WordPress backup maken? Automatisch en zonder technische kennis!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Een kluis die staat voor een WordPress backup maken

Een WordPress backup maken, hoe doe je dat? Tegenwoordig draaien veel websites op WordPress.

De reden hiervoor is dat het enorm makkelijk is om WordPress te installeren en dat het ook een geweldige manier is om eenvoudig nieuwe artikelen en pagina’s aan te maken, en deze ook te bewerken.

Omdat je zelf de website helemaal kunt aanpassen kan het gebeuren dat je een fout maakt en dat je die niet meer kunt herstellen (er verschijnt bijvoorbeeld een foutmelding op je website).

Als je dan geen backup hebt gemaakt, kun je niks meer en zit je dus in de problemen.

Ik raad daarom ook aan om elke week een backup te maken van je website.

In dit artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe je dat eenvoudig kunt automatiseren zodat je er geen kijken meer naar om hebt ;).

Een automatisch WordPress backup maken

Door een simpele plugin te installeren kun je er voor zorgen dat er automatisch een backup gemaakt word op de dagen dat jij dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je elke dag, elke week of elke maand een backup wilt maken. Deze word dan gewoon naar je e-mail gestuurd en kun je ook weer heel simpel terugzetten.

Dit kun je allemaal doen met de gratis plugin BackUpWordPress.

Deze plugin hoef je maar één keer in te stellen en doet voor de rest al het werk.

Weet je niet hoe je plugins kunt installeren? Lees dan eerst deze handleiding hoe je WordPress plugins eenvoudig kunt installeren.

Een aantal handige functies van deze plugin:

  • Zelf bepalen wanneer er een backup gemaakt word
  • Heel eenvoudig op te zetten en te gebruiken
  • Slaat backups in .zip formaat op (kleinere bestanden en snel aan te maken)
  • Heeft niet veel geheugen nodig
  • Je kunt het backup bestand naar je laten e-mailen, zo kun je de backups dus lokaal opslaan
  • Ook beschikbaar in Nederlands
  • Helemaal gratis te gebruiken

Een WordPress backup maken is dankzij deze plugin dus heel erg makkelijk en een kleine moeite om op te zetten. Wanneer je hebt ingesteld wanneer je wilt dat er een backup gemaakt word, zal alles automatisch gaan en hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken.

Je krijgt dan gewoon netjes de backup per mail binnen (als je dat wilt natuurlijk) en anders kun je de backup gewoon terugvinden in het beheerders gedeelte van de plugin.

Zelf gebruik ik ook deze plugin, en heb er nog nooit problemen mee gehad. Een uitstekende plugin als je het mij vraagt :)!

Zo zie je maar dat een WordPress backup maken enorm makkelijk is en zo gedaan. Je hebt er geen technische kennis voor nodig en alles gaat eigenlijk volledig automatisch.

Heb jij al een WordPress backup gemaakt? En heb je ook de bovenstaande plugin gebruikt? Of heb je nog problemen met het maken van een backup? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *