voor autoriteit)
  • Gebruik een aantrekkelijke, duidelijke afbeelding

Er zijn ook verschillende tools waarmee je een ebook cover kunt maken, zoals:

Met deze tools kun je – zonder Photoshop – zelf een ebook cover maken. Let wel op dat deze tools niet alle mogelijkheden bieden, en dat je beperkt bent tot de mogelijkheden van deze tools.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Een ebook cover laten maken

Je kunt het maken van een ebook cover natuurlijk ook door iemand anders laten doen. Ik heb het in een eerder artikel gehad over werk uitbesteden, en ik blijf er bij dat wanneer je ergens niet goed in bent – en wat eigenlijk niet jouw vakgebied is – dat je dit werk dan moet laten uitbesteden.

De ebook cover van de Ultieme Vrijheid Methode
Hierboven zie je de ebook cover van mijn Ultieme Vrijheid Methode ebook. Deze cover heb ik ook door iemand anders laten maken.

Zo gaat iemand die dit werk heel goed kan doen er met jouw opdracht aan de slag, en weet je zeker dat je een mooi eindresultaat krijgt. Zo hoef je niet eerst uren werk te besteden aan iets wat je helemaal niet goed kan, en waarvan het resultaat ook niet echt goed is; in die tijd kon je jezelf beter bezighouden met hetgeen waar je wel goed in bent!

Ik ben bijvoorbeeld ook helemaal niet goed in het maken van ebook covers, en besteed dit dan ook uit. Het mooie van de tijd waarin we nu leven (wat klink ik nu oud), is dat je dit voor een paar euro kunt laten doen en dat het resultaat ook uitstekend is.

Hieronder een aantal websites waarop je mensen kunt zoeken die een ebook cover je kunnen maken:

Belangrijk is wel dat je goed aangeeft wat er precies op jouw ebook moet komen, en wat de uitstraling van het ebook moet zijn. Bepaal dit eerst goed voor jezelf, en communiceer dit duidelijk zodat er hierin geen verwarring ontstaat.

Je weet nu dus hoe je zelf een ebook cover kunt maken, en hoe je dit door iemand anders kunt laten doen.

Nogmaals: heb je er zelf geen kennis van? Besteed het dan uit en laat het door iemand doen die er wél verstand van heeft.

Succes!

Heb je nog vragen? Of is iets onduidelijk? Laat het even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Ebook cover maken? Gebruik deze ‘must-read’ tips en tricks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *