Zakelijk crypto kopen?

Hoe je het beste zakelijk Bitcoin, Ethereum en andere crypto's kunt kopen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Elk bedrijf heeft behoefte aan liquide middelen. Met deze middelen voldoe je aan je financiële verplichtingen en kun je bepaalde investeringen doen. Heb je op dit moment echter een overschot aan liquide middelen in je onderneming? Dan is het interessant om zakelijke investeringen te doen.

Door de jaren heen zijn er meer en meer investeringsmogelijkheden gekomen. Zo is het nu ook mogelijk om zakelijk crypto te kopen. In dit artikel vertellen wij je graag alles over het zakelijk kopen van crypto. We bespreken hoe je dit kunt doen en hoe je bijvoorbeeld over de crypto belasting moet betalen.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom zakelijk crypto kopen?

De afgelopen jaren is de economie als een tierelier gaan draaien. Opvallend, aangezien we in een langdurige coronapandemie hebben gezeten. Desalniettemin hebben veel bedrijven bijzonder goede jaren gedraaid. Dit heeft zich geuit in hogere omzetten en ook in hogere winsten.

Wat gebeurt je nou als een bedrijf meerdere goede jaren hebt gedraaid? Dan blijft er onder aan de streep veel geld over. Geld dat niet zozeer in bedrijfszaken geïnvesteerd hoeft te worden, maar dat ook niet zomaar uit het bedrijf ‘getrokken’ kan worden. Op zo’n moment is het heel interessant om zakelijk crypto te kopen:

  • De cryptowereld staat nog in z’n kinderschoenen. Als je nú crypto koopt, ben je nog één van de ‘pioniers’. Zodra deze wereld volledig tot ontbranding komt, ben jij één van de gelukkige. Je hebt namelijk als één van de eerste bedrijven in crypto geïnvesteerd.
  • Je kunt hier veel geld mee verdienen. Als bedrijf zijnde is het mogelijk om met investeren geld te verdienen. Dit is sowieso het geval bij zakelijke investeringen in financiële producten, maar des te meer bij crypto. De markt van crypto is namelijk booming en is volatiel. Dat laatste geeft aan dat de markt aan veranderingen onderhevig is, waardoor je binnen een korte tijd veel geld kunt verdienen.
  • Risico spreiden: als particuliere belegger is het belangrijk om de risico’s te spreiden. Dit doe je door in meerdere financiële producten te beleggen. Deze vlieger gaat echter óók voor de zakelijke belegger op. Als je als zakelijke belegger al in financiële producten hebt geïnvesteerd, vormt crypto hier een prima aanwinst op. Je spreidt op deze manier de risico’s, waardoor de kans op succes alsmaar groter wordt.
  • Verlaging van de liquide middelen: als bedrijf heb je niet al te veel aan een overvloed aan liquide middelen. Dit geld blijft immers alleen maar op de bank staan, waardoor het alsmaar minder waard wordt. Bovendien brengt dit een bepaald risico met zich mee, zéker als het om grote geldbedragen gaat. Door deze bedragen in crypto te investeren, verlaag je op een mogelijk winstgevende manier de liquide middelen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe werkt zakelijk beleggen op fiscaal gebied?

Wil je zakelijk crypto kopen? Dan moet je met de nodige fiscale aandachtspunten rekening houden. Op het moment dat je met je crypto-investeringen winst maakt, moet je hier namelijk ‘gewoon’ winstbelasting over betalen.

Hoe je dit precies moet doen, hangt af van de bedrijfsvorm. Sta je ingeschreven als een eenmanszaak of VOF? Dan wordt het cryptovermogen in box 3 belast. De belastingdienst ziet de investering in crypto dan gewoon als een privé investering. Ga je vanuit je BV of NV in crypto handelen? Dan moet je de cryptocoins als vlottende activa op de balans plaatsen. 

Uitbetalingen in crypto

Hebben je klanten de mogelijkheid om je facturen in crypto te betalen? Dan is het zaak dat je deze crypto omrekent naar euro’s. Je moet hierbij de meest gebruikte koers van het moment hanteren.

De belastingdienst heeft hierover de volgende stelregel: cryptovaluta moet altijd omgerekend worden naar euro’s. Ongeacht of het om een positief- of negatief cryptoresultaat gaat.

Waar moet je rekening mee houden bij zakelijk crypto kopen?

Spreekt het zakelijk kopen van crypto je wel aan? Dan is het de hoogste tijd om je hier nader in te gaan verdiepen. Daar helpen wij je graag een handje bij. Verderop in dit artikel bespreken we hoe je crypto zakelijk kunt kopen, maar eerst bespreken we waar je rekening mee moet houden.

Je moet weten waar je mee bezig bent

Ten eerste is het heel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Ben je bijvoorbeeld van plan om in altcoin X te investeren? Zorg er dan voor dat je precies weet waar altcoin X voor staat, wat je aan altcoin X hebt en wat de geschetste toekomst van deze cryptocoin is.

Met andere woorden: je moet je verdiepen in de coins waarin je gaat investeren. Dit is als particuliere belegger erg belangrijk, maar is minstens net zo belangrijk als zakelijke belegger. Elke investering die je doet, kun je immers maar één keer doen.

Je moet een goede administratie bijhouden

Als ondernemer heb je met meerdere verplichtingen te maken. Eén van de verplichtingen is dat je voor een sluitende boekhouding moet zorgen. Op het moment dat je in crypto gaat investeren, moet je dit op de correcte manier in je boekhouding verwerken.

Hoe je dat precies doet, hangt dus van je bedrijfsvorm af. Wij adviseren je om in complexe situaties contact met een accountant of boekhouder op te nemen. Als je nu al gebruik van een accountant of boekhouder maakt, kun je dit volledig op zijn/haar bordje schuiven. Belangrijk is in ieder geval dat elke investering goed verwerkt wordt.

Je kunt je inleg kwijtraken

De markt van crypto is volatiel. De koersen kunnen hard de lucht ingaan, maar kunnen ook flink zakken. Alleen al om die reden moet je alleen met zakelijk geld investeren dat je kunt missen. Je moet er gewoonweg ook rekening mee houden dat je je inleg kwijt kunt raken.

Kun je dit voorkomen? Je kunt in ieder geval je best doen om dit te voorkomen. Dit doe je door rationele beslissingen te nemen, door je goed te verdiepen in de cryptowereld en door niet over één nacht ijs te gaan. Bovendien is het advies om niet alles te geloven dat je op het internet leest. Veel mensen geven op internet tips, maar weinig mensen zijn echte experts. Volg daarom alleen de tips van echte experts op.

Houd rekening met de belastingen

Denk je een geweldige klapper te hebben gemaakt op de cryptomarkt? Mocht dit een zakelijke investering zijn geweest, staat de belastingdienst direct bij je op de stoep. Deze winst wordt namelijk ‘gewoon’ als bedrijfswinst gezien. En dit betekent ook dat je hier belasting over moet betalen.

Met andere woorden: reken je niet te rijk op het moment dat je een goede investering hebt. Je moet hier belasting over betalen en de investering kan altijd nog verkeerd uitpakken. 

Eigenlijk kun je zakelijk crypto kopen vergelijken met ondernemen. Bij ondernemen neem je ook bepaalde risico’s, waarbij de verdiensten uiterst interessant kunnen zijn. Dat is bij zakelijk crypto ook het geval, aangezien je hier veel geld mee kunt verdienen. Maar, bij zowel zakelijk crypto kopen als bij ondernemen moet je netjes aan je belastingverplichtingen voldoen.

Hoe kun je zakelijk crypto kopen?

Om als bedrijf in crypto te investeren, hoef je slechts een paar stappen te doorlopen. Om welke stappen dit precies gaat, lees je hieronder. Volg de stappen zelf ook op en investeer binnen mum van tijd vanuit je bedrijf in crypto.

Stap 1: maak een zakelijk crypto account aan

Om zakelijk crypto te kunnen kopen, heb je een zakelijk crypto account nodig. Het aanmaken hiervan is iets complexer dan bij een particulier account. 

Zo moet je allerlei gegevens aanleveren bij de broker. Hierbij kun je denken aan bedrijfsgegevens, persoonlijke gegevens van de bedrijfseigenaar en een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Deze gegevens moeten vervolgens geverifieerd worden, voordat je in crypto kunt investeren.

Verder is het zaak om je bankrekening te laten verifiëren. Dit moet dus om de zakelijke bankrekening gaan en niet om één van je persoonlijke bankrekeningen. Let wel goed op: je kunt niet bij alle crypto brokers een zakelijk account aanmaken. Bij de volgende brokers is dit in ieder geval wél mogelijk:

Stap 2: maak geld over naar je zakelijke crypto account

Als je account eenmaal geverifieerd is, kun je geld overmaken. Dit moet je per sé doen vanaf je zakelijke bankrekening. Doe je dat niet? Dan is er sowieso geen sprake van een zakelijke investering.

Tip: investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. Als je maar net aan de financiële verplichtingen kunt voldoen, is het niet verstandig om zakelijk te beleggen. Zorg ervoor dat je eerst je schaapjes op het droge hebt, voordat je zakelijk crypto gaat kopen.

Stap 3: koop de gewenste crypto’s

Je bent nu in staat om de gewenste crypto’s zakelijk te kopen. Welke crypto je koopt, is uiteraard volledig aan jezelf om te bepalen. 

Neem je graag het zekere voor het onzekere? Dan lijkt Bitcoin de veiligste keuze te zijn. Deze coin is relatief stabiel en is eigenlijk de koning der cryptovaluta. Met deze coin lijk je dus altijd goed te zitten wat betreft risico-potentieverhouding.

Stap 4: sla de coins veilig op

Heb je de investering helemaal afgerond? Dan is je bedrijf officieel eigenaar van een x aantal crypto. Het is nu zaak om deze crypto op een veilige manier te bewaren. Dit kun je doen bij de broker, maar je kunt ook voor een software- of hardware wallet kiezen. Deze drie opties zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Bij een broker: je coins bij een broker bewaren is veilig, maar is niet de veiligste optie. Als iemand de inloggegevens van je zakelijke account heeft, zijn je coins niet meer veilig.
  • Software wallet: je kunt op je pc een softwaresysteem installeren, waarin je je crypto’s kunt bewaren. Dit is overigens ook mogelijk op je smartphone of tablet. 
  • Hardware wallet: het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een Ledger te kopen. Dit is een wallet die je in je handen vast kunt houden en waarop je je coins veilig kunt bewaren. Advies is om zo’n wallet in bijvoorbeeld een kluis te bewaren.

Conclusie over zakelijk crypto kopen

Zakelijk crypto kopen kán absoluut interessant zijn. Investeer echter alleen wel met liquide middelen die je echt kunt missen. Ga bovendien niet over één nacht ijs en houd rekening met de mogelijke risico’s.

Plaats je de juiste trades? Dan verdien je oprecht veel geld met crypto. Dit geldt komt ten behoeve van je onderneming, waarmee je bijvoorbeeld nieuwe investeringen kunt doen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om jezelf van een leuke bonus te voorzien. Houd bij alles óók goed rekening met de belasting(en) die je moet betalen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *