Hoe je passief maandelijks een inkomen kunt verdienen met één SEO-blog

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

80 procent van de omzet komt uit 20 procent van de middelen. 80 procent van de omzet komt uit 20 procent van de bezoekers.

Deze verhouding, ook wel de Pareto-regel genoemd, is voor een groot deel ondernemend Nederland relevant. Ook mijn blog haalt tot wel 80 procent van de traffic uit een klein aantal blogartikelen. En dat is niet gek, want dat selecte aantal artikelen is precies het meest relevant tot internetsuccesgids.nl.

De meeste succesverhalen die ik online lees komen overeen met deze gedachtegang. Mogelijk zijn er bij jou ook al een aantal pagina’s te vinden waar het grootste gedeelte van jouw bezoekers op terechtkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze pagina’s cash cows voor jouw business worden?

Iedere bezoeker vertegenwoordigt een waarde

De kans is groot dat jouw best bezochte pagina’s ook de meest relevante zijn. Bij InternetSuccesGids.nl gaat deze specifieke pagina’s over geld verdienen. Niet zo heel gek dus dat ik mijn eigen programma op deze pagina’s promoot. 

Ik maak echter voldoende websites mee waarbij de meest bezochte pagina helemaal niets te maken heeft met het product dat promoot of verkocht wordt. 

Laten we de twee grootste interieurplatforms van Nederland als voorbeeld nemen, makeover.nl en roomed.nl

Bij Makeover wordt een pagina over groene muren het meest bezocht en bij Roomed over het schoonmaken van een toilet. Niet heel relevant voor affiliate marketing websites die specifieke producten willen promoten. 

Beide websites hebben ervoor gekozen om generieke advertenties op deze pagina te promoten en leads te verzamelen. Niemand komt op een van deze twee pagina’s terecht om een product te kopen, dus de webmasters moeten wel op zoek naar een ander verdienmodel. 

Alhoewel deze twee websites bij lange na niet de affiliate inkomsten draaien van mijn volgende voorbeeld, wordt alsnog geprobeerd het maximale uit de meest bezochte pagina’s te halen. Linksom, of rechtsom. 

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

$6000 per maand uit één artikel

Is jouw best bezochte pagina wél relevant? Dan heb je mogelijk goud in handen. Want je kunt zoeken door honderden succesverhalen van affiliates die maandelijks een passief inkomen halen uit slechts enkele SEO-artikelen. 

Een goed voorbeeld hiervan is een Amerikaanse website waar uitsluitend reviews worden geplaatst over gadgets. Het gros van deze reviews richt zich op gadgets met een verkoopprijs van onder de €100. De zoekvolumes van deze goedkopere gadgets zijn enorm waardoor een top 10 positie al duizenden maandelijkse bezoekers kan opleveren. 

De Pareto 80/20 regel kan echter op verschillende vlakken bekeken worden. 80 procent van de bezoekers komen op 20 procent van de artikelen binnen. Je kunt deze regel ook bekijken vanuit de omzet; 80 procent van de omzet komt uit 20 procent van de artikelen. En dan begin je bij de website in kwestie een compleet ander speelveld te zien. 

Waar een artikel over fidget spinners maandelijks $100 oplevert, levert het artikel ‘Best Drones to Buy in 2020’ maar liefst $ 6000 per maand aan commissies op. Dat terwijl de zoekvolumes lager zijn. Hoe dat kan? Hogere orderwaardes -> hogere commissies. 

Een DJI Drone van $1000 levert al snel een affiliate commissie van $50 op terwijl drones veelvuldig online worden verkocht. Iedereen weet wat een drone is en begrijpt dat bepaalde drones beter presteren dan goedkopere varianten. 

Het gevolg hiervan is dat bezoekers met liefde meer willen betalen voor een drone als blijkt dat de duurdere drone beter is. De hoge conversie zorgt ervoor dat het net zo makkelijk is om een drone te promoten en verkopen als een goedkope gadget. Hierdoor kan een enkele review over drones ervoor zorgen dat met 120 commissies per maand een passief inkomen kan worden verkregen. Niet verkeerd toch?

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Verdienen aan je best bezochte pagina’s 

Maar hoe kan jij verdienen aan je best bezochte pagina’s? Dat hangt volledig af van de mogelijkheden binnen jouw branche. Wat zeker is, is dat de zoektocht naar jouw ‘Pareto-pagina’ een actieve moet zijn. Als je namelijk weet welke pagina het meest oplevert, kan je beginnen met het optimaliseren van deze pagina. En dat kan ervoor zorgen dat je, volledig passief, een inkomen uit deze pagina kunt halen. 

Ten eerste gaan we zoeken naar jouw best bezochte pagina’s. Zijn deze pagina’s ieder voorzien van een relevant verdienmodel? Als je een pagina over buikspieroefeningen hebt, ligt het voor de hand om een e-book over buikspieroefeningen te promoten. 

Maar heb je al eens uitgetest of je niet meer omzet genereert als je eerst via een opt-in emailadressen verzamelt om vervolgens via een uitgebreide funnel hetzelfde e-book (of je eigen e-book) te promoten? 

Het is belangrijk om je belangrijkste pagina’s niet onder te waarderen. Onderzoek actief welke verdienmodellen en strategieën de meeste omzet voor jouw ‘winners’ opleveren. Door vervolgens aan de zichtbaarheid van deze pagina’s te blijven werken, kan je de omzet hieruit consequent laten toenemen. 

De volgende stap

Je hebt je belangrijkste SEO-pagina’s gevonden en hier een verdienmodel of funnel aan gekoppeld met een hoge conversie. Dan is het tijd om de vindbaarheid van deze pagina op continue basis te verhogen. 

De belangrijkste artikelen van websites met ongeveer 10.000 bezoekers per maand ranken op meer dan 200 zoekwoorden. Vaak zijn dit zoekwoorden die amper in jouw tekst voorkomen. Datzelfde geldt voor de duizenden relevante zoekwoorden waar deze artikelen nog niet op te vinden zijn. 

Het is kortom tijd om je met alle beschikbare data te gaan optimaliseren voor alle ‘SEO-gaten’ te vinden zijn. Dit kan je onder andere doen door;

  • Nieuwe content toe te voegen met een focus op relevante zoekwoorden waar je nog niet aan rankt
  • Synoniemen toe te voegen van zoekwoorden waar je wel op rankt maar nog niet in je content gebruikt
  • Afbeeldingen toe te voegen met alt-tags van relevante zoekwoorden waar je nog niet in Google Images mee rankt
  • Interne én externe links toe te voegen voor bestaande en nieuwe relevante zoekwoorden

Deze vier bovenstaande acties zijn absoluut onmisbaar om de concurrentie voor te blijven en je maandelijkse omzet uit deze artikelen vast te zetten. 

Weet jij welke artikelen jou het meeste geld opleveren?

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Hoe je passief maandelijks een inkomen kunt verdienen met één SEO-blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *