Podcast #4 – De Weg Naar Succes door Jacko Meijaard

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
podcast jacko meijaard

Om voor wat afwisseling te zorgen, heb ik in deze podcast geen gast, maar doe ik deze podcast alleen.

In deze podcast vertel ik je dan ook over mijn weg naar succes, en wat je er voor over moet hebben om succesvol te worden én natuurlijk het belangrijkste van alles: welke stappen jij moet nemen om je dromen en je doelen uit te laten komen.

Ik vertel je waarom het zo belangrijk is om te falen en om keihard op je bek te gaan, en hoe je van je fouten kunt leren.

Anyway, beluister de vierde Internet Succes Gids.nl podcast hieronder.

Podcast #4 – De Weg Naar Succes (Jacko Meijaard)

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

YouTube

Beluister je de podcast liever op YouTube? Dat kan ook!

Transscript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van de Internet Succes Gids.nl Podcast.

Hey Jacko Meijaard hier en in deze podcast, een beetje een andere podcast als die je van me gewend bent, maar hou je vast, dan gaan we beginnen!

Welkom in deze alweer de vierde podcast van Internet Succes Gids, in deze podcast, heb ik geen gast, heb ik niemand om een gesprek mee te voeren, maar ga ik als het ware met mezelf in gesprek en ga ik het hebben over de weg naar succes.

Heel veel mensen die mailen mij van “Hey Jacko, kijk, het is allemaal leuk en aardig wat jij doet, maar het is voor mij gewoon niet haalbaar. Ik ga gewoon nooit het succes hebben, wat jij hebt.”.

Veel mensen die denken dat ik mega succesvol ben, op zich is dat ook zo, maar ook ik heb mijn dromen en mijn doelen die ik nog niet heb behaald. En, iets wat ik heel vaak te horen krijg is “Jacko, jij hebt geluk gehad. Jij hebt geluk gehad dat dit op je pad is gekomen, dat je dit  hebt opgezet, en dat je nog jong bent, en dat dit jou gelukt is, maar mij zal het nooit overkomen. Ik zal nooit dat succes hebben, wat ik zou willen.”.

Dat zijn mails van mensen die ik krijg die noemen als reden dat ze geen geld hebben, dat ze oud zijn, dat ze een uitkering hebben, of dat dit of dat dat.

Mensen die blijven excuses hebben om voor zichzelf te bepalen dat het oké is dat ze geen succes hebben.

En dat de grootste onzin die er is. Ook ik kon excuses verzinnen om niet met Internet Succes Gids.nl of affiliate marketing aan de slag te gaan.

Ik kon tegen mezelf zeggen dat ik nog veel te jong ben om dit te doen en dat ik veel beter mijn opleiding af kon maken, of dat ik veel beter voor een baas kon gaan werken. Dat is veel makkelijker. Dan heb ik elke maand een X bedrag als inkomen en loop ik geen enkel risico.

Denk je ook dat het voor mij geen stap is geweest om te zeggen: “oké, ik ga van school af, en ik ga voor mezelf beginnen.” Dat betekent ook voor mij dat ik geen zekerheid heb. Tuurlijk, voor mij was het nog makkelijk, ik woonde nog thuis, het maakte voor mij allemaal niet zoveel uit. Maar het is wel een grote stap die ik heb gemaakt om te zeggen dat de diploma’s die ik heb, zijn allemaal voor niks geweest… daar heb ik niks meer aan. Ik ga voor mezelf beginnen, en ik ga hier een succes van maken.

Toen ik dat tegen familie zei, toen ik dat tegen vrienden zei… 99% van de mensen waar ik dat tegen zei was negatief. Die zeiden tegen mij dat ik veel beter mijn opleiding af kon maken… waarom ga je voor jezelf beginnen? Dat is toch helemaal niet logisch. Het is toch veel makkelijker om voor een baas te gaan werken? Tuurlijk, dat is het ook… het is ook de meest makkelijke weg, maar dat heb ik niet gedaan.

In het begin, in mijn eerste dagen… want de mensen zien alleen maar nu ik in bepaalde mate succesvol ben. In het begin heb ik echt dagen gehad dat ik echt 20 uur per dag, echt continu, aan het werk was. Ik heb toen echt meegemaakt dat affiliate websites gehackt of gecrasht waren. Dat ik weer helemaal overnieuw kon beginnen, met alles. Echt, je moest eens weten hoe een rot werkje dat was. Dat je ook nog niet het budget hebt, om het te laten doen. Ook ik heb dit soort dingen allemaal zelf moeten doen en meegemaakt.

En wat ik net al zei: ook ik kon die excuses hebben, om dit niet te gaan doen. Om niet voor mezelf te gaan beginnen. En iedereen heeft die excuses om toch maar niet je dromen of doelen waar te gaan maken. Om maar te denken “ik ben zielig, dit is niks voor mij, dit gaat mij niet lukken, ik heb schulden, ik geen inkomen ik heb…” Je moet die stap gaan maken.

Het maakt niet uit waar je bent. Het gaat er om waar je in het leven naar toe gaat.

En als jij altijd in die slachtoffer rol blijft zitten, van het gaat mij niet lukken of ik heb er de kennis van van, of het geld niet voor. Nee, dan gaat het je inderdaad ook nooit lukken, dan is het ook niks voor jou.

Maar als jij tegen jezelf gaat zeggen: ik ga er nu voor, en koste wat kost, ga ik hier een succes van maken. Dan gaat het je lukken. En de één die zal er langer over doen dan de andere. Ik ken mensen die met affiliate marketing begonnen en die in een jaar al een miljoen euro hebben verdiend.

Ik heb er drie maanden over gedaan om mijn eerste euro te verdienen.

Dus ook daar zit verschil in. De weg naar succes is geen sprint. Het is een marathon.

En iedereen die kan het. Geloof me, als ik het kan, dan kan iedereen. Dat heb ik al zoveel keer gezegd. Alleen je moet het wel gaan doen.

Mensen zeggen dan ook van “jij hebt makkelijk praten, jij bent nu eenmaal op dit punt gekomen, maar voor mij is dit gewoon niet haalbaar.” Tuurlijk, mensen die vinden het lastig om toe te geven dat iedereen het kan, dat ook zij dit kunnen en dat ze dan daadwerkelijk dingen moeten gaan doen, en dat ze dan misschien gaan falen.

Mensen blijven liever in hun comfort zone, en blijven liever geloven dat ze slachtoffer zijn, dan dat ze daadwerkelijk gaan proberen en dat de mogelijkheid bestaat dat ze gaan falen. En dát is het meest pijnlijke wat er is. Dat je dus hebt geprobeerd, en dat je dan gaat falen.

En ook ik heb keihard gefaald. Echt keihard. Ik ben keihard op mijn bek gegaan.

Ik stond echt op het punt, ik weet het nog goed, het was mijn eerste product lancering. Ik had gezegd dat ik tienduizend euro op een dag ging verdienen. Na drie dagen had ik 0,- euro verdiend. Ik stond toen echt op het punt van opgeven. Het meest logische wat ik gedaan had kunnen hebben was stoppen en gaan solliciteren en voor een baas gaan werken en tegen mezelf gaan zeggen “zie je wel, het kan toch niet. Ik kan het niet. Het zijn allemaal leugens.”

Nee, ik heb beslist dat ik er nog 1 keer voor ging, en dat ik er een succes van ging maken. De volgende lancering ging goed. Het was nog niet die 10.000 euro, maar het was meer dan de meeste mensen in een maand zouden verdienen. En dat was voor mij het tegen dat ik het kan.

Bij veel mensen die met affiliate marketing beginnen, het eerste succes is bepalend. De eerste affiliate commissie is bepalend. Als mensen zien dat ze dat hebben, dan zien ze dus dat het kan. Echt, die eerste commissie is het moeilijkst.

Van de week stuurde iemand me een email, deze persoon is een paar maanden bezig geweest om geld te verdienen op het internet, had nog nooit commissie verdiend, had toen eindelijk de eerste commissie na een paar maanden werken, en had er in die week vijf. Ineens vijf commissies. Bam.

Dus die eerste commissie is het moeilijkst om te verdienen.

Ga het maar eens doen. Kijk, op papier is het makkelijk om te zeggen: je maakt 100 websites, met elke website verdien je 2,- euro op een dag, dus dan heb je 200,- euro per dag. Easy. Oké, ga het maar doen. Ga het doen. Heel veel mensen die haken af. Ze zijn begonnen, ze zien dat het niet werkt, en ze haken af en blijven dus in die slachtoffer rol. “Oke, het lukt niet.” Mensen blijven dan dus comfortabel in die slachtoffer rol zitten.

Mijn advies in deze podcast is, en ik hoop dat je er echt wat mee doet, ga er voor en geef niet op voordat je succes hebt behaald. Het maakt niet uit wat jouw dromen of je doelen zijn. Jij kan dit.

Het feit dat je dit beluisterd, geeft aan dat je dit wil, en dat je het ook kan. Echt, als je hiernaar kunt luisteren, kun je alles.

Je kunt alles wat je maar wilt.

Echt, ga er voor.

Mij lijkt er niets zo erg dan dat je later op je sterfbed ligt, en dat je zegt “had ik maar, had ik maar”.

Want dan doen al die ‘faal momenten’ er niet meer toe.

Het doet er allemaal niet meer toe.

Je kunt het beter geprobeerd hebben, dan het nooit geprobeerd te hebben en altijd maar te hebben afgevraagd “wat als ik maar, had ik maar, of had ik het maar gedaan”.

Dat is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan. Dat is mijn motivatie om mijn dromen en doelen waar te maken.

Het maakt mij niet uit wat mensen van me denken. Het maakt mij niet uit wat mensen van mij vinden. Het maakt mij niet uit dat ik keihard op mijn bek ga.

Ik wil mijn dromen en mijn doelen gaan bereiken.

En ik zou het echt vreselijk vinden dat als ik later op mijn sterfbed zou liggen en dat ik dan zou denken “had ik maar, had ik dit maar gedaan, had ik er maar voor gegaan.”

Ik hoop dat jij er ook zo over denkt en ik hoop dat jij dit ook gaat doen. Nogmaals, het maakt niet uit wat je dromen of je doelen zijn. Ook al is het om het grootste bedrijf ter wereld te worden. Maakt niet uit: begin.

Je gaat niet van de één op de andere dag het grootste bedrijf ter wereld worden.

Dat gaat stapje bij stapje. Maar je moet beginnen.

Dus begin.

Begin er mee, begin er vandaag mee. Stel niks uit tot morgen.

Kijk waar je eindigt.

Geef nooit op. Je kunt veel beter vandaag beginnen dan volgend jaar. Begin vandaag en kijk volgend jaar waar je bent. Als je vandaag begint en elke dag bouw je een klein beetje aan business. Kijk dan eens waar je volgend jaar staat.

Je zult een stuk verder zijn dan dat je vandaag de dag bent.

Dus ga er voor.

Ik hoop dat je wat aan deze podcast hebt gehad.  Ik hoop dat je er wat mee gaat doen. Ik hoop dat je actie gaat ondernemen. En ik hoop ook dat je inziet dat alles kan. Als ik het kan, echt, geloof me, dan kan iedereen het. Dus ga er voor. Geef niet op. Laat je niet van de wijs brengen door wat andere mensen over jou zeggen.

Ga er voor en geef nooit op.

Ik wens je nog een hele fijne dag toe en tot de volgende podcast!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

5 reacties op “Podcast #4 – De Weg Naar Succes door Jacko Meijaard

 1. Heey jacko

  Leuk dat je nu ook met podcast bezig bent.
  Dit is wel een van de meest inspirende podcast die ik nu van je gehoord heb.
  je kunt het niet genoeg zeggen doorzettingsvermogen hebben ook al lukt het niet op een gegeven moment kom je er wel.
  Dus mensen zeker even luisteren deze podcast als het je even tegenzit

 2. Heel mooi gezegd Jacko, dit is een onderwerp waar ik zelf heel veel problemen mee heb gehad. Maar pasgeleden las ik dit zinnetje: ” A year from now, you’ll wish you started today” Ik heb dat zinnetje opgeschreven en op mijn bureau gezet, met de datum erboven. Het heeft me een enorme boost gegeven, en ik heb het plan opgevat om gewoon elke dag tot die datum volgend jaar door te gaan en te kijken waar ik dan ben uitgekomen. Het wordt een heftige rit, maar ik klem me gewoon vast.

 3. Jacko, bedankt! Alles wat je gezegd heb is waar 100%. Ik ben de derde jaar in internet bezig en ik heb iets geleerd maar wat ik hier zie, dat is super. Enige wat mens hier moet hebben dat is gedoeld. Ik ben 58 maar ik vertrouw je 100%. Petje af voor werk wat heb je gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *