Affiliates vinden

4 Manieren om eenvoudig affiliates te vinden voor jouw product!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Zou jij graag als bedrijf zijnde meer en meer producten willen verkopen? Dan kun je zelf een hele dure marketingcampagne opstarten. Je kunt er echter ook voor kiezen om gebruik van het internet te maken. Of beter gezegd: om de kracht en de mogelijkheden van het internet optimaal te benutten. Het is nu eenmaal een feit dat je via het internet héél veel doelen kunt gaan behalen.

Om jouw doelen te behalen, is het mogelijk interessant om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Dit verdienmodel is interessant voor affiliates, maar is óók zeker interessant voor adverteerders. In dit artikel vind je alle informatie over het vinden van affiliates; dit artikel is dus met name geschikt voor adverteerders.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Verschil tussen affiliates en adverteerders

Allereerst is het goed om even het verschil tussen affiliates en adverteerders te benadrukken:

Affiliates: Dit zijn de affiliate marketeers die de producten van adverteerders gaan promoten. De affiliates hebben bijvoorbeeld hun eigen affiliate webshop of affiliate website.

Adverteerders: Dit zijn de bedrijven die graag hun producten willen laten promoten door de affiliates. De adverteerders verkopen de producten uiteindelijk en geven de affiliate daarvoor een commissie.

Het hoofdonderwerp in dit artikel is dus het vinden van affiliates. Of met andere woorden gezegd: hoe kun je als bedrijf zijnde mensen vinden die jouw producten gaan promoten?

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Je hebt meerdere mogelijkheden!

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: je hebt meerdere mogelijkheden om affiliates te vinden. Voor meerdere mogelijkheden valt bovendien iets te zeggen. Tevens is het mogelijk om meerdere mogelijkheden met elkaar te combineren; onder aan de streep heb je in ieder geval alle touwtjes in eigen handen. 

Wij zetten graag de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Aanmelden bij één van de affiliate netwerken
  • Een eigen partnerprogramma opzetten
  • Gebruik maken van influencers
  • Affiliates via Google vinden

Hieronder gaan we deze opties uitgebreid bespreken.

Aanmelden bij één van de affiliate netwerken

Heb je enig idee hoe groot affiliate marketing op dit moment in ons land is? Nou, wij kunnen je verklappen dat dit online verdienmodel echt gigantisch is. Met name in de laatste jaren is affiliate marketing ongekend populair geworden. Een dankwoordje moet hierbij uitgaan naar de verschillende affiliate netwerken. Deze netwerken weten namelijk perfect vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Dit betekent dat je als adverteerder ook gebruik van deze affiliate netwerken gebruik kunt maken! Je kunt je bij één van de netwerken aanmelden, waarna je een complete campagne in het leven kunt roepen.

Hoe dit precies werkt? Nou, jij stelt jouw campagne via het affiliate netwerk beschikbaar. Verschillende affiliates kunnen zich vervolgens aanmelden voor jouw campagne. Per aanmelding kun jij de betreffende website/affiliate goedkeuren/afkeuren, waardoor je alleen met de beste affiliates samen kunt gaan werken.

Als je van deze mogelijkheid gebruik gaat maken, moet je wel met een belangrijk aandachtspunt rekening houden. Je moet aan de affiliates een commissie betalen, maar je moet ok het affiliate netwerk betalen. Het affiliate netwerk brengt immers niet zomaar vraag en aanbod bij elkaar. Nee, dat is júist het verdienmodel van een dergelijk netwerk.

De kosten kunnen dus behoorlijk hoog oplopen. Maar, de mogelijkheden zijn ook ongekend. Je kunt niet alleen veel affiliates bereiken, maar je kunt ook nog eens met grote affiliates samen gaan werken. Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere affiliate netwerken kiezen. Onder meer de volgende netwerken zijn populaire namen in ons land:

  • Awin
  • Tradetracker
  • PayPro
  • Daisycon
  • Tradedoubler

Hier vind je een compleet overzicht van de Nederlandse affiliate netwerken.

Hoe je nou het beste affiliate netwerk uit kunt kiezen? Dat doe je vooral door een vergelijking te maken. Ook is het belangrijk om goed naar jouw producten of diensten te kijken. Als je online diensten aanbiedt, kun je bijvoorbeeld prima gebruik maken van PayPro. Bij fysieke producten kun je echter beter voor één van de andere affiliate 

Onze conclusie over affiliate netwerken

Eigenlijk is dit een ideale mogelijkheid. Een ideale mogelijkheid om affiliates te vinden. Wel raden wij je aan om heel kritisch naar de aanmeldingen te kijken. De kans is immers groot dat niet alle aanmeldingen passen bij jouw bedrijf, jouw visie en jouw waarden. Zorg dus dat je echt kritisch bent. Als je dat eenmaal bent, kun je echt heel veel affiliates gaan strikken. Daarmee is de kans groot dat je alleen maar meer en meer producten/diensten gaat verkopen!

Een eigen partnerprogramma opzetten

Heb je een aanzienlijke webshop? Mag je de nodige orders ontvangen? En heb je hierdoor een aardig kapitaal op weten te bouwen? Dan is het mogelijk interessant om jouw eigen partnerprogramma op te zetten. Hierbij zet je eigenlijk jouw eigen affiliate netwerk op, waar affiliates zich voor aan kunnen melden.

Kiezen veel bedrijven voor een eigen partnerprogramma? Nou, we zien dat dit meer en meer het geval is. Zo is bijvoorbeeld Bergfreunde met een eigen partnerprogramma begonnen. Ook Zoo Plus is met haar eigen partnerprogramma gestart.

Het meest bekende voorbeeld is zonder twijfel Bol.com. Deze gigantische webshop heeft er bewust voor gekozen om alles in eigen beheer te houden. Dit heeft uiteraard ook te maken met de exacte situatie van deze webshop. Bol.com laat in ieder geval zien dat er veel mogelijk is met een partnerprogramma.

Een belangrijk voordeel is dat je alle touwtjes in eigen handen houdt. Je bepaalt zelf hoe je het partnerprogramma in gaat zetten. Ook heb je volledige zeggenschap over de commissies, de meetperiode en aanverwante voorwaarden. Tevens bepaal je volledig zelf met welke affiliates je wel en niet samen gaat werken.

Wel moet je rekening met het volgende houden: de kosten. Het opstarten van een partnerprogramma kost het nodige geld. Je moet namelijk de gehele IT-infrastructuur op gaan zetten, terwijl je ook met veel juridische haken en ogen te maken krijgt. Indien je jouw partnerprogramma op wilt zetten, is het mogelijk interessant om hier een gespecialiseerd bedrijf voor in te schakelen.

Hoe je vervolgens aan affiliates kunt komen? Nou, je kunt bijvoorbeeld in jouw webshop reclame gaan maken. Zet bijvoorbeeld een link in jouw footer naar jouw affiliateprogramma. Ook kun je met behulp van e-mailmarketing of een banner op jouw website reclame maken voor jouw eigen partnerprogramma.

Onze conclusie over een eigen partnerprogramma

Kunnen wij het aanraden om voor een eigen partnerprogramma te kiezen? Nou, dat ligt er maar net aan. In onze ogen is deze mogelijkheid eigenlijk alleen voor de grotere webshops geschikt. Je moet immers de nodige kosten maken, terwijl je ook veel marketing moet voeren. Als dit bij jouw webshop tot de mogelijkheden behoort, is een eigen partnerprogramma zéker interessant. Je houdt immers de touwtjes zelf in handen, je hebt alles in eigen beheer en je kunt optimaal profiteren van de huidige hoeveelheid affiliates!

Gebruik maken van influencers

Wist je dat affiliate marketing en influencer marketing veel overeenkomsten kennen? Indien je affiliates wilt vinden, kun je hier ook een influencer voor in gaan zetten. Of beter gezegd; influencers kunnen voor jou gaan fungeren als een affiliate.

Het doel van affiliates is dat zij jouw producten gaan promoten. Dit kunnen zij via hun eigen website/webshop doen, maar dit kan uiteraard ook via social media gedaan worden. Als je dit graag via bijvoorbeeld Instagram gedaan wilt hebben, kun je op zoek naar de beste Instagram influencers gaan.

Een belangrijk voordeel hiervan is terug te vinden in de achterban. Als je van de diensten van een influencer met 100.000 volgers maakt, kun je met één klap 100.000 mensen bereiken. Je hebt in dat geval eigenlijk maar één affiliate nodig om heel veel mensen te kunnen bereiken. 

Uiteraard brengt dit ook een bepaald prijskaartje met zich mee. Je moet relatief veel geld uitgeven aan influencers. Zeker als je met de grotere influencers samen wilt werken, moet je een vermogen op kunnen hoesten. Je kunt echter ook prima voor meerdere kleine influencers kiezen.

Wil je graag met influencer marketing aan de slag gaan? Dan is het mogelijk interessant om van LinkPizza gebruik te maken. Duizenden influencers zijn bij LinkPizza aangesloten, waardoor je snel de juiste influencer(s) kunt vinden. Via LinkPizza kun je dus prima op zoek gaan naar de beste affiliates voor jouw webshop.

Let wel goed op het soort producten dat je verkoopt. Het soort producten moet namelijk wel aansluiten bij de influencer(s) waar je mee samen gaat werken. Zorg dus dat je ook op dit gebied erg kritisch bent. Ga niet lukraak met een paar influencers samenwerken, maar kies de influencers echt gericht uit. Daarmee weet je eigenlijk alleen maar de kans op succesvolle orders te vergroten.

Onze conclusie over influencers

De influencers zijn hot tegenwoordig. Veel bedrijven kiezen ervoor om van influencer marketing gebruik te maken; wij begrijpen maar al te goed waarom. Je kunt immers dankzij de influencers op een simpele manier veel mensen bereiken. Bovendien fungeren de influencers voor jou eigenlijk als affiliates. Een goede influencer kan met één post bijvoorbeeld 50.000 mensen bereiken. Daar zou je heel wat ‘normale’ affiliates voor nodig moeten hebben. Houd echter wel rekening met de kosten en met het imago van influencers. Doe daarom alleen zaken met goede influencers!

Affiliates via Google vinden

Tot slot is het ook mogelijk om via Google affiliates te vinden. Hoe je dit kunt doen? Nou, zoek maar eens naar affiliate websites binnen jouw niche. Verkoop je bijvoorbeeld speciale golfschoenen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar affiliate websites die zich richten op sport golf.

De kans is aanwezig dat de affiliates niet van het bestaan van jouw merk/partnerprogramma afweten. Door hen rechtstreeks te benaderen, kun je direct met hen een samenwerking in het leven roepen. Op die manier ben je in staat om de juiste affiliates te strikken. De affiliates zijn immers in jouw niche actief en hebben ongetwijfeld verstand van zaken.

Je kunt daarnaast ook via Google met advertenties aan de slag gaan. Op de juiste zoekwoorden kun je jouw partnerprogramma laten weergeven, waardoor je mogelijk snel de juiste affiliates aan kunt trekken. Hierbij moet je wel met een flinke kostenpost rekening houden. Zoals je wellicht al opgemerkt hebt, is het adverteren via Google namelijk niet super voordelig te noemen.

Via Google heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden. Wel moet je hierbij met de nodige concurrentie rekening houden. Doordat affiliate marketing zo populair is, starten meer en meer bedrijven met dit online verdienmodel. Dit betekent dat ook veel bedrijven tegelijkertijd op zoek zijn naar affiliates. Je moet dus écht een meerwaarde zien te bieden/leveren.

Onze conclusie over affiliates vinden via Google

In onze ogen biedt Google ongekend veel mogelijkheden. Dankzij de zoekmachine kun je niet alleen de juiste affiliates vinden, maar ook nog eens een flinke hoeveelheid affiliates. Je kunt eigenlijk binnen de kortste keren veel affiliates vinden, maar houd hierbij wel rekening met een flinke kostenpost.

Wist je overigens ook dat je via jouw eigen website affiliates kunt vinden? Dit doe je met bijvoorbeeld een link in jouw footer, maar je kunt ook binnen jouw klanten op zoek gaan naar affiliates. Stuur bijvoorbeeld eens naar al jouw klanten een mailtje over jouw nieuwe partnerprogramma. Mogelijk kun je binnen jouw klantenkring de juiste affiliates vinden.

Wat is de beste optie?

Ben jij op zoek naar goede affiliates voor jouw webshop? Dan heb je dus de keus uit meerdere mogelijkheden. Persoonlijk hechten wij de meeste waarde aan de affiliate netwerken. Deze netwerken maken de gehele zoektocht eigenlijk bijzonder makkelijk voor je. Bovendien zijn bij deze netwerken veel affiliates aangesloten; je komt dus ook snel in contact met geschikte affiliates.

Iets wat wij ook interessant vinden, zijn de influencers. Houd hierbij wel goed rekening met het imago van sommige influencers. Doe daarom alleen zaken met influencers waar je echt mee geïdentificeerd wilt worden. 

Al met al heb je voldoende mogelijkheden om de beste affiliates te vinden. Zet jouw wensen op een rijtje en vergelijk vervolgens de hierboven besproken mogelijkheden. Veel succes en plezier! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *